maanantai 23. toukokuuta 2011

TarttoTarto kaupunkis o asukkait 100 000. Suuri osa, jopa neljännes kaupunki asukkaist, o opiskelijoit. Kaupunkis o kuuluisa yliopisto, "Tartu ülikooli", ja sen lisäks muitaki korkeekoului.
Raatihuanee aukiol o kaunis suihkulähde ja patsas, "suutelevat opiskelijat".Kaupunkis oli kauniit klassisii rakennuksii, paljo puistoi ja niis lehmuksii ja muit lehtipuit, kiinnostavvii opasteit, ja keskel kaupunkii kulkee Emajoki.Toises mailmasodas pommitetust tuamiokirkost o jälliil pelkät rauniot.

Kaupunkist jäi voimakas tunne, et tän täytys pääst uudemma kerra, sillai et sais kaikes rauhas kävel ja istuskel ja kattel pari päivää.  

8 kommenttia:

 1. Minä myös mielelläni menisin Tarttoon joskus. Virossa kaikki paikat on ollut kivoja missä oon käynyt (paitsi silloin Tallinna kun jouduin ryöstön kohteeksi, muistat varmaan....)

  VastaaPoista
 2. Onpas vaikuttavat rauniot! Tartto olisikin mielenkiintoinen paikka. Tuttavani opiskeleekin siellä parhaillaan. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Auli, sää tykkäisit varmasti täst kaupunkist. Se ei ollu semmone turisti- eikä soppailupaikka ko Tallinna mut muuto kaunis ja kiinnostava.

  VastaaPoista
 4. Saila, kannattais men Tarttoo, jos tuttuki o siäl. Tartto o kärsiny pahasti toise mailmasoda pommituksis ja nämä tuamiokirko rauniot o varmaa jätetty paikalles just muistomerkiks pommituksist. Meil kerrottii, et rauniois pidetää mm. konserttei ja muit esityksii ja niitte keskel o hyvä akustiikka. Muuto keskikaupunki näytti oleva kauniisti korjattu.

  VastaaPoista
 5. En ole ikkään käynyt, kaunista on kyllä!
  Vieläköhän pääsis edes Tallinnaan joskus, ennen käytiin pari kertaa vuodessa, nykyään ei ennätä mitään :)

  Hei kysysit siitä Päivin blogista, hänellä on yksityinen blogi enää, sinne kutsunut joitain vahnhempia, ei taida päästä jolle hän kutsu siis.
  Minulla se on suosikeissa, pitäskin käydä..

  Ihanaa päivää sinulle, nyt pääskyt kirkuu mennessään tuossa avoimen ikkunan takana, mikä ilo!

  VastaaPoista
 6. Oli varmaan kiva reissu, yleensä nämä vanhat kaupungit on mahtavia reissukohteita. Harmi vaan, että sota on tuhonnut niin paljon kaunista.

  VastaaPoista
 7. Seijastiina, kiitos kommentist. Se o kumma, et ko tullee vanhemmaks, ei mittää ennää kerkee. Onko se ikä ko vaikuttaa vai mikä? Tai se et o tullu muut tilal.

  VastaaPoista
 8. Tuija, reissu oli aika kiiruine ko ei ollu paljo ommaa aikaa, tuli halu men sin Tarttoo uudestas paremmal ajal. Sota o tuhonnu paljo. Tartos oli kyl soda jäljet korjattu, osa jo Neuvostoliito aikan ja jotaki viäl ihan viime vuasinaki. Tuamiokirko rauniot oli jätetty vaikuttavaks muistomerkiks. Ne oli luannokauniil paikal keskel puistoo.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!