maanantai 27. tammikuuta 2014

Pentuterveisii

Joku aika takasi tuli ihanii terveisii Ruska pennu Elli emännält ja samal kauniit kuvia Elli-fröökynäst.

Nätti tyttö, joka assuu Helsinki Malmikartanos. 

Perusteelline venuttelu. Mukavaa kuul pentuje kuulumissii ja kattel näi ihanii kuvia. Näist näkkee, kui hyvi Elli o sopeutunu uutee kottoos. (Ellin kuvat: Susanna Pöyhönen.)

* * *

Enne jouluu mää kävi kattomas Sulo-kissaa eli enttiselt nimeltäs Danskuu, joka synty Ruska ensimmäisee pentueesee suvel 2012. Dansku eli Sulo assuu oikee mukavas lapsperhees Espoos, ja hänel o kaveri Sisu, muutama kuukaude vanhempi kolli. 

Täsä Sulo kuulemma lempipaikallas köökis.

Sulo likempää.

Ja täsä Sulo taka edes. Sulo näytti oleva pikkuhiuka ujompi ko häne kaveris Sisu. 

Täs kuvas molemmat, Sisu ja Sulo, komias kiipeilypuusas.

Sillo oli vuade pimmeint aikaa ja oli vaikeet ottaa valokuvvii. Kissoje silmistäki näkkyy ain kuvis, jos o kovi vähä valloo.  

* * *

Tänämpä mul oli ihana elämys ko mää sai men kyllää Sulo sisko eli Ruska pennu Mesi ja häne emäntäs ja koirakaveris tyä Helsinki Vallilaa. Mää sai nähd Mesi kahde päivä ikkäiset pennut. Ne oli sulosii! Hee "tyänimes" o Kerttu, Kille ja Kalle. Kilpikonnasinitabby Kerttu-prinsessa ja veljist toine o ruskee tabby ja toine ruskeetäplikäs. 

Heil oli tullu mont kymment grammaa painoo lissää kahde voorokaude aikan. Ruskeetabby poika teki iso kiarrokse ympäri pesälaatikkoo. He oli valla sulosii.

Tämä kuva o pentuje syntymäpäivält. Onnellise näkköine emo ja kolme pianokaist imemäs. (Kuva: Mikko Murtonen.)

* * *

Tämä oli jo toine kerta, ko Ruskast tuli isoemo. Toiset lapselapset synty viime suven Erru kissalaa. Kuutoste isä oli Didi (Mesi ja Sulo velipoika) ja emo Minttune. Pentueest o kerrottu plokis We run the house

* * *

Meilleki kuuluu hyvvää - mitä ny emäntä taitaa ol viäläki hiukka väsyny. Ruskast ja Rauhast o tullu kivat kaverukset. Joka päivä he painii, peuhaa, karraa ympäri huushollii. Matot o ain läjäs. Se o emännäst kodikast ja mukavaa. Mää olenki miälisäni siit, et Rauha aktivoittee Ruskaa. Mut kyl Ruska o pääasiallisesti palautunu ihan omaks ittekseks. Ehtoisi hän viihtyy pitkät ajat mu sylysäni hyrräämäs.

Rauha ei ol viäläkää unhottanu imemise autuut ja ain välil kokkeilee kepil jäät, et jos Ruska sittenki suvaittis antaa häne immee. Mut ei suvaitte. Ruska joko rähisee Rauhal tai poistuu paikalt vähi ääni.

Peuhukuvat tahtoo tul epäterävii ko kissat o vikkelii liikkeisäs.

Täsä tilanne ei ol nii paha milt se näyttää. Melkei joka aamu ko me ihmiset ruppeemme pettaamaa sänkyy, Rauha ottaa siit ilo irti. Ja Ruskaki ussei. He peuhaa lakanoitte pääl ja päiväpeito al, välil toine o al ja toine pääl ja hyäkkii toine toises kimppuu.

Ruska välistäi hoitaa Rauhaa, nualee tämä naamaa ja takapualt. Ussei hän liikuttavasti tua Rauhal lelui. Naukuu harttaasti hiiri tai muu lelu suus ja tiputtaa se Rauha ettee laatteell. Ja sit kattelee ko Rauha leikkii. 

25 kommenttia:

 1. On nuo kissojen liikkeet niin siroja, kuin ei olisi mitään esteitä nahan alla. Kauniita ja terveitä kissoja, onnellisia omissa oloissaan.
  Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat o synnynnäisii trapetsitaiteilijoit ja balettitanssijoit. Ihmisilt vastaavat temput vaatis hankkaa treenaamist.
   Hyvvää viiko jatkoo sinul, mummeli!

   Poista
 2. Ihanat kissakuvat ♥
  Hyvinvoipia ovat ja tulleet ihan kunnon kissan näköisiksi.
  Iloista uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihania pikkuisia ♥ Viikonlopun näyttelyssä oli paljon eurooppalaisia paikalla, enkä yhtään ihmettele. Ovat niin sulosia kissoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, ja Minna, lauvvantain Lahde näyttlys taisi ol ainaki Mikki - Ruska isä ja pentuje isoisä.
   Eurooppalaiset o mun lempikissojani, semmosii kunno peruskissoi.

   Poista
 4. Ihania uutisia! Tosi hienoa kuulla kaikista näistä pennuista. Mukava myös kuulla Ruskan ja Rauhan elosta. Hiirestäminen opetus on ilmeisesti kesken, kun Ruska tuolla tavalla Rauhalle leluja vie. Tosi liikuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, minustaki Ruska o liikuttava. Kyl häl viäl emovaistot o tallel vaik o yli kaks kuukaut kulunu leikkaamisest. Onneks Ruska ei salli Rauha ennää immee.

   Poista
 5. Mukavia kuulumisia tosiaan! Kaikki ovat niin kovin söpöjä.
  Tuo Ellin sammakko-asento on hauska:)

  Onnellinen Ruska kun sai kaverin pennustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, Ruska ja Rauha vaikuttaa hyvi yhteesopivilt kaveruksilt. Omis oloisaskin kumpanenki silti ossaa viihtyy.

   Poista
 6. Voi miten liikuttavaa on Ruskan ja Rauhan yhteiselo, hehän ovat melkein samankokoisia. Kissaemon vaisto varmaan sanoo, että pitää opettaa lapsi pyydystämään hiiriä, vaikka sitten leluhiiriä. Kiva kun Ruskalla on nyt kissaseuraakin. Mukava myös kuulla muiden pentujen kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, sanos muut. Mukavaa kattel hee yhteielloos ko toistaseks o menny nii lepposasti ja sopiva vauhdikkaasti. Sitä mää miäti, kui kauvva Ruska mahtaa muistaa tai tiätää olevas Rauha emo ja Rauha Ruska pentu. Vai mahtaako tiato tai vaisto täst säilyy heil koko elämä. Ei se emo ja pennu sopusa yhteiselo ain ihan selvää ol kissoillakkaa (eikä ihmisil).

   Poista
 7. Hii, kivoja kuvia ja kuulumisia!

  VastaaPoista
 8. Kissaemot ovat kyllä parhaita ♥. Se kuinka Ruska opettaa Rauhalle hiirestystä kuulostaa liikuttavalle, varmasti "livenä" se on vielä herttaisempaa. Hienoa, että Ruskan lapsosista on kasvanut kauniita ja terveitä kissoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, hyvä miäli tullee, ko näit Ruska jälkeläisii näkkee tai heist kuulee.

   Poista
 9. Kaikki kissat kuvissasi niin ihania!

  VastaaPoista
 10. Wow ! Beautiful cats. They have sweet faces :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ela, thank you! These sweetfaces are European shorthair cats.

   Poista
 11. Ihania pehmeitä palleroita ovat jokaikinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, on ne. Ihanii on, isot ja piänet, minit ja maksit.

   Poista
 12. Voi miten ihanaa! <3

  Onko Sulo siis Daniel-Dansku? Onpa kiva nähdä kuulumisia :)

  Meidän blogissa olisi sinulle haaste!

  VastaaPoista
 13. Elina, Sulo o just se sama Danslu eli Daniel.

  Kävin katsomassa. Suuret kiitokset haasteesta!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana tapetti näkyy tuossa kiipeilypuun takana! ♥

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!