maanantai 3. helmikuuta 2014

Ruska ja Rauha ja muutama kymmene muut kissaa

Mää jo etukättee kerroinki, et oltii menos kissanäyttelyy Salloo. Se oli Eurooppalaiskissarenkaa järjestämä, talkootyän pistettii pystöö Salo VPK-talol. Mää oli luvannu ol kööki pual myymäs ihmisil kaffeet ja saikkaa ja panemas pöytää korreeks tarjottavast. Näyttely oli menestys, salolaisii ja kukatiäs ympäryskuntalaisii oli runsaasti paikal, ehkää peräti viissattaa. Näytteelpanijat ja järjästäjät oli ilosii ja touhukkait. Siäl oli Eurooppalaiskissarenkaal myyntipöytä, arpajaiset ja yleisö suasikkikissa äänestys.

Kuvas o mu kahviokampraatini myymäs asiakkaal. Tarjottavat oli itte tehtyi, kaakut, piirakat, nisuset. Ovest köökipualt kurkkaa myssy pääs kokki, joka keitti maistuvaist makkarasoppaa omal väel, jokka pani näyttely pystöö taik toi kissojas näytil. 

Mää oli nii tohkeisani ette huamannu ottaa yhtää kuvvaa koko päivän vaik oli kamera fölis. Mun tarttiki lainat kuvia muilt. Näyttelykuvat o saatu Kristiina Paavolalt, joka oli mukan kahde kissas kans.

Ruska oli pahal pääl. Joka kerta ko mää meni hänt kattomaa ko hän olii näyttelyhäkisäs lymmys verhoi takan, hän murisi ja sylki mul ja knappas tassul. Vissii hän oli laskenu ettei ikän ennää tartte näyttelyy tul. Tänä kevvään o kyl suunnitelmis toinenki kissanäyttely mut Ruska ei sitä viäl tiä. 

Täsä kuvas (yläpual) esitellää tabbykuvioisii eurooppalaiskissoi. Minu sylysäni o kilpikonnarusketabby Ruska, keskimmäisen o punatabby ja oikeepualimmaisen sinitabby. 

Täsä taas o Rauha nätisti häl viaraa täti sylys. Rauha otti rauhallisemmi, ei ainakaa paheksunu näyttelyy niinko Ruska. 

Täälläki kuvas eurooppalaiskissoi esil. Kuva o otettu kauvvempaa eikä kissat nävy kovi hyvi. Rauha o vasemmapualine kissa. Kolmas kissa oikeelt kädelt turkoosipaitase naise sylys pääsi yleisö suasikiks ja voitti palkinno. Hän o sinihoppeetäplikäs Sirvi (Errun Riehakas ritari), nuari pojakloppi. Muuto, hän o Ruska pojapoika.  

Kissoist pualet oli muit rotui mut mul ei ol heist yhtää kuvvaa. 

Tähe loppuu tullee sokeri pohjal, kaks kaunist Helmee. Ja mää tunne kolmannenki Helmi, Naukula Helmi. 

Täsä o valkone kaunotar Helmi (Kissakallion Pritidonna) - silmät pystös. Hänt vissii jännitti. Hän o pualetoist vuade ikkäine nuari leikattu naaras.  

Toine kaunis Helmi (Silkkiturkin Lumia) oli kilpikonnasinine naaras. Kuva o Jan Nyyströmi ottama (Studio Fotokatti). Tämä kuva mää sai lainat Lumihelme kissala sivuilt. 

Oli hauskaa treffat ihmisii, joitte kans ole ollu sähköpostikirjeevaihdos tai Facebook-kaveri mutte enne nähny. Niinko esimerkiks näitte kahde Helmi emännät, Kristiina ja Pirkko.

***
Tervetulloo Arkiporina seuraajaks, Johanna Jaala!

10 kommenttia:

 1. Ruska taitaisi mieluusti jättää nämä kauneusmittelöt Rauhalle!

  Olipas siellä näyttelyssä kauniita Helmiä! Nyt harmittaa, etten lähtenyt retkelle näyttelyyn. Matka kyllä oli niin pitkä ja keli sen verran huono, ettei kannattanut lähteä. Ehkä sitten taas täällä pääkaupunkiseudulla pääsen tutustumaan kissanäyttelyiden helmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, ihan varmasti Ruska tykkäis jättää mittelöt muil kissoil. Kyl niit näyttelyitte helmii varmaa pääkaupunkiseudullaki o nähtävis. Ja sitä paitti: sul o yks kotonaki, ei tartte välttämäti lähtee minnekkää.

   Poista
 2. Esittelynäyttelyt on niin leppoisan mukavia !
  Ihania eurooppalaisia ♡
  Rauhan video on kyllä kerta kaikkiaan liikuttavan suloinen !
  Hänpäs onkin jo iso tyttö .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leenajapojat. Siäl näyttelys oli mukava, ilone ja touhukas tunnelma. Mut aika kova vipinä kävi, ko väkkee lappas uls ja sisäl. Oikee yleisömenestys oli.
   Rauha o iso, varmasti isompi ko Ruska oli puale vuade vanhan. Rauha o kyl viäl pentumaise pyäreeki, pehmone ja tanakka.

   Poista
 3. Kissakauneutta ja komeutta! Parempi varmaan jättää kertomatta Ruskalle se että toinenkin näyttely on luvassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Myrsky ja Minna. Parempi ol hiljaa vaa, ettei Ruskal tul stressii jo etukättee.

   Poista
 4. En voisi koskaan kuvitella omia kissoja , varsinkaan Rosvoa tuossa tilanteessa. Sitähän ei saa millään pidettyä sylyssä, ellei itse halua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, mää voi kuvitel, ettes voi kuvitel... Emmääkää voi kuvitel Rosvoo tual laval. Silti mää oli yllättyny, kos Ruska laval oli rauhallisesti ja kiltisti, vaik siält häkist sylki ja rähisi mul.

   Poista
 5. Varmasti oli mukava nähdä paljon komeita kissoja, sellainen olisi ihan juhlapäivä kun saisi ihailla hyvinpidettyjä lemmikeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hauska päivä, mummeli. Kaikki tuntu oleva ilosii ja tyytyväisii. Ja siäl sai juad hyvät kaffeet ja koton leivotut pullat ja kaakut pääl ja hinnat oli helppoi.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!