perjantai 21. helmikuuta 2014

Helmivastaukset tammihaasteesee

Tammikuu lopus mää sai haastee Memento Mori ploki Elinalt. Kiitos!

Haaste oli kuvattu tälläi näi:

Haasteen tarkoitus on etsiä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa, ja kasvattaa niiden lukijakuntaa.

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on valinnut.
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastamilleen.
4. Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat.
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin.

Elina 11 kysymyst minul: 
Mikä on lempi-
1. juhlapyhäsi?

Kyl se o joulu.

2. kotityösi?

Sadonkorjuu ja säilömine, vaik sitä hommaa onki vaa loppusuvel.

3. matkakohteesi?

Täl hetkel tekis miäli matkustaa Lontoosee.

4. paikkasi kotona?

Tämä o yks lempipaikoistani. Mukava nojatooli, jonka miäs o joskus nuaruudesas itte tehny (näit o kaks), Toolikarmit o niinko tehty kaffe- tai saikkakupil ja muil tykötarpeil. Tämä o hyvä luku-, käsityä- ja plokkausnurkka.

Kuva o vanha. Täl hetkel tosa ympäril o kassei ja pussei ja korei täyn käsityäteelemyksii ja villalankoi.

5. kirjasi?

Ny just parhaillas mää ole lukemas Alan Hollinghursti kirjaa Toisen lapsi. En ol viäl päässy juanee kiini mukko sihe, et ainaki kirja alkupual kirjailijal o jännä tyyli, ko hän vähittäi paljastaa lukijal, mist o kysymys, mitä o tapahtunu ja mitä tapahtuu.

6. elokuvasi?

Ihana Donwton Abbey -televisiosarja.

7. viikonpäiväsi?

Torstai o toivoo täyn.

8. herkkusi?

Herkkuni o jäätälö. Ei välttämäti nämä erikoisannokset ja lisukkeet, pelkkä hyvä jäätälö riittää.
9. vaatteesi?

Just täl hetkel mialuisa kotovaate o mukavat pitkäthousut tai lekkinsit, t-paita ja Eurooppalais-kissarenkaa collegepusakka. Mää tilasi vahinkos vähä liika iso (extra large) ja hiat o nii pitkät et tarttee monikertasesti kivertää.


10. muistosi?

Voi hyvänenaika, mikä kysymys. Muistoi o paljo.

Ko ympäri käydää ni yhtee tullaa. Mää sanoi (vastaus 3) aikasemmi, et tykkäisi men Lontoosee.

Tämä kuva o otettu Lontoos 2006. Takan näkkyy sikäläine Paavalikirkko (St. Paul's). Etualal istuu mu henkilökohtane henkivartijani.

Ko mää kävi oppikouluu ja lukioo, englanniopettajani sano, et jos joskus joku häne oppilaistas vihhiitää täsä kirkos Lontoos, ni hän lähettää täl sylyllise ruusui. (Vai mahtoks hän sanoo, et lähettäs sata ruusuu. Mu koulukaverini Kaija varmasti muistas täsmällisesti.)

Mul iski epävarmuus, et sanottiinko sittenkää Pori murtees et "vihhiitää". Vai pitäskö sannoo "vihitää". Josta muistilokerost tua "vihhiitää" kumminki putkahti. Emmää ossaa ny tähä hättää ratkast, onks se muisto, se sana, oikee vai väärä.

Mää ole ensimmäise kerra ollu täsä Sant Pauli katedraalis 1972 nuaren opiskelijan, ko oli koko suve Lontoos. Sit mää muista, et joskus 1980-luvul me oltii koko sisarusparvi, mu kolme siskooni ja mää, yhten ehtoon tual kirko portail. Mää muista ihan tarkasti se tunnetilanki, joka mul sillo oli. Kirko ovet oli kiini. Sit siin välis ole ollu kaksiki kerttaa Lontoos, mut en tainnu käyd täsä kirkos enkä sen likikää.

Viimitteeks ole ollu Lontoos 2006 miähe kans. Se oli erikoine matka, ko miäs oli aika erilaisist asioist kiinnostunu ko mää, vaik hän oli ensimmäist kerttaa Lontoos. Muummuas hän tahto nähd Lloydsi pääkonttori, Lontoo iso ja hiano kirjasto, Lontoo roomalaisaja muuri, jonku kanaali tai kanava, jota hän kävi yksinäs kattomas, ja matkustaa ympäri Lontoot pitkii matkoi punase bussi yläkerras. Ja käyd syämäs pitsaa. Me syätiinki usiamma kerra pitsaa, jonka nimi oli "Soho". Se oli kasvispitsaa, ja sen pääl oli ripoteltu vihriäist tuaret rukolaa.

Kaikist mahdollisist museoist miäst kiinnosti Science-museo. Sinä aikan ko hän viihty tutkimas sitä tiädemuseoo, mää kiärsi läpitte Victoria ja Albert -museo, luannotiäteellise museo ja viäl kolmanneeks sen tiädemuseonki. Oltii me sit miähe ehdotuksest viäl ainaki London Museumis, josa mää en ollu ikän enne käyny. Valtava iso British Museum jäi meilt sil kerttaa näkemäti. Minul kaikis rakkain museo Lontoos o ain ollu National Gallery, kansallistaidemuseo.

Pannaas tähe ny viäl se Loydsi pääkonttoriki. Se o tua oikeepualeine tornitalo. Lontoos o paljo paikkoi misä o muistoje kerrostummii, eri aikakausie rakennuksii, uut ja vanhaa ja silt välilt. Niinko täsäki kuvas näkkyy. Lloydsi rakennus on Citys, samal suunnal Lontoot misä o Sant Pauli katedraali - ja kuuluisa "kurkkutalo". Kurkku näkkyy ensimmäises Lontoo-kuvasani (vastaus 3) Thamesi toisel pual keskel kuvvaa.

11. joululahjatoiveesi

Voi ny. Mää jo julkasi tämä kerra ja sit huamasi, et täsä oliki vast kymmene kysymyst ja vastaust. Tämä yhdestoist tullee jälkijunas.

Mää ole ainaki viimiset kymmene tai viistois vuat haaveillu itämaisest mattost. En ennää viittiny varrot ens jouluu. Meni kauppaa ja osti se ittelleni jo helmikuus.

Tulipas pitkät porinat. Hyvä jos kukkaa tätä jaksaa lukkeekaa. Mää lyä ny kaikki kärpäset yhdel iskul. Täsä mää kerroi jo ykstoist asiaa ittestäni (enämpiki) ja vastasi kaikkii Elina yhteetoist kysymyksee, jokka vois ol minunki ykstoist kysymystäni niil, jokka tämä haastee tykkää ottaa vastaa. Olkaas hyvät ja jatkakaa vastaamist!

Oli hauska vastat hauskoihi kysymyksii. 

17 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista vastauksista! Erityisesti tuo Lontoo-kertomus (tai kertomukset) oli hieno, mukavia muistoja sinulla sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina. Yks muisto johtaa toisee muistoo jne... Sentähde Lontoost tuli monta muistoo.

   Poista
 2. Lontoo on kiva matkakohde. Luulen, että minuakin kiinnostaisi roomalaisajan muurit ja sellaiset, ja tykkään ajella julkisilla välineillä vieraissa kaupungeissa, kun niissä näkee ns. tavallisia paikkoja ja ihmisiä.
  Onnea itämaisen maton hankinnan johdosta! Hyvä että ostit, ties milloinkaan sellaista saisi lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, me käytii Lontoo mehiläishoitajie mehiläistarhoillaki (Eskol oli sillo mehiläisii), ja yhdes kotieläintarhas.
   Kiitos onnittelust. Mää en kehdannu sannoo, et oikeastas mää repäsi, nosti säästöjäni ja osti niit mattoi kaks. (Ruska voi maat toise ja Rauha toise pääl...)

   Poista
 3. Minäkin olen käynyt kerran Lontoossa, se on varsin mielenkiintoinen paikka. Ehkä jossain tulevaisuuden postauksessa näemme sen itämaisen mattosi? (Minäkin olen tykästynyt niihin mattoihin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoos o kyl aika paljo nähtävää, niinko kyl kaikis suurkaupunkeis. Ehkä uusii mattoi viäl esitellää.

   Poista
 4. Kiitos vastauksistasi. Matkakertomuksiasi on aina mukava lukea.
  Joululahjamattosi on oikein kaunis. Hyvä ostaa heti, eikä jäädä turhaa odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, kiitos. Mää ole varronnu ja harkinnu itämaist mattoo nii kauvva, et korkee aika oli semmone hankkii. Tai niinko tosa aikasemmi tunnusti, hankei niit samatiä kaks. Itte semmone tarttee valkat ja ostaa, ei semmost lahjaa voi keltää toiselt toivoo.

   Poista
 5. Mukavia kysymyksiä ja vastauksia! Epäilemättä juuri noin käy itämaisille matoillesi. Niille on varmasti tunkua. Hyvä että ostit kaksi samantien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kiitos kannustuksest. Kyl näyttää tunkuu oleva.

   Poista
 6. Mukavia vastauksia:)
  Itämaiset matot ovat yleensä kissojenkin mieleen, varmaan Ruska ja Rauhakin hyväksyvät ostoksesi.
  Lontoo on minunkin lempikaupunkini, olen asunut siellä yli viisi vuotta. Muissakin mukavissa pääkaupungeissa olen työni vuoksi asunut, mutta Lontoo on pysynyt ykkösenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, oi, tunnet sit Lontoo aika hyvi, ja muitaki suurkaupunkei. Minul o tuttuu alue Oxford Streeti molemmi puali siin aika keskel Lontoot.

   Poista
 7. Lontoo on antoisa paikka. Sadonkorjuu on ihan parasta puuhaa. Kun itse ostaa joululahjan, saa varmasti mieleisensä. Tuo itämainen mattosi on todella kaunis, aivan upeat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri. Mattohankinta tuntu vähä ristiriitaselt, mut kai mää ole päässy sovintoo se kans. Mattot näyttää kauniilt joka kerta ko ossuu silmää.
   Sääki ilmeisesti tunnet Lontoot. Siäl o paljo nähtävää. Viiko matka ei riit ko tarttis ol siäl ainaki kuukaude kerrallas.

   Poista
 8. Huomenna saat haasteen Muistikirjasta! Epäilemättä sinunkin arkistoistasi löytyy mukavia lapsuuskuvia.

  VastaaPoista
 9. Kiva juttu ja mukavia asioita ja kuvia ♥
  Iloista kevättä sinulle ja karvakavereille ♥♥

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!