keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tuplahäät

Joku varmaa ihmettellee ko mittää ei kuulu Rauhast, vaik meil o jännät paikat. Näytti silt, ettei Rauha ensimäisist kenraaliharjotushäistäs tullu kantavaks. Paino ei ruvennu yhtää nousemaa ja pari viiko pääst häl alko uus juaksu. Ei sit mittää ko kissa kuljetettii taas Onni tyä Mäntsälää saunaa, joka oli hee häähuanees.

Ensimmäisel kerttaa Onni isäntäväki kuuli äänii, joist tiäsi, et jotaki tapahtu, toisel kerttaa ei kuultu ei nähty mittää. Mukko sen, et Onni ja Rauha oli kavereit ja viihty keskenäs. Rauha makas saunalavol sfinksi näkösen etutassut puuhkas. Kuulemme hän näytti ain silt, et hän hymyili. Onni isäntäväjel tuli eppäily, et oliko Rauhal lainka juaksukaa vai onko hän perältäki jo kantavan, ko Onnikaa ei liverrelly häl niinko ensimmäisel kerral. Muuto vaa heil näytti oleva mukavaa. Semmonenki ajatus esitettii, et jos Rauhal oliki vaa "valejuaksu".

Rauha viipy reissullas neljä voorokaut, ja Onni isäntäväki ystävällisesti kuljetti Rauha Koskel, josa me sillo oltii. He ihmetteli, ko Rauha mauku koto-olois. Onni tykön hän oli kuulemma ollu ihan hiljane kissa. Ko viaraat meni mennootas, sit vast Rauha maukuki suuree äänee. Hän vissii kerto, et mimmost siäl Onni tykön oli ollu.

Pia Rauha asettu miälipaikalles kankaspuitte pää.

Ruska otti Rauha vastaa luannikkasti ja rauhallisesti. Ei mittää hämminkii eikä välieselvityst ollu.

Rauha ja Onni tuplahäitte kunniaks nautittii Onni emännä ja isännä kans fadelmajuustokaakkuu.

Ny mää punniskele Rauhaa joka toine aamu. Mee vaaka näytti 4,6 killoo, ko häne tuatii kottii viime viiko lauvvantain. Tänä aamusti paino oli 4,8. Siit ei viäl voi tehd johtopäätöksii, ko vaaka o henkilövaaka ja mää puntaroitte Rauha pitämäl hänt sylysäni ja sit itteni ilma hänt ja laske erotukse. Muutonki mee vaaka näyttää puale killoo liikaa.

Toine asia, mitä mää ny seuraa, o Rauha nisät. Joskus kolmanneel tiineysviikol tai sen jälkee nisät alkaa punottaa ja hiuka paisuumaa ja nisie ympärilt lähtee karva.

Täsä eilisilla nisätutkimus. Jos Rauha olis jo ensimmäisel kerral tullu kantavaks, se näkys nisist. Jos olis tullu toisel kerral, näkkyy vast myöhemmi. Viäl ei mu miälestäni nisis nävy muutoksii.

Ny sit vaa varrotaa tiatoo, et onko vai eiko ol kantavan. Jos ei ol, sit tuplahäät muuttuu triplahäiks. Sillo koitetaa kissahäit vaihteeks meil.

* * *

Hiljakkoi o tullu uus ploki seuraaja, Keltsu. Tervetulloo vaa, Keltsu!

25 kommenttia:

 1. On kyllä jännää! Mukavaa, että Rauha ja Onni viihtyvät keskenään, se on tässä asiassa iso plussa. Luulisin. Nyt vaan odotellaan tietoja ja mahdollisia tuloksia toisista häistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny varrotaa ja elellää kaikes rauhas. Ei meil ol täsä mittää kiirut eikä minnuu haittais vaik nämä Rauha ja Onni treffit vaik laajenis triplahäiks ja Onniki tulis meil kyllää.

   Poista
 2. Voi että, niin se vain on pikku-Rauhakin kasvanut isoksi... Odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, pikkune Rauha o jo iso tyttö, aikuine kissa mut toisaalt mu piäni vauvvani.

   Poista
 3. Jännät paikat! Jospa nyt olis sit kuitenkin tärpänny! Toivotaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaa ja varrotaa. Jännää on mut yritettää todistaa ettei täsä ny mittää hättää sentää ol eikä kiirut...

   Poista
 4. Meidän emännällekin olisi kelvannut tuo vadelmakakku :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa. Pepsi ja Max, kertokaa emännäl et kaakku o herkkuu ja mult saa resepti. Tai mikä ettei vaik kyläkutsu.

   Poista
  2. Emäntä laittaa mieleen kyläkutsun :-)

   Poista
  3. Kannattaa pittää miäles, sikko o pikkusii pentui!

   Poista
 5. Rauha taitaa tykätä viettää häitä :D
  Ja Onni kans....
  Jos nyt tärppäis kun on näköjään hääkakkukin syöty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl voidaa viäl uus kaakku pyäräyttää, jos häät jatkuu. Taitaa Onniki häist tykät, ja Rauha-morsein o hymyilevä sfinksi.

   Poista
 6. meillä on täällä peukut ja tassut pystyssä ja odotellaan Rauhan tilanteen kehittymistä

  VastaaPoista
 7. Jännää! Ajattelinkin tässä erään kerran että mitähän Rauhalle mahtaa kuulua. Onko pikkuisia odotettavissa. Ja milloin. Jäämme odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelu o mukava jännitys elämäs ja välistäi aika rasittavaaki. Te sen tiädätte, Myrsky ja Minna, varsinki Minna.

   Poista
 8. Salaperäinen tyttö tuo Rauha, tykkää pitää teitä jännityksessä :) Näkyykö mitään merkkejä vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaperäne on. Hymyilevä sfinksi joka ei kerro mitä hymy takan piilee. Ei viäl nävy mittää merkkei. Painoo o seurattu, ja se o hiukka nousemaa päi mut nii vähä ettei siittäkä voi tiätää.

   Poista
 9. Voi miten jännät paikat. Taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää vähä aanaile, et Rauha tykkää et Onni tulis meil ja olis ne triplahäät. Täsäki aika näyttää, pari viiko pääst pitäs jo tiätämää.

   Poista
 10. Meillä on jäänyt lukematta teidän uutisia, ja ei olisi pitänyt jäädä! Teillähän jännät paikat on! Toivotaan että häät on tuottaneet tulosta. ja kohta on monta pientä! Rauha vain tykkää, että mitä tuosta asioistansa ilmoittelemaan, huomaahan tuon sitten miten on asia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just. Sit sen näkkee. Nii taik näi, ain parhai päi. Se taitaa ol tämä "hymyilevä sfinksi" taka-ajatus.

   Poista
 11. Rauha on tullut mammaansa, eipä Ruskallakaan ollut kiiru. Tais olla jo kahden vuoden kun Sinfonia tuli peräkamarihäihin. Kovasti Mesilässäkin jännätään kun G:t on jo kahdeksan kuukautta. Eikä mitään pieniä :-) Lykkyä tykö Rauhalle ja Onnille <3

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!