tiistai 26. huhtikuuta 2016

Ruska-mummu täytti vuasii

Paris viikos o taas paljo tapahtunu. On käyny viarait, on fiirattu Ruska 6-vuatispäivää, pentukamari portti o avattu, Lallu o saanu uude nime, pennut o kasvanu ja syäny ja pitäny aamuriahut ja iltavillit. Ja yhten päivän oli hulinaa aamust ehtoosee.

Ruskaa fiirattii viime keskiviikkon 20.4. Sillo hän saavutti kuude vuade iä.

Kissanhoidon käsikirja mukkaa kuus vuat kissa iäs vastaa ihmise iäs neljääkymment vuat. Nuari mummu siis.

Pennut (kuvas Pippi) tiätysti oli toine juhlie keskipiste, ja viarait tuli kahdes eräs: päiväviaraat ja ehtoviaraat.

Mää järjesti nämä piänet juhlat ex tempore ja käski juhlii viime tipas muutamii kissaystävii. Heist yks oli Naukula Mamma, mee hovikuvaaja. Nämä kahdeksa ensimmäist kuvvaa onki häne ottamiis.Täsä Kasperi-pentu (Pinkkitassun Kevin) Ruska juhlis ja tasa kahdetoist viiko ikkäisen. Kahdetoist viiko vanha pentu o Kissaliito sääntöje mukkaa luavutusikäne, mut Pinkkitassu pentui pidetää syntymäkodos 14 viiko vanhaa astikka. Kissala tähäastisist 12-viikkosist pennuist Kasperi o kuulemma kaikist isoin. Ja kakkosen tullee Lallu (Pinkkitassun Klaus), joka omalt perheeltäs o saanu uude ikioma kutsumanime: Frans, virallisemmi Frans Ferdinand. Mää sano hänt ny Franssiks ja Fransuks ja Ransukski, ja joku vois sannoo vaik Pransuks. Välistäi mää sano hänt kyl piäneks Lallukseni, vaik hän onki jo iso. Al olevas kuvas Frans o oikeepualimmaine ja Kasperi vasemmapualimmaine ja Pippi o keskel.
Täsä kuvas Frans (vai onks tää perältäki Kasperi?) ja Pippi.


Veljekset, vasemmal Frans ja oikeel Kasperi.


Villikkoprinsessa Pippi.

Tähä saakka nämä oli siis Naukula mamma kuvia, ja täst ettiippäi mu omia kuviani.


Ruska poikie kans klaffipiironki pääl.


Rauha tykkää makkail omas rauhassas mut ussei hän saa seuralaisii."Blondit", Rauha ja Pippi.


Rauha ja Frans.


Rauha ja Frans ja Kasperi.

Keinustooli vallotettu täl kerttaa ja Rauha häipyny. Keskel Pippi ja toine veli al ja toine pääl.


Tämä kuva o otettu tänäpä. Frans teki "Namut" eli sama tempu minkä Namu aikoinas teki: hivuttautu varovasti mummu viäree nukkumaa. Siit hualimati, et Ruska voi äkäsesti ärähtää. Kuva Namust ja Ruska-mummust näätte Naukula kerho sivu oikeepualimmaises sivupalkis.


Ruska ja tyttäreepoika Frans torkkuu viäri viäres keinustoolis joka o kissoje lempioleskelupaikkoi. Jalakset o tönkötty tyynyl niättei kukkaa voi jääd al, ja ihmisilt o istumine kiälletty.

Ruska o kova rähisemmää pennuil, mut ei he siit ot nokkaas. Tottelee kyl, paljo paremmi ko minnuu. Mää en ossaa rähähtää enkä kiältää kissakiälel. Pennut näyttää pitävä Ruskaa erinomasen ja ihmeellisen hahmon; Ruska oleva hee idolis.

Ruskal o nii hyvvää ruakaaki, ettei mikkää ol yht hyvvää. Ainaka Kasperi ei voi millää vastustaa Ruska "Sterilised"-raksui. Ei kertakaikkias mikkää muu kelpaa jos Ruska laihoi raksui o framil. Ei silti, ei Ruskakaa voi vastustaa rasvasii penturaksui jos vaa pääsee niihi käsiks.

Kasperi pääsi pentukamari porti ylitte jo viikkoo enne Pippii ja Pippi pääsi viime viiko perjantaiehtoosti. Frans ei viäläkä pääsis, ko hänel takajalkoje hyppyvoima o heikompi kui muil kahdel. Mut ei hänt yksinäs pentukamaris tiätysti pidetty, ko muut kaks vilisti ympäri huushollii. Koko armaa lauvvantaipäivä pennut oli ihan ylivillei, ko he sai isomma plaani josa karat ja riahuu.

Mää oli yksi koton kissoje kans ko miäs oli lähteny Koskel, vahdei pentui ja nosti heit pois millo kööki pöydält, millo tiatokonnee päält, millo multasist ruukuist, millo miltäki hyllylt. (Kukkaruukut olsi muute viäny pois pentuje ulettuvilt mut ei mahdu, ko o kevätviljelyste aika ja ruukkui o siäl sun tääl. Yriti hakkee pennuil paljo lelui ja järjestää heil hiirileikkei ja huvituksii. Ihmetteli kunnei he lainka nukukkaa ko riahuu vaa koko päivä. Huh-huh. Mää rupesi jo laskemaa päivii, et kui kauvva heit viäl tarttee kestää ja millo heist pääsee erroo.

Mut seuraavin päivin he o nukkunu pitkät ajat keskel päivää niinko kissapennut pruukaa ja muutonki ollu rauhallisempii. Kyl me ny hyvi pärjätää taas. Ilmeisesti he vaa villiinty nii kovi ko reviiri laajeni yhtäkkii koko päiväks, vähä niinko vasikat jokka pääsee vihriäisel laitumel. Enne he oli päässy tutustummaa koko huushollii vaa määräajoiks. Ja Kasperi kyl pääsi jo aikasemmi mut ei hän viihtyny yksinäs porti toisel pual ko kaverit oli toisel pual.

Pippi o meil viäl yhdeksä päivää, Kasperi ehkä kymmene ja Frans kolmetoist päivää.

Kuvat 1-7: Merja Lainio.
Kuvat 8-15 minu ottamiini. 

25 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut nuorekkaalle Ruska-mummulle! Lapsen lapset saavat hyvän kasvatuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska-mummu kiittää onnitteluist.

   Ruska muistuttaa, et pentui täytyy kurittaaki. Rauha o helläluoantone emo. Ruska piti omatki pentus kovemmas kuris mitä Rauha.

   Poista
 2. Onnittelut Ruskalle! Mahtaa mummukin huokaista helpotuksesta kun pennut lähtevät omiin koteihinsa ja rauha palaa huusholliin. Mutta on ne vaan niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mää luule sammaa, Ruska ei pentui kaipaa. Ja Rauhaki o tehtäväs hoitanu hyvi ja tiätää se itte. Mikäli vanhat merkit paikkas pittää, Rauhaka ei pentujas tul kaipaamaa.

   Poista
 3. Hauska kirjoitus :) Ihana tuo kiikkukuva, jossa pennut päällekkäin! Haikeeta varmaan kun pennut lähtee - mutta levollista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeet on ja silti ihan hyvä asia - elämä jatkuu.

   Poista
 4. Onnea Ruska-mummulle! Ja voi pentuja! Hyvää mallia pentuset emoltansa ja mummultansa saavat. Parempi onkin pitää pennut vähän pitempään, että varmasti oppivat olemaan kissoiksi! Kyllä ne aika pieniä vielä ovat 14 viikonkin iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   On nää pennut viäl piänii ja pusuteltavii, vaik onki isoi. Nämä o emo ja mummu kasvattamat eikä oppi ojjaa kaad kissaakaa.

   Poista
 5. Onnittelut Ruskalle. Kissojen mielestä muiden raksut on aina parempia kuin omat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja taitaa ol mee ihmistenki miälest muitte raksut parempii ko omat...

   Poista
 6. Voi huokaus miten ihanaa elämää! Kissoja ja iso tila! PALJON kissoja! <3

  Ruskalle lämpöiset onnittelut synttäriksi. Sipsakka isoäiti on hän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipsakka isoäiti kiittää!

   Iso tila ja paljo kissoi: ihanaa elämää mut joskus painajaine. :)

   Poista
 7. Voi sitä suloisuuden määrää. On ne ihania, mutta vikkeliä kavereita tuossa iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikkelyys potenssii kolme. Kolme kertaa kolme kaikki temput. Ko yks keksii jottai, kaikki kolme o samas touhus. Ja sit nukutaa sulosesti yhdes läjäs tassut toise kaulal.

   Poista
 8. Myöhäiset onnittelut ihanaiselle Ruska-mummulle!
  Kyllä sulla on ollut aikamoista noiden kakrujen yksinhuoltajana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska-mummu kiittää.
   Jos tarkotit minnuu ekkä Rauhaa, ni tänäpä ehtoosti se yksihualtajuus loppuu ko miäs tullee kottii.

   Poista
 9. Onnittelut upealle Ruskalle! Ja on siellä varmaan aika vilinää, kun pentukaiset alkavat jo olla isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruska pualest! On vilinää, ja välil ihan hiljast, ko kaikki kissat, isot ja piänet, vetelee mone tunni päiväunia.

   Poista
 10. Myöhästyneet onnittelut Ruska-mummulle ♥

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea Ruskalle♥
  Ihania kissamukuloita siellä teillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kissamukulat o ihanii, meil ja teil. ♥

   Poista
 12. Myöhästyneet onnittelut Ruskalle <3 Kauniisti hän ikääntyy.
  Voi suloisuus teidän jälkikasvua. Ihania ovat.

  Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!