sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lissää sinivalkost

Täs tullee lisäyst viiko vanhaa aiheesee, sinivalkosii astioihii.

Kiinas valmistettu kukkaruukku soppii yhtee katorajas framil olevai sinivalkoste lautaste kans.

Seuraavas kuvas o kaks Apilalehde sinivalkost ruukkuu, jokka kuuluu sarjaa "Sininen kartano".

Vanhas Pori murtees o muuto taidettu sannoo kruukku.


Mää tilasi nämä orkideoi varte. Monet vanhat orkideat o nii raskait, ettei tahdo pyssyy pystös, varsinkaa jos niis o köykäne muaviruukku. Nämä posliiniset o nii lujia et niit voi hyvi pittää suajaruukkuin, eikä orkideat sillo kaadu. Kuvast näkkyy, et kaks mu arkideoistani o kukas. Kolmaski pia ruppee kukostammaa, siin o knupit tulos. Neljäs taas o just lopettamas kukintaas.

Tämä kuva o otettu Meisseni posliiniliikkee kaupast Berliinist 2008.

Niinko nämäki pitsisyrjäset lautaset. Makso monta sattaa euroo, enkä malttanu ostaa matkamuistoks. Olis tommone kyl aika hiano mu lautaskokoelmassani.
Tämä o mu ainoo Arabia sinivalkone tooppini, kuvio o "Asteri". Tai ei oikeastas mun ko miähe, se o nimittäi miähe täti perintöö. Mun o ollu haaveenani koot näit sinivalkosii lissää keittiö korkee kaapi pääl, niät siäl olis komia rivi. Sinivalkosii joist mää haaveile o ainaki "Tuulimylly", "Purjelaiva" ja "Pilvi". Ussei ko mää nää niit myynnis, mää vaa kattele ja ihhaile. En malt ostaa, o liika kalliit.

Toine melkei sinivalkone o tämä Arabia vanha iso perhokannu. Se o samase miähe täti peruja.

Viimitteeks mää esittele tämä Apilalehde "Sinise kartano" piäne puale litra toopi. Se o aika uus ja meil käyttöastian. 

27 kommenttia:

 1. On sulla hienot kokoelmat sinivalkoisia astioita!
  Meillä on myös Asteri, se on likkojen mummun perintöä, mutta täällä meillä vielä. Kaapissa tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, Tee likoil taitaa ol muitaki Arabia posliinitooppei vartoomas sitä, et he ottaa omas ja viä ommaa kottiis.

   Poista
 2. Sinivalkoinen posliini on kaunista, kaikkein kauneinta oikeastaan, tai puhtaanvalkoinenkin on ihanaa. Nuo pitsireunaiset lautaset ovat todellakin häkellyttäviä! Niitä oikein jää katsomaan.
  Olen erityisen tykästynyt myös sellaisiin kai pietarilaistyylisiin, joissa on sinistä salmiakkiruudukkoa valkoisella pohjalla ja pienet kultaiset töpsäykset viivojen risteyskohdissa. Sellaisia haluaisin nukketalooni, mutta en ole löytänyt kohtuuhinnalla - huiman kalliilla saa mitä vain, mutta silloin ne jo maksavat yhtä paljon kuin oikeankokoiset astiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, mahtaak ne piatarilaistyyliset ol Lomonosovi posliinii. Mää ole ymmärtäny et sen ja ylipäätäs venäläise posliini arvostus tääl Suamessaki koko aja lissääntyy. On se kauheet jos nukketalo astiastost joutuu maksamaa sama ko oikeist. Ei silti, kyl ne piänet tummasiniset piatarilaistyyliset olis aika mahtavat nukketalos. Mut joku raja silti hinnas tarttis ol. Olis noi maissenitki aika hianoi nukketalokoos. Vaik semmone jalalline pitsireunane posliiniskooli, josa trahteerattais hedelmii nukketalo viarail. Hedelmiks vois pan vaik punasii viinimarjoi ja mustikoit.

   Poista
 3. Hyvä systeemi tuo katonrajassa oleva hylly, ovat lautaset hyvin esillä. Ja aihan uskomattomia nuo pitsireunaiset lautaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, katoraja hylly kuuluu mee asunno liukuovvee. Monet asukkaat o hävittäny raskaat liukuovet, ko ne muistuttaa 60-luvust, jonka lopus nämä elementtikerrostalot o rakennettu. Mut mää tahdoi liukuove säilyttää, ja yks syy oli se, et hoksasi liukuove pääl oleva lista hyväks lautashyllyks.

   Poista
 4. Kauniita astioita. Minulla on myös sinivalkoisia astioita.Ne ovat siinä mielessä hauskoja, että voi yhdistellä eri kulttuureiden sinivalkoisia astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, totta. Ny alko vähä harmittaa, etten ol hoksannu ostaa noit (edes kohtuuhintasii) matkamuistoiks. Niit olis voinu ostaa monist maist. Mun ulkomaiseni o ostettu kaikki täält kotomaast.

   Poista
 5. Varsin komea kokoelma sinulla. Kaunis herkkä kuvio noissa Apilalehden posliineissa. Meissenit ovat minulta jäänneet vain kuvien ihailemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa, sama juttu, maissenit o multaki jääny pelkiks kuviks. Tai no, ole niit kyl nähny omil silmilläni ja itte ottanu kuvia vaikken ostaa ol malttanu. Täl hetkel Helsinkissäki Esplanaadi varrel o yks posliinikauppa, josa myydää Meisseni posliinii. Mää ain katto se näyteikkuna mutten ol koskaa menny sisäl.

   Poista
 6. Kauniita astioita, sinulla on upea kokoelma sinivalkoista. Ja hienoa, että ne ovat noin komeasti esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Framil on. Mut ny lautashyllytila o köökist loppu ja tarttis saad toine lautashylly toisel seinäl. Noit tooppei mahtus viäl vaik huru mykky kaapi pääl. Tai sit täytys sulkee silmät lautasilt ja kattel kirpputoreilt vaa noit tooppei.

   Poista
 7. Kauniita! Varsin viehättäviä. :)

  VastaaPoista
 8. Millä ihmeellä olet saanut orkideat noin hienosti kukkimaan? Olen ihan äimänä. Mulla ei ole pitkään aikaan kukkinut kumpikaan kahdesta, mietin että kauanko maltan enää odotella vai heitänkö ne menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideat voi ol vuasiiki lepotilas eikä näy kuka kukkaa. Emmää ol noit saanu kukostammaa, nuo kaks o jostaki kumma syyst talve pimmeempän aikan, jo enne jouluu, alkanu kasvattammaa kukkavanoi ja ny ne kukostaa. Mää livota niit kerra viikos vedes tunninki verra ja pidä valosal ikkunal (en suaras aurinkos ainakaa suvel), muut en niitte hyväks tee. Täl hetkel mul o mont orkideaa, jokka ei kuki eikä kukkinu viime vuannakaa. Mää ole huamannu et niitte täytyy antaa ol rauhas ja jatkaa kasteluu ja ol kärsivälline.

   Poista
 9. Hienoja kannuja. Mutta orkidearuukut..., hienoja nekin, mutta eivät periaatteessa sovi ilmajuuria kasvattaville perhosorkideoille. Ruukkujen pitäisi olla läpinäkyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, nua o vaa suajaruukkui, nii väljii, et kyl ne ilmajuuret sin ihan hyvi mahtuu ja tulemaa siält uloski. Orkideat o omis muaviruukuissas tual sisäl ja kyl sin vallooki pääsee. Näit ohjeit ja käsityksii o nii monia. Just oli Oma piha -lehdes juttu Orkidearanta-nimisest yksityisest kasvitiäteellisest puutarhast. Siin jutus puutarha isäntä sano, et musta ruukku o parempi ko läpinäkyvä ruukku, ihan päivasto ko ole enne kuullu. Hän sano ettei juuret valloo tartte ko itte kasvi. Lisäks hän varotti siit, et yleensä orkideoil annetaa liika vähä vettä. Samas lehdes toine orkideakasvattaja (floristihortonomi) sano, et perhosorkidea saa kukkimaa, ko katkasee kukkavana kukostamise jälkee toise ja kolmannee silmu välist. Ja tähä asti ole ain kuullu sanottava, et kukkavanoi ei missää nimes saa katkast. Viherpiha-lehdes taas joku kolmas (orkideayhdistykse puheejohtaja) käski välttämää lasisii orkidearuukkui, niis ei kuulemma ilma pääs kiärtämää yht hyvi ko muaviruukuis. Hän sano, ettei kukkivai orkideoitte lähel sai säilyttää omenii eikä banaaneit, ko ne erittää etyleenii, joka kuihduttaa kukat. Minul ihan uus tiato.

   Poista
 10. Kauniita astioita tässä ja edellisessä postauksessa. Ja tosi upeita orkideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea-Raija, kiitos! Mul o muistikuva, et sunki plokissas oli joskus sinivalkosii kippoi, thaimaalaisii?

   Poista
  2. Niin oli. Pidän sinivalkoisista astioista, mutta myös ruskeista, siinäpä sitten seilailen enkä osaa päättää kummat on kivempia.

   Poista
 11. Kauniit nuokin Kiinalaiset ruukut, sopii tosiaan hyvin yhteen muitten sinivalkeitten ja Suomalaisen Arabian joukkoon, ihan hyvin!
  Noi kannut on ihania, meilläkin oli joskus, hukkasin sen tai särin, harmitus.
  Ihania kertakaikkiaan ovat sitten nuo orkideat, upeita ♥
  Iloista helmikuuta Paula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijastiina. Vanhoje astioitte rikkomine harmittaa, mut semmost elämä o, et kippoi ja kuppei ja kannui mennee rikkiki. Joskus voit kirpputorilt ehkä löytää ittelles sinivalkose kannu sopeval hinnal.
   Mukavaa helmikuu jatkoo sinul!

   Poista
 12. Kaunista, kaunista ja ehdoton suosikki on Arabian Asteri. Siinä on varmaan ripaus nostalgiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jerikonruusu, nostalgia onki yks tekijä sinivalkoste kippoje kokkoomises ainaki just mul. Asterikuvioo ei varmaankaa ol käytetty muis astiois ko ainoastas nois toopeis, en ainakaa muist nähneeni esim. asterilautasii tai -kaffekuppei.

   Poista
 13. tere Paula!

  Onkai muullaki kolm tooppi,konen huama enneko sää tälläät framil.'Kaks o kotto ja yks o huutokaupas,mut siin o vika ,mut se o vanha.
  ny o jo yä,mut mää ole tämmöne yäkyäeli.

  hyvä yötä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa et sää olet yäkyäpeli. Sun tarttee tällät ne framil, et määki näje.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!