sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kissaviikonloppu

Täsä tullee viiko vanhaa asiaa ja viäl vanhempaaki. Viikko takasi oli varsinaine kissaviikonloppu.

Se alko perjantaiehtoosti 10.6. ko miäs ja mää oltii Ree-pentuje nelivuatissynttäreil. Ne pidettii kahde Ree-pennu nimittäi Didi ja Minni koton Espoos. Ree-pennut tarkottaa Ruska ensimmäisii pentui, Pinkkitassu D-pentui.

Me ihmiset onniteltii syntymäpäiväsankareit, seurusteltii keskenämme ja päiväsankareitte kans ja nautittii herkullisist trahteerauksist. Katteltii ko sankarit söi hyväl halul synttärijauhelihas. Mää unhoti kamera kottii ja ole sen tähde taas lainakuvis.

Täsä Didi ja mää. Didi o virallisesti Pinkkitassun Dionysos, EUR d 24, punatäplikäs eurooppalaine uros. Kasvattaja ja tämä kuva: Mikko Murtonen. Omistaja: Eija Sipilä.
Didi ja hänen siskos Minni eli Pinkkitassun Diana, EUR a 24, sinitäplikäs eurooppalaine. Kasvattaja ja kuva: Mikko Murtonen. Omistaja: Eija Sipilä.

Kaks muut pentuu juhli omas kotonas. He o Mesi eli Pinkkitassun Dorothy ja Sulo eli Pinkkitassun Daniel.

Sit heti seuraavan päivän lauvvantain mää meni kattomaa Pinkkitassu L-pentui, jo toist kertaa. Ensimmäise kerra mää näi nämä uusimmat pennut, ko he oli vast viiko vanhoi. Pääsi erikoisluval kattomaa, ko yleensä nii piänte pentuje ja hee emos elämä rauhotettaa eikä viarait otet vastaa.

Nämä L-pennut o mul tärkeit senki tähde, et ne o Ruska lapselapsii. Niitte isä o Rauha veli Eetu eli Pinkkitassun Edward. Pinkkitassu kaks kasvatuslinjaa oli päässy jo nii kauvvas toisistas, et ne pysty yhdistämmää.

Näis seuraavis kuvis hypätää siis pari viikkoo taappäi.


Emo o hurmaava piäni punatäplikäs naaras Pinkkitassun Iris. Ja isä yksfärine sinine Pinkkitassun Edward. Pesuees o neljä pentuu, kaks cremetäplikäst poikaa, yks punatäplikäs poika ja sinikilpikonna tyttö (siis siniharmaa josa o cremefärisii flaimui).

Ensimmäises kuvas Iris, punatäplikäs poika Pinkkitassun Liberace eli Santeri ja sinikilpikonna tyttö Pinkkitassun Louise.

Täsä kuvas punane Santeri o emos kaulahuivin.

Seuraavat kuvat o otettu kaks viikkoo myähemmi, reilu viikko takasi, ko pennut oli kolme viiko vanhoi.
Täsä cremetäplikkäät pojat Pinkkitassun Ludwid eli Muru ja Pinkkitassun Leonardo imemäs ja punane poika Santeri emos etukäpäläi välis.

Iiris-emo o onnelline, niinko kuvist näkkyy.
Täsä pikku Louise, joho mää ole ihan hurmaantunu.

Sit mää hyppää seuraavaa tapahtummaa, joka oli seuraavan päivän, viime viikovaihtee sunnuntain, tasa viikko takasi.

Mää oli sillo Rauha kans kissanäyttelys Hyvinkääl. Rauha sai serttis ja pääsi tuamari parhaa valintaa muttei valittu. Näyttely meni toivotusti.

Kuis kävikää ette huamannu ottaa yhtää kuvvaa omast kissastani Rauhast. Muist Pinkkitassuist oti. Mukan oli peräti neljä Ruska pentuu (Didi, Mesi, Elli ja Rauha) ja kaks Rauha pentuu (Hartsa ja Pippi).

Didi eli Pinkkitassun Dionysos, punatäplikäs eurooppalaine. Omistaja: Eija Sipilä.

Mesi eli Pinkkitassun Dorothy, ruskeetäplikäs eurooppalaine. Omistaja: Tellervo Hyvönen.

Elli eli Pinkkitassun Ellen. Vajaa kolme vuade vanha ruskeetiikeri eurooppalaine. Omistaja: Susansa Isoaho.

Hartsa eli Pinkkitassun Harvey. Pualtoisvuatias punatabby eurooppalaine. Omistaja: Eija Haukka.

Sokerin pohjal pikkune, sulone, reipas Pippi. Omistaja Mikko Murtonen ja sijotusemäntä Monika Lindgren (esittelemäs kissaa tuamaril).

Kukkaa Pinkkitassu eikä yksikää eurooppalaine päässy tuamari parhaaks eikä loppukilpailuu. Ollaa silti tyytyväisii rakkaist kissoistamme.

Ja niinko sanottu, Rauhast en ottanu kuvvaa. Mut ei se mittää, pannaa Rauhast uudempi kuva.

Heti näyttely jälkee tultii takasi suvilystil. Rauha kattelee klasist ja vartoo ruakaa ko mää touhuu pihal, vaik alkaa jo hämärtää.

Anteeks ko tuli taas pitkä juttu ja kuvapläjäys.


13 kommenttia:

 1. Kaikkein ihanin kuva näiden kaikkien ihanien kuvien jatkoksi on kumminkin tuo Rauha vanhan talon kauniin ikkunan takana, ruudullisten ikkunaverhojen välissä, katsomassa syyttävästi mammaansa, joka ei tajua tulla antamaan iltasapuskaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvi sanottu. Taidat ol oikees. Rauha o nii söpö nallekarhu tosa klasi takan.

   Poista
 2. Toinen toistaan kauniimpia kissoja! Ja paljon!

  Mun mielestä kanssa tuo Rauhan kuva on ihanin kaikista. Vähän huolestuneisuuttakin siinä ilmeessä on. Etteikö ollenkaan ruokaa saada, kun tuolla se vaan kuopsuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaparraat joutuu kärsimää nälkää joka ehtoo, kai sitä piänemmästki jo hualestuu. Ja varsinki ko he kattelee klasist et mää anna pihal ruakaa navettokissoil, enkä an heil.

   Poista
 3. Samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat. Tuo Rauhan kuva on aivan ihana. Tulee ihan mieleen se lastenloru: "Kissa istuu ikkunalla, kutoo pientä sukkaa..." (vaikka Rauha taitaakin seistä).
  L-pennut ovat kasvaneet ihan hurjasti parissa viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. L-pennut oli viiko vanhoi ja silmätkää ei ollu auvvennu nois ensimmäisis kuvis. Kolme viiko ikkäine pentu o hurjasti kasonnu ja kehittyny. Heil o korvat ja silmät auvvennu ja he kattelee ja koskettellee, nousee huteril jalvoilles ja liikkuu joka päivä enemmä.

   Poista
 4. Kaunis kuvakooste euroista, pennut ovat aina niin suloisia.
  Tärkein näyttelyssä on se serti, mutta toki nominointikin on mahdollista. Kuvissasi näkyy tuomari ja hän on tuomarina melko uusi ja jos ei tunne hyvin rotua niin ehkä ei uskalla nominoida, vaikka kissa olisi sen arvoinen.
  Meillä Suomessa on hyvät eurooppalaiset kissat ja mielestäni hyväkin euro saattaa jäädä toiseksi jos tuomari ei ole rotuun riittävästi perehtynyt.(tämä on ihan minun oma tulkintani, mutta tähän tulokseen olen päätynyt seurattuani niin monet vuodet tätä näyttelytouhua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit ol oikees. Näyttelypäivän yks ja sama tuamari Bobby Funk arvosteli kaikki eurooppalaiset eikä nominoinu yhtäkää.

   Mut parhait ja kaikist rakkaimpii ja söpömpii he taitaa kyl ol koto-olois. Niinko ny mee Rauha klasi tosa takan. Aikasemmat kommentoijat o nominoinu häne ihanaks! Usseimmat kissat taitaa itteki ol sitä miält et kyl koto-olot ain näyttelyt voittaa, vaik on poikkeuksiiki.

   Poista
  2. Ihan tosi,kyllä kissa on lemmikki, perheenjäsen ja vasta sitten ne näyttelytouhut. Hyvää kesää teille sinne kesälystipaikkaan.

   Poista
 5. Hyvä kooste! Minulla sitten on kuvia Rauhastakin näyttelyssä, mutten muistanut laittaa sinulle linkkiä kun latasin pilveen. Yritän nyt laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, vaik ain ei tartte muistaa. Ja Rauha kuva tuli kumminki omast takkaa.

   Poista
 6. Kauniita ovat kaikki Pinkkitassun kissat. Ja ykköskissoja! Sannoo tuamari mitä vaa :)
  Louise on viehättävä pikkunen. Ajelessamne eilen metsätietä tietä lähti ylittämään yksi pikkuinen pörröinen otus. Huudahdin, että kissanpentu! (
  ja keskellä mettää), kohta esiin tuli toinen söpöliini juosten ekan kiinni. No sitte huusin, että koiranpentuja! Mies totesi, että supikoiranpentuja. Sitten painuivat takaisin metsikköön. Voi, niin söpöjä. Pennut on.
  Paitsi hämähäkkivauvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Hyvä ettei ollu kissapentu eikä koirapentu - keskel mettää. En ol nähny supikoiraa enkä pentuukaa. On se kyl ihmeellist et (melkei) kaikki pennut o nii sulosii.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!