tiistai 8. elokuuta 2017

Missy ja pennut

Hämeenlinnan kissanäyttelyn jälkeen kerkesin pikimmiten katsomaan Leenan (& ipanat) kutsumana Missyä ja tämän kahta seitsenviikkoista pentua Noxx-kissalaan Espooseen. Leena oli kissavahtina, koska hänen sijoituskissansa Missy oli synnyttänyt ja hoiti pentujaan kissalassa, jonka omat ihmiset olivat parhaillaan muualla.

Matkustaessani linja-autossa kohti määränpäätä mietin, että olen menossa aivan uuteen maailmaan. En ole koskaan ennen nähnyt kotioloissa muita pentuja kuin eurooppalaisia, ja lisäksi aikaisempina vuosina kotikissoja. Nyt menen katsomaan itämaisia kissoja. Kissanäyttelyistä - ja blogeista! - eri rodut ovat kyllä tuttuja, mutta oikeasti olen tavannut aikuisistakin vain norjalaisen metsäkissan, brittikissan ja pari koratia, ja eläinlääkärin vastaanotolla pikimmiten muutaman muun. Hyvin suppea on siis rotutuntemukseni.

Perille saavuttuani oli yllättävää, että pentujen emo naulitsi minut katsellaan jonkinlaisen lumouksen valtaan. Kissan katseella hän minua napitti. Ei tämä nyt ollutkaan niin uusi maailma kuin olin luullut.

Missy katsoi vaaleanvihreillä silmillään minua suoraan silmiin. Niinpä kävi hassusti, että lumouduin enemmän tästä nuoresta emosta kuin kahdesta suloisesta kollipennusta. Hyvin tutulla tavalla Missy-emo pentujaan imetti, valvoi ja hoiti.

Itämaisissa pennuissa huomiotani herätti niiden valtavan suuret korvat. Kyselin, minkä kokoiset korvat pennuilla oli, kun ne syntyivät. Kuulemma aika isot!

Vastasyntyneillä eurooppalaispennuilla on todella hassut pienet korvanaihiot pään sivuilla, melko alhaalla. Vasta myöhemmin pennun pään kasvaessa korvat "asettuvat" oikeisiin paikkoihin ylemmäs. Myöhemmässä kehitysvaiheessa eurooppalaispennuilla on usein suhteettoman suuret korvat suhteessa muuhun päähän, kunnes kissa kasvaa oikeisiin mittasuhteisiinsa.

Lisäksi itämaiset kissavauvat vaikuttivat minusta olemukseltaan hauskasti hiukan pikkuvanhoilta. Ehkä siksi, että ne ovat niin selvästi oman rotunsa edustajia.

Missyn virallinen nimi ja väri on Noxx Miss Moneypenny, sininen ticket tabby.

Minun oli vaikea erottaa pentuja toisistaan. Jos oikein tulkitsen, nukkuva pentu on Daniel (Noxx Final Flash) ja imevä on Antti (Noxx Guardian Angel).

Samoihin aikoihin Missyä ja pentuja sekä talouden muita kissoja kävivät katsomassa muutkin. Pennuista ovat julkaisseet järkyttävän hienoja kuvia ainakin nämä blogit:

Trio MiuMau ja Herra Nilsson
Elämää ja elämyksiä
Naukulan kerho

10 kommenttia:

 1. Teillä oli Missyn kanssa selvästi yhteys 😍
  Ihana oli kuulla kokemuksiasi eurooppalaisista pennuista ja muutenkin kissoistasi.
  Kiitos käynnistä ja kirjoituksesta Paula ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiittämästä. Missy oli mieleen painuva kissaemo poikaviikareineen.

   Poista
 2. Nämä pennut hurmaa ja tuo Missyn intensiivisyys on uskomatonta. Olipas kiva taas tavata ❤

  VastaaPoista
 3. Missyn silmät ovat uskomattoman kauniit, niin vihreät. Ja koko kissa on varsinainen kaunotar.
  Pennut ovat kyllä ihania, kaikenlaiset pennut. Minusta kotikissan pyöreä pallopää ja sivulla olevat korvat on silti suloisinta mitä kuvitella saattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan heikkona vihreäsilmäisiin kissoihin.

   Pallopäät ovat kyllä suloisinta ja niiden hassut korvat, jotka joskus väpättävät.

   Poista
 4. Itämaisten katse on (minun tosi suppean) kokemuksen perusteella ihan omalla tavallaan lumoava. JA Missy on ylenpalttisen kaunis! Olen sanonut sen jokaisessa blogissa, joten sanotaan täälläkin. :-D

  Ja onhan ne pennut suloisia, voi hyvänen aika ♥ Ihanaa kun pääsit katsomaan kissaperhettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa ja myös hyödyllistä, oli jo aikakin nähdä jonkin muun rotuisia pentuja ja emoja.

   Poista
 5. Suloisia; niin äiti kuin lapsoset!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!