keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Saapastelluu asiast toisee
Nyte o ollu saapastelukelit. Aamusti kannattaa lähtee liikkeel kummisaappaat jallaas ettei varpaat kastu. Vähä ole nokka roikollaski.

Tuntuu, et ploki tekemisseenki o tullu piäni plokki. Loppusuvel 2010 tämä ploki-innostus alko pikkuhiljaa ja pualvahinkos. Ploki o jostai syyst kiinnittäny mu vuadeaikoihi. Vuadeajois o ollu färei ja voimaa tavallist enämpi. Ensti viime syksy ruska, sit ihana lumine talviaika, kevät hiirekorvat ja kukkaseppäle pääs, ja sit kaikekukkuraks touhukas maalaissuvi ja kissakellopiantareet. Yli vuasi o jo kulunu siittäki, ko meil tuli piäni Ruska-kissa - joka o ny kasonnu aika isoks.

Ko yks vuasi o kulunu, mitäs sit? Alotanko porinat alvust, taas ruskast ja Ruskast?

Hiljattai mää löysi Anna Amnelli plokit. Kokonaine liuta plokeja. Hänel o Blogisisko, Nojatuolipuutarhuri, Kotikissat, Blogihetekka, Syksyblogi ym. Hauskoi nimiäki noil plokeil. Aihein eri plokeil o mm. kirjat, kirjallisuus, historia, puutarha ja kukat, käsityät, kissat, syksy, nukkekoti... Mää rupesi peilaamaa omia arkiporinoitani tähä plokiperheajatuksee. En kyl silti viäl meinaa pistää pystöö uusii ja eriaiheisii plokei. Yhdistävä tekijä mun porinoissani o porilaine murre. Viime aikoin ei ol tullu porinoituu lainkaa Porist, mut taustal kotikaupunki o koko aika, jollei muuto ni muistois tiätysti.

Oikee pysähdyi funteeraamaa, et minkä aiheisii plokei mul vois ol (taik on ollukki tämä yhde ploki sisäl).

Astiat eli kipat (vanhat ja uudet)
Eläimet
Huanekalut eli mööpelit (vanhat ja uudet)
Kirjat
Kirjottamine
Kirpputori, huutokauppa
Kissa Ruska/kissat
Koti
Kukat
Käsityät
Maalaiselämä ja kaupunkilaiselämä
Mailmankatsomus, vakaumukset
Pori
Pori murre
Puutarha eli trekooli
Reissut ja retket
Ruuvvaat ja reseptit
Tavarat ja tilpehöörit (vanhat ja uudet)
Tekstiilit
Vuadenajat
Värit

Tulevas viikovaihtees o taas Pori-päiväki. Ja piakkoi o mu Santoriini-matkani, lokakuu alvus. Viime syksyn mää plokkasi kovi siält Santoriinilt. Nyte en tiä, onko täs tämävuatises hotellis lainkaa nettiyhteyksii, niinko oli viimevuatises.

No, mää saapastele, sipsuta, hiivi, laahusta, kirmaile taik kompastele ettiippäi kunki vuadeaja jalkineissani tai joskus avojalvonki. Saa nähd mitä ettee tullee. Elämä o kyl aika yllättävvää. Viime kevvään mää oli puhtaasti miälikuvituspuutarhuri. Suvel minust tuli vähä niinko tuanoini tosipuutarhuri, ainaki kokkeeks, ko me oltii miähe kototalos aika paljo. Ja viäläki ollaa käyty siäl viikovaihteis hääräämäs.

Sikko mul tullee plokini lukijamääräks 50, mää taira pittää piänet arpajaiset.


11 kommenttia:

 1. Minulla on sama juttu, että välillä tulee päivitettyä blogia enemmän ja välillä vähemmän. :) Nyt on minulla ollut blogipäivityksissä hiljaisempaa vaihetta - syksyn kuluessa taas innostun.

  Mukavaa reissua Santorinille! :)

  VastaaPoista
 2. Tarviikohan Santoriinillä kumppareita? Säät sanptaan olevan sekaisin. Jos vaikka sielläkin olisi taivas revennyt. meillä ainakin on kumpparit tarpeen, kn mansikkamaakin vähitellen on Himmun ikioma uima-allas. Ihan kotopihassa.
  Hyvää tulevaa matkaa sinne Santoriiniin!

  VastaaPoista
 3. Kumisaappaat täälläkin käytössä. Oma blogini on viime aikoina tainnut siirtyä melkein valokuville.
  Mukavaa reissua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tänään kirosin itsekseni kun en laittanut niitä kumisaappaita jalkaani... Mullakin joskus toi blogipäivitys on vähän nihkeetä, jos on kipee tai ihan naati kun tulee töistä ei vaan jaksa. Porin-päiville mennään tietysti kun täällä asutaan ja Kokemäellä käväistään sunnuntsins rompetorilla. Mukavaa Santoriinin matkaa ja syksyn jatkoa! :D

  VastaaPoista
 5. Nyt on kysyttävä, että mitä tarkoittaa "nokka roikollaski" ? Onko syysflunssa?
  Minäkin seuraan niitä Anna Amnellin blogeja tai yhtä niistä. Hän on todella ahkera bloggaaja.
  Olen huomannut, että päivität blogiasi ehkä harvemmin. Sinun ja sisartesi päivityksiä jotenkin odottaa. Olette tulleet sillai tutuiksi ja läheisiksikin.
  Olen itse luopunut elämän pohdiskeluistani, ainakin toistaiseksi. Nyt ei vain tunne siltä, että olisi mitään sellaista sanottavaa. Jatkan käsitöillä ja luontokuvilla.
  Oikein hyvää lomamatkaa, sitten kun se on ajankohtainen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteist, Sirpa ja Kollo, Mummeli, Pipsa(n postit), Paula Kristiina ja Daisy! Ilmeisesti kaikil blogit muuntuilee tilantee mukkaa ja välil o hiljasempaa.

  Daisy, ni, tua "nokka roikollas". Ei se mu kohdallani syysflunssaa tarkot, mut vois se sitäki tarkottaa. Se tarkottaa semmost matalapainet, et nenä ja suupiäletki roikkuu ja o vähä myrtyny miäli. Lähinnä ko o kalseet ja hämärää ja ussei sattaa.

  VastaaPoista
 7. Kumpparit on ehdoton sesonkivaate. Laita vaan kaikki aiheet yhteen kirjavaan blogiin. Toivottelen oikein hyvää matkaa Santorinille! Varmasti mukava päästä vähäksi aikaa kuivempiin paikkoihin.

  VastaaPoista
 8. Kumisaappaat kunniaan! Täälläkin on hankittuna uudet täksi syksyksi kun edelliset hajosivat.

  VastaaPoista
 9. Ei sul sit viäl ol 50 lukija?

  Älä vaa montta plokki ruppe tekemä,tämä o nii hyvä ,.
  Vaikka olen laiskasti kommentoinut olen silti päivittääin käynyt katsomassa.
  Olen ollut jo vallan porissa kun on ollut niin sateista,avasin taas kirpunkin,minäkin lähde 14.10. Mallorcalle suora lento porista.Taas on se wanhat .rouvat klubi kyseessä.
  Porin päivä onkin tosiaan jo ensi viikonvaihteessa,hyvä että sanoit.

  Minulla on toinen blogi Metsän neito01
  avasin sen pari vuotta sitten kun jotain isottelin,mutta se on siitä kummallinen ,ettei se oikein näy,edes uutisvirrassa.Sinne ei oikei kukaan hyvin löydä.päivitän sitä harvoin katso
  On siellä nappikin,ota.
  Jumalsiunakko ny o jo yä.
  Hyvä yät.

  VastaaPoista
 10. Koska lähdet Satorinille? Mun kirjoittaminen on plokissa täysin...

  VastaaPoista
 11. Päivi, mää lähre viiko pääst sunnuntaiaamusti (2.10.)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!