maanantai 12. syyskuuta 2011

Kesy ja villiKuvas o mee kesy kissa Ruska, ilmees jotaki villii ja vaanivaa. Silmäräpäys vaa ja saalii kimppuu. Ko ei ol oikeet saalist, kissa leikkii saalistajjaa. Tai sit mukava asento ja kehräys. Hur-hurr-hurrr.Sivuprofiili. Ruska leikkii mee sänkys. Mää ota kuvia täst kesykissast.Rivi pehmosii tassui piironkisyrjäl.Täsä taas vähä villi ilme.

Samas viikovaihtees ko hellittii ja leikitettii tätä kesykissaa, yritettii ottaa kii navetos asuvaa pualvillii kissapentuu. Kuva pennust o tääl. Huanot oli tulokset. Tai millai sen ottaa...

Navetos o vakituisesti kaks aikuist kissaa ja yks reilu kolme kuukaude ikkäine pentu. Täl kerttaa mää kovasi luantoni ja viriti louku, peräti neljä kertaa. Ensimmäisel kerral loukku oli lauennu mut syätti eli loukkuu jätetty ruaka oli koskematon. Eikä yhtää kissaa ollu loukus. Kolmel seuraaval kerral ruaka oli käyty nätisti syämäs louku perält mut loukku ei ollu lauennu???

Millais tää oli mahdollist? Oliko loukku vääri tai huanosti viritetty? Onko loukus vika? Vai onko nämä navettokissat liika fiksui menemää satimee? Ko mää luuli, et mää saa vapauttaa loukust mont aikuist kissaa enne enneko se pentu sin mennee. Enkä vapauttanu yhtää. Vei vaa kolme kerttaa ruaka-annokse loukkuu.

Ens viikovaihtees yritettää uudesti. Jossei sillo onnistu, sit jätetää tämä loukuttamine.  

28 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja niin viattoman söpöset tassut! Toivotaan onnea loukuttamiseen!

  VastaaPoista
 2. Kissantassut on kyllä niin söpöjä ettei paljon söpömpää ole. Rosvossa on kyllä jotain nekkumaista.Onkohan tuollaiset raitakissat aina vähän villin näköisiä?

  VastaaPoista
 3. Soma silkkitassu,
  vaikka minusta kissan perusolemus on aina hieman arvelluttava. En ole koskaan päässyt tutustumaan kehenkään kissaan niin läheisesti. Yhtä rentoa kissaa sain kyllä silitellä tänä kesänä, sen suosiollisuus minua kohtaan yllätti itsenikin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut kissoja ja ne kyllä näyttävät mistä tykkäävät ja mistä eivät, ja sitä on paras kunnioittaa. Mutta nyt kyllä tekisi mieli kiehnata poskea noihin pehmoposkiin ylimmäisissä kuvissa, alimmaisen kohdalla on vähän eri juttu...

  VastaaPoista
 5. Sorry Paula, pidän vieläkin sen villikissan villiyden puolta enkä ymmärrä, miksi kissa pitäisi vetää ihmisten pariin. Olenko julma vai ymmärtämätön?

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä loukuttamiseen!

  Kissassa on kaksi puolta - kissa voi olla yhdessä hetkessä se huriseva rapsutettava ja toisessa hetkessä villi saalistaja. :) Hyviä kuvia Ruskasta!

  VastaaPoista
 7. Upea vihreäsilmäinen Ruska. Kissat ovat niin kauniita joka kohdasta. Oma villikkoni karkasi pienenä pentuna ulos eikä uskaltanut tulla takaisin sisään vaan lymyili talon alla. Laitoin lukun kuistille ja kissa kävi syömässä lukussa olevat ruoat, muttei loukku lauennut. Huomasin, että pentu on niin olemattoman kevyt, ettei sen paino riittänyt laukaisemaan loukkua. Lopulta pentu tuli itse sisään kun pidin ovea auki ja kärvistelin itse sisällä toppatakki päällä.
  Eikös se pentu pärjää siellä navetassa muiden seurana? Vaikka kai jokainen kissa tarvitsisi kodin ja ruokakipon.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikil kommentoijil!

  Tämä o näköjäs aika ristiriitane ja kommervenkkine aihe.

  Rouva Kameleontti! Mää ymmärrä tai luule ymmärtäväni, mitä tarkotat ko sanot, et kissa olemukses o jottai arveluttavaa. Se o tavallas ilmeetön ja pidättyväine, ainaki koiraa verrattun. Mut joka tuntee oma kissas, pittää sitä hyvinki ilmeikkään. Joillaki kissoil suasiollisuus ihmisii kohtaa o kortil ja hyvi valikoivaa, ni et omistaja ja oma perhe vaa o hyviä mut viaraat ei saa kiinnostust eikä suasioo.

  Päivi, kyl se kissapentu varmaa pärjää siäl navetos pualvillin muitte kissoje kans. Jos tämä pikkukissa o naaras, sillo ens suven voi maltillisesti laskettun ol kahdel kissal yhteensä kahdet-neljät pennut. Ja voit laskee siit etiippäi itte. On helpompi ottaa kiini yks villi kissa ko kymmene. Nämä kissat o tarpeellissii just senkitähde, et ne pyydystää rottii ja hiirii, ei niit rottiikaa kukkaa täysjärkine hyysää eikä sääli. Villei kissoi ei voi leikat eikä madottaa, niil o ain nälkä matoje tähde. Välil sentää kissarutto verottaa ja tappaa koko kissakanna. Näil kissoil o se hyvä etu, et ne ruakitaa säännöllisesti hyvi ja niil o katto pää pääl. Eikä niitte annet määrättömästi lissääntyy, kyl siit hualehdittaa. Eikä se pääasiallisesti millää lail mun vastuullani ol.

  VastaaPoista
 9. Tuossa viimeisessä kuvassa on tosiaan jotakin villieläimen katsetta. Saisiko Ruska hiiren kiinni, kun ei ole voinut sitä treenata aktiivisesti ?

  VastaaPoista
 10. Kissat on hellyttäviä ja viisaita,niillä luonne on kaikilla niin erilainen.

  VastaaPoista
 11. Daisy, hyvä kysymys. En tiä. Olis kiva tiätää. Arvaisi, et kyl se peto kesykissas aika pinnas o. Arvaisi sillailaki, et aika piäni askel Ruskal olis noitte navettokissai yhteisöö vaik varmasti sama-aikasesti pysys kesyn ihmisii päi. Mut nää oli vaa arvauksii.

  VastaaPoista
 12. Voi tuota viatonta pehmeää tassuriviä. Ja mitäpä sieltä löytyykään tarvittaessa. Kyllä sieltä kynttä löytyy, ja niitä käytetään välillä sopimattomissa paikoissakin ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Paula valistuksesta. Ei varmaan tosiaankaan ole toivottavaa, että kissat lisääntyvät ihan holtittomasti. Taidan olla ymmärtämätön, mutta pidän arvossa myös kissan villiä luontoa.

  VastaaPoista
 14. Cheri, munki tuli miäleeni, et loukku ei ehkä laukee, jos se pikkukissa o liika köykäne. Oliski paljo mukavempaa kessyyttää sitä ja niit muitaki kissoi pikkuhiljaa, mukko se ei ol mee olosuhteis mahdollist. Sevverra ne aikuiset kissat kessyynty suve aikan, et lakas sylkemäst mua ja karraamast karkuu ko annoi heil ruakaa.

  Päivi, se villeys kissois varmaa ihmisii yleensä viähättääki, vaik toisaalt niitte pehmeys ja kehräys. Kyl nämä navettokissatki silti kehrää, ain ko saa ruakaa, ja puskee sillo kauheesti toine toisiis.

  Pepita ja Jerikonruusu, kissois tosiaanki luannet ja kynttä löytyy, jos pehmeyttäki.

  VastaaPoista
 15. Kissat ovat aika viisaita ja varautuneita. Luottamuksen luominen taitaa olla varmin keino.
  Onnea uudelle yritykselle!

  VastaaPoista
 16. Pipsan postit, totta puhut. Siinäki o omat ongelmas. Luattamust o vaikee saad aikaa, jos käy vaa sillo tällö harvakseltaa paika pääl. Ja jos onnistuski rakentammaa luattamukse eli kessyyttämmää jonku, millai täst vois ennää luapuu? Se olis sit jo melkei oma. Mää ajatteli sitä pentuu jonku toise kissaks.

  VastaaPoista
 17. Tervehdys pitkästä aikaa.
  Ihania kuvia Ruskasta tosiaan, harmi kun ette ole saaneet niitä kissoja kiinni, vaikka olette yrittäneet. Mites sitten kun tulee talvi, selviääköhän ne. Miten ne muuten on sinne joutuneet?

  Mukavaa viikon jatkoa sulle Paula.

  VastaaPoista
 18. Tuija, ne kissat o asunu siäl koko ikäs, ne o perintökissoi. Miäheni sisko joka kuali viime talven, o niit pitäny ja ruakkinu. Ne o ollu ain ulkokissoi, kyl ne varmaa talve ylitte selvii. Niit ruakitaa ja lämmikettäki yritettää talveks järjästää. Mää yriti ottaa kiini vaa sitä pentuu, ko ajatteli, et se vois viäl kessyyntyy ja sil vois löytyy jostai lämpimämpi koti ko kylmä navetto.

  VastaaPoista
 19. Siis voiko olla söpömpiä silmiä,viiksiä,tassuja..

  VastaaPoista
 20. Ruska kiittää Riitta Sinikkaa ja kaikkii muitaki ihastelust ja kehuist. Kyl hän munki miälestäni o nii nätti että! Ja muutonki mukava kissa.

  VastaaPoista
 21. Voi Ruska! Söpöläinen ja niin nätin värinen.

  VastaaPoista
 22. Kiitos Maija, myös teidän Ruut on nätin värinen!

  VastaaPoista
 23. Voi, kun on Ruskasta söpöjä kuvia!

  VastaaPoista
 24. Kyllä nuo Ruskan jalat ovat niin
  järjestyksessä,ettei ole mitään huomauttamista:D

  VastaaPoista
 25. Hirmuisen kaunis kissa teillä ja ihana nimi!

  VastaaPoista
 26. Paula Kristiina, Puikkoello ja Sara, Ruska kiittää teit kehuist ja mää kiitä vierailust ja kommentist.

  VastaaPoista
 27. Kiitos, Anna! Ruskaki kiittää.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!