torstai 29. syyskuuta 2011

Jäähyväiset suvelOli semmone tunnelma, et ny o jätettävä hyvästit suvel ja mee suvipaikalekki. Hiukka haikeel miälel mää lähdi kottiipäi Koskelt viime sunnuntain. Kovi syksyne o maisema ja seuraava kerra tullaa vast joskus lokakuu lopus. Sillo o varmaa aika haravoid maahaa pudonneit lehtii. Kuvas näkkyy iso kukkapenkki, jonka ypäril me kasattii uut kiviaitaa, ei varmaa oikeeoppisesti mut jollakilai kumminki. Periaatteen, et isommat kivet o alempan ja piänemmät pääl. Kiviaitaa joudutaa varmasti viäl korjaamaa. Kiviä o lissääki, niät aitaa varmaa tullaa saamaa lissää korkeut. Ennestäski täsä oli noit kiviä, mut ne oli enämpi hajallas ja kauempan kukkapenkist.
Ruskaki jätti hyvästit suvipaikal, jon hän o kottiintunu niinko ommaa kottoos.

Sin Koskel jäi navettokissat, se pikkunenki, jota mää yriti loukuttaa, et saisi häne lämpimämpii oloihi talveks. Mut pennu loukuttamine ei luanannu, ruuvvaat käytii syämäs loukust mut loukku ei luaennu. Sillai vähä nolosti siin kävi. Kissoil o kumminki oma koto, navetto, ja heil o luvattu sin järjästää lämmitystäki sen lisäks et heit ruakitaa hyvi. Pikkust tummaraitast mää aljoi sanomaa Pyryks, vaik en tiä hän sukupualtas. Hän oli jo sen verra kessyyntyny, et tuli syämää ruakakupil muutama metri päähää minust. Navetos häne kansas o emo Miisu ja lisäks Musta Miina.Saman viikoloppun oltii miähe kans suppilovahveroit noukkimas. Voi hyvänen aika! En ol koskaa nähny semmost. Koskaa en ol lähteny siänimettäst poijjes sillai, et mettää jää kauheesti noukkimattomii siänii. Ny oli pako lähtee. Ei niist siänist olis tullu loppuu. Ei tarvinnu ko kulkee kyyrys ja noukkii siänii. Niit piilokkait hyppäs silmii yht mittaa.

Koton me pystytettii siänikuivaamo keskel olohuanee laatteet. Paril uunipellillisel, yhden leivinlaudal ja laatteel levitettyje sanomalehtipapereitte pääl mää leviti kaikki siänet. Ja sit lämminilmapuhallin viäree puhaltammaa. Siänet kuivu kahdes päiväs, vaik puhaltaja oli välil pitkät ajat pois päält.

11 kommenttia:

 1. Kyllä se vain niin on, kesä on nyt ohi.

  VastaaPoista
 2. Hieno sienisaalis, ihan kateeksi käy! :-)

  VastaaPoista
 3. Haikeatahan se vähän on. Mutta kohta odotamme joulua ja sitten alkaakin päivä taas pitenemään.

  VastaaPoista
 4. On tuo syksyinen kuva silti mielestäni hienon näköinen! Ja sienimetsään menään huomenna täältä mekin. Pääsen pitkästäaikaa mökille kun täällä Porin päässä on kaikki markkina humu ohi.

  VastaaPoista
 5. Kesä on ohi, mutta syksy on kivaa aikaa. Meillä on jo kaikki paikat täynnä sienivarastoja, mutta vieläkin tekee mieli metsään kun on niin tavattoman paljon suppilovahveroita. Ruska näyttää kieltä kesälle.

  VastaaPoista
 6. Naukulan Mamma, oleks kysyny likoilt, et mitä he tykkää syksyst? Onks he syksy-, talvi-, kevät- vai kesäkissoi?

  Vuadeajat ja vuadet kulkee kyl nii kovvaa faarttii, ettei tahdo peräs pyssyy. Sää sen sanoit, Daisy, et koht o joulu ja se jälkee päivät taas pitenee.

  Kiitos teil muilleki kommenteist! Siänisaalis oli elämäni paras, ja yks ämpärilline saatii sitäpaitsi jo viikkoo aikasemmi. Toivottavasti teki, Maija ja Päivi, viäl talvisiänivarastot saatte, jollei mualt ni torilt. Ja Paula Kristiina varmasti löytää siänii viikovaihtees mökilt. Cheril o jo ennestäs isot varastot mut mettää vaa tekkee miäli...

  VastaaPoista
 7. Hei paula!

  Mää olin kans pyhän suppiloit noukkimas,
  toise pahakonttisen kans,mää laiti kylppäri laattial ko sil o lattialämmitys ja toisenpäivän ei ol pali mittä paperim pääl.
  huamaks ny o taas yä,tämä o muu laatuaikka;DD Öitä.

  VastaaPoista
 8. Jaa, Puikkoellu, sää olet yäkyäpeli. Määki ole välistäi, mut siit ei hyvvää seuraa, jos aamusti täytyy lähtee töihii. Ei ihme, jos valvomise jälkee mul o joskus suurii vaikeuksii pääst sänkyst yllöös.

  VastaaPoista
 9. Komiat on sieni saaliit sinulla!
  Syksy on jäähyväisten aikaa, meilläkin mökillä käytiin vika kertaa eilen, kurki ja hanhiaurat lensi horisontissa pois, haikea olo tuli, jotta ihan itketti.
  Mutta mukavaa syyskuun vika päivää ja lokakuulle iloa ♥

  VastaaPoista
 10. Ruskakin aika haikean näköinen. Onneksi uusi kesä taas odotettavissa ja talvella voi nauttia sieni sadosta.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!