maanantai 7. toukokuuta 2012

SutinaaMul o ollu aika sutinaa, niät em meinaa peräs pyssyy. Viikol tyät ja huusholli ja taimikasvatus ja kissa. Viikovaihteet mail ja siäl omat touhus. Ploki jää pakostaki lapspuale asemaa täl kerttaa. Ja toiste plokieki seuraamine.

Se o ny kumminki selvä, ettei Ruska tiineydes ol mittää epäselvää. Kyl hän kantavan o. Sitä en ennää jännää. Painooki o tullo lissää sevverra. Kovi hän o hyväl tuulel ja hiamailee jalvois  ja kehräilee - ja syä hyvi. Sitä mää ny enämpi jännää et kullai tämä tiineys onnistuu. Ettei tulis mittää kommervenkkei.

Ko oltii taas viikolopu samases talos, misä Ruskal ja Sinfonial oli häätreffit, Ruska sai men häähuaneesees muistelemmaa ihanaa sulhastas Sinfoniaa. Kovi tarkkaa hän ainaki haisteli huanee läpitte.

Pyhäehtoosti me matkustettii linjapiilis kahdestas kissa kans mailt takasi kaupunkii. Ruska oli vähä mököttäväine ko kottii päästii. Meni pimmeesee vaatehuaneesee kököttämmää yksinäs. Ja makkaili mööpeleitte al. En tiä tuliko häl huano olo matkustamisest vai onks häl ikävä miäst joka jäi maapaikkaa mettätöihii. Vai oliko hänest surkeet tul tän kaupunkikottii. Ko mää lähdi aamusti ommii töihiini ni kissa merkillisesti mauku mu perrääni.

Yriti kovi ottaa semmost kuvvaa josa näkys et masu o hiukka pyäristyny. Ei oikee luanannu, ko ei Ruska ollu yhtää poseraustuulel.

Miska-kissa, joka o Poris ollu teil tiätymättömil, ei ol viäläkää löytyny.


Mu taimikasvatukseni o jatkunu. Pääosa taimistani o valosa, pitkä konki isoil klasipenkeil tyäpaikallani. Luulisi se oleva aika ihanteelline paikka, ko se o valosa ja aurinkoine, mut ylhääl konki ulkopual o lippa, joka siivilöittee valo mukavasti. Niät taimie ei tartte ol suaras aurinkoräkötykses vaik aurinkoist onki.
Miniorviki minitaimet pääsi jo vappun kukkasänkee. Mää peiti orvokit varmuudevaral harsol. Kyl ne henkis oli siäl säilynykki ainaki eilisee astikka.Joku koiralleuka o löytäny mu kasvieni joukost harvinaisuude, olisko peräti ainoo lajias. Tämä harvinaise kasvi tiäteelline nimi on Poculis crimpsii.


Viikovaihtees oli hauska kulkee adoptiopuutarhas Koskel ja ihhail kevvää pilkahduksii. Yks yllätys oli tämä onnepensas. Mää en tiätäny et siäl tätä kaunist pensast lainka onkaa.18 kommenttia:

 1. Onnee Ruska! Me pidetään sul tassut ja peukut pystys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi Orvokki! Varmuude vuoks voisitte pitää varpaatki pystys! t. Ruska

   Poista
 2. Olipas erikoinen kasvilöytö ;)
  Onnittelut Ruskalle, jee, ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut♥
  Pikkuisia tulossa, nyt uskallan minäkin onnitella, ihanaa! Laitathan sitten mahdollisuuksien mukaan niitä masukuvia tänne.
  Milloinkas se laskettu aika on?
  (Tämähän alkaa kuulostamaan joltain äiti-blogi-hömpältä! Anteeksi vaan, täällä kyllä kovasti intoillaan.)
  Toivotaan että kaikki sujuisi hyvin.

  Toivottavasti Miskakin löytyisi (nyyh!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky. Kyl niit masukuvia pannaa jos saadaa. Laskettu aika o sunnuntain 10.6. Ollaa räknätty et synnytys voi kyl tapahtuu jo perjantainaki tai lauvvantain tai sit vast maanantain.

   Poista
 4. Onnea ♡♡♡
  Nyt on jännitys helpottanut näiltä osin. Toivotaan, että kaikki menee hienosti ja päästään ihailemaan lapsukaisia. Saanko pistokkaan Poculis krimpsiistä sitten aikanaan :) Taitaa olla tosi harvinainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mää voi koti antaa krimpsupökkelöst... Siis se krimpsukökkelö oli se kasviharvinaisuude suamalaine nimi. Kiitos onnetteluist ja toivotuksist!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Juu, on se kiva. Ei ol tarkkaa tiatoo, mitä Ruska pääs liikkuu mut tämäiltasest sylysistumisest ja kehräämisest päätelle jottai mukavaa hälläki o miäles.

   Poista
 6. Onnea odotukseen Ruskalle ja emännälle kans onnea kasvien kasvatukseen.

  VastaaPoista
 7. Onnea uskaltaa jo Ruskalle toivottaa ja tottakai Ruskan emännälle. On se kyllä niin nimensä mukainen kissa, aivan ihana. ja taimet purkissakin kasvaa kohisten.
  Hyvää viikkoa ja jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli! Hyvvää viiko jatkoo sinullekki!

   Poista
 8. Onnea Ruskan odotukselle!
  Sinulla kesäksi tulossa paljon ihailtavaa.
  Mukavaa odotuksen aikaa!

  VastaaPoista
 9. Jaa, mie ku aattelin sinul olleen iha toiselaist sutinaa :) Jatka, Paukku, samaa rataa! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!