torstai 17. toukokuuta 2012

Toukokuu fiilinkeiTänäpä helatorstain Ruskal ja minul o yhteine huilauspäivä koton. Miäs o mail suvilystipaikas ja määki meinaa matkustaa sin huamenehtoosti. Ruskal tullee hoitotäti tän kottii, yks ystävä, joka o kurssil ja o yäseet meil. Ruskan ei tartte ny matkustaa eikä hänt sulloo pualväkisi kantokoppaa.

Ruska viihtyy tätä nykyjäs aika ussei keinustooli jalaste al. Kyl hän lempipaikasas keinustoolisaki nukkuu mu ehkä reilu kilo ylimääräst painoo piänes kissas tekkee olo vähä painavaks. Selvästi Ruska tykkää normaalii enämpi huilail omis oloisas.

Viime viikovaihtees Ruska kans matkustettii linjapiilis mail. Siäl oli taas pihas monet kukat auvvennu. Ehkä kaikist ihanempii kukkasii oli nämä punaset kuusekukinnot.


Sulosii on nämäki kälyni peruja olevat helmililjat.


Ja vuahejuuret.Nämä tulppaanit mää istuti viime syksyn. En olekkaa ikän enne sipulikukkii istuttanu.Piänt yhteetörmäyst tai ristiriitaa o luvas mu hankkeisani. Ruska laskettu aika o 10.6. Varmaa just sinä viikovaihtees olis paras aika kuljettaa ja istuttaa kesäkukkai taimet suvilystipaika pihhaa. Mut ei oikee tul kuuloonkaa rahdat viimeisilläs olevaa tai synnyttävvää kissamammaa toisel paikkakunnal. Kyl kissal täytyy antaa rauha synnyttää omas kotonas. Eikä muutonkaa ennää viittis eikä uskaltas rasittaa Ruskaa matkustamisel. Joku ratkasu tähä toivom mukkaa viäl löytyy. 

26 kommenttia:

 1. Olenko mää edes onnitellu ihanaa Ruskaa, tulevaa äitiä! On se varmaan jännä aikkaa odotella. Meillä on samanlaisia kukkia mökkien pihalla. Mää en ollenkaan oo noita sen kummemmin oo hoitanu. Ne tulee ja menee. Ja monena vuonna ollan tultu vasta kesäkuussa mökille niinpä ne on jo menneet. Tänä vuonna aloitettiin ajoissa ja ei lähdetä linja-autollakaan reissuun niinpä saan nauttia pitkän kesän täällä. Mukavaa helatorstaita ja Patelta terkkuja Ruskalle♥ Pate näki eilen heti sussunsa Pipsan täällä mökillä ja voi sitä tohinaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa onnitteluist! Ai et Patellaki o sussu ja viäl Pipsa-nimine - no piänemmästäki koira tohisee. Nauttikaa ny helatorstai olost mökil ja muutonki kevvääst. Terkkui Ruskaltaki Patel♥

   Poista
 2. Teillä odotus jatkuu onnellisissa merkeissä. Ruska voi olla vähän hämillää muutoksista mitä masussa tapahtuu. On se niin mielenkiintoista seurata montako pikkukisua sieltä sitten tuleekaan.
  Hyvää helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs mee tääl ny o varrotes, ko ensi jännitys o lauvvennu. Mut kyl o jännää millai Ruska synnyttää ja mitä... Ehkä Ruskal o kehittymine äitimammaks jossai tual pääkopas ja tiätysti masus menos.

   Poista
 3. Hartaasti toivon, että Ruskalla sujuis nyt kaikki piirustusten mukkaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, yleensä onneks kissat ossaa nua piirustukset paremmi ko ihmiset. Ei tartte edes kirjoist luntat. Mut tiätysti kissoillaki voi joskus piirustukset men sekasi, toivotaa, ettei Ruskal...

   Poista
 4. Ruskasta ei ihan vielä näy raskaus päälle, taitaa käydä kissoilta helpommin nää hommat! Minustakin juuri nuo kuusen kukat on aivan mhadottoman ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskast näkkyy ylhäält päi kattottun, vähä niinko olis potkupallo mahas. Just se kohta mikä oli täsä aikasemmi kevvääl ihan lommol, o nyte pyäristyny. Sitä o vaikee saad kuvvaa.

   Poista
 5. Voi pikku äitiä. Nyt on varmaan rauha ja lepo tarpeen. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saamme pian ihailla pikkukissoja. Mukavaa viikonloppua maalla, tuntuu varmaan oudolta olla ilman Ruskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänäpä o ollu ihanaa ol kaikes rauhas koton Ruska kans, ko o helatorstai ja vapaapäivä. Huame-ehtoosti sit mää lähde sin mail ja Ruska saa jääd ommaa kottoos huilailemmaa. Tän tullee Ruska mukava ystävätäti yäseeks ja viäl seuraavaksi yäseeks.

   Poista
 6. Hieno juttu, että pääset suvilystipaikas nauttimaan kasvun ihmeestä. Mää olen siitä jo omalta osaltani luopunut, ihailen kyllä säännöllisesti Annalan puutarhassa kasvun ihmettä ja välillä muistelen entistä pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meil o menny nämä puutarhakokemukset vähä eri järjästykses. Sää kattot taappäi ja mää, no, en tiä mihe, ehkä silmät vähä harittaa. Tämä puutarha o mul semmone suvi kerrallas -juttu. Tarkota, ette kauheesti katto ettiippäinkää, jossei ol taappainkää kattomist.

   Poista
 7. Kyllä Ruskalla on asiat hyvin. Kotiin tulee hoitaja mikä viipyy yön yli. Suotta sitä lisästressiä kissalle matkustamisella aiheuttamaan. Olo voi olla jo nyt melkoisen omituinen. Kotona on paras olla.
  Minulle eräs ystävä kriisin keskellä sanoi näin: Asioilla on tapana järjestyä. Niinhän se menee. Toivottavasti kaikki sujuu ja järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki funteeraa et mimmone olo Ruskal oikee o. Ja sikko ne pikkukisut ruppee potkimaa, en tiä potkiiko viäl, ni kui omituiselt se kissaemost mahtaa tuntuu. Vai tiätääkö se jollai tunnetasol, et syntyvät pennut siäl masus potkuttellee?

   Poista
 8. Jännittävää! Pidetään peukkuja, että kaikki asiat järjestyy mitä parhaimmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, peukut pystöö vaa, tääl ollaa kiitollissii.

   Poista
 9. Voi Ruska-mamma, miten suloisesti peiton kulman alla tarkkailee mailmaa. Kyllä se varmasti on mukavampi Ruskan antaa nyt kotosalla olla, onhan tuo painonlisäys prosenteissa aivan valtava!
  Kuusenkukkasi ovat kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska o saanu valla uusii nimityksii, mamma ja frouvva. Määki ole ruvennu rouvvittelemaa hänt. Ja hän syä mammamuroja (semmosii, jokka o tarkotettu tiineen olevil kissoil).

   Poista
 10. Tuon ihanan peittokuvan viitoittamana tänne kurkkasin ja jäin lukijaksi samalla matkalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva, tervetulloo, Ilona! Keinutualipeitto o mun äitini kutoma. Hän oli kutonu se erifärisist jämälankoist.

   Poista
 11. Paulalle ja tai Ruskalle on haastetta blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruska ja mää kiitetää. Haasteet o kivoi.

   Poista
 12. Ruska raskaana! Loistavaa! Kihlakuvan näin jossakin vaiheessa, mutta kun olen pitänyt taukoa tästä virtuaalimaailmasta, niin on päässyt jäämään varsinainen raskaus kokonaan havaitsematta. Onnea tulevaan, kaikki menee varmaan hienosti. Kukkia ehtii aina istutella, mutta synnytystä ei voi oikein itse aikatauluttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, sulhaskolli oli kyläs pääsiäisen ja morsein tykkäs sulhasest kovi, ja sulhane morseimest. Täsä o nyt tulos, et pentui varrotaa 10.6. paikkeil.

   Poista
 13. Hei!
  Kylä mä ihmettelen tota sun kuusen kukkimistasi,ei täälläpäin vielä.Ostin tänään kaksi kärhöä ja ja pari punaista leimukukkaa.
  Laitan tähän poriin missä olen kesällä vähän,eikä monivuotisia tartte niin paljon kastella.Kärhö oli mennyt yli talven,muttatoinen leimu ei noussut.
  On se ihanaa kun Ruska saa vauvoja,
  mikä se kissan raskaus aika on,onko se 9 viikkoa?? Ei ole helle yltänyt poriin tänäänkin on ollut10 astetta,
  hanskat pyörän sarvissa piti olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa kantaa suunnilles 9 viikkoo, 65 päivä paikkeil. Espoos oli kans kauhee kylmää ja yht kylmää ja tuulist tääl Koskellaki.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!