keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Syystunnelmist keskel suve lämpöö

Näkymä hotellihuanee parvekkeelt päi aamuaurinkoo. 


Ko lentokonnee ovi aukes ja lämmin ilma hulvahti päi naamaa, mää huamasi, et mul o tänä syksyn ihan huamaamati kasonnu talviturkki pääl - ja talvimiäli. Vaikkei ol vast ko syksy. Ko lampsei lentokenttärakennuksee, talviturkki tuntu painavalt ja tunkkaiselt.

Heti hotellis mul oli kiiru yrittää pudistel ja varistel turkkii pois päältäni. Miäle saamine suvivaihteel ei ollu yht helppoo. Ehkä ny miäliki o tullu vähitelle mukkaa tähä 25 astee lämpöö ja aurinkopaisteesee ja valomäärää ja kirkkaihi färeihi. Ny matkani o jo pualesvälis. Mää ole neljät kertaa kirjottamiskurssil Santoriinil Kamari kyläs. Opettaja o sama ja kurssilaisetki melkei kaikki ennestäs tuttui. 

Ko ole ollu tääl jo mont kerttaa, ni ei ennää ol intoo ottaa kuviakkaa samallai ko enne, ko nämä paikat o jo tyyni tarkkaa mu miälestäni kuvattu. Mut karu kaunist tääl o. Jottai kuvia mää tiätysti ole ottanu. 
  

Viinipuu lehvät katoksen. 

Bougainvillea.

Kukkasryäppy.

Pelakuu.

Sitruunat.

Nämä kauniit kuvat o toine puali. Toine puali o turistiaja loppu ja roskat, autiot kadut ja tyhjät tavernat. Maa o rutikuivaa, tääl ei kassoo mittää vihriäist, jossei kastel. 

Kuiva pensas. 

Täl kerttaa mää tuli asumaa hotelli Argoo, josa asui kolme vuat takasi lokakuus 2009. Sillo tutustui hotelli kissoihi. Kahten seuraavanaki suven oli käyny visiitil kattomas, onko tutut kissat viäl tavattavis, vaik ole asunu muis hotelleis. 2010 mää treffasi uudestas Perhoskissa ja Nokinenä. Ja Tupsuka, jol oli pentu. Pennu mää nimiti Hupsukaks.  

Ny en ol viäl nähny niist kolme vuade takkaisist kissoist muit vanhoi tuttui ko Perhoskissa. Sillo hän oli keskekasvune pentu joka valla pualväkisi änkes mu hotellihuaneeseeni ko mää päästi. Ny häne täytyy ol kolme ja puale vuade vanha. 

Vanha tuttuni jo vuadest 2009, Perhoskissa. 
Hotellis o toinenki pualipitkäkarvane kissa. Tämä o viäl pentu, ihan niinko Perhoskissa oli lokakuus 2009. Pitäskö tätäki sannoo Perhoskissaks, ko o nii sama näkköine? Pikku-Perhoskissaks? Jossei ol Perhoskissa pentu, ni ainaki o sukulaine.  

Isompi lauma hotelli Argo kissoi. He o täs kerjäämäs muka ruakaa. Se o kyl ihan pelleilyy ja huijjaust, ko heil o ruakakuppei pitki pihhaa. Kai heist o hauskaa seurustel hotelliviaraitte kans. 

Hyvvää loppuviikkoo koto-Suamee! Täl kerttaa mää en meinaa lähettää täält postikorttei ko tuntuu, et mää lähettäsi samoi postikorttei samoil ihmisil. Ne o jo lähetetty aikasempin vuasin.

Tervetulloo uudeks lukijaks, Encourage One Another!

15 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, olet päässyt lämpöön ja valoon! Oikein mukavaa ja inspiroivaa loppuviikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Nauti auringosta ja lämmöstä, täällä on m ä r k ä ä ! Ja koleaa. Hyvinvoivan näköisiä kissoja Argossa. Kyllä tuolla varmaan mielikuvitus lentää ja tekstiä syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaa, Cheri! Tääl o ihanat ilmat just ny.
   Jos Suames o märkää, tääl o kuivaa, rutikuivaa. Harmi vaa ettei voi tehd vaihtokauppoi. Suames kaivattais kuivaa ilmaa ja tääl luanto huutaa sadet. Ei silti, ei turistit sitä sadet kaipaa.

   Poista
 3. Oikeastaan tämä olikin tosiaan kuin postikortin saisi, toisten blogien lukeminen on vähän sellaista, en ollut aiemmin tullut ajatelleeksi. Ne ovat tervehdyksiä jostain muualta, vaikka niitä ei olekaan suunnattu tietyille henkilöille.
  Ihana valo noissa kuvissasi! Se on tähän aikaan vaikeaa täällä pohjoisessa, valon puute tai oikeastaan vasta tässä vaiheessa sen väheneminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Saila, postikorti korvikkeeks tämä oli tarkotettu! Tääl mää ole niinko valokylvys.

   Poista
 4. Hauskaa, että tapaat siellä vanhoja tuttuja. Ehkä perhoskissakin muistaa sinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä. Ainaki hän antaa silittää. Ja yhten aamun aamukaffee jälkee hän tuli saattamaa minnuu hotellihuanee ovel astikka.

   Poista
 5. Ihanan lämpöinen ja valoisa tervehdys! Mukavaa lomaa sinulle:) Suloisia nuo kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa loppuviikkoo sinul sin kotokaupunkiini.

   Poista
 6. Ihanaa kun olet päässyt lämpimään ja kauniiseen paikkaan ja kissoja muistuttamassa omastasi! Vietä nyt hyvää aikaa siellä oppimisen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulleki, Mummeli! Tääl o lämmint ja valosaa ja inspiroivaa.

   Poista
 7. Se on aina ihana kuin lehmän henkäys, kun lentokoneen ovi avataan ja lämmin ilma leyhähtää vasten kasvoja. Ihanaa.
  Paljon hienoja ja kesäisiä kuvia! Santorini taitaa olla kirjoituskurssien suosittu pitopaikka. Minunkin kurssiltani täältä on jotkut käyneet Santorinilla useampaan kertaan kirjoittelemassa.
  Mukavaa kesäistä lomaa ja tekstin tuottamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anja! Tämä o Hämeen kesäyliopisto järjästämä kurssi, niit o järjästetty useampan vuaten. Hauskaa et sääki tunnet ihmisii, jokka o käyny tääl kirjottamiskursseil.

   Poista
 8. Oikein hyvää lomaa ja kurssia.
  Täällä onkin nyt aika viileän rapsakkaa.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!