perjantai 30. elokuuta 2013

Naukulan Mamma kyläs

Tämä viiko maanantain meil oli ilo saad viaraaksemme Mamma Naukula. Kissapennut tuli just kolme viiko vanhoiks. Mää oli kekannu, et Mamma o hyvä ottamaa kuvia ja pyytäny et jos hän vois tul kattomaa Ruska toisiiki pentui ja ottamaa näist kuvia. Hän oli kattomas ensimmäisiiki pentui, ja sillo hän oli ottanu kamera föllii ja sillonki hän oli ottanu kuvvii. Ny mää oikee pyysi ottamaa kamera. Täst oli sovittu jo kauvvat ajat takasi, enne enneko näist toisist pennuist oli viäl mittää varmaa tiatookaa. Oli oikee mukavaa ko hän kaike lisäks tuli oikee miälelläs. Ja mul jäi muistoks paljo sulosii kuvia kissaperheest. Jos ottaa vaa itte kuvia samoist kohteist, niist tuppaa tulemaa ain vähä samallaisii.


 Täsä pentuje ylpee ja hualehtiva emo Ruska (Pinkkitassun Bette).


Kuvas näkkyy hianosti kui pehmone turkki näi piänil pennuil o. Täsä kolme tyttöö immee. Vasemmalt Edina, Ellen ja Estelle.
Sinipoika tullee omal paikalles mut kömpiiki emmoo pitki ja osittai siskoje ylitte. Sinipoika o ny kans saanu arvokkaa nime: Edward. Mul ei ol viäl selvinny mahtasinko sannoo hänt Edwardiks, Eetuks, Eetvartiks vai Ediks.


 Täsä kaikki omal paikallas imemäs. Nisätappelui ei ennää kovi paljo ol.


Piäni Edward nauttimas maitoo. Kattokaas kynsii! Elleni naamakuva (mää rajasi palloks).


Ellen ja Estelle. Just sinä päivän ko Mamma oli meil, pennut lähti liikkeel matalast pesästäs. Täsä ollaa pentuhuanees matto pääl.
Pikkune Estelle, joka o pennuist suurin. Oli syntyisäs ja on viäl nytenki.


Edward o sulone nallukka.Edina o söpö sinisilmä. Mää ole Photoshopil pyhkiny Edina nenu, ko siaraimis oli jottai mustaa töhnää. Cremel ja punasel pennul tullee helposti siaraimii ja silmäi sisäkulmii likkaa. Sem mää opei jo viime suve pennuist, Didist ja Danskust. Vaaleepunases nenus ja vaalees pennus lika näkkyy helposti, vaik mää yht mittaa yritä muistaa, et putsaisi pumpuliklapul. Ja putsaanki.


Sit tullee taas väsy. Täsä Estelle sinisilmät alkaa jo näyttää hiukka väsyneilt.
 Elleni silmät meinaa men kiini.


Ellen sammahtaa.


Täsä kuvas Edina o kömpiny Elleni pääl nukkumaa. 


Täsä taas Edward o simahtanu liki emmoos laatteel. 


Niinko sit Edinaki. 

Täsä kuvas kaikki neljä pulluvattaa nukkuu pesälaatikos. 

Pennu elämä o syämist ja nukkumist. Mitä vanhemmaks he tullee, sitä enämpi elämäs o painimist, hyppimist, leikkimist ja kaikemmoist mailmavallotust. 

Ko ollaa otettu hyvät torkut, sit o oikee aika taas kiskotel ja venutel ittes herreil, niinko täsä Edward.

Tähä astikka kaikki kuvat o Mamma N. ottanu. 

Kiitos, Mamma! Ko mää sai luva käyttää näit, ni mää tykkää näyttää näit muittenki iloks. Ilma Mamma luppaa näit ei muut saa kopsat. 

Myähemmi täl viikol tultii Koskel, ja kissat muutti tääl asumaa vanhaa pärekoppaa. Ruska hyväksy se heti eikä ruvennu kuskaamaa pentui minnekkää mual. Reunai ylitte kurkitaa mut viäl ei ol omi voimi kukkaa uskaltanu tul pesäst laatteel. 

Piäni videopätkä (mu ottamani) tält aamult. (Videol o jottai kummallissii sivuäänii.) *****
Tervetulloo lukijaks, Kissa Kermakupilla!

35 kommenttia:

 1. Voi kun ne on niin suloisia, kasvaneet taas kovasti ja Ruska hoitaa edelleen hyvin, pesee ja puunaa. Toinen toistaan kauniimpia ovat, olisi vaikea valita mikä olisi se oma, jos olisi valitsemassa.
  Pian alkaa aika temmellys kun leikit käy rajuiksi ja välillä liiankin kovaa painitaan. On siinä Ruskalla huolehtimista.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää huamist pyhäpäivää, mummeli. Ruskal o kova mure pennuistas. Tänäpä kolme tuli itte ulos pesäst ja Ruska marmatti viäres ja hiukka rankasiki karkulaisii. Mut ei voi Ruskakaa mittää, ei niit ennää mikkää pidät pesäs pysymää.

   Poista
 2. Ihania pikkuisia! :) Ruska on hyvä emo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, Ruska o ehkä vähä turhanki tiukka emo. On kyl hän silti hyväki emo, pittää hualt jälkeläisistäs.

   Poista
 3. Aivan ihanan hellyttävät kuvat ♥
  Ruska emo on onnen äiti ♥
  Kaikki erinäköisiä ,ja yhtä suloisia.
  Millä ohjelmalla sait kivan pyöreän kuvan?
  Oikein hyvää elokuun viimeistä päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, hyvvää huamist syyskuu ensimmäist päivää sinul!
   Ruska o onnelline ja kehrääväine, mut on häl kova mure ja vastuu painaa. Sulosii pennut on!
   Pyäree kuva mää sai Photoshopil, sil saa rajattuu kuvia millai vaa tahtoo.

   Poista
  2. Minulla on Elements 10 löytysköhän siitäkin vastaavaa toimintoa, pitää tutkia :D

   Poista
  3. Käytin ensin työkalua "soikiovalitsin" ja pidin shiftin pohjassa, niin että tuli tasaisen pyöreä alue valituksi. Valitun alueen ympäri kulkee "muurahaispolku". Sitten ylälaidan "Valitse"-otsikon alta valitsin "Käänteinen", jolloin valitsemani pyöreän alueen tausta tuli valituksi. Sitten poistin tuon taustan ja jäljelle jäi vain pyöreä alue. Sitten rajasin vielä kuvaa, niin että ylimääräiset valkoiset poistuivat pyöreän alueen/kuvan ympäriltä.

   Poista
  4. PS. Ain välistäi lipsahtaa yleiskiälel. No, ihan hyvä, helpompi lukkee.

   Poista
 4. Ihana pieni tiikerityttö Ellen! Suloisia ovat kyllä kaikki ♥ Minäkin olen miettinyt tuota mainitsemaasi juttua. Että kun kuvaa samoja kohteita, saattaa tulla samanoloisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, Ellenist taitaaki tul tiikeri, olette oikees. Ny häne o alustavasti määritelty täplikkääks mut saattaa muuttuu tiikeriks. Piänist ei viäl ihan varmasti tiä.

   Poista
 5. Naukulan Mamman kuvat on erinomaisen onnistuneita ja mallit mainioita. Pennut on kovasti kasvaneet ja kehittyneet.
  t. Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, joka päivä jottai uut o nähtävis pennuis. Tänäpä kolme tuli ulos pesäst, niinko jo mummelil kerroinki. Mamma kuvat o hianoi - ja totta, mallit o erinomasii, mut aika liikkuvaisii.

   Poista
 6. Ruska saattaa olla jopa iloinen siitä, että pärekorissa on korkeammat reunat! Helpompi vielä hoivata pesuetta. Tuossa videossa näkyy niin hyvin minkälaista järjestäytymistä tapahtuu, jotta pienokaiset pääsevät omille nisillensä. Siinä mennään yli ja ali ja putkahdetaan jostain ilmoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, sitä o hauska seurat, ko jonku pää pomppaa yhtäkkii toiste välist ninko fiätäriukko, ja joku toine taas sukeltaa toiste al imemää alanisiä. Varmasti Ruska o arvostanu korkeereunallist koppaa, kos hän ny o ollu nii kovi hualestunu, ko pennut o alkanu tulemaa uls pesäst.

   Poista
 7. On ne vaan niin ihania! Täällä yksi lapsista kihnaa välillä vierellä, kun
  olen netissä ja pyytää näyttämään uudellen niitä pieniä kissoja (Ruskan ensimmäisestä pentueesta videoklipeillä). Nämä uudet täytyy nyt kyllä myös näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Learaija, onpa liikuttavvaa, et josaki siäl kovi kaukan joku laps kattelee välähdyksii näitte ja edelliste kissapentuje elämäst. Hianoo jos videopätkät antaa lapsel huvvii ja illoo.

   Poista
 8. Mainiot kuvat ja video! Kyllä noita pelkkiä kuviakin jaksaisi tuijotella tuntitolkulla.
  Hurmaavat pullottavat massut ja Ellenin pilkullinen massu on maailman söpöin. Edina on hauska, Mamma N:lle tulee varmaan mieleen oma Helminsä, kun on ihan saman värinen. Juuri tuollainen vaaleanpunakuonoinen mönkeröinen oli Helmikin varmaan, vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kyl mulleki Edinast tullee Helmi miälee joka päivä. On nämä pennut kyl nii hurmaavii ja liikuttavvii.

   Poista
 9. Naukulan Mamma taisi olla lempiaiheensa parissa :) Kauniita kuvia pennuista, oikein muotokuvat. Kylläpä ne ovat taas kasvaneet. Mukavia hrtkiä Koskel!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kyl mustaki näytti silt et Naukula Mamma oli ihan elementisäs ja lempipuuhasas. Kamera vaa kävi ko moottori ja kuvia tuli. Kiitos, pentuje kans o mukavaa, eikä muutenkaa ol yhtää valittamist tääl maaseudu rauhas.

   Poista
 10. Onpa hienoja kuvia. Katteeks käy Paula kun saat noista pikkuisista nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, mää taida ymmärtää. Kyl noist pikkusist nauttii. Vaik on tämä penturumpa aikamoist, kyl se voimiiki viä, ja tarttee ol hualelline ja niis o koko aja kii.
   Jos sijotuspennul sattus jottai ikävää, varmaa se olis sijotusemännäl raskaampaa ko jos ihan oma pentu sairastus tai jottai muut surkeet tapahtus. Onneks ei ol sattunu mittää vahinkoi eikä sairauksii.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. Niin o ihanii, ei sihe ol mittää lisättävvää.

   Poista
 12. Suloiset pennut ihanassa pärekopassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me Like, Ruska o muutonki koris viihtyväine kissa. Mää ajatteli, et pärekoppa o häl just oikee omias.

   Poista
 13. Ei voi kuin huokailla noita kuvia katsellessa ♥ Hyvin on Ruska-emo henkilökuntineen pikkuisia hoitanut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, juu, kyl niit tullee katteltuu ja vähä huakailtuuki. Nämä tullee olemaa meil 14 viiko ikkää astikka. Mää vähä aanaile, ekko he lähtee, mää ole piänes miälesäni helpottunu et saa alkaa elämää normaalii elämää ja nostel koriste-esineet ja pöytälamput ja muut särkyvät esineet yläilmoist paikoilles. Mut viäl he o piänii ja söpöi ja ottaa vast aika huterii askelii.

   Poista
 14. Ihania! Nuo on niin suloisia, ettei mitään rajaa!

  VastaaPoista
 15. Ai että, pentuset ovat niiin ihania ♥.

  Estellellä on pieni, suloinen harmaa nepsu. Ellenin takatassut ovat hassun eriväriset varpaita myöten. Edina on oikein suloisen, pörröisen näköinen kun nukkuu. Ja Edwardin kohdalla menee taas pelkäksi sössötykseksi, kun on niin, no suloisen näköinen. Varsinkin venyttelykuva on ihana.
  Ruska näyttää ottavan emon hommat hyvin vakavasti.

  Mamma N on saanut mainioita kuvia pennuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, ekstykkää? Minustaki mainioit kuvia.
   Kyl emäntäki täsä ihan pehmenee pelkäks sössötykseks ko noit eläväisii pentui kattelee ja heil juttelee. Kuvat jää mukaviks muistoiks.

   Poista
 16. Kiitos postauksestasi! Tätä oli kiva lukea ja aihehan oli aivan mahtava!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!