lauantai 17. toukokuuta 2014

Kissatarha

Miäs o tänä kevvään pykänny kissatarhaa ja uut kasvihuanet. Toine pää o kissatarha-pergolaa, toine pää kasvihuanet. Siit tullee dyykkaamise ja kiärrätykse mestarinäyte. Kova hommaki o ollu.

Puutavarat o omist varastoist, taitaa ol oma mettä puutaki, joskus muino sahattui. Isot ja piänet klasit o saatu ystävilt, joitte kerrostalos tehtii ikkuna- ja parvekeklasiremontti. Vesivanerit o tehty vanhoist ilmahormeist (tai mitä ne ny oli), kovalevyt ja jokku muut tarpeet jostai rakennustyämaa roskalavalt dyykattui. Puuöljy o ostettuu, ja pääosa nauloist ja skruuvveist kans uusii. Ja uut verkkoo o käytetty. Se o sammaa, mitä käytetää puitte ja pensaitte ympäril jänesverkkon.

Keske-eräsii töitä ei sais näyttää, mut mää en malt ol näyttämäti. Kissatarha o ny siin vaihees, et kissat pääsi eilä ehtoosti ensimmäise kerra kokkeilemmaa.

Takapääs näkkyy kasvihuaneosasto. Sin mennää tarha läpitte. Tarha- ja kasvihuanee väline ovi o tehty yhdest parvekeklasist ja kovalevysis väliseinis o piänet ikkunat. (Ollu enne vaatehuanee ikkunoit.)

Viime suven miäs teki muavise kasvihuanee, joka o isompi ko tämä. Se o käytös kans. Nykko o kaks kasvihuanet, toisee voi pan kurkkui ja toisee tomattei.

Kissoil o ihmettelemist.


Varsinki Rauha ihmettellee silmät valla ymmyrkäisen. Tarhas o oikee lautalaattee ja klasikatto. Siäl voi ol piänel satteellaki.

Ulkoilu päätteeks tänä kevvään ensimmäist kerttaa Ruska pääsi valjais tekemää tarkastukse tiluksillas. Kuvas ollaa kattelemas ympäristöö navettosillalt. Kiärrettii taloki ympäri. Ruska kuvittellee et piha ja talo o häne - hän o pollee ja pelloottaa kaikki muut kissat poijjes. Tosiasias Ruska ja Rauha ja me ollaa tääl enämpi niinko (onnellisin ja hualettomin) syytinkiläisin.

Tänä aamusti käki kukku!

*****
Tervetulloo lukijoiks, Pepi ja Inka! 

41 kommenttia:

 1. Onpa komea tarha, pitää muistaa näyttää Jounille!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on hieno tarha! Siellä kelpaa kissojen olla ja nauttia kun te puuhaatte pihatöissä. Sulolla on vielä ulkotarhansa kokematta kun sisälläkin on ollut niin paljon nähtävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustaki hiano. Tänäpä kissat oli tarhas mont tuntii, ja se jälkee o joka välis pyydetty ja tunkettu pihal ja kytätty, et pääsisko overavost.
   Sulo kerkee viäl ulkotarhaa. On häl jo parvekeki käytös.

   Poista
 3. Onpa upea! Miehesi on oikea kissojen unelmamies.
  Täälläkin on kuunneltu käen kukuntaa, ihanaa se on aina joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käki kukkuu ihanasti.

   Kaikkee sitä miähest kehkeytyy ja tullee ilmi. Hän sano aikoinas, ettei tahdo koiraa ko siit o nii paljo vaivaa. Mut kissa mennee siin sivus ihmiste jalvois... Ja ny o ollu kova tyä ja suunnittelu ja funteeraamine tarhast kissoil + jo toisest kasvihuaneest mul (tai meil).

   Poista
 4. Upea rakennus ja ihan parhaisiin tarkoituksiin! Mahtaa kissat olla innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tykkää! Ko viäl saa enämpi varjopaikkoi ja kasvillisuut toho tarha ympäril (ja sisälleki jottai kesäkukkasii, vaik ei kissat niit taid kaivat).

   Poista
 5. Ruskalle ja Rauhalle on luvassa hienoja kesäkokemuksia uudessa tarhassaan. Rapsutuksia kummallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rapsutukset toimitettaa peril. Tarhast o kiva kattel ja kuulustel. Ihan valtava linnulaulukonsertti tälläi kevvääl tai alkusuven.

   Poista
 6. Hienolta näyttää! Sinä ja kissat olette onnekkaita koska kotoa löytyy noin ahkera ja taitava mies.

  VastaaPoista
 7. Mikä hotelli! Kyllä sitä siettää pällistelläkin! Onnittelut kissoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli! Kelpaa pällistel, melkei joka pual näkkee, taivaallekki.

   Poista
 8. Ruska ja Rauha o onne poikii... eiko kissoi.

  VastaaPoista
 9. Mää huamaa, e tee kissoil o ja tommoset punotut toolit ko meilläki. Mee toolit vaa retkottaa eikä mee miäs ossaa niit reerat. Ne viätii ny sit vihdo viime korjaajal Porrii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä toolit o meilläki huanokuntosii eikä ol ollu pitkää aikaa käytöskää. Niitte jallaatki o osittai hiukka kuluneit ja ruastuneit mut pääliset viäl ehjii. Sen tähde mää laahasi niit kissoil - ja ihmisil - ton tarhaa.

   Poista
 10. Ilmeikkäitä onnenpoikii :D
  Kissat on ihania kun ne tutkii jotain uutta, olkoon se sitten tarha tai paperipussi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... taik pelkkä paffisuikale, jonka mää oli leikannu postis tullee kirjakääree kyljest. Heti Rauha huamas se paffisoiro ja pyydysti se roskaämpärist. Ny se o häne aarteenas jota hän suusas kuskaa millo mihenki. Kissat o varsinaisii tutkijoit...

   Poista
 11. Hieno tarha ja ihanat kissat pällistelemässä :)

  Meilläkin on upouusi tarha, josta postaamme enemmän, vielä joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoil riittää pällistelemist, kuulustelemist, korvai höristelemist ja haistelemist. Ihan uus aistimailma varsinki Rauhal.

   Mää huamasi tee tarha. Näyttää hianolt.

   Poista
 12. Mahtava kissatarha :-) Kyll' ny Ruskalla ja Rauhalla alkoi oikein unelmakesä. Ja mahdutte isännän kanssa vaikka kahvittelemaan kesken ulkotöiden R&R:ien seurassa <3 Ilmassa on rakkautta ja rentoutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sin tarhaa me ihmisetki mahdutaa päiväkaffeil. Varmaa jonku vieraanki kans sin voi men istuskelemaa.

   Ko aurinko lämmittää, linnut laulaa, käki kukkuu, kukat kukostaa, perhoset lepattaa ja kissat tepastellee tarhas, elämä o rentoo ja täyn arkionnee.

   Poista
 13. Hieno kissatarha! Onni on käsistään taitava mies.

  Olen harrastanut sukututkimusta ja siellä tuli vastaan tuo syytinki-sana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaistaloje pojist kassoo monitaitosii miähii...

   Täsä miähe kototalos o tehty sukupolvevaihdos, niät miähe veljelapset omistaa ja viljelee mut miähel o käyttöoikeus. Meil o onni pittää tätä "suvilystipaikkan", siis niinko kesämökkin.

   Poista
 14. Voi, miten hieno tarha ja kasvihuone. Vaikka onkin kova homma, niin kierrätysmateriaaleista saa omanlaisensa ja sympaattisemman kuin valmispaketista. Kyllä kissojen kelpaa, ja sinunkin, kaksi kasvihuonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mee kelpaa. Mun o miäs semmone, et hän dyykkaa ja kiärrättää. Mää ole ollu vähä toisesorttine, tuhlaavaine, osta uut ja heitä pois vanhaa.

   Poista
 15. ♥ oi,miten hieno ja kiva! Onnelliset kisut!♥

  VastaaPoista
 16. Vastaukset
  1. Just paras hetki tämä, ko suvi kaikes ihanuudesas o edes.

   Poista
 17. Teillä onkin hienot systeemit ulkoiluun! Ja kauniit kissat teilläkin! Rauhan silmät on erityiskauniin väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkotarha o ihan uus ja keskeneränenki viäl. Se o kyl hiano.

   Rauhal o täl hetkel mustaki ihanat meripihkafäriset silmät. Kissoje silmie färi kehittyy hittaasti, ja Rauhanki silmät voi viäl muuttaa färriis. Naukula Helmilläki o ollu piänen kuulemma tän färiset silmät, mut ne o muuttunu aikuisen kauniiks vaaleevihriäisiks.

   Ruskal, Rauha emol, o vihriäiset silmät, ja mää tykkää niistäki kauheesti.

   Poista
 18. Kiva idea, saako lainata kuvaa yhdelle ystävälle jolla kissat aina vain sisällä?

  VastaaPoista
 19. Totkai, Aija, saat lainat. Tämä tarha o kylläki täsä viäl keske-eräne. Ko tarha valmistuu, laita sit viäl kuvia. Ja laita kuvia tost kasvihuaneosastostaki.

  VastaaPoista
 20. Tuosta tulee aivan ihastuttava paikka teille ja kissoille. Miehesi on tosiaan kissojenkin unelmamies :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tullee varmasti. Mää meinaa istuttaa tarha varjopual köynnöshortensia ja aurinkopual villiviini, ni tulevin vuasin tullee hiukka varjoo.

   Mää kerroi jo miähel et hän o kissoje unelmamiäs, ja hän nauraa hörähti.

   Poista
 21. Oi, mikä tarha! Tuollaisen jos saisi. On vaan tuo peukalo ihan keskellä kämmentä, minulla ja isännällä :-)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!