tiistai 3. helmikuuta 2015

Sianporsaat

"Siin ne makkaa niinko siaporsaat", sano miäs ko täst ohitte kulki. 

32 kommenttia:

 1. Nättejä kuin sika pienenä! Vaikka kyllä nämä nyt ovat jo tosi isoja! Melkein Rauhan kokoisia, ainakin tästä kuvasta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl määki koko aja ihmettele kui isoi nää oikee o. Mut silti niin kovi hellyttävvii ja sulosii ja pehmosii ja ihan pentui viäl.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyl kissaemo antaa pennuilles ihan kaikkes, ko pennut o piänii ja avuttommii. Mut ny viime viikkoin Rauhal o ollu jo kolme juaksuu. Jos olis ollu kolli sopivasti paikal ja Rauha vartois jo seuraavii pentujas, eppäile vähä ettei hän ennää noi kovi hyysäis näit isoi lomppei. Seki o yksilöllist kui äkkii emokissa viarottaa pentus. Varmasti edesauttaa jos tullee tiineeks. Se ei ny Rauha kohdal ol onneks mahdollist. Emorakkaut o paljo ilmas joka tapaukses. Ruskaki nualee Rauha naamaa ja pentuje naamaa ja välil pyllyy. Se o isoemo rakkaut.

   Poista
 3. Kylläpäs on pikkupossuista tullut isoja! Mamma N sen sanoo: nättejä kuin sika pienenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Isoja. Siit saakka ko pennut synty, mää ole vaa ihmetelly heit, kui piänii he o, kui he kasvaa kauheet faarttii, kui isoi he o...

   Poista
 4. Ovatapas pikkuporsaat kasvaneet! Mahdottoman suloisia pulleroita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulosii pehmosii pulleroit, tuntuu nii ihanalt heit nostel ja silittää ja pittää hyvän.

   Poista
 5. Ihan kuin pieniä porsaita. Nuo isot pennut nisillä on kaikkein hauskimmat. Juuri se aika kun nisä alkaa olla enemmän herkku ja huvi kuin ravinto. Ja aina porukassa on yksi jolle nisä on tärkeämpi kuin muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se o tommost hellittellyy ja huvittelluu tua imemine. Täsä pentuees näyttää silt, et täsä vaihees Hillal ja Hartsal imemine ja emo lähel olemine o tärkeempää ko Hildal ja Hamul.

   Poista
 6. On kyllä söpömpiä kuin sianporsaat. Vaikka possutkin on kyllä söpöjä!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. On tua rivi aika liikuttava. Ain se pysäyttää. Miähenki pysäytti.

   Poista
 8. Mut kerrankin kaikki sievästi rivissä kuvausta varten. Selkäpuolelta, no joo. Vaan kuitenkin! Ovat!

  VastaaPoista
 9. Juu... porsaita Rauhan ovat kaikki.

  Arvaapa mitä Paula. Taisinpa bongata sinut tänään puolen yhden kieppeillä. Olit poistumassa bussin keskiovesta turkoosinvihreässä toppatakissasi ja kiiruhdit A-junaan. Jos olisit ollut menossa kauppakeskuksen suuntaan, niin olisin tullut nykäisemään hihasta. Ehkäpä toisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ni! Juu - just toho aikaa oli menos Helsinkii ja oli hualisani et myähästy träffeilt. Sentähde meni kiiruusti junnaa.
   Hauskaa. Arvotus. Piri?
   Toivottavasti toine kertta tullee. Muuto mul jää ikuiseks arvotukseks kuka o Piri.

   Poista
  2. Istuin taaempana kolmannessa penkkirivissä oven puolella. Hetken aikaa katseemme kohtasivat noustessani istumasta. Minulla oli vaaleanvioletti pipo päässä

   Poista
  3. Jaa. Katseet kohtas. Mut mää en ilmeisesti morjestanu enkä tunnistanu sinnuu? En yhtää saa päähääni ketä mää kattoi. Apua.

   Poista
  4. Minun se olisi pitänyt ymmärtää edes nyökätä. Kuuluisuus tuo mukanaan kirousta, kun ei missään voi enää kulkea tuntemattomana?

   Poista
 10. Ihanat! Ja kovin isot jo. Kyllä me jo kovin odotamme Naukulan pientä Namua saapuvaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia se Naukulaa saapumine tapahtuu. Pari viikkoo.

   Poista
 11. herranen aika! Ovat kohta isompia kuin äiteensä.Tuossa imetyksessä on jo varmasti täys työ. Ruskakin tukee. Jotenkaan ei yllätä että kolli on siellä viimosena nisillä :) Pojat ja äidit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä pentuamme emo hoiti niin hellästi kun oli kolli jääny ns. "pesäpaskoksi" ja "kanan sotkemaksi". Ei meinannu saada nisää kun isommat otti kaiken tilan. Emopa otti pojan kainaloiseensa ja imetti ihan erityisesti. Oli jopa tuomassa ISOA varista porstuaan sisälle kun oltiin kylässä....

   Poista
  2. Ni ainoo kolli Hartsa immee tosa heti emos kainalos, ensimmäisen (tai viimisen, riippuu mist kulmast kattoo). Tarkotaks sitä?

   Nämä pennut tappeli nisist aika kauvva, mut ny konnei pennut edes tarttis ennää emomaitoo, imemisjärjestys o selvä. Mu käsitykseni mukkaa parhaat ja mehukkaimmat nisät o takanisät. Nisätappelu o aika raakaa hommaa ihan vastasyntyneil pennuillaki. Jos o paljo pentui ja yks o hiukka heikompi ko muut, ni vahvempi ei varmasti an peräks heikommal. Emol riittää nisiä aika monel, mut pennut tahtos ain just se nisä, mitä toinenki tahtoo.

   Pennuil o jo terävät hampaatki, silti Rauha antaa noitte immee.

   Poista
  3. "et täsä vaihees Hillal ja Hartsal imemine ja emo lähel olemine o tärkeempää ko Hildal ja Hamul."
   Tuota tarkoitin,l Kollille on emon luona oleminen tärkeetä.

   Poista
 12. Upea porsasmuodostelma. Tästä näkee hyvin miten pennut ovat kasvaneet tai sitten Rauha on kutistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha ei ol kutistunu. Pennut o paisunu. Näitte neljä pennu yhteelaskettu syntymäpaino oli 442 grammaa. Ny ko pennut koht tullee 12 viiko ikkää, hee yhteelaskettu painos o 6,845 killoo. Pentuje paino o yli viistoistkertastunu. Keskimääri lissää painoo pentulaumal o tullu yli puale killoo viikos, pentuu kohti keskimääri yli 130 grammaa viikos.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!