maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kissanäyttelyviikolloppu takan

Mul oli mahtava viikovaihde Salos. Oli siäl Ruska ja Rauha kans kissanäyttelys. En ol oikee päässy viäl kissanäyttelyitte makkuu, mut tämä oli paras. Aljoi jo tottumaa, melkei innostui. Oli paljo kivoi eurooppalaisihmisiiki. Lauvvantain kävi Mamma Naukula. Mukavat ihmiset teki sen, et oli mukavaa.

Lisäks oli kissoil hyvä menestys varsinki lauvvantain. Meit oli siäl mukan viis Pinkkitassu kissaa ja hee omistajjiis. Lauvvantai oli varsinaine Pinkkitassuje päivä, ko neljä viidest kissast pääsi tuamari parhaaks. 

Ruska ei kyl yhtää viihtyny. Täsä o Ruska haiseva lausunto viikovaihteest: 

Silti Ruska sai kauheesti palkintoi ja kehumist. 

Täsä Ruska ja hiuka Rauhanki palkintopöytä kottii päästes. Lauvvantain ja pyhän Ruska sai CAP-sertifikaati ja siit hyväst tommoset sinikretliinit ruusukkeet. Ruska o aikasemmi ollu arvostelunäyttelys naaraitte sarjas ja o valmistunu Championiks, nyte hän oli kastraattinaaraan, ja kastraatit saa näit CAPei. Sikko niit saa kolme, valmistuu Premieriks. 

Kullafäriset läpyskät o Ruska ja Rauha lauvvantaiset tuamari paras
-palkinnot. Tuamari valikoittee arvosteltavie kissojes joukost parhaa naaraa, parhaa urokse, parhaa kastraattinaaraa, parhaa kastraattiurokse, parhaa nuare ja parhaa pennu. Tuamari nominoitti lavvantain Ruska parhaaks kastraattinaaraaks ja Rauha parhaaks nuareks. 

Vihriäine ruusuke tuli Ruskal Eurooppalaskissarenkaalt tuamari paras
-arvostelu kunniaks. Rauha o jo saanu semmose, sentähde hän ei saanu tätä ruusuket ennää, ko se annetaa yhdel kissal vaa kerra. 

Isot plakaatit jois lukkee BIS Ruska sai lauvvantain ja sunnuntain siit hyväst, et hänest tuli Best in Show kolmoskategoria siitosnaaras kumpanakki päivän. Näyttelys oli paikal häne kolme pentuus ja kaikki menesty nii hyvi, et Ruska ansaitti tämä kolmannee kategoria parhaa siitosnaaraa titteli. Nii, ja täst kuvast puuttuu ruakapalkinnot, jokka kuulu yhtee noitte plakaattie kans.

Pinkkitassu kissala kasvattaja Mikko sai lauvvantain Best in Show eli kategoria parhaa kasvattaja palkinno. 

Onneks olkoo meil kaikil! Kasvattajal, kissoil ja omistajil! Kissanäyttelys käymine o vähä ninko ulkomail kävis. Ihan oma mailmas. 

Salo kissanäyttely oli sukukokouski. Paikal oli Ruskan isä, Mikki, komia kolli, varsinainen veteraani. 

Miki kuva otti Mamma Naukula. Mikki o punatabby, täl hetkel leikattu uros. 

Miki viäreises häkis oli tytär kilpikonnaruskeetabby Pinkkitassun Bette li Ruska. Häkki näytti tyhjält ko Ruska ei suastunu yhtää olemaa framil. Hän meni heti lymmyy verhoje taa. 

Ruska näkkyy häkisäs pelkkän möykkyn kartiineitte takan. 

Minul Ruska rähjäs ja oli kiukkuine, mut viaraitte käsittelys hän käyttäyty paremmi. 

Lauvvantain Ruska tuamarin oli suamalaine Arja-nimine, joka kehu Ruskaa mut mainitti et Ruska o hiuka pullukka ja häntä vois ol hiukka pidempi. Ruska silmät oli häne miälestäs kauniit ja niis oli superkaunis färi. Turkis oli ex kaunis väritys, ex tabbykuvio ja ex ex laatu. Ex tarkottaa excellenttii eli erinomast ja hyvvää. (Kuva Eija Sipilä.)

Rauhal oli seuraavas häkis paljo mukavempaa ja lepposempaa ko Ruskal. 
Rauha tykkäs seurat mitä ympäril tapahtu ja mimmosii ihmisii kulki ohitte. (Kuva Mamma Naukula.)

Sunnuntain Rauha olo näytti jo aika rennolt. Oli kiva makkail häkis olevas riippukeinus ja seurat siält ihmiste ja kissai mennoo ja touhuu. Silmäterät kylläki kertoo jonkuasteisest jännityksest ja kiihtymyksest.

Kiitos, Tellervo, riippumato lainast! Rauha tykkäs siit kovi.

Näyttelys oli Rauha veli- ja siskopuali Ruska ensimmäist pesueest. Täsä kuvas Pinkkitassu Dionysos, punatäplikäs kastraattiuros. Eli pikku Didi, joka suvel 2012 oli piäni ja asu meil. Hänki sai kumpanaki päivän CAP-serti ja pääsi lauvvantain tuamari parhaaks ja loppupaneelii. Näyttelys oli Didi ja Minni tuken hee omistajas Eija Sipilä.

Täsä Didi sunnuntain hollantilaise tuamari kopeloitavan. Lauvvantain Didi tuamarin oli saksalaine Bobby, joka nominoi Didi eli valitti tuamari parhaaks eli TP:ks eli NOMiks.
Täs kuvas Minni o saksalaistuamari Bobby käsittelys sunnuntain. Kuva Eija Sipilä.

Minni niinko Didiki oli ihmee nätisti ja rauhallisesti näyttelys, vaik tämä oli hee elämäs ensimmäine näyttely. He käyttäyty paremmi ko emos. Määki oli ihan ylpee näist Ruska pennuist Didist ja Minnist.

Tääl pikku pikku Minni opettellee vast kävelemmää. Aikuisen Minnist o tullu tummempi ko mitä hän oli piänen.

Minni hankki kans ittelles kahten näyttelypäivän kaks CAPpii. Tuamari Bobby kehu kaikkii eurooppalaisii "wonderful, wonderful". Lauvvantain hän siis otti Didi tuamari parhaaks kastraattiturokseks. Sunnuntain hän oli Ruska, Minni ja Rauha tuamarin. Hän piirsi sydämme arvostelusetelii ja käski kaikki eurooppalaiset kastraattinaaraat, Ruska, Minni ja kaks muut, tuamari parhaa valintaa, muttei sit valinnukkaa kettää näist ko valikoitti ainoo muurotuse. Eikä valinnu Rauhaakaa parhaaks nuareks, vaik tälleki piirsi iso sydämme ja kehu et wonderful.

Kaikist nuarempi Pinkkitassu näyttelys oli pikkune Lily eli Pinkkitassu Florence. Hän oli reipas niinko vanha tekijä vaik o vast pentu.

Täsä Lily Miko sylys vartoo vooroos tuamaril. Lily selvis lauvvantain tuamari parhaaks ja paneelii astikka. Kuva Mamma Naukula.

Lauvvantaiehtoon oli jännää paneelis, jota vois ehkä sannoo jonkullaiseks "finaaliks". Oli ihmeellist, et tähe paneelii pääsi neljä Pinkkitassula viidest mukan olevast kissast.

Ylempän kuvas o Ruska paneelis. Kuva ottaja o Didi ja Minni emäntä Eija Sipilä. Ruska silmäterät oli isot ja mustat ja Ruska veti ittes nii piänee mykkyrää et näyttää pullukammalt ko onkaa. Oli se varmasti häl pelottavvaa. Täsä tilantees Ruska ei ol muistaakseni koskaa enne ollu. Monet viaraat ihmiset kanniskellee, nostelee ja käpälöi eikä ommaa tuttuu emäntää ol lähimaillakaa. Kauhee hälinä ja vilinä. Katos o peilei, jokka välkkyy ja kiiltää ja joit Ruska tuijjottaa ihmeisäs. Hänt eikä muitaka Pinkkitassui valittu BIS:ks eli kategoria parhaaks mut hianoo oli - minust, ei Ruskast - seki menestys et pääsi paneelii astikka.

Paneelis oli Ruska lisäks Didi, Rauha ja Lily, ja kaikki oli framil oikee nätisti. Yks muu rotune kissa karkas paneelist ja meni lymmyy baaritiski al. Tuli vähä sydämmetykytyksii emännäl mut onneks kissa löyty äkkii.

Näyttelys oli laskujeni mukkaa kolmeekymmentkaht muutaki kissarottuu, ja mää ole puhunu ny vaa yhdest ainoost, omie kissojeni rodust, eurooppalaisist. Oli mm. persialaist, amerikan curlii, maine coonii, norjalaist metsäkissaa, ragdollii, pyhhää birmaa, siperiankissaa, turkkilaist van -kissaa ja turkkilaist angoraa, abessiinialaist, bengalii, brittiläist, burmaa, kartusiaanii, cornish rexii, don sfinksii, korattii, ocicattii, venäjänsinist, somalii, sfinksii, balineesii, itämaist pitkä- ja lyhytkarvaa, siamilaist.

Oli semmosiiki rotui, mist en ol koskaa kullukkaa. Niinko snowshoe eli "lumikenkä". Näit "lumikenkii" oli kaks ja näinki ne mutte harmikseni kerriinny ottamaa niist valokuvvii. Neva masquerade -kissoi lauvvantai näyttelys oli yks ja sunnuntain neljä. Yhdest tänrotusest naaraast sai kuvanki.

Ihana sinisilmä nuari kissa nuare emäntäs kainalos. Vallottava tämäki kissa. Sama rotune muuto ko Tarja Halose kissa.

Huh-huh ja oh-hoijaa. Estiks meni kaks päivää aamust ehtoosee kissanäyttelys, niät mää oli ihan naatti ja viime yän nukui kello ympäri. Selvisi vast pualepäivä aikoihi avvaamaa tiatokonnee. Siit astikka ole siirtäny ja järjästäny kuvia, tehny FB-päivityksii ja ny sit tätä plokkii. Ja kello o ny aika paljo.

Kui naattei onkaa ne, jokka tämmese iso näyttely pannee pystöö ja purkaa vapaehtosesti talkootyänäs, taik ne jokka viäl o menny tänä aamusti töihii? Mut hauskaa kumminki oli. 

29 kommenttia:

 1. Onnittelut todella hienosti menneestä näyttelystä (vaikkei Ruska niin tyytyväinen ollutkaan:) )

  KissaKaramelli muuten viimein vastasi haasteeseenne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyl Ruska o NY tyytyväine ja onnelline ko näyttely o loppunu.

   Poista
 2. Hyvä että oli hauskaa! Ja aika sosiaalista, muita tuttuja kissaihmisiä tavatessa. Ruskan ilmeistä voi vähän aistia, että ei välttämättä tarttis enää mennä uudestaan. Upeita kissoja ja onnittelut Ruskalle ja Rauhalle kaikista plakaateista ja ruusukkeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Saila oikees, Ruska miälest ei ikäpäivän tarttis men uudesti mihenkää näyttelyy. Kiitos onnitteluist. Luulisi, et harvat kissat noist näyttelyist nauttii, mut on semmosiiki. Täsäki näyttelys muutama kissa hurisi koko aja tuamaril.

   Poista
 3. Ihanan näköinen tuo Neva M. Minä en oikeestaan vilkaissutkaan muita kissoja, olin niin täpinöissäni Pinkkitassuista ja tietenkin iki-ihansta Mikistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai siin tahtoo käyd et muut kissat jää valla näkemäti ko omat kissat o näyttelys. Sulose näköne minustaki oli tämä Neva M. Kui ny sattuka et heti eiläaamusti osu silmäni siihee. Siniset silmät o yliluannollise kauniit.

   Poista
 4. Onnittelut valioporukalle! Ruskan mielipide ei jää arvailujen varaan, mutta kiva kuulla että oli mukava reissu. En ole koskaan käynyt kissanäyttelyssä, ne ovat varmaankin ihan oma maailmansa, kuten sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma mailmas, juu. Jokku nämä näytelyt viä mukanas yht tehokkaasti ko esimerkiks plokit. Varmaanki yks tärkee juttu o muut kissaomistajat, ei pelkät kissat. Leikkimiäli olis hyvä kissanäyttelyis mu miälestäni säilyttää, mut sattuu siäl semmostaki, et leikkimiäli häipyy ja joku - kissaomistaja tai jopa tuamari - reppii melkei kirjaimellisesti pelihousus. Yks huano puali pitkäl tähtäimel täsä harraskukses on se, et rahhaa kulluuu ainaki siin vaihees ko tarttee matkustaa kauvvemmas tai jopa ulkomail kissanäyttelyy ja ol yäseet hotellis. Mukavaa huvvii seki on, ja kuulemma monet kissat nauttii kauheesti hotelliasumisest. En vois kyl kuvitel, et Nero nauttis.

   Poista
 5. Onnittelut upeasta menestyksestä. Hienoja on Pinkkitassun kissat ja Ruska paras siitosnaaras. Oi !
  Totta, näyttelyviikonloppu on kuin ulkomaanmatka...eipä mielessä pyöri tuolloin muut asiat ja illalla väsyttää...kun on niin tohinaa ja saa olla valppaana.
  Rauha on suloinen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kyl mää oli ylpee Ruskast, ko hän toisen päivän oli siäl laval hianosti framil ja häne turkkis näytti nii kaunii kirjava färiselt ja oikee säihkyvä kiiltävält, vaik hän yrittiki ol mahdollisimma piänes mykkyräs. Ja Rauhaki oli oikee nätisti samasel laval nuarte luakas. Kumpiki sai mult henkilökohtase Best in Show -pusupalkinno joka suhtees.

   Poista
 6. Onnea kamalasti kissojesi menestyksestä.
  Tuo näyttelymaailma tuntuu olevan vähän samanlainen kuin koirienkin kanssa.- itse en oikein siihen innostunut vaikka Himmu hyvin menestyikin. Onneksi sitten kasvattaja käytti myös Himmua näyttelyissä.
  Oikein hyvää jatkoa kissojen elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaa koiranäyttelyt o viäläki suurempii tapahtummii mut muuto samallaisii. Kasvattaja o Ruskaa ja Rauhaa aikasemmi käyttäny näyttelys, mää ole usseimmite vaa käyny siäl kattomas. Ko emmääkää ol oikee ollu innostunu, ja ko mää en oikee ymmär mitä millonki tapahtuu ja tarttee yht mittaa kyssyy toisilt et mitä ny. Ny me ollaa maaseudu rauhas ja kissat viättää aikaas nukkumal ja kattelemal ulos klasist.

   Poista
 7. Onnea vielä kerran hienosta näyttelymenestyksestä! Mikki-isä / isoisä / isoisoisä voi olla ylpeä hienoista perillisistään. Toivottavasti nähdään näyttelyissä jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi-voi, kiitos, kiitos, Monika. Mikki ei päässy paneelii lauvvantain mut pääsi sit sunnuntain. Eli sama menestys oli isäl/isoisäl/isoisoisäl, vaikkei Pinkkitassu olekkaa. Kaikki jälkeläiset voi ol ylpeit esi-isä Mikist, joka o maimannäyttelytki käyny ja kaikki mahdolliset tittelit saavuttanu.

   Poista
 8. Upeaa menestystä! Onneksi olkoon kaikille. Siellä oli Pinkkitassuja poikineen, suloisia ja kauniita kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi ol, et ens suven heinäkuu lopus Kaapelitehtaal o Pinkkitassuje seuraava sukukokous. Toivottavasti sin pääsis Mesi ja piäni Sipi Kerttuliki! Ja jos vaik saatas sin taas Minni ja Didi ja viäl Didinki lapsukaisiiki.

   Poista
 9. Onnittelut menestyksestä! Komeita ovat eurooppalaiset, ja Pinkkitassut ovat ylitse muiden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teilleki, Myrsky ja Minna! Minul tiätysti kaikist ihanempii o Ruska ja Rauha ihan vaa kissoin ja semmosinas omin itteinäs.

   Poista
 10. Ihana Pinkkitassujen rivi oli näyttelyssä lauantaina, kun turistina paikalla pyörin! Mikki tosiaan on jo tuttu kollivaari edellisistä näyttelyistä ja jälkeläiset ovat toinen toistaan komeampia!

  Onnitteluni upeasta näyttelymenestyksestä! Neljä viidestä loppukilpailussa on huima saavutus! :D

  Ja erikoispusut Rauhalle, joka otti niin rennosti iltapäivästä ettei korvaa lotkauttanut sirkutteluille häkin ulkopuolelta.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ruska ja Rauha kiittää omalt osaltas. Kumpiki o tänä aamusti ottanu lunkisti. Rauha o maannu yläilmois kankaspuil matto pääl. Isäntä o se mato hänt varte sin kiinnittäny. Ruska o välil maannu klasi edes ja ottanu aurinkoo, välil nukkunu sänkypääl.

   Poista
 11. Olin lauantaina näyttelyssä, oli kyllä komea rivistö pinkkitassulaisia! Minulla on sinusta kuva, jossa Rauha on sylissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria, kiva että kävit. Haluatko lähettää kuvan minulle? Jos niin voit lähettää sähköpostiin sukunimi.etunimi(at)gmail.com.

   Poista
 12. Onneksi olkoon kaikille Pinkkitassuille! Mielenkiintoinen ja menestyksekäs viikonloppu teillä oli, mutta varmasti väsyttävä. Ruska ja Rauha ansaitsivat Best in Show-pusupalkinnot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Tänä ehtoosti mää koulei muutamii piänii taimii pikkupurkkeisii. Rauha järjästi varsinaise show ja sähelsi mullas ja puri taimii poikki ja kanniskeli purkkei pois mu ulettuviltani. Välilä mää karjui, välil mää siliti, jälil moitei hänt tuholaiseks ja kaike päätteeks annoi pusupalkinno täl tämä ehtoo Best-in-Show-voittajal. Ruska ei osallistunu, hän oli nukkumas.

   Poista
 13. Täytyykin nyt oikein jo alkaa orientoitua heinäkuun näyttelyvisiitille. Useana vuonna ex-surokilaisena olen töissä siellä häärännyt ( kissat usein silloin mukana näyttelemässä).
  Nyt kun asutaan tääl Porin lähel ni näyttelyt on jääny ( ei ole kyllä näistä meidän pojist enää näyttelijöiksikään..ovat jo eläkkeellä :)
  Kerrot niin mukaansa tempavasti viikonlopustasi, että tässä ihan innostuu !
  Viettäkäähän nyt mukavaa leppoisaa arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sää sit tiädäkki kissanäyttelyje kaikki salat ja säännöt, ko olet töissäki siäl hääränny. Mää ihhaile niit, jokka jaksaa siäl häärät. Kauhee homma jo paljo etukättee monel ihmisel, sit enne näyttelyy kaikki pystyttämiset ja taas purkamine, ko muut ihmiset lähtee kissojes kans menemää.
   Mukavaa maaliskuu loppuu teil sin liki Porrii!

   Poista
 14. Oma, mielenkiintoinen maailmansa. Kissat on niin kauniita kaikki järjestään. Paula oli mun luona tänään ja Rosvo taas vieraskorea ja koko ajan hänen kimpussaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et kaimani oli su tykönäs ja Rosvo ymmärsi hyvä pääl ja oli häne kimpusas. Varmaa molemmat virkistitte toisiinne ny ko kumpiki o sairaslomal. Parempaa vointii sinul ja Paulal.

   Poista
 15. No olipas varsinainen seikailu. Kissoille varmaan myös. Toi haloskissa on nätti, muut myös.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!