lauantai 15. maaliskuuta 2014

11 + 11 + 11

Joku aika takasi tuli mee Rauhal haaste komialt hoppeefäriselt Junnu-herralt. Kiitos, Junnu! Rauha vastaa, Ruska auttaa ja mää ole kirjurin. Meil tuli aikasemmi sama haaste, mut sillo mää vastasi ihan itte.

Haastee tarkotuksen on löytää uusii plokei ja auttaa huamaamaa niit joitte lukijamäärä o al kakssattaa. 

Säännöt:

1. Haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
2. Haastetun tulee myös vastata haastajan 11 kysymykseen. 
3. Haastetun on keksittävä 11 uutta kysymystä niille, jotka haastaa. 
4. Tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Pitää kertoa, ketkä haastaa. 
6. Et saa haastaa sitä, jolta olet haasteen saanut.

11 asiaa, Rauha kertoo: 

1. Mun nimi on Pinkkitassun Edina. Mut mua sanotaan Rauhaks. Joskus mun emäntä sanoo et mun nimi pitäs olla Pinkkitassun Jästi.
2. Mul on kaks siskoo ja yks veli. Ne muut synty ensin ja mä oon kuopus. Mun siskot muutti kumpikin Helsinkiin ja veli Tampereelle. Mä jäin tänne syntymäkotiin.
3. Ku mä olin pieni, mä sain lainata yhen semmosen Kuningatar Helmi-täti Naukulan kruunuu. 

Kuva Mamma Naukula.
4. Mä tykkään rauhallisest elämästä, hauskoista hiirileikeistä ja korkeista paikoista.

5. Mun emo Ruska tuo mulle hiiriä enkä mä AINA jaksa leikkiä. Ainakaan jos mä just oon nukkumassa.

6. Mä oon ollu kolmena päivänä kissanäyttelyssä. Semmone tuomarisetä ensimmäisenä päivänä käänteli ja väänteli mua ja sano et mä oon "lupaava". Toisena päivänä tuomaritäti valitti mut "tuomarin parhaaks pennuks". Emmä oikee ymmärtäny, vieraat ihmiset kanniskeli mua. Sit kolmannel kerralla Ruskakin oli näyttelys, ja se oli vihanen koko ajan. Ei ollu mustakaa yhtää kivaa. 

7. Mä ihmettelin tänä aamuna, ku ulkona maa oli ihan valkone. Miltähän se valkonen tuntuis?

8. Tänään meijän oven ulkopuolella kolisteltiin. Me Ruskan kanssa pelättiin et ne kolistelijat tunkevat meille ja me muristiin eteisessä. Ei ne sit uskaltanu tulla.

9. Mun emäntä on tänäänki tuputtanu mulle jo monta kertaa ruokaa. Mä söin vain kerran hiukkasen. Mä en haluu ku mä haluisin syödä sitä ruokaa mitä Ruskakin saa. Mut emäntä sanoo, et ku siinä on Appetite Control, mä en sitä saa syödä. Miks ja mitä sekin tarkottaa, en tajuu. Mulle se tuputtaa niitä Kitten-nimisiä eikä anna niitä Ruskalle vaik Ruska tykkäis just niistä. Epistä!

10. Mun yks lempipaikkani on ruskeen karvataljan päällä. Mä nään siinä ihanii unia.

11. Mä en enää meinaa keksii mitää. Kysyin Ruskalta ja se käski kertoon, et ehkä mäkin ens kesänä pääsen ulkoilemaan semmosissa valjaissa, ku me mennään maalle. Ainaki Ruska pääsi viime kesänä. Isäntä vei sitä ulos melkein joka päivä. Sit se ulkoilu kyllä loppu, ku mä ja mun veli ja siskot synnyttiin. Sit se vaan hoiti meitä ku me oltii ihan pienii. 

Rauhan vastaukset Junnun 11 kysymykseen:

1. Oletko ihmisläheinen vai erakkoluonteinen?
- Riippuu ihmisistä. Ainakin jos ihminen on tuttu ja turvallinen niinku mun emäntä ja isäntä, mä oon ihmisläheinen. Mä meen aina siihen huoneeseen missä ne ja Ruskakin on. 

2. Mitä maaseutu sinulle merkitsee? 
Siellä on eri nukkumapaikat ja jännää. Isäntä haki mulle tän maton ja kiinnitti sen niin et mä voin nukkuu täällä korkeella. Tää kuva on siis maaseudulta. 

3. Mikä on elämäsi motto? 
- Kurrr.

4. Kumpi on parempaa, kuivaruoka vai herkullinen myyräpaisti?
- Kuivaruoka tietysti. Mä en suostu syömään mitään muuta, en vaikka kuinka tarjottaisiin. Herkullinen myyräpaisti? Koskaan kuullutkaan...
- Joskus sä kyllä yrität imee mun nisää. Törkeetä sanon mä. (Ruskan välikommentti.) 
- No en kyllä oo yrittäny moneen päivään, tai viikkoon, ku sä et anna! 

5. Onko sinulla omaa reviiriä ja jos niin kuinka iso se alue on? 
- Mä kysyin mun emännältä. Se reviiri on 96 neliömetrii ja se on mun ja Ruskan yhteinen. Sit mul on vielä kaapinpäällisiä, jotka on ihan mun omat. 

- Tänne korkeelle Ruska ei oo koskaan tullu, sanoo mun emäntä. Se sanoo et mä kuulun Pinkkitassujen lentojoukkueeseen. Tää on mun oma reviiri!

- Tännekään Ruska ei tuu. Mun emäntä pelkää et mä rikon kohta jotakin, kun täällä kaapin päällä se pitää aarteitaan. Mut en oo rikkonu ainakaa vielä. 

- Tänne keittiön keskikaapin päälle pääsee tosi helposti. Tää on Ruskankin reviirii. Mut noi kaks muuta on mun.

6. Oletko löhöilytyyppiä? 
- Oon mä. Mutten aina. 

7. Kuinka monta eläinkaveria sinulla on?
- Mä kysyin Ruskalta. Se sano et meit on kaks kissaa ja kaks ihmistä. Me ollaan kaikki kavereita.

8. Tykkäätkö nukkua pitkään vai  oletko aamuvirkku?
- Oon aamuvirkku. Mun emäntä on mahdoton nukkumaan aamulla. Ku se ei vaan meinaa herätä, mä meen sen pään taa oleileen ja odottaan et se heräis. Välillä mä kyllästyn ja tukistan sitä. Ruskakin tulee usein siihen ja menee makaan sen päälle. Ja mä tukistan, otan hampailla lujasti kii sen tukasta ja ravistan. Mut ei se herää. Se vaan kääntyy ja nukkuu uudestaan. Voitteks kuvitella?

9. Viihdytkö sisällä vai ulkoiletko mieluummin?
- Kyl mä viihdyn aina. Sisällä viihdyn, ja jos mä pääsen parvekkeelle, meen sinne heti. Kun tulee kylmä, emmä viihdy enää, raavin ovee ja pääsen sisälle. Sit taas tykkään olla sisällä.

10. Mikä on mielestäsi paras ohje muille eläimille?
- Kurr. Ja tämä kans: - Hrrrrrrrrrrr.

11. Mikä on paras nukkuma-asentosi?


Täs on hyvä olla, Ruskan kaa.

Rauha kysyy:
1. Lempiruokasi?
2. Lempipaikkasi?
3. Lempiasentosi?
4. Lempikaverisi?
5. Lempi-ihmisesi?
6. Lempileikkisi?
7. Lempilelusi?
8. Lempivuorokaudenaikasi?
9.  Lempipäiväsi?
10. Lempi-ilmasi?
11. Lempiäänesi?

Haastetaan

Rauha tahtoo haastaa KissaKaramellin blogista Just Kittying. Oles hyvä, KissaKaramelli!

- Hyvää vointii sulle kans. Mä oon kuullu, et sut leikattiin. Ku mun emo Ruska leikattiin, mä pelkäsin sitä monta päivää. Mä olin sillon vielä niin pieni, emmä varmaan enää pelkäis. Mut sitte se Ruska alko taas olla ihan samanlainen ku ennenkin ja parani äkkii. 

26 kommenttia:

 1. Harmaa sanoo (ja mäkin) että Rauha on nätti ja kiva ja ulkonäöstä tulee mieleen jäätelö ja kaikkee mutakin hyvää :-)

  VastaaPoista
 2. Aah, Zepa, kiitos. Mää kerro Rauhal. Vai jäätälö? Jätski o mu herkkuuni. Jossei Rauha pid varraas, ni joku kaunis ehtoo mää voi viäl pistel häne poskiini ko luule hänt jäätälöks.

  VastaaPoista
 3. Oih miten suloiset kuvat, pus-pus!

  VastaaPoista
 4. Rauhalla on hyvät tähystyspaikat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Noista paikoista voi hallita koko huushollia aika laajasti ja hiukan näkee tähystää uloskin.

   Poista
 5. Ihana Rauha Jästi, Helmin perintöprinsessa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanilta kissoiltasi ihanat vastaukset. On ne niin vietävän suloisia.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, ihana! Rempan lomassa olen käynyt lukemassa tämän ainakin jo kolmesti. Hihitellytkin olen melkein joka kohdassa. Enkä kyllä tiennyt, että teillä asustaa lentävä jästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lentävä jästi Rauha näyttää oleva. Kyl Ruskaki o "lentävä" mut häne lentos ei ol ihan yht huimapäisii. Ko Rauha lentää, emäntää huimaa eikä kest kattoo. Ihme kyl ei ol kupit eikä kipat viäl lentäny Rauha mukan.

   Poista
 8. Ompas ihanan rakastettava Jästi tuo teidän Rauha ♥ Kiva postaus, kiitos! Ja kiitos haasteesta, välitän sen KissaKaramellille, joka on muuten tänään vaihtanut vaatteita useammin kuin teinityttäremme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha o rauhallinen, mut yhtäkkii hän sää jotaki päähääs ja sit mennää. Hän maukuuki paljo enämpi ko emos. Hyvi rauhallise pinna al o piäni annos tulta ja tappuraa ja sit tota jästipäisyyt.

   Poista
 9. Harvinaisen kiva kyselypostaus ja valotti niin muheesti Rauhan oloa ja luannetta. Ruskakin pääsi ääneen hiukan. Nyt on jännää kuulla miten seuraava näyttelys menee. Tuleehan Ruskakin mukaan vakkei se niistä tykkää? Lykkyä :€)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl Ruska Salo näyttelyy meinataa ottaa. Ei ol viäl kysytty häne miälipidettäs, luultavasti se olis haiseva vastalause. Rauha taas lähtee viäl toistaseks kiltisti mihe vaa hänt viädää, ei yhtää vastustel. Ei Ruskaka ton ikäsen vastustellu mut Ijä mukan o kehittyny oma miälipide.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Hih, pikku! Määki sano hänt yht mittaa Piäneks mut vois hänt sannoo isokski. Taitaa ol ikkäisekses Pinkkitassu kissala tähe astikka isokokkoisen naaras, ainaki josaki vaihees oli. Niät vois hänt sannoo Jästi lisäks Jätikski - tai Pinkkitassun Maksiks.

   Poista
 11. Olipas sul Rauha hienot vastaukset, oikea syväluotaus sismpään.

  VastaaPoista
 12. Oli juu, kiitos. Mä oon kato vähän pikkuvanha, ku asun aikuistaloudessa. Mä oon kuullu, et sullaki on eläinystävä, kilpikonna. Mä en osaa kuvitella mikä tyyppi se sellane kilpikonna mahtaa olla. Mut ihan kiva varmaan. Silti mä saattasin pelätä sitä, ja ku mä pelästyn, mun karvat nousee pystyy, emmä voi sille mitää.

  VastaaPoista
 13. Ihana kuva Rauhasta maalla yläilmoissa maton päällä, niin on onnellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se o mukava paikka, kummastaki kissast, ain varattu, jollei Rauhal ni sit Ruskal.

   Poista
 14. Vai pinkkitassujen lentojoukkue! Ai että sinulla on ihania sinivalkeita astioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lentojoukkueesee kuuluu ainaki muutamiia esi-isiä ja sisko- ja velipualii, kai siskoi ja veliki. Mut tämä lentokyky o ilmenny Rauhas vast sen jälkee ko siskot ja veli lähti. Sillo ei viäl lennetty, onneks.
   Ole keränny sinivalkosii kippoi ja lautasii, ko tykkää niist kauheesti.

   Poista
 15. Nonni! Ny'mmää sitte vastasin näihin kaikkiin: http://justkittying-melike.blogspot.fi/2014/03/11-1111.html Kiitti haasteesta :) Terveisin KK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hianosti vastasitki. Me käytii kattomas. Ihanat siskokset te olette, KissaKaramelli ja NeitiKassinen!

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!