perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kissoi kattomas ja juhlimas

Tämä viikko alko mukavasti.

Maanantain mu oli käsketty kyllää Naukulaa kattomaa Sulloo. Sammaa aikaa oli käsketty Sulo syntymäkodo emäntä ja Pualu-koira.

Mää satui jo olemaa paikal enne heit ja näkemää kullai Pualu-täti pyyhälsi sisäl. Tervehti Naukula mamma ja minu ilosesti - ja tiätysti Sulo. Ei mittää viarastamise merkkei. Sulo näytti minust kyl sekunni verra yllättynneelt, et kuka tuli. Si mentii ja touhotettii koko huusholli ympäri. Tartti kai Pualu-täti tarkastaa, et mimmone koto pojal o. Hyväks värteeras ja hyviä oli Sulo raksutki. Loppui lopuks touhottajil tuli kuuma ja hee pantii ulos jähtymää. Sulo meni ommaa tarhaas ja Pualu tarha viäree patiol. Liki toisiis oltii ulkonaki.

Ko onnelline jälleenäkemine alko tulemaa päätöksees, Sulo lähti viäl piäneks matkaa saattamaa meit. Yläpual oleva kuva o tält saattoreisult. Visiitist o kerrottu Naukulanki sivuil jo tuareeltas.

Tiistaiehtoosti juhlat vaa jatku.

Mu muitte joukos oli käsketty Ree-pentuje kaksvuatissynttärijuhlii Vallila siirtolapuutarhaa. Ree- (eli Dee-)pennut oli Ruska ensimmäiset pennut, jokka synty kesäkuu kymmenenten 2012.

Ensi visiteerattii Mesi tykön, joka siis oli päiväsankari ja edusti muitaki ree-pentui. Mesi viralline nimi o Pinkkitassun Dorothy. Muut o Dionysos (Didi), Diana (Minni) ja Daniel (Sulo).

Meil trahteerattii herkullissii meloni-kinkku- ja mansikka-lohileipii.

Juhlis poukkoli lisäks Sipi (Pinkkitassun Gertrude), joka o Mesi pentu ja Naukula Sulo sisko, ja Pualu tiätysti, ja Pualu koiraystävä Riku. Ja lisäks meit ihmisii.

Siirtolapuutarhas kaikki oli rehevää ja hyvikasonnut.

Täs (ylä)kuvas näkkyy, et marjapuska viäres o Mesi ja Sipi oma pergola, josa he ulkoilee silloko hee emäntäs o palstallas. Heit kuljetettaa puutarhaa hianois vaunuis.

Täsä Pualu ja Riku. Pualu o siis sammaa perhet ko Mesi ja Sipi, ja Riku pualestas kuuluu pinkkitassulaiste perheesee. He o hyvvii kavereit keskenäs.

Kuva: Merja Lainio.
Täsä mää anna onnitteluhalaukse sankaril, joka o mee Ruskan pentu siis, aika lai emos näköne ja sorttine muuto mut vaikuttais oleva rennompi ja lepposampi kissa ko Ruska. Kauniit vihriäiset silmät o molemmil. Toine onnitteleva frouvva kuvas o Didi ja Minni eli kahde muu ree-pennu emäntä.

Mesiläst siirryttii toisee puutarhamökkii, josa itte pinkkitassulaiset asustaa suvisi.

Matkal ihhailtii kauniit kukkii ja pihoi ja puutarhoi ja poikettii museomökisäki tutustumas.

Mukava tervetuloportti Pinkkitassuje tyä.

Rehevää täälläki. Syreeni ja magnolia rinnasi (magnolia etumaine ja oikeepualimmaine).

Syntymäpäiväkaakkun oli raparperipiirakkaa. Oikee maistuvaist.

Ja kissoi täälläki oli meit vastas. Päiväsankarie mummu Pupu piti parempan seurat juhlaa peti alt. Isoisoisä Ludwig ja isoisosetä Leo tuli framil ja Ludwig oikee hellittäväkski fyrräämää.

Kymmene vuade ikkäine Ludwig o mee Ruska isoisä ja Ruska kumpienki pentueitte, Ree- ja Ee-pentuje - ja siis mee Rauhanki - isoisoisä. Niinko kuvast näkkyy, ni Ludwig o sama färine ko Rauha. Mut eri kuvioine. Ludwig o tabby, Rauha täplikäs.

Oli hianot ja hauskat juhlat ihanas ympäristös. 

23 kommenttia:

 1. Teidän juhlat näyttävät ja kuulostavat olleen erityisen kivat! Ja kaikki nuo eläintapaamiset niin hellyyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas se! On hellyttävvää. Rikunki kans kävi sillai, et häl o ollu porttikialto Mesilää eli Mesi ja pentuje ja Pualu kottoo. Ko pennut synty, ni Mesi teki asia harvinaise selväks eli Riku sai ympäri korvii, vaik onki tuttu koira. Pualuu Mesi suvaitti ihan hyvi koko aja. Mut ny näil syntymäpäivil huamattii, et Mesi oli höllänny ja lopettanu porttikiallo ja Rikuki oli tervetullu sammaa porukkaa Mesi ja Sipi kans. Sipi suhtaantu ihan luantevasti Riku-koirulii, niinko emos Mesiki.

   Poista
 2. Kylläpä oli hienot juhlat, varsinaiset kissanristiäiset koirilla. On tosi kiva kun voit tavata "sukua" ja seurata lapsukaisten kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva. Vaik pakkaa menemää valla sekasi, mitä sukkuu kukaki kenellekki o. Nämä oli mukavat juhlat.

   Poista
 3. Oli ihanaa kun olit todistamassa Puolun ja Telliksen Naukulan vierailua. Seuraavan päivän juhlat olivat loistavat! Hyvää ruokaa ja hyvää seuraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, eli minustaki oli ihanaa et pääsi treffaamaa sinnuu, Tellist, Sulloo ja Pualuu, ja varsinki viäl et sai ol todistamas näitte kahde viimemainitu jälleenäkemist. Ja tiistai juhlat oli mukavat!

   Poista
 4. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa sopii hyvin, kun jättää nuo puttepossut pois. On varmasti mielenkiintoista seurata oman kissan perillisten elämää.
  Niin kauniita kuvia , niin kaunista vihreää, kyllä tää aika on niin kylläistä kaikkialla.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soppii tosi hyvi. Kissoil ja koiril ja ihmisil oli mukavaa. Kyl näit kissoje sukulaisii ja jälkipolvee o mukava seurat. Hyvvää viikovaihdet sinulleki!

   Poista
 5. Melkoista sukulointia! Ja kissat ja koirat olivat sulassa sovussa. Raparperipiirakka näytti oikein maukkaalta, sen eteen oli nähty vaivaa. (Minä itse oikaisen ja vain heittelen raparperin palaset piiirakan pohjalle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Seuraavaks taitaa ol suurempi sukulointi, ko Pinkkitassut mennee isol joukol kissanäyttelyy Helsinki Kaapelitehtaal lauvvantain heinäkuu 26. päivä.

   Poista
 6. Tarpeeksi elukaisia takaa hyvät juhlapäivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaa oikees. Eläimist kaikil ihmisjuhlijoil tullee hyvä ja ilone miäli. Ja eläimet vaikuttaa siihe, et o rento meininki.

   Poista
 7. Voi että. Taidat olla aika kiireinen eläkeläinen. Varmaan tässä.jossakin vaiheessa mekin nähdään.

  VastaaPoista
 8. On varmasti ollut mukavat juhlat! Onnea päivänsankareille! Kuvatut kissat ja koirat on kaikki toinen toistaan kauniimpia ja komeampia, mutta Ludwig on kyllä Komea!

  Ja se raparperipiirakka kelpaisi kyllä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos Ludwig-pappa jälkeläiset o kauniit ja kivoi kissoi. No, joka pentuees o toinenki osapuali, eri sukkuu oleva isäpappa tai emomamma.

   Hyvvää oli raparperipiirakka. Sitä oli maustettu karvasmantelil ja maku oli oikee hyvä.

   Poista
 9. Mukavat juhlat ja hienot kuvat!

  VastaaPoista
 10. Kivat juhlat ja hyviä kuvia. Ihanat karvaturkit!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Paula tulemisest ja juhlatuliaisist :€) Mesilän väki oli väsyneitä ja onnellisia arvovieraiden käynnistä. Vaikka oli pilvistä ja vähän sataa ripsaisi, niin tunnelma oli mitä kissamaisin ja koiramaisin :-) Mukava muistella synttäreitä <3

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!