sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Peräkamari

Mee suvilystipaika peräkamari o avattu suveks asuinkäyttöö. Ko tuli hiukka lämpimämpää ja viaraitaki o tiados, siivottii huane ja tulta o pidetty pesäs.

Eilä oli viäl aurinkoist mut tänäpä o satanu ja ollu pilvist ja melkei syksyse harmaat. Kuvaki o hämärä, vaik lisäsi hiukka valotust.

Tervetulloo, viaraat!

Tämä kamari o palvellu Ruska häähuaneen kaks kerttaa, ja kahten suven Ruska pentukamarin. Ja ain josaki välis tämä o ollu viaraskamarin. Viime suvenaki majotettii tääl muutamat viaraat enne enneko Ruska oli poikinu.

En tiä mitä kissoje pääs liikkuu, mut tuntuu, et he pittää tätä erikoise onnellisen ja viihtysän kamarin.

Rauha alkaa heti kehräämää tääl.

Olisko heil joku muistikuva, mitä tääl o tapahtunu, et tämä olis heil tuttu huane? Rauhal onnellisii kuvia siskoist ja veljest? Ruskal kuvia sulhasist ja pentuje hoitamisest ja imettämisest? Tiä hänt.

Ruska o asettunu muffinsiks sammaa piänee korrii josa hän o vastaaottanu kaks sulhasmiäst. Sillo tämä kori oli pöydäl klasi viäres. Ny se o korkee kaapi pääl.

Täsä sama näkymä kauvvempaa. Ovest näkkyy sali.

Vanha raanu oli ulkon tuulettumas. Mää oli nostanu se peti pääl vartoomaa seinäl nostamist. Rauha teki heti nukkumapesäs raanu pääl. 

31 kommenttia:

 1. Sulla on Ruska aika pienen näköinen kori, mutta hyvinhän sä siihen sirona neitinä sovit ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi ja Max, he-he, Ruska ei ol siro neiti, hän o pulska frouvva. Mut täsä samas koris hän makas silloko oli siro neiti.

   Poista
 2. Kaunista teillä tuolla suvilystipaikassanne. Nioin kpodiksata, sikai kai nuo kissatkin siellä niin hyvin viihtyy. Kamarin henki lumoaa kissat. Ihana tuo Ruska pienessä korissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, vanha maalaistalo tunnelmaa. Se o kodikast. Kissoil o hianoo, ko heki pääsee tän mee kans suvilystil, ja ain välistäi muutonki. Kori o piäni juu.

   Poista
 3. En ihmettele yhtään jos kissat viihtyy, niin viihtyy varmaan ihmisetkin :)
  Ja alkais taatusti hurisemaan jos osais! On niin kutsuva tuo ikkunapöytä tuoleineen, kutsuu oikein nauttimaan kesästä (oli keli mikä hyvänsä :D )

  Hyvänen aika kun Ruska on pikkuinen ja siro!
  Mites on, onko Rauha-söpöliini nimensä veroinen...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei suvest voi nauttii, ko kattelee uls klasist. Kukkaset siäl kukkii vaik o harmaat ja sattaa. Sisäl o valkee pesäs ja lämmi olo.
   Ruska pikkune ja siro! Ehkä kuva valettellee. Pääsi jo melkei röhönauru. Tammikuus kissanäyttelys tuamari arvosteli et Ruska o pullukka. Mut mää kyl pualusta Ruskaa, emokissal, joka o pyäräyttäny ja hoitanu kaks pentuet, o oikeus ol hiukka pullukka. Ei Ruska tartte missi ol.

   Poista
  2. Ai ni, unhottu vastat kysymyksees Rauhast. Kyl Rauha o rauhallinenki, mut hänes o särmää ja tahtoo ja äänt enämpi ko emosas. Hän o aika kova vaatimaa ja maukumaa, esimerkiks hän istuu ulko-ove edes ja maukuu niät kaikil tullee klaariks et hän tahtoo ulos. Hän sai nime Rauha sentähde, et neljä pennu pesuees hän oli kaikist rauhallisempi, tarkkaili muit ja meni muitte peräs - jos meni - muttei ollu joukojohtaja.

   Poista
  3. Ensimmäisten viikkojen rauhallisuus saattaa olla silmänlumetta! Sitä en kyllä vaan ymmärrä, että miten ne siinä onnistuu, koko 14 viikkoa.

   Poista
  4. Ni Mamma, sää taidat kans puhhuu kokemukse rintaäänel? Sulleki tuli se rauhalline pentu?

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen kamari. En ihmettele yhtään että kissat viihtyvät. Kyllä minäkin tuolla viihtyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhois kamareis o tunnelmaa. Täytyy myäntää et määki tykkää kamaris istuskel. Se o oikee rauha tyyssija.

   Poista
 5. Onpa kiva nähdä huone, jossa yövymme huomenna. Se on aina yhtä mieluinen paikka. Täällä jo pakataan, nähdään!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Ni ette ol nähnykkää eikä Rauha teit. Ny sit näätte.

   Poista
 7. Ihan varmasti muistavat huoneen! Siitä tulee selvästi hyviä muistoja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni sit viäl yks asia täst muistamisest. Huanees kuljetaa ympäri ja haiskellaa tarkkaa. Ihan ko ne hajut olis tuttui ja muistuttas jostai.

   Poista
 8. Erittäin kodikasta ja viihtyisää, mukavaa on tuolla kamarin keinutuolilla keinutella itseään ja nauttia rauhaisasta tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minni. Vanha raksuttava seinäkello vaa puuttuu, semmone, joka käy "mennyttä aikaa".

   Poista
 9. Ihana tunnelmallinen huone! Ei ole mikään ihme, että kissatkin viihtyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat tykkää. Kahten suven kamari onki ollu pääasias kissoje käytös, ko piänet pennut o vilistäny lankkulaatteel. Täsä huanees o opeteltu syämää kiinteet ruakaa ja käymää santalooras.

   Poista
 10. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva hämyineen, niin tunnelmallinen. Tuolla varmasti viihtyvät kissat ja vieraat. Ruska on mainio koriste tuossa pienessä vasussa kaapin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viaraat meni nukkumaa ommaa kamariis mut ove täytyy kissoi varte ol auki. Muuto he hermostuu ja kraappii ove takan ja pittää viaraat herreil.

   Poista
 11. Oikein kodikas kamari ja mikä onkaan mukavampi paikka nukkua, kuin pehmoisen raanun päällä. Salista pilkottaa hyvin tutun näköinen toppakeinutuoli -sellaisen huusin viime syksynä ja sain melkein papankin kaupan päällisiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai et pappa kaupapäälisiks! Täs huushollis o noit topattui keinustoolei peräti kaks kappalet ja niis o mukava istuu.

   Poista
 12. Peräkamari suorastaan kutsuu viihtymään, oli sitten kyseessä kissa tai ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl siäl viihtyy tälläi suviaikaa ko o lämmi. Talvisi kamari o kylmilläs. Voi siäl puitaki pönttöuunis polttaa muttei me nii paljo tillaa tarvit ko talvisaikaa käydää vaa harvakseltas. Ja muutonki olis liika kova lämmittämine.

   Poista
 13. Ruska-muffinssi ♥ Kyllä se niin vain on, että jos on kori, siellä on kissa.

  Kaunis kamari teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaki meil asia o sillai et jos o kori (varsinki piäni kori) ni siäl o Ruska.
   Kamari o miähe kotopaikas, jota me pidetää suvipaikkanamme ja jota miähe suku viljelee.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!