perjantai 13. marraskuuta 2015

Kuumailmapallo kyytis Kappadokias

Mää ole ollu jo toist kertaa tämä vuade aikan Turkis ja Kappadokias. Viime maaliskuus oltii tääl miähe kans ja ny taas ole lapsuudeystävä Leena kans. Kevvääl en saanu aikaseks kertoo matkast plokissani, vaik tarkoitus oli. Syy matkailuu o helpot hinnat ja hyvä hinta-laatusuhde ja mahtava matkakohde Kappadokia. Kyl matkailu sinänsäki kiinnostaa, siis avartaa.

Kappadokias maisemat o erikoisii. Ny mää pääsi oikee kuumailmapallo kyytis kattelemmaa niit. Yhtaikaa aamukoittees palloi oli ilmas yli viiskymment.

Mää en osannu etukättee pelläät kuumailmapallos lentelyy.

Vaikeimmaks kohdaks osottautuki se et millai mää pääse kämpimää ilmapallo korrii ko se reunat oli aika korkeet. Kori reunas oli reikii, joit pitki ihmiset kiipes ja määki yriti. Näytti varmaa vähä kankeelt esitykselt ko yhtäkkii kaks turkkilaist miäst heitti mu sin korrii. En kerriinny edes huamaamaa millai he otti must kii ja millai päi he mu sin kampes. Varmaa he oli aika tottuneit mummuje heivaamissee. Eli ihan helposti tälläi autettun mää pääsi korrii - ja kaikki muut pääsi omi avui. Kuumailmapallo kyytii mahtu kuski lisäks kakskymment matkustajjaa. Ni taik pitäskö sannoo "lentäjää".

Kuvat puhukoot.

Tämä o mu itte ittestäni ottama kuva kuumailmapallo kyytis. Oli kylmä, ja opas oli sanonu et täytyy ol miälelläs joku myssy pääs ja käsineet kädes. Mul oli Leenalt lainattu paskeri.

Mee ilmapallo näytti tämmöselt sisäpualt kattottun. Täsä näkkyy liaskaki joka kuumentaa ilma.

Kuumailmapallo kuski oli nuari miäs mut varma ja taitava otteissas. Välil hän hörppäs kupistas kaffeet. Hän ohjas mee yli seittämäsada metri korkeudel.

"Kappadokia" tarkottaa oppaa mukkaa alualkai kauniitte hevoste maat.

Täsä aurinko alko nousemaa. Aurinkonousu oliki just tarkotus nähd kuumailmapalloajelul.


Nuari ilmapallokuski oli kyl taitomiäs. Ko ajelu loppu, hän ohjas kori laskeutummaa suaraa auto peräkärry laval. Meit oli opastettu menemää kyykkyasentoo silloko tullaa maahaa, ja mentiinki. Als laskeuduttii hallitusti ja pehmeesti, ei kyyti edes töyssyny yhtää. 

12 kommenttia:

 1. Voi ihme mikä elämys ja miten upeita otoksia. Melkein kuin toiselta planeetalta. Olet rohkea, en tiedä uskaltaisinko itse moiseen seikkailuun, on vähän korkeanpaikankammoa. Näkymät ovat kyllä niin upeat, että ehkä olisi voitettava pelkonsa jos tilaisuus tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en jotenki osannu yhtää pelläät. Ei ollu pelkoo joka olis tarvinnu voittaa. Mu ystäväni ei halunnu tul sen takia, et hänt pellootti. Hän sano, ettei elämyksest nauti jos se o pelkäämist, ja mustaki oli hyvä ettei hän tullu. Just ko piti alkaa kiipeemää korrii, hiuka jänniti. Pallo liikku rauhallisesti ja heti huamas, et kuski ohjas sitä taitavasti.

   Poista
 2. Uskomattoman mahtavat näköalat ja hienoja kuvia! Todella erikoiset kalliot, ovatko ne jotain kalkkikiveä? Näyttää muinaiselta satumaisemalta.
  Itse en uskaltaisi pallon kyytiin, kun pelottaisi, että se putoaa; ei niinkään tuo korkeus. Ja kukas sitten kissoja hoitaa, jos minä putoan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas sano kalkkikivvee. Juu, Kappadokia o satumaine, melkei ko joku unimaisema. Aika, tuulet,vesi, eroosio ja lisäks viäl ihmiset o muakannu maisemaa.

   Poista
 3. Voi että, oli varmaan hienoa! Mielettömät maisemat ja upea auringonnousu.

  Olen käynyt Kappadokiassa ollessani Turkissa vaihto-oppilaana, mutta sillon (´92) ei vielä näkyny kuumailmapalloja siellä. Käytiin kyllä maanalaisissa "kaupungeissa" ja viinitehtaassa ja olisko ollu joku keramiikkapuotikin vielä ohjelmassa. Mutta hirveän kylmä siellä oli silloinkin, vaikka oli toukokuu! Olispa kiva mennä siellä joskus uudelleen käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suasittelen, Inka. Me oltii tääl maaliskuus. Sillo en olis voinu kuvtel, et mää ole Kappadokias taas marraskuus. Ny oltii kyl vaa kaks yät ja kevvääl kolme yät.
   Ompa ihmeellist et olet ollu Turkis vaihto-oppilaan - harvinaine kokemus. Varmaa opeit sillo vähä turki kiältäki.

   Poista
 4. Mieletöntä, mahtavaa, upeeta! Olet saanut hienoja kuvia! Tuonne(kin) olisi unelma päästä joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulloo ja -mennoo vaa tän. Mailmas o nii paljo hianoi paikkoi joihi tarttis pääst kattomaa, mut aika ja rahat ei riit.

   Poista
 5. Nuo vuoret on tosi ihmeellisiä! Piti oikein käydä penkaisemassa:
  http://www.cappadociaexclusive.com/geological.html

  VastaaPoista
 6. Oi mikä ihana elämys ja upeat kuvat! Kuumailmapallolento noissa maisemissa on kyllä varmasti unohtumaton tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyl aika hiano lento mut ihmee rauhalline ja mukava. Lentoi ei tehdäkkää huanol ilmal turvallisuuden tähde, siit ollaa tarkkoi.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!