lauantai 11. syyskuuta 2010

Sointu-särviisi

Näät Sointu-serviisi kipat o osast mu kotoni peruja,osast kirpputorilt ostettui.


Ny mää pääsi taas vissii yhtee miäliaiheeseeni, kippoihi.

Meil oli lapsuudenkodossani 1950-luvul pyhäkuppein tua noi ni semmoset Sointu-nimiset kaffekupit. Niit kuppei o valmistettu eri färisii, vaalee sinisii ja punasii ja vihreit ja harmait ja beesfärisii. Sihe kalustoo kuuluu kaffe- ja teekuppei ja tassei ja pullalautasii ja sit sokeriaski ja kermanekka ja kannu, eks tiä... semmone, jota voi käyttää tee- tai kaffekannun. Meil koton ei kyl ollu mittää muut siit särviisist ko pual tusinaa kuppei ja sokeriaski ja kermanekka. Ei ollu kaffekannuu eikä pullalautasii eikä
teekuppei. Meil käytettii lasisii pullalautasii.

Kotomme perinnöjavos mää sai vanhat Sointu-astiat, eli sem mitä niist oli jälliil. Suureks osaks ne oli menny rikki. Niit oli vissii neljä kuppii ja pari kolme tassii ja sit sinine sokeriaski ja kermanekka. Mää oli itte ostanu kirpputoreilt, ain sillo harvo ko oli vaa nähny, irrallise Sointu-tassi.

No nii no, ny mää näi yhten päivän Viherlaakso kirpputoril melkei oma (jo lopetetu) myyntipöytäni viäres kaks vaaleepunast Sointu-pullalautast. Ne oli käyttämättömii ja aika likasii mut pesu jälliilt niinko uusii. Ja makso 2 euroo vaa kappaleelt.

Sointu-kalustoo kuuluva pulla-lautane.Sit sil samal pöydäl oli kovi nätti posliinitooppi. Samafärist vaaleepunast posliinii ko ne kaks asettii. Ja hinta oli vaa 20 euroo. En tiä kuka se toopi o suunnitellu mut Sointu-astiat o kumminki suunnitellu itte Kaj Franck. Se tooppi näyttäs oleva sama aikakaude tuatantoo ja suunnittelijaki vois vaik ol sama, en yhtää ihmettelis. Samal kirpputoril oli toinenki Arabia posliinitooppi mut ei minu miälestäni yht kaunis ko tämä. Ja siit pyydettii 120 euroo.

Arabia posliinikannu luullakseni 1950-luvult.


Tiätysti mää osti ne kaks asettii heti ja piäne funteeraukse jälkee se näti toopinki. Mää voi antaa se toopi vaik lahjaks.

Täs o viäl kuva mu äitini 1950-luvu sokeriaskist ja kermanekast.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!