perjantai 13. helmikuuta 2015

Liikuntataiteilijoit ja jahtimestari

Hilla uus perhe anto Hillal uude kutsumanime: Tindra. Nimes o miälikuvitust ja kissamaist särmää ja ytyä, pehmeyt ja notkeut. Ainaki minu kankeel kiälelleni tämä tarjoo hyvä notkeusharjotukse. Ole jo pari viikkoo harjotellu tätä nimmee ja keksiny lissää lempinimiä. Tindra: Tintra, Tintruska, Tintsu, Tinsku, Tinde, Tindrukka... En ol kumminkaa viäl viittiny julkistaa nimmee, enneko varmisti perheelt.

Niinko tiädätte, yks pennuist, Namu, mennee Naukulaa. Kolme muut muuttaa lapsperheesee. ja kaikkie uus koti o pääkaupunkiseudul. Tindra, Hilda ja Hartsa perheis o kaikis sama ikkäine, hiukka toisel kymmenel oleva flikka. Tindra perhees tämä flika lisäks ei ol muit lapsii, Hilda perhees o kaks vanhempaa poikaa ja Hartsa perhees yks nuarempi poika.

Tindral ja häne uude perhees tyttäreel o yhteine harrastus: balettitanssi. Niinko tiädätte, kaikki kissat o loistavii liikuntataiteilijoit luannostas, ja kyl he balettitanssijoistaki käy. Ja sit jos vähä harjottellee, ain vaa paranee.

Täsä nähdää ko Tindra harjottellee solistist tanssiosuuttas balettii La Balle Rouge. Varpail nousu o aika hyvä.

Ja täsä o Tindra karakteritanssi sammaa balettii, nimeltäs Kärmetango Adagio.

Vaikkei uskos, ni tämä punapallobaleti koreografia taitaa ol Ruska-mummu käsiallaa. Ja libretos o kuulemma varpaat pelis pentuje isäl Onnil.

Mää en oikee hallitte tota balettiranskaa enkä balettitermei, niätten voi ko valittaa, jos o virheit.

Kyl Hildaki ossaa. Kattokaa vaik.

Mikä köykäne ilmaliito! Lentävä kissa tämä Hilda.

Kuvas näkkyy koko perhekunta. Liitävä Hilda takan o Ruska-mummu ja Rauha-emo. Vasemmas syrjäs makkaa Tindra ja kuva oikees laidas o Hartsa ja tämä takan Namu.

Täsä Namu hyppää samal tasol, muttei yht kaukaa. Täsä o kuvattun hallittu ja höyhenekevyt alastulo. Ei edes tömähdyst kuulu.

Hartsa lähtee just lentoo.

Tätä heikunkeikunasentoo Namu saattaa tarvit Naukulas, sikko hän Naukula mamma kans esittää siäl asuval serkulles Sulo Salamatassu -lauluu.

Aika notkeit taitureit. Ei uskos, et viime joulukuu alvus nämä piänet vast harjotteli pysymist huteril jalvoillas.

Hartsa taipumukset näyttäs hiukka enämpi viittaava jahtialal ko balettitanssii. Hän ehkä kehittyy mestarihiipijäks, lyämättömäks vaanijaks, mahtiloikkaajaks ja serkkupoikas Sulo lail salamatassuks.

Rauha-emo seuraa jälkikasvus harjotuksii ja seisoo rennosti koritooli karmil. Tasapainoo ei häne tartte harjotel.

Lopuks viäl yks primadonnakuva pari viiko takkaa. Tindra primadonna emos Rauha kainalos.

Kuvat: Merja Lainio. 

24 kommenttia:

 1. Emäntä: Oih miten ihania asentoja, lentoja ja balleriinoja! Ovat kyllä niin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, ja jos ei olis näit kuvia, ei näit taitureit näkis muut ko me jokka näitte touhui seurataa paika pääl. Ja meiltäki menis temput hetkes silmäi ohitte eikä vois jälkikätteet palat kattelemmaa. Kuvat jää muistoks.

   Poista
 2. Siinä on tytön hyvä ottaa mallia kissalta sitten. Sulavissa liikkeissä ja muissa ei kyllä kissan voittanutta taida olla. Mahtaa olla perheissä kova odottaminen!

  Komeita loikkia myös! Ja hienosti Ruska ja Rauha vahtivat ikkunalla pentujen puuhia. Näyttää tuuletusräppänäkin olevan auki, pitää vahtia ettei pennut pääse kovin tarkasti tutustumaan siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuletusikkuna kiinnostaa kaikkii kissoi, on hauska nuuhkuttaa viileet ulkoilmaa. Kissat o eleganttei ja sulavii olentoi. Kissat ossaa antaa illuusio painottomuudest, niinko balettiki.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. H niin kuin Hurmurit, Halloween- tai Haamupennut, Herkut. Ja mitäs viäl?

   Poista
 4. Kyllä kissat on kissoja, olkoon sitten isoja tai pieniä kissoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Ja kissoje yks vallottava piirre o se, ettei ne koskaa yrit ol tai pyri olemaa mittää muut ko sitä mitä o.

   Poista
 5. Voi sitä pentujen kotiin odottamista! Ostetaan ruokaa, laitetaan nukkumapaikkoja, hankitaan leluja...ihania pentuja saapumassaa omiin koteihin. Balleriinakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tätä o näitte H-pentuje uusis kodeis harrastettu. Raapimapuit sun muut o hankittu. Meilleki o tän tuatu jo joka pennul oma koppa. Niis nukkuu millo mummu ja millo emo ja millo mikäki pentu. On sit tuttu koppa, josa voi matkustaa uutee kottii ja jää turvallissii hajui mukkaa viätäväks. Joka pentuu varten tän o tuatu joku tekstiili kans imemää tuttui hajui (ja pölyi).

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eks vaa? Ihana saad käyttää tämmösii kuvia ja näyttää niit muil. Aika hianoo minul. Kyl mää itteki jonkummoisii kuvia saa aikaseks mut mu kuvani o helposti epätarkkoi enkä vauhdist saa lainka otettuu tarkkoi kuvia. Enkä muutonkaa näi hyviä.

   Poista
 7. No nyt on! Heikunkeikun-Namu on aika namu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu o ollu namu ihan syntymäpäivästäs alkai. Tai ainaki melkei.

   Poista
 8. Ihania kuvia taas, kissojen seurapiirikuvaajalla taitaa olla paljon keikkoja :) Pitää olla aika taitava, että saa noin hienoja ilmalentojakin kuvattua. Teillä mahtaa tuntua tyhjältä ja hiljaiselta kun pennut lähtevät maailmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäpä ko pennut oli pantu nukkumaa pentuhuaneesee, Ruska ja Rauha pisti keskenäs pystyy aikamoiset riahut. Kaikki mattot läjäs riahu jälkee. Mu tuli miäleeni et onko tämä jottai esimakkuu. Ko pennut lähtee, tääl alkaa kova meno ja riahu ja meteli. On tätä hiljasuut jo kestänykki, tuumaa ehkä Rauha. Hänel o ollu kova vastuu pääl eikä lainkaa saanu irrotel kunnol. Ko Rauha o nimittäi viäl aika äänekäski, pennut miukuu piänel äänel. Ruskaki naukuu muttei nii paljo ko Rauha. Aika äkkii selvii, mimmost meil o ko pentupiänet lähtee mailmal. Ollaanko hipihiljaa vaa ja surraa, vai alkaako leikki ja temmellys.

   Poista
 9. Ikävä tulee tätä hurmaavaa pentuetta, hienoja kuvia ja mukavia juttuja. Onneksi yhtä voi vielä seurata Naukulassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeet o mullaki. Mut aikasempie pentuje lähtö o opettanu, et luapumine o mahdollist ja haikeudest pääsee ylitte. Näistä o nii paljo illoo uusil ihmisilles ja heit varrotaa nii kovi, et o onnellist luavuttaa hee uusii koteihii. Mää jää toivottammaa heil oikee onnellist ja hyvvää kissa elämää.

   Poista
 10. Vauhdikasta porukkaa. Heikunkeikunasento onnistuu kaikilta hienosti, eikä ihme, kun erään esiäidin nimi on Silkkiturkin Heikunkeikun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa. Vai Silkkiturkin Heikunkeikun o yks esiäiti. Ilmankos!

   Poista
 11. Hienot kuvat! Tuo liikkeen kuvaaminen on aika vaikeaa minusta. Kylllä pennut ovat niin ihania. Niisk.

  VastaaPoista
 12. "Kissimirri, kissimirri koreana käyt, alatipa arkenakin hienona näyt. Missä on arkiliivi, missä on kotitakki, missä on peltosaapas, missä on riihilakki.." - Onni olkoon osananne elämänne retkellä!
  Terveiset Porista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pori-terveisist ja ihanast runost. Varsinki alku tuntu tutult, niinko määki olsi joskus kuullu mut unhottanu. Pentuje isä o Onni ja emo Rauha. Luulis, ettei siit yhdistelmäst voi muut ol seurauksen pentuje elämä retkel ko onnee ja rauhaa elämä retkel. Sitä määki heil toivottele.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!