sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Danskuu kattomas

On ollu oikee rauhalline viikovaihde pitkäst aikaa. Piti men maal mut lahotettii meno ja jäätii kottii huilaamaa ja viättämää pyhämiästepäivää.

Eilä oli mukava käyd viarailul Pinkkitassu kissalas ja träffät siäl mee kissa Ruska pentu Daniel. Dansku oli kasonnu silminnähde ja näytti komialt ja sopusuhtaselt kollipojalt, koht täyttää viis kuukaut. Dansku oli kottiintunu hyvi, ihan suvereenisti hän otti toiset kissat ja Riku-koiranki. Kissakaverit o muut leikattui: isoisoisä Ludwig ja tämä veli Leo sekä isoäiti Pupu.

Ja minnuuki kohtaa Daniel oli oikee lepposa tuttavalline. Mää sai ottaa hänt syllyy ja hyssytel ja hän kehräs helppeesti. Hänest näyttäs kehittyvä samasorttine rauhalline ja rohkee herrasmiäs ko häne isäs Mäkikatin Sinfonia.

Tuli kovi hyvä miäli siit, et Danskul lähtö syntymäkottoo näytti tehnee vaa hyvvää. Ko nii vaikeet oli hänestäki luapuu. Tai viäl vaikeempi ko muist, ko häl ei lähteisäs ollu uus koto täysi selvil, hän lähti väliaikaisesti Pinkkitassu kissalaa. Koto löyty koht, mut uude isännä allergiaoireitte tähde Dansku palas kissalaa. Dansku itte ei näyttäny millää lail kärsineelt tai reissust rähjääntynneelt, päivasto.
Danielil hajetaa uut hyvvää kottii, mut kyl häl oikee mainiot kissapäivät Pinkkitassulasaki o. Määki tykkäisi ottaa Dansku meil mutten voi senkää tähde ko emo Ruska o leikkaamatoin ja suunnitelmis o, et Ruska sais joskus viäl toiset pennut. Liekkaamatont naarast ja kollii ei voi pittää samas huushollis vaik onki emo ja pentu.  

38 kommenttia:

 1. Voi voi, minä se vaan edelleenkin huokailen Danielin perään... Aivan ihana pikkuinen! <3

  VastaaPoista
 2. Paul, armahd sää ny Daniel ja Rusk! Rusk saa ol vappa mukuloist jo ja Dansku pääse sul.

  Sitä luvata ol hyvä kot, mut ole nähny mitä se sit käytännös usei o, ku ystäväl o noutajakennel.

  Katto Dansku silmii ja ot se föli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Leena, kyl o tehokas vettoomus Dansku (ja Ruska) pualest!

   Poista
 3. R. käski lissämä, et 'mä ala koht porama'.

  Täsä sul jottai, mut kyl Dansku pärjää täsäki http://white-living.blogspot.fi/2012/11/neus-von-polly-und-gewinner.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kumpi? R. vai sää?

   Dansku pärjää kyl tol sinisilmäsel Pollyl. Munki miälestäni Dansku o nii ihana kissa, ja kissaisännä (kasvattaja) kans me kilpaa kehuttii eilä hänt. Polly-kissast tuli hiukka tunne, et onks hän sulone sisustuselementti kauniis valkoses kodosas.

   Poista
  2. Leena, täytyy ottaa viäl hiukka takasi. Kyl siäl o kauhee kaunis ja tyylikäs huusholli siin saksalaises plokis. Ja Polly o mahdottoma kaunis ja hänest varmasti tykätää. Ei kai siit voi kissaa moittii eikä omistajjii eppäil, et kissa o kaunis ja sulose näkköine ja kotoki viäl sattuu olemaa harvinaise tyylikäs.

   Poista
  3. No, kyl sää voi osi oikkeessaki ol. Määki tunne ihmisii, jokka o ottanu koira färi mukkaa eli mikä passaa mööpeleihi. Se o sit luonnotont hommaa. Voi eläiparat.

   Dansku o kaikist ihani vaik Rusk varma sul!

   Poista
  4. Leena, se o kyl ihan liikuttavvaa, kui sää tykkäät Danskust, vaik olet nähny pelkkii kuvia. Vissii ihan ensimmäisest syntymäkuvast astikka sää olet kommentoinu just Danskuu. Hiljakkoi mää tei "vauvvakirjat" Ruska pentueest, eli kokosi tikul vauvva-aikaset kuvat ja diat täst pesueest ja läheti tikut Didi ja Minni ja Mesi omistajil. Ja on se sama vauvvakirja valmiin lähetettäväks Danskunki omistajal (kasvattajal) mutten ol viäl lähettäny. Ko mää pläräsi niit kuvia läpitte, liikutui itteki siit, et Dansku oli ain kaikis imemiskuvis emos kainalos. Mul o käsitys, et ne ensimmäiset nisät kainalost lukie o piänemmät ja huanommat ko takanisät. Se tähde takanisist käydää kovempi tappelu. Dansku otti heti ensimmäitteeks omakses etunisä ja tyyty kärsivällisesti imemää lutkuttammaa sitä. Hän ei viittiny vissii tapel toiste kans. Ko kärsivällisesti immee, kyl sitä maitoo alkaa herumaanki. Täst seuras et hän sai kaikist enämpi emo läheisyyt, nualemist ja hoitoo, ko sattu olemaa likempän emo silmii ja suut ko muut. Olisko tämä vaikuttani siihe, et Danskust o tullu nii reippaa rauhalline kollipoika? No, en ol mikkää kissai pentuaja psykoloogi... Joka tapaukses Dansku o pärjänny hyvi kahdes eri perhees ja kodos ja sopinu yhtee kolme uude kissa ja koiranki kans, osittai kahdenki koira (hoitokoira) kans. Ei silti, on Dansku veli ja siskotki hyvi pärjänny, mut Dansku o luultavasti kaikist rauhallisempi Ruska pennuist. Silti rohkee.

   Poista
 4. Kyullä on kasvanut niin kauniiksi kisuliksi, voi kun saisi sen syliin kehräämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää sai pittää Danskuu sylysäni ja hän kehräs kovi.

   Poista
 5. Kylläpäs Danskusta onkin tullut komea poika! Isoisä-Mikki voi olla ylpeä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Monika, arvasi, et se olet sinä. Huamaaks et Dansku o aika poika, ko häne tähtes jo itketäänki.

   Poista
 6. Onpa suloinen Dansku, niin kaunis turkki! Silityksiä täältä ja terveisiä tyttärien kissoilta, eilen ja tänään heitä tapasinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta Sinikka. Hyvvää pyhäehtoot sinul!

   Poista
 7. Kyllä on Danskusta tullut kaunis vai komeako pitäs sanoa, molempi varmaan parempi! Mukavaa pyhäehtoota, Ruskalle terkkuja:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis o tullu ja kommee o tulos. Hyvvää pyhäehtoot sulleki, Paula Kristiina.

   Poista
 8. Olipa suloinen tuo Polly ja niin hienot kuvat. Tuosta blogista poimin kurpitsakeiton reseptin ja ilahdutti, että ymmärsin kaiken muun paitsi sanan zimt, joka piti käydä etsimässä =kaneli. Dansku on kyllä hieno katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, myös Leena Lumin omassa blogissa on joskus hyviä reseptejä. Olen ottanut sieltä mm. raparperipiirakkareseptin ja syksyllä tein monta "uunillista" omenahilloa Leenan ohjeen mukaisesti. Parasta omenahilloa, mitä koskaan olen onnistunut tekemään. Siihen tarvitaan kanelitankoja ja vanilliinisokeria.

   Poista
  2. Oho, lipsahti yleiskiälel, välistai lipsahtaa toisippäi Pori puhekiälel ko pitäs kirjottaa yleiskiälel.

   Poista
 9. Onpas Dansku kasvanut ja komistunut! Kiva kuulla hänestä :) Mukavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 10. Kiva kuulla Danskusta ja varsinkin se, ettei ole moksiskaan vaikka on ollut vähän mutkia matkassa. Minusta D:llä on samanlaiset kasvonpiirteet kuin Ruskalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, taitaa ollakki. Tos jälkimmäises kuvas D:l o ihan samallaine ilmeki, vähä villivekkuli, ko Ruskallaki ussei.

   Poista
 11. Dansku näyttää ihan puolipitkäkarvaiselta tuossa jälkimmäisessä kuvassa vaikka onkin oikeasti eurooppalainen lyhytkarva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Danskul o hiuka pitempi ja pöyheempi turkki ko esim. Didil. Vastavalo viäl vahvistaa vaikutelmaa pitemmäst turkist. Kuulemma tämä turki erilaisuus johtuu diluutiotekijästäki. Minnilläki turki laatu o erilaine, pehmosempi ja untuvaisempi, ko Didil. Minnil o kans se kuuluisa diluutiotekijä. Didi turkki mu muistoni mukkaa o silkkii, Mesi kiiltävää pellavaa, Dansku villaa ja Minni jottai... mitä liä, hahtuvaa tai alpakkaa.

   Poista
 12. Onpa Prinssi Danielin turkista tullut tuuhea. Yhtä puhuttelalta näyttää kuin pienenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kyllä Prinssi Daniel on puhutteleva tapaus. Ja kaunis!

   Poista
 13. Onpas Dansku kasvanut! Ja noin hyvinvoivan näköinen,ihana! <3

  VastaaPoista
 14. Heissan blogissani ois tunnustus sinulle,jotenka käyppäs hakee,siis Junnun blogissa,kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tansku ja Junnu-herra, mää kävi hakemas, mut en löytäny muut ko tämä kaunii hoppeefärise Junnu-herra!

   Poista
 15. Hauskaa, että olet valinnut murteen kirjoitustyyliksesi! Vähän se hitaalle hämäläiselle tuottaa vaikeuksia, mutta ymmärrän kyllä ;) Kyllä on kaunis kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulloo, kartanonrouva Elise! Mää ole imeny Pori murtee äidimaidos, mut unhottanukki osittai ko ole suurimma osa aikuiselämästäni asunu mualpäi. Tämä o ulkoporilaise muisteluuki. Kaunis kissa o mu kissani Ruska pentu. Tämä ja kolme sisarust täytti eile 10.11. viis kuukaut.

   Poista
 16. Hitaalle savolaisellekin. Mutta kiinnostavaa.
  MInä en voisi varmaankaan luopua kissanpennuista ja päätyisin höperöksi mummoksi, jolla talo täynnä kissoja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaara mullekki. Sentähde mää en tahtonu ennää oma kissa omia pentui, tahdoi sijotuspennut, ko tiäsi et niist o pakko luapuu. Se luapumine o kakspiippune juttu. On tavallas helppoo ja hianooki luapuu, jos pennuil löytyy oikee hyvät uudet kodot. Jos voi nähd et pennut tuattaa illoo ja niist tykätää ja niit arvostettaa. Mää itte en ol hyvä hankkimaa kotoi kissapennuil mut Pinkkitassu kissala isäntä o löytäny mahtava hyvät kodot kolmel pennuist. Täl yhdel, Danielil, viäl kottoo hajetaa tai sit se jää Pinkkitassulaa... ja määki sitä viäl ikävöitte miälesäni. Ristiriitast.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!