perjantai 30. marraskuuta 2012

Onnellisesti koton


Eiläehtoosti mää tuli takasi kymmene päivä ja yhdeksä yä matkaltani Israelist ja Jordaniast. Kolme päivää Tiberiakses, kolme päivää Jordanias ja kolme Jerusalemis. Mää reissasi kahdes maas ja oli yäseet viides eri hotellis.

Matka meni hyvi ja ylitti kaikki mu odotukseni. Matkal lähteisäni oli epävarmat tunnelmat, onks siäl peril rauhatont ja olenko menos soda jalkoihii. Ko me päästii peril, aika pia tuli tulitauko Gazaa. Se rauhotti miält. Mää silti luule, et vaikkei mittää tulitaukoo olis tullukkaa, silti mee reiteillämme olis ollu yht rauhallist ko ny oli. Paitti ettei ehkä olis menty Beetlehemmii Palestiina pual. Viimisen matkapäivän retkeiltii sin.

Tämä matka oli nii hyvi onnistunu ja vaiherikas, et sitä täytyy kauvva sulatel ja muistel. Mää kekseinki, et ny mää ala tääl plokis pitämää jouluu astikka matkakertomusjoulukalenterrii: joka päivä yks piäni pala matka varrelt ja kuva tai pari tai kolme. Huamen aukee joulukalenteri ensimmäine luuku.

Ylhääl oleva kuva o otettu hotellihuanee klasist aikasi viimisen matka-aamun. Kuu viäl paistaa taivaan. Etualal näkkyy uus raitiovaunu, jonka rata kulki just hotellimme ohitte. Raitiovaunulinja o ollut toiminnas vast

15 kommenttia:

 1. Hyvä ajatus laittaa oikein monta kirjoitusta noin monitahoisesta matkasta! Odotan mielenkiinnolla, kuulostaa hurjan kiinnostavalta - ja pelottavaltakin, onneksi reitillänne oli rauhallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, hyvvää viikovaihdet ja adventtii! Etukättee tuntu pelottavalt mut ei peril. Ehkä mul kaikist pelottavin kokemus oli ratsastamine hevose sellääs Jordania Petras. Tai pikemminki se oli istumist, ko miäs kulki viäres ja talutti hevost.

   Poista
 2. Varmasti jännittävä ja vaiherikas matka. Tuttuja paikkoja kaikki, odotan innolla joulukalenterin luukkujen avautumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää adventtii, Cheri! Sul siis tutut paikat. Ehkä seki o tuttuu, et peril tuntuu turvalliselt mut Suamest kattottun vaaralliselt.

   Poista
 3. Varmasti erilainen matka. kiva kun kerrot siitä meille tänne, mielenkiinnolla jään odottamaan!
  Oikein hyvää tätä joulkukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika erilaine, Israel o omal tavallas sekä länsimaine et eksoottine ja Jordania itämaine ja eksoottine. Hyvvää joulukuu alkuu sinulleki!

   Poista
 4. Pääsit nyt heti nauttimaan talvesta.
  Hienoa, että lomamatka onnistui hyvin ja oli turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, tämä lumetulo oli oikee tervetullet. Pääsi pois kaamokse keskelt ja pääsi takasi lumisee ja kirkkaampaa kotomaahaa. Hyvvää adventtii sinul!

   Poista
 5. Mukava ajatus joulukalenterista.
  Hyvää adventinaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Pioni, mul oli tääl plokis joulukalenteri kaks vuat takasi. Sillo mää kirjoti ne plokijutut joululauluist, vaikke olekkaa mikkää musiikki-ihmine. Se oli mukavaa vaik vähä vaativaaki, ko mää joka ikine päivä 1.-24.12. päiviti plokkii uudel adventtikalenteri luukul. Hyvvää adventiaikaa sinulleki ja perheelles!

   Poista
 6. Hieno, kun jaksat tehdä uudestaan joulukalenterin. Olitkin jo näköjään löytänyt A:n blogin. En ehkä olisi uskaltanut lähteä tuonne. Tuntuu aivan hirveältä ajatukselta, että olisi yhtäkkiä sodan keskellä. Olitkin tietysti tavallaan, sotahan siellä on tulitauosta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kyl mullaki oli ajatus, et onko hölmöö sin lähtee. Mut ajatteli silti et mää mene jos kerra matka järjestettää. Ei kukkaa muukaa 36 henke matkaryhmäst peruuttanu matkaa sotauuttiste tähde. Jälkikättee mää ny ajattele, et vaikkei sitä tulitaukoo olis tullukkaa, yht turvalline matka meil olis varmasti ollu. Ehkä joihinki paikkoihi ei oltaskaa päästy. Ny me käytii ihan kaikes rauhas Beetlehemis ja Itä-Jerusalemis ja Jerusalemi arabikortteileitte basaarialueel. Joka paikas tunnettii ittemme tervetulleiks. Suames ainoo asia, mikä Israelis ylittää uuttiskynnykse ja kiinnostaa, o raketti-iskut, murhat, sota, mellakat ja eri osapualte vääryydet. Mittää ei kerrot mistää muust, ei normaalist elämäst eikä tyäst eikä touhust eikä edes arkeologisist kaivauksist, joit siäl o melkei joka nurka takan ja joka kukkulal. Siäl tuli tunne, et jokkaisel suamalaisel tekis hyvvää ihan vaik vaa yleissivistykse tähde kerra elämäsäs käyd Israelis.

   Poista
 7. Tulipa ikävä Israeliin! Suurin osa suvustani asuu siellä ja viimeksi olin vuosi sitten lomailemassa.
  Mua ei koskaan ole pelottanut siellä paikanpäällä, täällä Suomessa aina tuntuu uutisissa kaikki vaarallisemmalta.
  Mielenkiinnolla seuraan joulukalenteriasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina. Tuntuu, et kaikki, jokka on käyny paikapääl, sannoo vähä samasuuntasesti. Ei varmaa missää muus maas koko mailmas ol nii tehokkaat turvatoimet lentokentil ko Israelis. Ja on siäl turvatarkastuksii muallaki. Seki lissää turvallisuut mut toisaalt muistuttaa vaaroist. Hyvvää joulunalusaikaa sinul!

   Poista
 8. Kiva että matka sujui hyvin, ja rauhallisesti. Ruskakin tuli varmaan iloiseksi kun tulit kotiin.
  Innolla avaamme jokaisen joulukalenterisi luukun!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!