maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ihanaa suvveeOn saatu nauttii lämpimist ilmoist. Ruska o päivät pitkät ottanu nokosii talo viileimmäs huanees koris, jonka hän o ominu. Ihan tylsäks tullee jo julkast kuvia samast kissast samas koris. Samas huanees Ruskal o ollu kaks sulhast, Mäkikati Sinfonia pääsiäisen 2012 ja Maahine tänä suven. Kummanki kans ollesas hän o välil vetäytyny ommaa korriis ommaa olloos ja antanu ymmärtää et hän tahtoo ny huilat. Ny hän o käyny nukkumas samas kamaris samas koris. Ja ensimmäisii pentujaski Ruska sai hoitaa samas kamaris. Sillo taas pennut miähitti kori. 


Miäs o maalannu talloo viimiset viikot. Ensimmäine maalauskerta o ny tehty. Toine maalaus jätetää ehkä ens suvvee. Ikkunois o viäl kova puuha ja homma. Talo färit o ollu tarkotus ol samat joil talo o ennenki maalattu. 

Täsä o kuva talost enne maalaamist, samast suunnast mut hiukka kauvvempaa. 

Mää ole pikku hiljaa touhuillu pihas ja kasvimaal. Kukkapenkit o jääny vähä retuperäl mu vyäruusuni tähde. Paljo parempi vointi jo on, mut siltä ole aika väsyny ja voimatoin. Tauti verottaa.

Ko talo pihhaa tullaa tiält päi, ensimmäisen vastas o iso kukkamaa. Siin kassoo särkynet sydänt, orvokkii, tappolehtee, talvioo, kurjemiakkaa, vuahejuurt, päiväkakkaraa, vuahekelloo, kurjekelloo, tähkähiataliljaa ja runsaasti sinist ja vaaleepunast akileijaa. Kevvääl kyl ensimmäitteeks sipulikukkasii. En ol tätä kukkamaat enkä muitakaa kunnol päässy siivoomaa ko aikani o ensti menny kasvimaa kimpus. Mitä ny uut ole istuttanu, muutama jorini, jaloleiniki ja miakkalilja. Tämä o sekalaine pualvilli kukkamaa. 


Pionipenki asukkaat o kaikki kukostanu, nämä voimakkaamma pinkipunaset jo enne juhannust. 
Ja nämä ihanat vaaleepunaset juhannuksen ja se jälkee. Kahten vuaten enne tätä o käyny sillai nii, et just ko vaaleepunaset pionit o kauneimmillas täydes kukas, tullee ukkoseilma ja kaatosade ja hakkaa pionit maahaa ja riipii kukat. Siit viisastunneen mää kokosinki iso kimpu pioneit vaasii heti ko säätiadotus lupas ukoilmoi. Mut ei tullukkaa ukkost eikä kaatosatteit tän päi. 

Yks mu lempikukkiini o tämä tähkähiatalilja, joho ensimmäise kerra ihastui Saaripalsta-plokis näkemieni kuvie perusteel. Tätä mää ole istuttanu kahtee eri kukkapenkkii ja se näyttää viihtyvä hyvi. 

Suuri ilo mul o ollu täst tuuheest harjaneilikkapuskast, joka o säilyny viime vuadest. Toivosi kovi, et se siämentäs jatkosaki ja saisi nauttii näist kauniifärisist harjaneilikoist. 

Tääl pihas o kahdes eri paikas jalopähkämöö, joho kans ole kovi ihastunu. Tämä pähkämö täytyy syksyl siirtää toisee paikkaa, ko se rehottaa täsä liika ahtaasti syreenipuska ja toiste perennai välis. 

Viime vuan kukosti yks iso ja komia valkone sormustinkukka. Mää en hoksannu et olis kannattanu kukostamise jälkee leikat kukinnot ja säästää siämenet ja kylvää niit tänä vuan hallitusti. Ny se sormustinkukka oli itte siämentäny ittes nii tehokkaasti, et koko kukkapenkkii ilmesty pehmone taiminukkamatto. Ja lisäks yksittäisii planttui siäl sun tääl. Päivä siin meni, ko kitki tämä nukkamato ja jäti jälliil vaa yksittäisii taimii ja istuti niit eri paikkoihi.

Heinäkuus mun o meininki jatkaa kukkamaitte siivoomist ja kitkee ja kastel kasvimaat. Mustikatki alkaa kuulemma jo kypsymää. Miäs taitaa alottaa ikkunoitte reeraamise. Ja Ruska vartoo toisii pentujas.

* * * * *
Lämpimästi tervetulloo teil, uudet lukijat, joitte naamat o viime viikkoin ilmestyny toho lukijalooraa: Minni, Rajari ja Me Like!

28 kommenttia:

 1. Onnittelut Ruskalle! Mitenkäs minulta oli mennyt tärkeä uutinen ihan ohi. Talo näyttää upealta uudessa maalissaan. Minulla on monin paikoin tuollaista sormustinkukkataimistoa, hallitusta kylvöstä ei tietoakaan. Toivotan sinulle hyvää vointia ja ruusun kuihtumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onne- (Ruska) ja hyvä voinni (mää) toivotuksist, Cheri. Yhde kerra tätä enne tämä pentu-uuttine o vast mainittuki, et sää pahemmi missannu ol.

   Poista
 2. Joskus, kun meillä oli vielä kissoja, ihmettelin, kun niiden lempipaikkoja oli jokin ahdas nukkumapaikka, niin näkyy Ruskakin viihtyvän korissaan.
  Paljon on sinulla siellä kukkia, mutta se oma ruususi saisi kyllä jo kuihtua, se on viheliäinen vaiva.

  Voi, miten sitä jo odottaa niitä Ruskan pentuja ja niiden kuvia.
  Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kissat o erilaisii ko koirat, jokka mu kokemukseni muttaa ei tykkää ahtaist paikoist eikä ol yht notkeitakkaa. Mukavaa heinäkuut sinulleki!

   Poista
 3. Ihania kukkia! :)

  Maalattu talo on komean näköinen. :)

  Ruskalle onnittelut! :)

  VastaaPoista
 4. Komea talo! Kyllä siellä kelpaa elellä ja oleilla. Ruskan tavaramerkiksi on muodostunut kori. Hyvä, että sellaiset löytyvät molemmista kodeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., ei vois paremmi sannoo: Ruska tavaramerkki o kori.

   Poista
 5. Huima ero tuossa talossa ennen ja jälkeen maalauksen. Minunkin olisi pitänyt ottaa pari pionia maljaakkoon, niistä olisin voinut nauttia pidemäpään.
  Mukavia suvipäiviä sinulle ja onnellista odotusta Ruskalle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, on suuri ero. Ja taas on suuri ero sit ko viäl klasit o reerattu ja klasipokat ja ovet sun muut maalattu. Ruska näyttää ottava tämänki aja oikee onnellisesti - ei tartte ko kattoo hänt päi ni hurina käy.

   Poista
 6. Talo näyttää kovasti hienolta maalaamisen jälkeen.
  On teillä siellä puuhaa kovasti. Toivotan paranevaa vointia sinulle edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, on kauheesti puuhaa ja touhuu, mut se o virkistävvää ja ihanaa puuhaa, vaik kyl siit tiätysti välil vässyyki. Mut toistaseks en ol kyl yhtää kyllästyny.

   Poista
 7. Kylläpä tuli talosta hiano! Ja sinun kukat ovat niin kauniita. Minullakin oli komiat pionipuskat mutta tuo meen poikaryökäle leikkasi keväällä nurmikkoa ja pionit siinä mukana, ei ole kerinnet kasvaa paljonkaan. Kukkia on turha odotella. Ei poika tajunnut kun puskat oli talon vieressä rikkaruohojen keskellä.
  Ruskalle oikein paljon onnea ja jäädään odottelemaan jännityksellä♥
  Mukavia kesäpäiviä teille kaikille:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, vai tee pioneil kävi surkeesti. No, ehkä ens vuan o parempi tuuri niitte kans. Kiitos onnitteluist!

   Poista
 8. Kyllä Ruskan korikuvia jaksaa katsella vaikka joka päivä, niin on sulonen! Onnea odotukselle :) Ja sulle kovasti toipumistoivotuksia, pirullinen tautisi! Kaunista on puutarhassa ja talo kuin karkki uudessa maalissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. Hyvä jos korit ja kissa ei kyllästyt. Kyl talo ulkonäkö koheni aika lai munki miälestäni.

   Poista
 9. Ruska on niin suloinen nukkuessaan pienessä korissa, mielelläänhän noita kuvia katselee ♥.
  Talosta tuli todella kaunis ja sitä on puutarhakin kukkineen. Hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, ei Ruskakaa ol yhtää kyllästyny koreihi, päivasto. Minul o hiano mahdollisuus ja oikee lahja touhut täsä vanhas talos ja puutarhas.

   Poista
 10. Vau! Olet kyllä taitava noissa kukkahommissa, hienoa jälkeä on myös Esko saanut aikaiseksi!!

  VastaaPoista
 11. Jestas, ollaanpa teillä ahkeria! Koko talo yhtenä kesänä, siitä tuli hieno!
  Onneksi olkoon Ruskan odotuksesta, oli se Maahinen sitten oikein mieluisa sulhanen. Kori-Ruska on aina yhtä söpö ja hassu, minustakin korikuvia jaksaa katsoa vaikka kuinka paljon.
  Kivaa, että tähkähietalilja viihtyy sielläkin. Minulla se on jo tehnyt muutaman taimen ympärilleen. Sen ainoa vika on aika lyhyt kukinta-aika, tuollaista kauneutta katselisi pidempäänkin. Tänä vuonna ostin Tertulta paratiisililjan, se kukki jo kesäkuun alussa, aika samantapainen mutta isommat valkoiset kukat, tykkäisit varmaan siitäkin.
  Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kävipäs hassusti. Mää nimittäi osti Tertult paratiisililja jo sillo samal kerttaa ko kolme hiataliljaaki, suvel 2011. Se paritiisililja o piänempi ja matalampi enkä ol sattunu siit plokis kertomaa.

   Poista
 12. Oi, kuinka suloisia kuvia! Talo on tosi kauniin värinen :)

  VastaaPoista
 13. Teistähän on tullut ihan maalaisihmisiä ja todellakin mielettömän ahkria olette. Paljon kauniita kukkia eri paikoissa pihamaallanne.Voisin ottaa joskus hieman oppituntia niistä, vaikkei olekaan taloa eikä pihamaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pico, talo pihas o monta issoo kukkamaat, kaikki mu kälyni eli miähe sisko peruja. Mää ole yrittäny hoitaa niit ja ole lisänny niihi kasvei. Kukkamaat o tullu paremmi esil, ko miäs o ruvennu ajamaa ruahoo ympärilt ja rikkaruahopöheiköt o hävitetty. Käly oli meit vanhempi eikä häl ollu voimii taistel pöheiköit vastaa. Mut hän piti hyvä huale kukkamaist, ja varsinki iso pionipenkki oli häne silmäteräs.

   Poista
 14. Paula, voi ol varm, et sormustikukka valitte itte mis se fiinimi kasva.

  Mite sul nuo harjaneilikat noi tömikäst seisso, ku mul ne retkotta ellei ol puutarhtooli tai muut sellast tuken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, mää ole pannu köpi tukevasti maahaa ja sitonu harjaneilikat narul köppii kii.
   Ole menny siirtelemmää noit sormustinkuka planttui ympäri pihhaa mu miäleisiini paikkoihi. Saas nähd, kelpaako nämä paikat sormustinkukal ittelles.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!