sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pentuje oppiviikot

Edina ja Estelle piänes pärekoris, joka o mu äitini vanha leipäkori. 


Kuluneel viikol pennut o opetellu uusii asioit. Viime sunnuntaiehtoosti he lähti pärekoripesäst. Sen jälkee o opeteltu vilistämmää ympäri huanet ja hyppimää, hiukka kiipeemäänki. Toolil he ei viäl pääs eikä huanees olevil pöydil. Ruska syättää pentujas millo misäki.

Joskus laatteel. Täsä Edina ja Estelle imemäs, Estelle vähä erikoises asennos.

Elli ja Eetu o maitobaaris kantokopa pualikkaas.

Tämä o kaikis ihmeellisempi paikka: kirjahylly alaosa. Kyl he tähä pystyy ahtautummaa. Ko he otti tämä kirjahylly alimma hylly pesäkses, mää leviti siihe lakana et olis vähä mukavempaa.

Santaloorallaki o opeteltu käymää. Pisuttu on, mut emo o viäl kakattanu. Oli he tehny yhdes vaihees ihan oma pissapaika yhtee nurkkaa. Mukko mää huamasi lammiko, pissapaikkaa tuli peräkkäi kaks santafattii. Tai oikeastas heil ei viäl ol mittää oikeet kissahiakkaa, heil käytetää ensalkuu puupellettei.


Videol pennut tutustuu noihi pellettifateihi. Ja Estelle yrittää ol pissal.

Muuto, videol tapeteis näyttää oleva kamalasti likasii fläkkei. Johtuu siit, et pentuje huanees ei ol asuttu  vuaskymmenii, puhumattakaa et olis tapetoitu. Vast suvel 2011 me siivottii tämä kamari ja tyhjennettii se ylimääräsist tavaroist. Koko kamari oli ollu ylimääräste mööpeleitte varaston. Ny se o toimittanu millo viarashuanee ja millo pentuhuanee virkaa. Ja on siäl Ruska kaks sulhasmiästäski ottanu vastaa.

Pennut o opetellu syämää muutaki ko emomaitoo. Hee ensimmäine ruakas o kermafiili, joho o sevotettu kanamunakeltuvaist. Kaikist reippaampi syämää o näyttäny oleva piäni Eetu, mut hän onki ny iso Eetu eli painaa enemmä ko kukkaa siskoist. Mää ole ruvennu sanomaa Edwardii Eetuks ko se Edward o nii juhlalline nimi. Ja Ellenii Elliks. Estellel ja Edinal ei ol viäl arkinimiä, olis tilaukses jos vaa keksisi tai joku muu keksis hyvät nimet, miälelläs E:l alkavat.

Aika mont kerttaa joku pennuist o kävelly ruakalautasee ja levittäny kermafiilisii tassujälkii pitki laatet.

Seuraava video alkaa siit ko pennut leikkii ikivanha neulomakonnee jalvois. Neulomakone kiahtoo näit pentui ihan yhtläi ko kiinnosti viime suvisiiki pentui. Mää ole kattonu ettei konnees pitäs olemaa mittää vaarallist. Konnee jalakset o hiukka ruastees, mut ei se pentui häiritte. Video loppuu ruakalautasee ja kui siin käy.


Toine piäni videopätkä samasist konemestareist neulomakonnee kimpus, tämä o otettu likempää.


Sit viäl loppuu leikkivideo.


Pentuje oppiviikot o alkanu. 

Hyvvää pyhäpäivää teil kaikil!

23 kommenttia:

 1. Siitä se melske ja vilöske alkaa kun pienet jalat alkavat kannattelemaan, Osaa ne olla suloisia, ihanan pehmeitä palleroita. On siinä jo Ruskalla aika urakka niiden vahtimisessa, mutta se on kyllä mahdottoman hyvä emo.
  Oikein riemukasta syyskuuta sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli! Vilsket ja melsket on ja faartti o vaa lissääntymmää päi. Mut sulosii nämä pallerot o, ja niit o ilo kattel.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, kiitos, juu, mustaki o sulosii leikkijöit.

   Poista
 3. Melkoisen uteliaita viliskantteja. Korikissoja näistä taitaa tulla, ihan niinkuin Ruska-emokin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viliskanttei! Onpa hiano sana, en ol kuullukkaa. Mun äitini sano esimerkiks tärpästikkeli, tarkotti varmaa vähä sammaa ko viliskantti.

   Poista
 4. Pennut ovat kasvaneet taas hurjasti, Ruska näyttää nyt pieneltä. Uskomatonta, miten pieninä kissanpennut oppivat sisäsiisteiksi. Onnellista perhe-elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Kyl kasvamise ja kehittymise vauhti o kissapennuil kova. Kissat ossaa sisisiistin olemise melkei luannostas.

   Poista
 5. Aivan ihkun hellyttäviä kuvia pienokaisista ja emosta ♥
  Iloa päivääsi Paula, sitä varmasti riittää kun näitä kissojen touhuja seuraat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijastiina. Kyl tua pentuje touhuje seuraamine o suuri ilo.

   Poista
 6. Pennut kasvavat melkein silmissä. Kissanpentu kuume tässä meinaa tulla, mutta kun vilkaisee Suloa, niin kuume heti vähenee (ajatella, että kissoillakin on murrosikä) ;)

  Iloista pyhäpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnnaS. Hyvä et Sulo hoitaa sun kuumettas. Hauskaa viikkoo teil.

   Poista
 7. Kyl on söpösiä videoita! Herra Harmaa ei kiinnitä mitään huomiota pentujen miukumiseen - tiedän kyllä, että Musta olisi sännännyt paikalle jo ajat sitten! Sillä oli äidinvaistot kunnossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, juu, ei ne isätkää ussei tiä mittää pentujes miukumisist saati muut kollit. Mut kyl mää ole kuullu joistai kolleist jokka o tykänny hoitaa ja paimentaa pentui.

   Poista
 8. Päivän parhaat filmit tuli nähtyä täältä! Erityisesti mieleen oli tuo Pärekorin puolustus ja vallitus -elokuva. Kylllä nyt vauhtia piisaa!

  VastaaPoista
 9. Siis pärekorin puolustus ja vallOitus piti sanomani!

  VastaaPoista
 10. Voi että, kylläpä tällaisia katsookin mielellään! :)

  VastaaPoista
 11. kovin ovat söpöläiset pikkukissat kasvaneet ja oppineet uusia juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, kasvamine yllättää, tuntuu epätodelliselt, et nämä o vast viisviikkosii. Ja kui paljo ne ihme kyl o kasvanu muutamas viikos. Syntymäpaino hiukka ylitte 100 g ja ny pennut painaa yli 700 g.

   Poista
 12. Suloista katseltavaa jälleen:) Valtavasti ovat taas edistyneet, kyllä pikkuiset pennut oppivat "kissoiksi" pikavauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas se, Minni. Nämä ossaa jo kaikki kissamaiset elkeet.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!