maanantai 30. syyskuuta 2013

Kahdeksaviikkospäivä

Ruska pennuil oli tänäpä 8-viikkospäivä. He sai ensimmäist kerttaa tääl suvi- tai syyslystipaikas karat vappaasti huaneest toisee. Kyl oliki vast lystii! Mää oli kylläki sydän syrjälläs, ko koko aja josaki kilisi ja kolisi ja rapisi. Tääl vanhas talos o nii paljo tavaraa, mitä he ei sais ottaa eikä tiputtaa, ja paikkoi, mihe heit ei kannattais päästää. Mää en ol heit varte saneerannu, en ol nostellu katorajjaa tavaroit enkä kantanu kukkasii pois hee ulettuviltas. Mää vahdei heit ja nosteli laatteel tai eri paikkaa sitä mukkaa ko he kiipes pöydil ja kaapeihii tai mellasti kukkamullas tai söi pelakuut tai järsi sähköjohtoi. Kyl he o nii sulosii!

Tänäpä oli valokuvauspäivä. Ei taaskaa mul oikee hyvi luanannu. Silloko oikee yrittää saad aikaseks hianoi kuvia, ei välttämäti onnistu. Joskus onnistuu vaikkei yrittäskää. Pari tuntii siin meni ko mää yriti saad kuvvii, et Pinkkitassu kissala sais pan sivuilles. Pennuis oli nii paljo virtaa et kuvist tuli semmosii viuhahduskuvia. Niinko et häntä tai pää tai koko kissa viuhahtaa kuvas. Yhdes vaihees mää oikee anoi heilt: "Olkaa ny nätisti ja hymyikää!" Se oli olevanas vitsi. 

Mahtoko Estelle mu miälikseni hymyil, ko hän täsä poseeraa Elli kans.

Ei vaa, tää oli leikkii. Oikeesti Estelle suhahtaa mojovasti lelul, jota mää heiluttele Elli ja Estelle edes, et he pysys hetke paikallas ja mää saisi heist hyvä kuva. 

Täsä o Eetust epätarkka viuhahduskuva. 

Täsä Eetu kattelee klasist pihal. He o kaikki viime viiko aikan oppinu kiipeemää pentuhuanee kahdel pöydäl. Eetu näyttää täsä aika heiveröiselt. En ymmär kui, ko ei hän mikkää heiveröine ol, solakka vaa.

Estelle seisoo.

Edina alkaa jo olemaa väsyny. 

Elli kömpii Edina kans torkkumaa. 

Nukkuvist kissapennuist sais hyviä kuvia. Sillo he o paikallas ja kamera kerkee tarkentammaa. 

Nämä pennut o varsinaisii korie tuholaisii, ko he käyttää korei puruleluinas. Kolme korrii o jo pureskeltu rikki, tämä ainoo o kestäny hee piänis terävis hampaisas. 

Kaikki nämä neljä pentuu o ny varattui. Heil o oma tuleva koti olemas ja omat ihmiset vartoomas. Se o onnellist. 

Edina pääsee Pinkkitassu kissala kissaks jatkamaa sukkuu. Alustavasti o puhuttu, et Edina jäiski meil uudeks sijotuskissaks. Näitte pentuje jälkee Ruska leikataa ja hän tullee minu omaks kissakseni. Edinal en ol keksiny viäl arkinimmee, tai päättäny. Ole kysyny yhdelt ystävältäniki ehdotuksii. Harkinnu ole Hillaa ja Pumpulaa. Täytys ol semmone nimi, joka sopis hyvi Ruska kans äänteellisesti ja merkitykseltäs. Nimi sais viitat johonki luantoaiheesee ja/tai vuade-aikaa ja lisäks kisu färrii tai ulkonäkköö.

* * * * *
Tervetulloo lukijaks, Pirjo-Riitta!

28 kommenttia:

 1. Ihania on nuo kuvat! Niin eläväisessä iässä ettei paljon hereillä ollessa paikoillaan viihdytä. Kiva kun on omat kodiy odottamassa jo. Vieläkös 4 viikkoa saat niitä pitää seurassasi?
  Oikein rattoisaa lokauuta sinulle ja lapsosille, Ruskalle rapsutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, mää saa pittää näit viäl peräti kuus viikkoo. Nämä luavutettaa vast 14-viikkosin rokotuste tähde. Nämä saa rokotukset hiukka myähäsempää ko edelliset pennut. Kyl mää silti varmasti helpotuksest huakase ko kolme näist lähtee ja koti rauhottuu. Hyvvää lokakuut sinulleki.

   Poista
 2. Hyvin on Ruska periyttänyt koreista tykkäämisen jälkeläisilleen! Miltäs Tuuli tai Sade kuulostaisivat arkinimiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, kiitos ehdotuksist! Tuuli ja Sade o hianot nimet, sammaa sarjaa ko Ruska - ja Myrsky. Pannaa harkintaa. Mää sai täst inspiraatio keksii viäl Vihma ja Leuto ja Tyyni. Jos ottaa huamioo kissa olemukse ja käyttäytymise, tämä creme tyttö tuntus oleva aika rauhalline luanteeltas, välistäi leikkii ommaa leikkiis ko kolme muut riahuu keskenäs. Tämä pentu o hyvä syämää ja isokokkoine. Yks pennukattoja sanoki hänt "isoks vaaleeks", ja mää ole sanonu sejjälkee "isoks viileeks". Hänel ehkä sopis joku "rauhallisempi" nimi ko Sade tai Tuuli, esim Vihma tai Tyyni.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Irmasiina, juu. He o tosi sulosii korituholaisii. Mul o ny vaa kova hinku pääst jonneki koriostoksil. Tarvittas uusii korei pentuje leikkeihi. Esimerkiks kirpputorilt koreja vois löytää.

   Poista
 4. Hienoa, että kaikille on tiedossa jo oma koti. Didin pennut óvat jo viikon kuluessa luovutusiässä ja vielä kolme vailla kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, mää ole onnelline et näil o uudet kotopaikat ja et yks jää meil.

   Oi-voi, toivotaa, et kaikil Didi ja Minttuse pentusil löytyis koti. Voi se hyvi löytyy luavutusijä jälkee. Ny o ilmeisesti ollu aika paljo eurooppalaispentui tarjol, ja sit viäl tiätysti vaik mitä muitaki pentui. D-pentuees Danskuki taisi ol aika paljo luavutusikkää vanhempi enneko uus pysyvä koti löyty.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Näkee selvästi, että nyt on vauhti päällä ja tutkimusmatka kissuuteen on alkanut kunnolla. ♥ Täytyypä vähän katsella kalenteria ja miettiä noita nimiehdotuksia myös. Iso Viilee on kyllä aika hyvä kutsumanimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kyl vauhti o pääl juu. Varsinki Estelle o vilkas ja käpälät irti maast ja villittee helposti muutki, varsinki Eetu ja Elli, ja ussei Edinanki. Mut kyl näist kaikistaki vauhtii löytyy, ei heit villit tartte. Ja sit taas vaihteeks ollaa väsyneit ja untuneit ja pehmosii.

   Poista
 6. Tuo Tyyni on kyllä tosi hyvä nimi. Myös Vihmasta ja Leutosta pidän. Kalenteria katsellessani tulivat mieleen myös Hilja, Pilvi, Helinä, Rauha, Hertta, Suvi, Säde, Kielo, Lempi, Vieno ja Vuokko. Kaikilla ei kyllä ole välttämättä tekemistä luonnon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suviki sopis, ko Edina o syntyny suvel. Ja Suvi o vuadeaika. Suvis vaa hiukka häirittee, ko se o (nuare) naise nimi. Pilvi o tullu munki miäleeni. Lempi olis kans sulone pehmee nimi. Tätä täytyy ny harkit oikee perusteellisesti.

   Poista
 7. Mites Kuura? Sopisi Edinan väriin ja kuurahan tulee siinä pian ruskan jälkeen ja osin samanaikaisestikin :-)

  VastaaPoista
 8. Oikein kivoja kuvia taas, varsin hauska osuma tuo ensimmäinen:) Mamma N:n listasta moni tuli minunkin mieleeni ja lisäksi esim. Usva tai Tihku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, mää ole tuntenukki yhde Usva-nimise kissa, hän oli färiltäs mustasavu. Ja häne oikee nimes taisi ol Usvatar, mut Usvaks sanottii. Tihku olis lempeempi ko Vihma. Joskus syksyl Vihma voi kylmät ihan luihii ja ytimii. Hianoi nimiehdotuksii.

   Poista
 9. Onnistuit saamaan ihania tilannekuvia. Minusta Zepan ehdottama Kuura voisi olla viilee nimi. Minulle tuli mieleen Minninkin ehdottama Usva, molemmat nimet sopivat hyvin kisulin ulkonäköön ja luonteeseen, mutta saattaa olla liian lähellä Ruskaa äänteellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Kiva saad kannaottoi nime harkintaa. Mää kypsyttele ny näit nimiä viäl. On ainaki valinnavarraa.

   Poista
 10. Hauskoja tilannekuvia! Pentuset on niin superihania, varsinkin sinipoika ja iso vaalee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, kiitos! Nii mustaki, pennut o supersulosii ja ihanii.

   Poista
 11. Nythän vielä varmistui, että nämä eivät olleetkaan viimeiset pentusi vaan sopivan lepotauon jälkeen Edina tulee avaamaan maitobaarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, tälläi täsä ny taisi käyd. Esko ei ollu innostunu toise kissa ottamisest mut vihdoviime hän anto mul suastumukse. Mää tahdoi Edina eikä hänt voi saad mukko sijotuskissaks ko hän o jo varattu Mikol. Kyl mää vähä harkitti, jaksanko tätä penturumbaa kolmat kerttaa. Mut onneks täsä saa vettää henkee toivottavasti pari vuat.

   Poista
 12. Kesä 2013 oli hillakesä monin paikoin. Siksi Hilla voisi olla passeli nimi Edinalle. Nuppukin sopisi nimeksi kisulille, kun on niin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piri, Hilla o just yks niist nimist, joit mää itteki oli ajatellu, ja sää annoit pistee täl vaihtoehdol. Nuppu o söpö nimi!

   Poista
 13. Pitikin heti tulla tarkistamaan onko jo keksitty ehdottaa Edinalle arkinimeksi Lunta. Ruskaahan seuraa lumo. Edina ei toki ole puhtaanvalkoinen, mutta ohuen ensilumen alta pilkottaa vielä syksyn maahan varisseet ruskan värjäämät lehdet. Vaan kyllähän Pilvikin olisi mukava nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megi, Ruska ja Lumi sopis yhtee. Ja Pilviki o kaunis. Mukava ko tullee lissää kauniit nimiehdotuksii, mut mää en ol viäläkä pystyny päättämää.

   Poista
 14. Paula, ny mää e enää muist mitä mu piti laitta omaa plokii juttuu, ku näi tuo kuva ko Estelle seisoo...Mää tee viäl kuvakaappaukse ja sit sää pistä mu kovil.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, emmää pistäs sinnuu kovil, olsi vaa otettu - ja imarreltu.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!