sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Ruskan joulu

Täällä Ruska MOI.

Mä tulin tänne emännän blogiin kirjottaan. Mul on ollu tosi jännää viime päivät.

Ensteks mun on ihan pakko kertoo, et mä sain oman joulukortin. Siin lukee mun oikee nimi: Pinkkitassun Bette. Mä oon oikeen ylpee tost joulukortist, ei joka kissa vaan sellasii saakkaan!

Se tuli mulle Helsingist mun syntymäkodista. Onks mun emäntä kertonu et mä oon stadin friidu ihan oikeesti, syntyny Helsingin keskustas? Mut ku mä olin ihan pieni ku mä muutin tän Viheriin, ni en sit viel osannu sitä stadin slangii. Ja ku mun porukat siis toi emäntä ja isäntä puhuu semmost koskelais-porilaista sössötystä, ni mä puhun vaa ihan tätä yleistä. Jos on vähä koskelaist tai porilaist päässy mukaan ni ei voi mitää.

Eilen vast jännä päivä olikin. Mun emäntä ja isäntä oli kumpikin kotona ja ne teki kaikkee, mitä mun piti tarkastaa ja valvoo ja vahtii. Siinä mulla oli kova homma.

Mun emäntä tietteks hyöri keittiös melkein koko päivän ja teki ruokii. Täs kuvas on yks, jota se sano kyljyspadaks. Tää ei oo vielä valmista, tää on vast menos uuniin. Mä en oikeen välitä noist niitten ruuista.

Ne pesi pyykkiiki viel jouluaattona. Siks mun piti vahtii sitä pyykkikonettaki, et se vesi menee oikein siihen lavuaariin.
Ne meni istuun ja katteleen televisioo, ku sielt tuli semmonen joulurauhan julistus. Mä menin valvoon sitä mun isännän taa ikkunalaudalle.

Se joulurauha kait vaikutti nii tehokkaasti, et mua rupes ihan kauheesti ramaseen. Vaik kuinka yritin pitää silmii auki, ne rupes meneen kii.

Seuraavaks mun emäntä meni taas sin keittiöön kokkaamaan ja laittaan ruokii. Ku mun piti vaa tarkastaa yks juttu, mä hyppäsin ihan vahingos kuumalle hellalle. Mistä mä sen olisin voinu arvata, et se oli just sil hetkellä kuuma? Mä pelästyin ihan hirveesti mut sit mä pelästyin viel enemmän sitä, ku mun emäntä huusi mun isäntää avuks ja ne ajo mua takaa ja otti mun kii. Ja emäntä vei mut kylpyhuoneeeseen, päästi kylmää vettä vatiin ja upotti  mun kaikki tassut veteen. Arvaatteks taistelinko vastaan. Mut mikää ei auttanu, emäntä vei voiton, se piti mua siin kylmäs vedessä ainaski puol tuntii, siltä musta tuntu. Se yritti sit selittää jotai, et yks eläinlääkäritäti oli sanonu, et jos kissa polttaa tassut, ni ei riitä, et ne vaa kastetaan kylmää vetee, niit pitää liottaa siel vedes ainakin kymmenen minuuttii tai enemmän. Ei se tajunnu, et emmä edes polttanu mun tassuja. En kai mä niin tyhmä ole. Mä vaan huomasin et se hella on kuuma ja sit heti ponkasin pois ni et ei mun tassut edes koskettanu sitä hellaa. Höh! Ihan turha numero se tassujen liotus.

No sit mä nuolin mun tassut kuiviks ja jatkoin emännnän vahtimista mun lempikorista keittiön pöydältä.

Kohta ne porukat tuli siihen juomaan kahvii ja ne sytytti kynttilän.


Taas tuli kauhee hössötys, ku mä vaa vähän koklasin sitä kynttilän liekkii. Emmä mitää tassuja meinannu polttaa. "Ei! Ei!" ne karju siinä täyttä kurkkuu. Olis saanu olla hiljempaa ja muistaa sitä joulurauhaa.


Mä päätin et siirryn rauhas ottaan nokosii keinutuoliin. Siinä voi samalla torkkuu ja sit vähän vahtii koko taloo, ku näkee joka puolelle, minne ne menee ja mistä ne tulee ja mitä ne tekee.


Seuraavaks ne rupes jakaan lahjoja. Mun emäntä sai yöpaidan, sellasen pitkän ja pehmeen. Isäntä sai sellasen nauhan, joka pannaan kaulaan, mikäs se ny oikein onkaan, kravatiks ne vissiin sitä sanoo. Ja jotai kirjoi ne sai kans.

Sit ne sai ihan mun ansiosta tollasii kivoja lahjoja, kissapatalappuja ja kissapussukankin.


Mut mäkin sain yhen lahjan! Heti ku mä näin sen, mä tiesin, että toi on mun! Tollanen ihana punanen hiiri! Eiks oo makee?
Sit tää joulupäivä onki ollu paljo rauhallisempi. Porukat joskus jo aamupäivällä teki lähtöö ja sano et ne menee jonneki suomalais-kiinalaisee joulukirkkoo. Jassoo. Sisso, sano porilaine. Hyvä vaa et lähti. Heti ku ne pani oven kii, mä kiipesin vaatekaapin ylimmälle hyllylle ja menin nukkuun puhtaiden pyyheliinojen väliin. Ihana rauha. Mä sainkin ottaa oikeen makeet unet.

Hoh-hoijaa. Täytyy sanoo, et se joulurauha taitaa olla mun juttu. Joulurauhaa vaa kaikil teil muilleki! 

32 kommenttia:

 1. Ruska, sä taidat olla parempi viettämään joulurauhaa kuin sun ihmiset, kun ne tuolleen huutelee ja liottaa tassuja. Olet ihan hassu tuossa korissa!
  Ja aika hassu muutenkin. Ransukin sai oman joulukortin sen kasvattajilta, ja Musti ja Ransu sai pari korttia niiden kavereilta.
  Rauhallista joulun jatkoa, ja toivotaan että tassutkin saa olla rauhassa!

  VastaaPoista
 2. Saila, terveisiä Mustille ja Ransulle. Mun emäntäkin sanoo mua hassuks, mut musta se emäntä on vasta ihan hassu, niin kuin on toi isäntäkin. Ja säkin oot aika hassu, ku ihmettelet mun koria, sehän on just prikulleen sellanen kori, joka on kuin tehty tällaiselle pienelle kissalle.
  Ruska

  VastaaPoista
 3. Oi, Ruska! Hyvä, ettei tassuille käynyt mitään. Jännää on tuntunut olevan siellä teillä.

  VastaaPoista
 4. Naukulan Mamma, kiitos, mun tassuissa ei oo mitään vikaa, ei sit käyny kuinkaan. Vaik mun emäntä väittää et olis voinu käydä huonosti. On kuulemma yks Kesäheinä polttanu pahasti kerran etutassut ja joutu käyttämään sit monta päivää kaulurii ku ei saanu nuolla niitä.
  Ruska

  VastaaPoista
 5. Moi Ruska! No on sulla ollu touhukas joulu! Ja tosi hienon kortinkin sain,olen vähän kade,vaikka kyllä munkin nimi taidettiin muutamassa joulukortissa mainita... Voin kokemuksen syvällä rinta-äänellä kertoa,että kannattaa todella pysytellä erossa helloista ja kynttilöistä! Minäkin tein samat virheet ekana jouluna,ja poltin kynttilässä toisen puolen viikset ihan kokonaan! Auts! Onneksi kasvoivat takaisin... Ja nyt kyllä tiedän pysyä kaukana noista ihmisten jutuista... Minäkin sain muuten hiiren lahjaksi,sellaisen harmaan,mutta ei se tänään enää niin kiva olekaan,kun alkaa tuo ikä painaa ja tänään olen ollut aika väsyksissä,kyljen kääntäminenkin on ollut liian työlästä :) Mutta touhua sinä minunkin puolesta,kun olet vielä niin nuori...
  Mukavaa loppuvuotta ja älä välitä niistä ihmisten hössötyksistä,kyllä ne vielä oppii meidän kissojen tavoille! MIAU! Terveisin:Boris 7v,Lähdiksestä

  VastaaPoista
 6. Ruskalla on ollut tapahtumarikas joulu!
  Kollokin mainittiin muutamassa meille tulleessa joulukortissa. :)

  VastaaPoista
 7. Boris, kiva kun säkin kirjotit mulle. Ai et sä oot jo 7 v., et vielä mikään kauheen vanha, niinku et mä tarkotan et jos oisit vaik 17 ni sit olisit vanha. Mun emäntä tuntee yhen Misun, joka on 18 v, se vasta vanha on! Ai sä sait harmaan hiiren, mullakin on muuten harmaita, ja ne on kyllä parhaita mun mielestä. Mut kyllä mä tosta punasestakin niinku tykkään, siinä on sellasia mustia pisteitä. Tiiätkö leppäkertun, niin sellaisia niinku leppäkertun pisteitä. Moikka! Miau! Hyvää joulunjatko sulle, Boris ja sun ihmisille!

  Ruska

  VastaaPoista
 8. Kollo, ai et säkin sait joulukortteja vai? Mulla oli jouluaattona kauheesti touhuu, mut sit eilen mä lepäsin. Nyt mulla tänä aamuna oli taas vauhti päällä, ni mä rupesin leikkiin sellasta hyökkäysleikkii. Tiedätkö, niinku sellasta, et vaanitaan jostain ja sit täyttä vauhtii hyökätään niitten ihmisten kimppuun. Ei oikeesti mut sillee leikisti. Se on tosi hauska leikki, mun isäntä ja emäntäki nauraa mulle ku mä hyökkään.

  Hyvää loppujouluu sulle ja sille Sirpalle!

  Ruska

  VastaaPoista
 9. Hyvää tapania Ruska siis Pinkkitassun Bette! Onneksi että polttanut tassujasi. Hyvää tapania myös emännällesi ja muillekin!

  VastaaPoista
 10. Onneksi Ruskan pikku tassuille ei käynyt pahemmin. On siellä ollut melkoisen tapahtumarikasta! Turvallista Tapaninjatkoa Ruskalle ja perheelle!

  VastaaPoista
 11. Onpa sinulla Ruska ollut seikkailut. Onneksi ei käynyt kuinkaan.
  Onko sinulla jo Facebook-profiili? Jos on, niin pyydän sinua kyllä kaveriksi. Mulla on siellä jo yksi koirakaveri. Hän on kyllä terrieri, tulisittekohan juttuun...
  Oikein hyvää loppuvuotta. Oli kiva lukea sinunkin tekstiä :)

  VastaaPoista
 12. Marleena, hyvää tiistaita sulle! Arvaatsä mitä? Mä meen tänä iltana yökylään, ku mun emäntä ja isäntä lähtee Tallinnaan!
  Rusla

  VastaaPoista
 13. Myrsky, onneks nii! Ootsa koskaan polttanu sun tassuja? Kannattaa olla nopee, oikeen tosinopee. Nii et jos vahingos meinaa hypätä kuumalle hellalle, tarttee sit hypätä pois nopeemmin kuin heti. Hauskaa tiistaita ja keskiviikkoo ja torstaita sulle, Myrsky! Mä lähen tänä iltana kylään ja tuun takasin vast perjantaiaamuna!
  Ruska

  VastaaPoista
 14. Daisy, mul on aina seikkailuu. Ei mul oo Facebook-sivuja. Eikä mun emännälläkää oo. Se sanoo, et blogi on tarpeeks. Ai sulla koirakaveri? Siistii. Ei mulla mitää koirii vastaan oo. Mun syntymäkodiski oli yks koira, sen nimi oli Riku. Mä muistan hämärästi et seki olis ollu joku terrieri. Hyvää loppuvuotta sulle kans!
  Ruska

  VastaaPoista
 15. Ruska, eikö ole raskasta kun joutuu yksin valvomaan henkilökunnan touhuja. Ainakin pyhätyölisä pitäisi saada jouluaatosta. Onneksi sentään tajusivat laittaa piparikorin pöydälle, johon saatoit tunkea itsesi. Anteeksi, mutta minulta pääsi nauru kun katselin erityisesti sitä kuvaa. Koko kuvakooste oli loistava. Siitä tulin hyvin hyvin iloiselle mielelle.

  VastaaPoista
 16. No, Jerikonruusu, se on silleen, et mä en oo ottanu sitä valvomishommaa raskaaks, se on pikemminki mulle semmonen kutsumus, et mä valvon ja vahdin ja tarkastan ja oon selvillä kaikesta mikä meillä liikahtaa. Ai, et sulta pääsi nauru? Ei multa vaan pääse, ku mä aina välillä torkun siinä mun koris. Mut kiva jos sulle tuli hyvä mieli, se on ihan jees.
  Ruska

  VastaaPoista
 17. Moikka Ruska!
  Me kuultiin täst jo aikaisemmin silt su kummitytölt, mut ko tääl ei oo netti toiminu se myrsky jälkee ni ei ol voitu lukkee tätä. Tultii heti kommentoimaa täst Auli blogist et siks täs lukkee et Auli kommnetoi vaik me oikeesti. Meil oli kans jännä joulu ko oltii tääl iha keskenämme kauhee myrsky-yä ja seuraavan päivän ko porukat tuli kottii mää Rosvo pääsi tunniks ulos vahingos, hih. Oli vaa siin kuistil kattelemas ko e uskaltanu lähtee minnekää. Siäl oli jännää. Muute ollaa otetu levo kannalt mitä ny välil ollaa jyystety yht pahvilaatikkoo hampaillamme uutee uskoo, näät sit ku meinataa julkast siit kuva!
  Rosvo ja Nekku

  VastaaPoista
 18. Hei Ruska!
  On sinulla ollut melkoista vilskettä ja vilinää. Ihan vanhaa koiraa hengästyttää kun tuota lukee. Mukavalta silti näytää ja kuulostaa. Minä se olen syönyt jouluherkkuja ja lötkötellyt vaan, niin kuin emäntänikin. Mukavaa loppuvuotta sinulle!
  Pate

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana Ruska- Kissa! voi että! Kyl on niin ihana.

  VastaaPoista
 20. Moikka Rosvo ja Nekku!
  Mä oon ollu kyläs enkä oo voinu vastailla näihi kommentteihi ennenku nyt. Teil oli varmaa tosi jännää. Täälläki kyl tuuli sillee niinku ihan tosipaljo, mä kattelin ikkunast ja puut huoju ja horju kauheesti. Mä katon sit sitä teijän pahvilaatikkoo ihan kohta. Mun emäntä Paula mietti päänsä puhki et kuka se on se mun kummityttö jost te puhuitte. Mä ajattelin, et tarkotitteks te Nekkuu?
  Ruska

  VastaaPoista
 21. Moikka Pate! Kiva ku kirjotit mul vaik oot koira. Ai et sä tykkäät ihmisten jouluherkuist, mä en välitä niistä yhtään, en oo edes maistanu niitä. Se ihmisherkuist tykkäämine taitaa olla vähäsen koiramaine juttu, mä tykkään vaan mun omist ruuista, sellasist raksuist, ja sit semmosist mis on kastiket tai hyytelöö. Mä aina syöksyn nuoleen ne kastikkeet ja hyytelöt ja jätän sen muun ruuan kuppiin ainaski vähäks aikaa. Mukavaa loppuvuotta sulleki - ja onnellista uutta vuotta kans!
  Ruska

  VastaaPoista
 22. Anniina! Krrrr-nau. Mau-mau. Miiuuuuu!
  Ruska

  VastaaPoista
 23. Askartelin itte! Krrrrrr-nauuuuuuuuuu!
  Ruska

  VastaaPoista
 24. Moikka Ruska!

  Me ei olla ikinä nähty mutta olen se Paulan kummityttö, josta aiemmissa viesteissä oli puhetta. Kerron sinulle nyt yhden varoittavan esimerkin siitä mitä voi tapahtua kun leikkii kynttilällä. Rosvo ei ehkä tykkää kun kerron tämän mutta kerron silti. Tuskin Rosvo kumminkaan suuttuu. No kerran kävi niin, että Rosvo hyppäsi pöydälle missä oli kynttilä. Hän ei yhtään osannut varoa kynttilää, vaan tunki ihan sen lähelle, niin että karvat melkein osui kynttilään. Auli huusi varmaan samalla tavalla kuin Paulakin kovaan ääneen "Varo nyt Rosvo sitä kynttilää! Ei, Älä nyt mene sinne!" mutta Rosvo siitä vain innostui ja katsoi innostuneena mitä Auli siellä oikein huutaa ja peruutti samalla kynttilään päin niin, että hänen karvat pyllystä kärähtivät. Kauhea palaneen karvan haju tuli ja Rosvo pelästyi ja juoksi karkuun. Ei siinä onneksi pahemmin käynyt. Selvittiin siis säikähdyksellä tässäkin tapauksessa. Mutta ei Rosvo edes oppinut tästä mitään. Sama on meinannut käydä senkin jälkeen monta kertaa. Niin että ei se Paula sinua turhan takia varoittele!

  T. Anu

  VastaaPoista
 25. Niin ja Auli oli kyllä vähän hassusti tuossa kirjoittanut kun enhän mä tosiaan ole sun kummityttö vaan Paulan. :)

  T. Anu

  VastaaPoista
 26. Juu, Ruska, multa meni tosiaan sekaisin se, että Anu on Paulan kummityttö, eikä sun,,,
  Auli

  VastaaPoista
 27. Moikka Anu. Ai sä se olitki se salaperäne kummityttö, mist Rosvo vahingos puhu. Kiitti ku tulit moikkaan mua ja ilmoittautuun, et sä se olet. Paulaki kyl alko mul selittään, et ehkä Rosvol oli tullu joku viba ja se tarkotti sitä Anuu. Jaha, me kissat taidetaa ollaki vähä itsepäisii ja kovakorvasii, ni ettei me ymmärretä ennen ku on käyny sillee niinku tosipahasti, tiätsä? Yks Boriski kyl varotteli minuu, et hän oli polttanu toise puolen viiksikarvat kynttiläs. Mut onneks ne viikset oli kasvanu niinku takasi. Ja sit se Boris oli vissiinki ottanu opiksee eikä enää menny nii lähel kynttilöit. No, mäki yritän ny muistaa. Sä taidatki Anu ol oikee kissaihmine, mut osaatsä puhuu kissaa? Sillee et hurrrrrrrrrrrrr, kurrrrrrrrrr-nau, miuuu, mau, mrrrrrrrr. Miu! Miukka!
  Ruska

  VastaaPoista
 28. Auli ja Rosvo. Ei se mitää haittaa. Sitä sattuu. Paulaki sai pienen jouluarvotuksen, et heh-heh, onko Ruskallaki joku kummityttö, ja olisko se Nekku? Miu!
  Ruska

  VastaaPoista
 29. Anu, nähään sitte joskus. Kiva. Miukka!
  Ruska

  VastaaPoista
 30. On olemassa sellainen sieni kuin leipäkorisieni, mutta että olisi sellainen kissakin kuin leipäkorikissa. En kyllä uskoisi, jollen nyt omin silmin näkisi. Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle teille kaikille!

  VastaaPoista
 31. Piri - leipäkorikissat taitavat olla yleisempiä kuin äkkiseltään luulisikaan. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!