keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Liikuttavat läksiäiset


Eilispäivän mu tyäpaikallani juatii päiväkaffeet minu ja yhde tyäkaverini eläkkeel jäämise kunniaks. Sai osakseni hyviä sanoi, halei, kauniit kukat ja lahjoi. Mu kissainnostukseni o tunnetuu ja kai sen tähde yks saamistani lahjoist oli hiano kissakassi. Kuulemma saa ottaa olalles ja toimittaa piänii asioit.Meit pois lähtevii haastateltii ja kyseltii menneist reilust 33 vuadest. Muummuas et mitä hiljast tiatoo me ny viädää mennesämme, mitä olis pitäny meilt osat kysel. Mää vastasi, et ole ollu aika epänormaali kauvva yhdel tyämaal, niät tekee ehkä hyvvääki, jos tätä vanhaa painolastii voidaa hiukka keventää.

Oli kyl oikee sopeva eläkkeel jäämine. Jäi hyvä miäli, kiitolline ja syvästi tyytyväine olo. Mukavaa jääd eläkkeel ja mukavaa viäl eläkeläisenäki poikkeil tyämaal, tai siis enttisel tyämaal, jos huvittaa.  Sin Raamattuopistol voi men pyhänäki, kirkommenoihi ja päiväruuvvaal. Ne kirkonmenot tullee kyl radiostaki (Radio Deist) joka pyhä kello 11. Kuuluvuus o melkei joka pual Suames.

Viime yän mää nukui kello ympäri. Mahtoko joku taakka tipahtaa harteilt ko tuli nii hyvä uni.

Minust tuntuu niinko alkas joku toine lapsuus: saa leikkii vaa kaikki päivät. 

42 kommenttia:

 1. Leikkiä! Mikäs sen kivempaa. Sinulla on terveys, on adoptiopuutarha ja kissa, mitä enempää voi ihminen kaivata.
  Onnea eläköitymisen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Terveys o tärkee, vaik kyl vaivoi, sairauksii ja rajotuksii täytyy oppii siätämää ko ikkää tullee. Mul o monta leikkipaikkaa ja paljo lelui. Täsäki viäresäni o tiatokonnee lisäks sukakudin ja muutama kirja.

   Poista
 2. Onnea!
  Kaikkea kivaa elämääsi nyt kun itse voit päättää milloin mitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija! Täytyy sannoo, et kyl tyäki parhaimmillas oli leikkii.

   Poista
 3. Onnea pitkän työuran päättymisestä. Kyllä siinä jo eläke on kohdallaan. Mutta ennenkuin huomaatkaan, alkaa ne eläkeläisen kiireet, saat vain ihmetellä miten sitä töihin ollenkaan kerkisikään.

  Tyttäreni oli ehkä juuri niihin aikoihin raamattuopistolla kun sinä olet työurasi siellä alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, muutki minnuu kokeneemmat eläkeläiset o sanonu sammaa. Et kyl se eläkeläisenki aika kiiruil täyttyy.
   Ihanks totta, mailma o piäni! Mää ole tullu tyähööni huhtikuus 1980. Oliks sinu tyttärees opiskelemas nuariso-ohjaajaks vai jollai muul kurssil?

   Poista
  2. Hän oli sellaisella puolen vuoden kurssilla josta ei mihinkään valmistunut, vain syvensi uskoaan siellä.

   Poista
  3. Varmaa siis nuarte peruskurssil.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Myrsky, kiitos! Tääl leikitää parasaikaa plokileikkii. Seuraavaks sukakutomisleikkii (tarkotuksen kylläki tehd ihan oikeit sukkii, ei leikkisukkii.)

   Poista
 5. Paula, aurinkoa, siemenpusseja ja kissanhoitoa keväisiin päiviisi lähtökahviesi jälkeen! Sattuipa kahvittelu hyvään vuodenaikaan. Minulla olisi sinulle kissa-asiaa. Sopiiko, jos lähetän sinulle sähköpostia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piri, ihan tosi, oikee hyvä vuadenaika lähtee eläkkeel. Ilmam muut soppii, sähköposti o eskola.paula@gmail.com.

   Poista
 6. Ihanilla kukilla evästivät kaverit sinut leikkimään.
  Kaikkea hyvää sinulle uudessa elämäntilanteessa.

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihana ajatus Paula,se että nyt alkaa toinen lapsuus ja saat vain leikkiä päivät pitkät <3 Läksiäiset on mukavia ollut meidänkin työmaalla,niihin on aina panostettu,kun ollaan saatu lähettää joku pitkäaikainen työkaveri eläkepäivien viettoon.Kiva,että sinunkin läksiäisistä tuli hyvä mieli.Kissakassi on ihan huippu!
  Paistakoon aurinko leikkikentillesi Paula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Tiina! Läksiäisist jäi hyvä miäli.

   Poista
 8. Ihania ja nautinnollisia päiviä!

  VastaaPoista
 9. Oih ihana tilanne :) Juuri tänään ajattelin, että ehkäpä sitten eläkkeellä saa nukkua pitkään aamulla.
  Sinun läksiäisesi kuulostivat mukavilta ja tuo pikkukassi on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos. Mul o silti tullu tarve pan kello soimaa kahdeksalt. Ettei koko aamu menis nukkumissee. Mää ole yäkyäpeli ja helposti virkoo ehtoyäl ja nuku aamusti pitkää.

   Poista
 10. Sinulla on ollut onni löytää mukava työpaikka, aina se ei onnistu. Monenlaista voi tulla vastaan.
  Olitko sinä Kauniaisissa? Mies on ollut siellä joskus työmatkallaan yötäkin.
  Nautinnollisia eläkepäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, Kauniaisis juu, kahde kilometri pääs meilt kottoo. Kiitos toivotuksest!

   Poista
 11. Onnea eläkepäiviisi. Nyt se kiirus vasta alkaakin, tietää tämä kokemuksesta.
  Nauti vapaudesta, istu keinustuolissa ja polkaise kiikkumaan, silitä Ruskaa ja hengitä syvään.
  On onni päästä terveenä eläkkeelle ja elämään uutta elämänvaihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kiitos. Taidat puhhuu kokemukse syväl rintaäänel. Et ol ensimmäine joka sanot, et ny se kiiru vast alkaa. Terveys o suuri onni.

   Poista
 12. Ihana kimppu ja kassi, kaikkea hyvää "lomaan", meillä myös töistä jää perjantaina pois pitkään ollut työntekijä ja kaikkea kivaa ollaan keksitty hänen päänmenokseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sarppu! Tänäpä olinki Helsinkis kissakassi olal.

   Poista
 13. On varmasti onnellinen ja haikea olo samalla! Leikkiminen toisin on aina kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, hiukka haikeet on mut täytyy sannoo ettei kovi. On varmaa sopiva aika lähtee vakituisest tyäst. Tyäkaverit ei ol kaukan ja voi heit ain men kattomaa.

   Poista
 14. Voi ihanutta: voi leikkiä kaiket päivät, hieno asenne. Toivotan oikein onnellisia eläkepäiviä hauska kissalaukku olalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos! Eilä mää kävi miäheni kans Espoo tyäväjeopisto nikkariverstaal kunnostamas kirjotuspöytää, tänäpä ehtoosti oli kirjottajakoulus. Ja tillukkait ole kutonu joka välis. Montaa lai leikkii o vartoomas.

   Poista
 15. Tervetuloa iloisten eläkeläisten joukkoon, Paula. Minä ainakin olen nauttinut joka ikisestä eläkepäivästä, jo yli neljä vuotta. Ruska on taatusti onnellinen kun emäntä on enemmän kotona.
  t. Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Monika. Sää taidat kans ol niit aika kiiruisii eläkeläisii - mut niinkos sanot: ilosii. Ruska o varmasti tyytyväine ko määki ole enämpi kotomaisemis. Tänä ehtoosti ko oli pois kottoo ja tuli vast kymmene jälkee, Ruska hyäkki mu kimppuuni. Se o semmost Ruska huumorii tai leikkii, et hän muka hyäkkää pääl.

   Poista
 16. Paljo onne eläkkeljäämise johdost!
  Muistui mieleen omat eläke kekkerit,mun käskettiin pysyä aamulla kotona,sanottiin en ehkä osaa yksin tulla,tullaan hakemaan.Auto ilmestyikin pihaa ja osa gollekoista ohjas minut autoon ja niin mentiin Seremoniat olivat kivat ja lämpimät.
  Leikeistä puheenollen,sinulla on leikkikaveri kotona onneksi.
  Ota rennosti ja nauti "vapaapäivistä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkoellu, kiitos!
   Olet oikees, on leikkikaveri ja kaksiki. On ihmiskaveri ja kissakaveri.

   Poista
 17. Nyt on pakko tunnustaa, että oon kateellinen, iha vähä. Kun läksin viimeisestä työpaikastani, kukaan ei sanonut edes näkemiin. No, en kyllä jääny eläkkeellekää.

  Mut sun puolestas olen kyllä onnellinen. Hianoo, että ymmärsivät sanoo kiitokset ja hyvästit ja samalla toivotella tervetulleeks uudelleen ja uudelleen taloon. Miäs kerto, että olit vastaillu hauskasti noihin haastattelukysymyksiinki.

  Oikke mukavaa eläkkeellä oleilemista sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pico! No, meil o totuttu juhlimaa eläkkeel jäävii. Joskus o puhuttu juhlallisesti "elämätyä juhlast", joka pidetää eläkkeel jääväl. Mul ei semmoset suuret juhlat olis ollut luannikkaat mut päiväkaffeejuhlat oli oikee mukavat.
   Jälkikättee huamasi et tommone viralline juhlahetki oli ittelleni yllättävä tärkee. Tuli niinko selvä päätös yhdel pitkäl elämävaiheel. Vaik mää viäl jatkanki palkkiotoimisesti yht siivuu enttisest tyästäni ja vaik mää poikkeilisi siäl tyämaallani ihmisii morjestamas tai mikä ettei talkoilemaski, se o sit eri juttu.

   Poista
 18. Paula, oikein ihania leikkipäiviä♥ Meillä R. jää eläkkeelle kesäkuussa 47 liike-elämän vuoden jälkeen. Mekin aletaa sit vaa leikkiä kaik päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos! Se leikkimine o vähä ninko asenteest... Meil Ruska luulee et petipettaamine o hauska leikki jota leikitää ihan häne huvikses. Meki ollaa aljettu luulemaa. E. ja mää leikitää joka aamu sitä petipettaamisleikkii ja Ruska hyäkkii ja vaanii ja möyhii petivaatteis.

   Poista
 19. Blogissani http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/
  on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 20. Tervetuloa tälle puolelle työelämää :) Täällä on mukavaa. Yhdestä asiasta varoittelen: Yksi merkintä almanakassa täyttää päivän. Sitä miettiin aamusta asti, että milloin pitää lähteä. Se itsessään on aina hyvin virkistävää. Sitä miettii ja pohtii jälkikäteen, kun on aikaa miettiä. Päivä kuluu sujuvasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm, hyvä varotus. Mää ole huamannu jo ny merkkei täst ja ihmetelly et jos mää mene vaik ostoksil, sinä päivän mää en kerkee tekemää oikee mittää muut. Ensti mennee aikaa ko tekkee ostoslistaa, lukkee aikataluu ja hankkii... Sit mennee aikaa siäl ostoksil. Ja ko pääsee kottii, ulkon o jo pimmeet ja on ehtoo. Eikä tätä ostosjuttuu ollu merkattu edes almanakkaa. Pitäskö sit vaa hyväksyy tämä, et yks juttu päiväs riittää?

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!