sunnuntai 16. marraskuuta 2014

H-hetki

Rauha H-hetki tuli lauvvantain. Synnytys näytti tekeväs tulloo jo perjantai ja lauvvantai välisen yän.

Rauha viimisilläs makas pärekopasas ja kehräs.

Välil hän haki pessää muist paikoist: kantokopist, nurkast verho takkaa, kirjahyllyst kirjoje takkaa, kissoje paffitalost ja millo mistäki. Välil huilas laatteel.

Levottoma alkuyä jälkee Rauha rauhottu huilaamaa ja nukkumaa olohuanee laatteel. Lauvvantaiaamupäiväl huamasi et ny synnytys alkaa, ko näi limatulpa Rauha peräpääs. Pinkkitassu kasvattaja kerkes hyvi paikal, enneko ensimmäine pentu synty heti pualepäivä jälkee. Pennut synty suunnilles tunni välei, ja kolme aikaa ehtopäiväl viiminenki pentu oli emos nisil.

Rauhas ilmeni Draama Queeni piirteit, mikä ei ollu mul yllätys. Rauha o sulone ja pehmone ja rauhalline kissa mut hänest löytyy tulta ja tappuraa. Synnyttäisäs hän huusi niinko naisetki elävis kuvis.

Ko ensimmäine pentu synty, Rauha karju niät Ruska-mummu rupes näkemää punast ja kävi Rauha kimppuu. Yllättävä tempaus Ruskalt. Mää nappasi Ruska syllyyni ja pani häne eri huaneesee ja ovi kii. Rauha huusi kahdeksa kerttaa. Joka kerta ko pentu synty, ja joka kerta, ko tuli istukka. Varmasti sattu, ei se huutamine tiätysti mittää pelleilyy ollu.

Synnytykse jälkee Rauha o saanu ol omas rauhasas pentuje kans omas huanees. Ruskal pennut o esitelty pikasesti.

Täs näkkyy emo ja kaikki neljä pentuu. Yks o Rauha färine cremetäplikäst, kolme o punatabbyi.

Viimitteeks syntyny punatabby poika o viäl märkä niinko kuvast näkkyy.

Meil o ennenki pruukattu tehd neljä pentuu, siis Ruska o pruukannu. Rauhal tuli sama määrä.

Ruskal oli kummasaki pesuees neljä eri färist. Rauhal o vaa kaht färrii ja kolme sama färist ja kuvioistaki. Silti mää kyl erota melko samanäkköiset punaset toine toisistas.

Sukupualijakauma ei ol viäl selvä eikä täysi varma, mut näyttäs silt, et kolme olis naarast ja yks kolli. Muutonki pentuje suhdeluku o yhde suhde kolmee: yks creme ja kolme punast, yks täplikäs ja kolme tabby-kuvioist, yks diluutio ja kolme täysfärist.

Voiko ol onnellisempaa näkkyy ko onnelline ja kehrääväine emo ja vastasyntyneet, kuivatetut pennut? Rauha suajas pennut tassuillas ja paino ne vattaas ja rintaas vastaa.

Ensimmäisen aamunas syntymä jälkee eli tänä aamusti pennut oli saanu lissää painoo 15-20 grammaa. Näist kuvist näkkee, et pennut ei ol suurempii ko emo tassu. Syntymäpaino oli kaikil yli 100 grammaa.

Emo, isä ja pentuje viralliset färi- ja kuviokoodit:

Emo Rauha, Pinkkitassun Edina, cremetäplikäs (EUR e 24)

Isä Onni, Kissakallion Orlando, punatäplikäs (EUR d 24)

Pinkkitassu H-pennut 
Pinkkitassun H1, cremetäplikäs (EUR e 24)
Pinkkitassun H2, punatabby (EUR d 22)
Pinkkitassun H3, punatabby (EUR d 22)
Pinkkitassun H4, punatabby (EUR d 22) (ehkä pesuee ainoo kolli)

Rauha o meil Pinkkitassu kissala sijotuskissan, niinko aikanas oli Rauha emo Ruskaki.

Pennut oli kerriinny ol mailmas vast muutama tunni, ko heist tuli jo tätei ja setä. Saman päivän Pinkkitassu kissalaa synty I-pennut. I-pentuje emol Lilyl (Pinkkitassun Florence) synty kans neljä pentuu. Lilyl ja Rauha neljäl pennul o sama isä Onni. Eli mee vastasyntyneet o isä pualt Lily siskoi ja Lily pentuje tätei ja setä (tai setiä). 

44 kommenttia:

 1. ♡♡♡♡♡ ihanaa. Oi onnea. Onnitteluni. Suloinen äiti ja vauvansa.

  VastaaPoista
 2. Onnea koko porukalle! Ihanat pikkuiset ja onnellinen kissaperhe ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Emo näyttää onnelliselt ♥ ja piänet tyytyväisilt ja nälkäsilt. ♥

   Poista
 3. Emäntä: Upeat pennut, ihana äiti! Onnea! Pitäisi kyllä päästä niitä katsomaan!

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut perheenlisäyksestä. Synnytys kuulosti hurjalta, mutta onneksi kaikki sujui hyvin. Nyt aika kuluu suloisia pienokaisia tarkkaillessa. Rauha on huolehtiva emo ja ehkä Ruska-mummokin auttaa kun pennut vähän kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Synnytys meni kumminki kaiki puali hyvi ja oppikirja mukasesti, rauhallisestiki, mut Rauha äänekkyys sai aikaa draama tuntuu. Rauha sai uude lempinime: Räyhä.

   Poista
 5. Onnea Rauhalle, pienokaisille ja kissalaan! Upea katras kertakaikkiaan ja Rauha on niin onnellisen näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaa ny oikee kimpas kaikki onnellissii. ♥ Mut varsinki räyhä Rauha. ♥

   Poista
 6. Voi, miten kivoja kuvia ja tarina! Onnea teille kaikille!

  VastaaPoista
 7. Onnea! Rauha on ihanan äidillisen näköinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Rauhasta tuli yhdessä päivässä NIIN emo.

   Poista
 8. Voi mitä kuvia <3 Onnittelut ja mukava kuulla, että kaikki sujui hyvin. Kyllä meilläkin Iines huusi kun sai ekat pennut, ja seuraavilla kerroilla aina kun eka syntyi, sitten kai helpotti ja toisten pentujen oli helpompi tulla maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Ruska ei huutanu kummankaa synnytyksen aikan, eikä kukkaa muukaa Pinkkitassu emoist ol huutanu. Mul yks aikasempi kissani, Keiju, huusi kans.

   Poista
 9. NIIN ISOT onnittelut ku taloon mahtuu! Että vielä kaksi pentuetta samana päivänä :-D Hienosti Rauha osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Onnittelui tullee niät huusholli koht ratkee liitoksistas. ♥ Rauha ossaa. Hän ossaa hianosti imettää, puhdistaa, pissattaa, kakattaa, rauhottaa, lämmittää. Kaikki mitä emolt tarvitaa, Rauha ossaa.

   Poista
 10. Oi onnea, Rauhasta tuli äiti ♥
  Lämpimät onnittelut teille kaikille ♥

  VastaaPoista
 11. Onnea, söpöliinejä lapsia Rauhalla. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljo. ♥ On kyl Rauha pennut söpöi namusii.

   Poista
 12. Paljon onnea!
  Tuo suojelukuva on niin ihana vaikka pentuja ei juuri näykään. Rauha on ihan malliemo eikä ollenkaan Räyhä :) Tosin muutaman viikon päästä voi tarvita sitä kovempaa ääntä komentamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rauha o täl hetkel täysi omistautunu pentuje hoitamissee. Ja on hän varmasti viäl väsynykki synnytykse jälkee.

   Poista
 13. Nelinkertaisesti onnea! Tissisota on nyt siis alkanut ja ainakin kreme pentu on ominut hyvän paikan Rauhan kainalosta.. ;-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelinkertasesti kiitos! ♥ Olet oikees. Säälimätön nisätappelu o käynnis. Viäl ei ole ihan loppuukäsitelty sitä, mitä kukaki o ominu. Joku toine voi viäl anastaa ittelles se nisä, mitä toinenki pentu tahtoo immee.

   Poista
 14. Voihan ihanuus ja suloisuus ♥♥♥♥

  VastaaPoista
 15. Lämpöiset onnittelut! Pennut ovat kauniin väriset ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! "Punaista pukkaa", sano kasvattaja ko viimine synty.

   Poista
 16. Kyl o nättii väkkee. Mää katteli kaikki kuvat montee kerttaa ja oli ilone tee pualest, ko kaikki o menny hyvi. Käyko emo tälläi alvus koppas ulkopualel syämäs ja tarpeillas vai millai.
  Onnee vaa kauheesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluist. Rauha käy syämäs, juamas ja santalooras. Varsinki juamas, häl o kova jano ja vet mennee paljo. Lisäks hän o pari kolme kerttaa voorokaudes käyny pois pentuhuaneest morjestamas Ruskaa. He nenuttelee ja koht Rauha tahtoo takasi pentujes tyä.

   Poista
  2. Rauha näyttää olevan tosi hyvä emo!

   Poista
  3. Juu, Rauha o ihmee hyvä emo. Hän o vuat nuarempi ko Ruska oli ensimmäiset pennut synnyttäisäs. Rauha o sulone mamma, liikuttava. Itteki oli vuasi takasi ihan pentu viäl.

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Eks ookki, minustaki. Mää ole taas ihan lääpälläni.

   Poista
 18. Paljon onnea kauniista pennuista emolle ja emännälle!

  VastaaPoista
 19. Voi, Onnea oikein isosti! Kyllä ovat nätin värisiä ja kuvioisia, muusta nätiydestä on turha mainita mitään ♥ ♥ ♥ Onni, että kaikki meni hyvin, aina kun ei välttämättä mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan totta, ain ei men kaikki hyvi kissoje ja kissapentuje kans. Saa ol kiitolline et emo ja pennut voi hyvi.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!