lauantai 23. marraskuuta 2013

Ikävä

"Ma-uuuu, mis mun kaikki leikkikaverit on?" näyttää Rauha kyselevä kankaspuitte päält.
Ny o kulunu tasa viikko siit ko Raita ja Elli viime lauvvantain lähti uusii kotoihis. Eetu oli lähteny jo pari päivää aikasemmi sama viiko torstain.

Ole saanu se käsitykse, et Raita selvis muutoksest kaikist helpommi. Jo ensimmäisen ehtoonas uudes kodos hän makas uude emäntäs sylys ja kehräs. Ei mikkää yllätys mul. Vaik kyl hänki meni josaki vaihees piiloo jääkaapi taa nukkumaa. Eetult ja Ellilt oli päässy oikee itku, ko tuli nii emmoo ja toisii pentui ikävä ja uudes paikas pellootti. Elli oli itkeny kovi: auu, auuu, auuu...

Onneks tämä suru pia iloks muuttuu ko pennut tottuu uusii kotoihis. Ja on jo varmaa muuttunukki. Elliki uskaltaa jo ottaa turvas menemäl emäntäs syllyy.

Me ollaa Ruska ja Rauha kans vaihteeks oltu näit marraskuu pimmeit päivii ja pari aurinkoistaki mail.

Rauha o kans ikävöiny. Hän maukuu viäläki sillo tällö. On ehkä ollu outoo ja orpoo ko ei ol ennää leikkikavereit. Mää valla hualestui ko tuntu et meil o kaks aikuist kissaa jokka ei tee muut ko makkaa. Rauha kyhnäs Ruska kyljes ja välil ain maukasi, unisaski. Emmää silti tiä vaik Rauha muutonki olis tämmene juttelevaine kisu, mutte huamannu Rauhal tommost maukumist silloko kaikki pennut oli viäl koton. Must tuntuu et hän maukuu siskoje ja velje perrää.

Pentuees Raita oli lyämätön leikijohtaja, ain ensimmäisen menemäs ja leikkimäs. Ja Rauha oli kaikist rauhallisin, hän tarkkaili ja meni muitte mukan. Ko hän jäi yksinäs, ni ei hän ensti oikee osannu leikkiikää ko ei ollu kettää näyttämäs et mihes mennää ja mitä leikitää. Eikä ollu yhtää painikaveriikaa.

Mää ole leikittäny Rauhaa hiirulaisil. Ruskaki pari kerttaa o leikisti vaaninu hänt ja paininu häne kansas. Enimmäkses Ruska yrittää ottaa välimatkaa, ko Rauha o muuto kaivamas häne masukarvoistas nissää imettäväks.

Rauha näyttää isolt, ei mahdottomasti ennää kokoerroo ol Ruskal ja Rauhal. 
Saas nähd mimmosiks näitte kahde kissa välit muatoutuu ko Ruska leikataa ja Rauha täst viäl kassoo.

Surulline ja ikävä olo tuli, ko Ruska pyysi pentukamarii joka ny o kylmilläs. Kolkko ja kylmä kamari. Ruska kiärsi kamari ympäri ja haisteli nurkat ja mää rupesi oikee suremaa ja ajattelemaa elämä ja kaike elollise katoavaisuut. Suvel oli vilsket ja vilinää ja lystii ja lämpöö ja ny o kamari tyhjänäs kaikist piänist asukkaist ja kylmilläski viäl. Et "ruaho kuivuu ja kukkane lakastuu". Ei nävy pentuhuanee klasist ennää yhtää kukkastakkaa, ulkon o syksyst ja ankeet ja märkää ja puut paljait ja lehdettömmii.

Mut ei sunkaa ny tollai sentää saa ruvet synkkämiäliseks. Pennuil o elämä edes ja kaikil uus koto. Varmasti he tua paljo illoo ja lystii ja hyvvää miält uusil ihmisilles. Ja meilläki o sentää Rauha.

Ny Rauha o alkanu hiukka riahumaanki - ja kiipeilemmää. Ko hän yhten päivän kaato iso kaktusruuku, niät kaktukselehtii ja -oksii ja multaa levis ympäri, mää jopa miälelläni siivosi jälkii. Ihan virkistyi, ko Rauha muistutti, et pentukissa hän sentää o ja häl o pennu touhut. Hyvä ette sentää kameraa hakenu ja ottanu kuvvii häne aikaasaannoksestas eli sotkust.

Ikävää o lisänny seki, et täl viikol o ollu synkkii ja pimmeit päivii. Tänäpä sentää paisto aurinko. Mää lähdi ulos haravoimaa lehtii mut mut sit rupesinki kitkemää kasvimaat. Ihmeellist, en ol ikän kuullukkaa, et viäl marraskuu loppupual vois rikkaruahoi kitkee. 

27 kommenttia:

 1. Usko pois, että vielä pennun leikkyys näkyy...kunhan ikävä sisaruksista hellittää <3
  Luonnolistahan se on että haikeus sinulla on kun pentukoppa on lähes tyhjä. Ja iloksi elämä muuttuu !
  Joulukin kohta edessä ja teillä on kaksi tonttulasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leenajapojat, juu kyl mää usko, tämä oli tämmest murhet ja tunnelmointii. Tääl maal olis ollu ihan toisemmoist jos koko se pesue olis tääl juassu ja karannu ja hypelly. Olis usiampiki kukkaruukku saattanu puttoil. Yks joka niit kavereit ei yhtää kaipaa, o emo Ruska. Se o luanno laki, et kissapennut lähtee elämää ommaa elämääs, kissaemo sen tiätää. Kyl määki se hyvi tiädä, mut kui ny vaa ole ikävöitteny. Aika ystävällisesti Ruska suhtaantuu ny Rauhaa ko he o kahdestas, mut luulev vaa et Ruska pualest tämäki sais lähtee. Vähä niinko et EVVK. Mut mum miälestäni Rauha kyl ikävöittee leikki- ja painisiskojas ja -veljees.

   Poista
 2. Rauha ♥
  Ehkä Rauha pääsee elementtiinsä kun jäi ainoaksi lapseksi ja näyttää teille vielä närhen munat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ny rupes jo ihan jännittää. Mitäs ne närhe munat mahtaa ol ja koska Rauha ne näyttää?

   Poista
 3. Rauhasta taitaa kasvaa roteva tyttö! Onneksi nyt viikonloppuna on aurinkoista ja valoisaa. On varmaan suuri kontrasti kesään, suven kukoistavaan luontoon ja pentujen touhuihin, ja nyt kun pois muuttavat pennut ovat muuttaneet ja luontokin kuollut, kaikki oikein korostuu. Voimia!
  Rauha taitaa olla nimensä veroinen kissa. Iloa ja onnea perheilleen tuottavat kaikki uusiin koteihin muuttaneet, kuten Rauhakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, juu, näyttäs silt et Rauhast o kassoomas roteva ja iso tyttö.
   Aurinko ja valo tekkee hyvvää silmil ja miälel. Tämä marraskuu pimeys o kyl suuri vastakohta viime suvel, joka oli ihana, aurinkoine, sulone ja lämmin. Ja Ruska suloset pennut oli osa sitä ihanaa suvvee.
   Ei silti, kyl täsä huilattuki o. Mää ole nukkunu kymmenee astikka harva se aamu (ja vastaavasti ehtoosti yäkyäpelöiny yli pualeyä.)
   Se o kissois ja varmaa koirisaki mukavaa, et ne o todellissii hyvä miäle ja ilo lähettiläit kaikil niil jokka eläimist tykkää ja niit arvostaa.

   Poista
 4. Voi, meidän sakki lähettää teille rutkasti iloa ja positiivista voimaa! ♥

  Elo helpottaa varmasti tässä ajan kanssa, luontokin valostuu lumen myötä ja pian pääsette odottelemaan kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos tee saki terveisist.

   Lumi olis kyl mukavaa, tulis valosampaa.

   Poista
 5. Voi mitkä ihanat kuvat ♥.
  Muutaman viikon päästä varmasti pääsette tavalliseen arkeen kiinni ja Rauhakin varmasti vähän villiintyy. Tämä pimeys tuntuu just ny nii lohduttomalta, mutta onneksi se on väliaikaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, aika huvittavvaa et mu tarttee ellää toivos, et tämä rauhalline Rauha täst hiukka villiintys. Tullee miälee ne tunnelmat, jokka oli siin huushollis, joho Ruska edellisist pennuist kaks, Didi ja Minni, oli vuasi takasi muuttanu. Emäntä sai ol sydän syrjälläs, ko koko aja josaki päi kilisi ja kolisi ja paukku ja jotaki putos ja meni rikki. Ja isännä hiano panamahattuki löydettii korkeelt ylähyllylt ja revittii ja syätii! Juu, ei, ko sitä ajattellee, ni kyl täytyy sannoo, et tämä rauhalline Rauha o sentää ihana kissapentu.

   Poista
  2. Niin äkkiä se taas meni ja öpset lähteneet. Ompa Rauha jo ios tyttö. Kyllä noista hyvä pati tulee. Onhan se outoa lapsille kun kaverit yhtäkkiä häviää ja vieraat paikat ympätillä. Onneksi nopeasti tottuvat uuteen oloon ja eloon.
   Oikein hyvää sunnuntaita!

   Poista
  3. Mummeli, hyvvää pyhäpäivää sinulleki! Rauha o tosi iso tyttö, niinko ne muutki pennut o jo isoja. Tänä aamusti Rauhal ja Ruskal oli kovat painiottelut. Ihan niinko Ruskaki alkas ymmärtää, et hän onki saanu leikkikaveri täst omast jälkeläisestäs.

   Poista
 6. Voi Rauha reppanaaa, kovin onkin ikävöivän näköinen, onneksi on sentään Ruska kaverina ♥
  Leppoisaa sunnuntaita teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisaa pyhäpävää sinulleki, Seijastiina. Juu, Rauha o erikoisasemas. Muil pennuil ei ol tukkee eikä turvaa omast emost uudes kodos, mut silti heki sopetuuu. Tai on jo sopeutunukki ja löytäny turvas uusist ihmisistäs.

   Poista
 7. Rauha ♥ Hyvä, että Rauha sentään vähän tuhoa teki, ettei ihan vaan loikoile! Toivotaan paljon aurinkoa ja pieniä vaarattomia tihutöitä tulevalle viikolle. Ne piristävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., tänä aamusti mää heräsi sihe, ko Rauha leikki vaaleeruskeel hiirulaisel. Sit hiirulaine meni piiloo jääkaapi al, enkä määkää saanu sitä hiirt siält pyydystettyy, et Rauha olis voinu jatkaa hiire kans leikkimist. Sit hän löysi piäne pallo, jota pyäritteli pitki laatet. Ja seuraavaks otettii oikee hyvät painomatsit Ruska kans. Sit oliki jo aika men torkkumaa aurinkoläikkää kukkapöydäl.

   Poista
 8. Rauha näyttää oikein isolta ja hyvinvoivalta ♥ Jospas kissa onkin nimensä mukainen: rauhallinen? Vaikka siellä pentuja ikävä onkin, niin asiat pennuilla ovat varmasti hyvin. Ihana että sait ajatukset käännettyä positiivisiksi:)

  VastaaPoista
 9. Myrsky ja Minna. Rauhan nimmee funteerattii viikkotolkul, siis ainaki mää jahkasi se nime kans. Rauha tuli siit, ko hän näyttäs oleva nii rauhalline. Toisii nimiä, jokka oli viimisee astikka ehdol, oli Tyyni ja Leuto. Mut Rauha täst ny sit tuli.
  Juu, kaikil pennui o mahdottoma hyvät kodot.

  VastaaPoista
 10. Ihan unohtui kirjoittaa, ett Rauha on suloisen näköinen...kaunis tyttö !
  Nauratti tuo panamahattuepisodi...:D
  Tiedä vaikka Rauhakin vielä alkaa paukutella kangaspuita...kun siinä päällä noin nautiskelee.
  Rauha ja Ruska-äiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leenajapojat, Rauha on minust ihan lumoava näköne. Tämä hämärä valaistus ei tee oikeut hänel. Mut hän ei ol mikkää hentone tyttö, niinko kuvistaki näkkyy. Se vast oliski jottai jos Rauha alkas paukuttaa kankaspuit...

   Poista
 11. Mielenkiintoista seurata millaiseksi Rauhan ja Ruskan yhteiselo muovautuu. Leppoisa oleilu on aina parempi kuin se jatkuva tappelu, jota meillä oli yli 3 kk yrittäessäni saada Minnille kaveria.

  VastaaPoista
 12. Minni, ilmam muuta! Ei tappeluu ja sähinää meillekää toivot. Luulis, et emol ja pennul olis edellytykset leppoisii väleihii. Mut ei sekä ain onnistu, ole ymmärtäny.

  VastaaPoista
 13. Paula, pistä jo uus postaus. Tämä yksinäisen näköinen kissa näyttää niin surulliselta, että se tarttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kyl mää ole itteki huamannu et tämä ikävä seisoo tääl mut valitettavasti ikävä jatkuu viäl ainaki huamise päivä, ko mää ole menos Porrii ja Merikarvial.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!