tiistai 5. marraskuuta 2013

Tääl me huilataa

Pennut o tullut luavutusikkäisiks mut viipyy meil viäl ens viiko loppupual. Aika rauhallissii he o kaike kaikkias. Mitä ny pari riahukohtaust päiväs. Mahtaak tämä pimmee vuadeaika vaikuttaa kissapentuihi ko he nukkuu tuntikaudet pitki päivää, ja yäseetki muuto, mut he herrää aikasi, sillo ko mää viäl nuku. Mää ole unes ja tunne olevani piänte kissai trampoliini, jonka pääl hypitää ja pompitaa.

Mul o jo pari ihmist huamauttanu ekko he o kattonu tän plokkii, et onko mittää uut meil tapahtunu, ni ain vaa siäl o se "eläinlääkäri" ja "muit etappei". Ko ei siäl edes ol muut ko se eläinlääkäri, misä ne muut etapit viipyy? 

Pennut nukkuu välistäi yhdes, liki toisiis. 

Taik sit kuka missäki. 

Täsä Raita nukkuu sänkypääl. 

Edina taas nukkuu sänky al. (Ei ol emäntä viälkää päättäny Edinal arkinimmee, vaik lissää ehdotuksiiki o tullu, mm. Dinsku, Pulla ja Aava.) 

Eetu ja Elli nukkuu toises kamaris ikkunalaudal. 

Täsä viäl nukkunaamat. Paitsi et nää heräs, ainaki aukasi silmäs, ko mää tuli ottamaa kuvia. 

Ruska oleskellee usseimmite omas rauhasas, vähintäs sänky toises pääs. 

Tätäki viäl näkkee mut ei kovi ussei. Jännä et täsä kuvas o viäl se pentuje alkuperäne imemisjärjästys. Vaik ei se ain just tämä ol, on ollu vaihteluuki nähtävis. 

Tavallisempaa o sattuu näkemää tai kuulemaa, ko joku pentu tahtos immee ja Ruska häätää pois, sylkee ja murisee. Ruska o kypsyny, nämä häne lapses sais lähtee ihan millo vaa. Ruska näyttääki ihan likistyvä isoje pentuje al.

Mää en tiä, mahtaak hän jo tiätää, et yks jääki tän. Ja mitä hän siit tykkää. 

Hiljakkoi o tapahtunu edistysaskeleit, niit etappei siis. Elli ja Eetu joil mää pitkä aikaa syäti raksui kädestäni, o oppinu ihan itte syämää niit. Yhtäkkii vaa. Edellisen päivän oppi Eetu ja seuraavan Elli. Oli mul oikee tyävoitto. Lisäks Eetu o oppinu syämää yht lai pussiruakaa. Näyttäs siis et ainaki yks pentu suastuu ja suvaittee syäd ainaki yht sorttii niist kaikist monist sorteist, joit tähe mennes o tarjottu. 

Pentuje suurherkkui o mikros kypsennetyt silakkafileet ja broilerisuikaleet, raaka jauheliha ja valmiin ostettava kissamaito. Ja kyl he viäl mielelläs syä kermafiiliiki. Nii, ja kaikki he ny syä kuivaraksui. 

16 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teidän kuulumisia! Pienokaiset kasvavat niin kovaa vauhtia, että vaikuttavat kohta jo ihan kissoilta ♥ Paljon rapsutuksia teille! Muistakaa leikkiä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mamma N! Kyl leikitäänki. Viimine leikki o se ko hypitää tiskipöydäl, se opittii just elispäivän, ja kaikki neljä penkoo ja tutkii, mitä jännää tiskipöydäl onkaa. Sitä mukkaa ko he hyppii, emäntä nostelee heit laatteel. Aamusti ko mää viäl nuku, he ussei leikkii semmost, et he mennee ainoosee (issoo) kukkaruukkuu, joka o hee ulettuvillas, ja levittää multaa yltympäri. Ja sit o tiätysti paljo lelu- ja painileikkei.

  VastaaPoista
 3. MInäkin aloin jo ihmetellä, kun ei ollenkaan Porin tytön pata porise, että onko joku tauti iskenyt. Suuri helpotus tuleville emännille, että raksut kelpaavat. Eiks Lumia sopis paremmin kissalle kuin kännylle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö... Lumia? No mikä ettei? Aika hiano ehdotus tämäki.

   Poista
  2. Mistäs tua kännykä nimi Lumia mahtas oikee ol peräsi? Mää kattoi latina sanakirjast, ja siäl o lumen, joka tarkottaa: 'valo, valaistus, valaisin; päivä, päivänvalo, elämänvalo, elämä; loistava esimerkki, esikuva'. Muttei täl lumen-sanal ehkä ol mittää tekemist ton lumia-sana kans? Vai onko? Lume-sana taas tarkottaa illuusioo. Ni, ja suameks lumia tiätysti tarkottaa 'lumia'.

   Poista
 4. Voi noita pikkunassuja, miten ovat suloisia♥

  VastaaPoista
 5. Pulskia ja hyvinvoivia lapsukaisia. Ruska-emo näyttää jo pieneltä noiden rinnalla. Tuntuu varmasti haikealta kun pennut lähtevät maailmalle, mutta onneksi yksi jää lohdutukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ihan totta! Ko Ruska synnyttää pikkupikkupennut, hän suurenee mu silmisäni ja miälesäni jättiläiskissaks. Ja sitä mukkaa ko pennut kassoo, Ruska kutistuu. Ton pentukasa al Ruska näyttää ihan piänelt. Pentuje hyvästely tuntuu haikeelt mut toisaalt o huajennus, ko voi asettuu ommaa olloos.

   Poista
 6. Kivoja pötkylöitä! Ja ihan kissan näköisiä jo, ei mitä tahansa pikkupirpanoita :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, kissan näkösii pötkylöit, juu. Ja välistäi tuhatjalkasii, ko vilinä käy...

   Poista
 7. Voi kuinka ovat kasvaneet ja komistuneet kerrassaan ♥
  Herkkuruokia on heillä kyllä kelpaa ja hyvän ruuan päälle uni maistuu.
  Kuvat aivan mahtavat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, kiitos! Kyl heist o tulos komioit kissoi, kuulemma Pinkkitassu kissala tähä asti kookkaimmat pennut.

   Poista
 8. Pennut näyttävät jo pienikokoisilta kissoilta! Ruskalla on ollut melkoinen urakka pentujen kasvattamisessa, kuten henkilökunnalla myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, nämä o täyt tavaraa, 100 % piänii kissoi. Ruska o antanu kaikkes pentujes hyväks, ny urakka o täyn ja olis valmis päästämää hee menemää. Mää ole pääasias nautiskellu hee sulosest seurastas. Mitä ny hiukka ole siivonnu hee jälkiis ja tarjoillu suuhuupantavaa.

   Poista
 9. On ne komeita kissoja. Ja ison näköisiä!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!