perjantai 16. toukokuuta 2014

Aamuriahut

Melkei joka aamu meil o aamuriahut. Ko aljetaa pettaamaa pettii, Ruska ja Rauha hyäkkää lakanoihii ja peittoihi riahumaa. Viimeistäs ko peti o peitetty, kissat painii ja riahuu peti pääl.
Silmät kannattaa pittää kii varmuude vuaks.

Rauha o tasavertane taistelupari Ruskal. Melkei yht isoki.

Ussei Rauha o haastaja ja hyäkkääjä ja Ruska ottaa hyäkkäykset vastaa.

Ruska rähiseeki täsä riahus. Rauha ei muris emolles Ruskal, vaik muuto onki äänekkäämpi ja puheliaampi kissoistamme.Eilä oli harvinaiset ehtoriahutki.

Tääl suvilystitalos o iso avovintti, joka o täyn sukupolvie kromuja. On lampaataljaa ja vanhaa pölyttynet palttoot roikkumas ja paffiloorii ja kenkärajoi ja saappait, vanhoi sanomalehtii pinopäi ja vaik mitä. Vintis o jännittävä hämärää.

Yleensä olemme tarkkoi eikä kissat pääs vintipääl seikkailemmaa. Mää pelkää et vintis olis jottai vaarallist, vaik lasisirpaleit tai vanhoi tyäkalui, joihi vois loukat ittes. Tai jottai loukkui, joist ei kissa pääsiskää pois. Eilä ehtoosti miäs kävi vintis ja Rauha livahti overavost niättei miäs edes huamannu mittää. Sikko huamattii ja Rauhaa mentii pyydystämmää, Ruskaki livahti.

Täsä Ruska ja Rauha hämäris olosuhteis. Kyl oli hauskaa heil. En sit malttanukkaa ihan äkkii keskeyttää hee riamuus, ko he karas ympäri vanhaa vinttii ja tutki koloi ja piiloi, niät hännäpäät vaa vilahteli.

Sit nälkä ajo hee alakertaa ja ruakakupil ja vinti ovi pantii lukkuu. 

18 kommenttia:

 1. Oikea tehokaksiko R & R! Ei varmaan tule aika pitkäksi kun pääsee painimaan ja vielä ylläriretkille uusiin paikkoihin! Olisi sitä itsekin kiinnostunut jos pääsisi noin pienikokoisena olentoja isoon ja hämyiseen seikkailuun.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokaksikko juu! Uudet paikat o ain mahdottoma hianoi, jopa kaapit ja konttuurit, joihi ei normaalisti kissat pääs. Ko kaapiove avvaat, ni heti kissa o overavos. Saatikka et joku iso vintti.
   Hyvvää viikoloppuu teilleki!

   Poista
 2. Jee, uusi seikkailumaailma! Meilläkin livahdetaan vintille, mutta annan poikien mennä. Joskus sieltä kyllä kuuluu räminää, mutta ei ole sattunut vakavampaa.
  Hienoa, että Rauhalla ja Ruskalla on näin leikkikaveri kotona, kun molemmat tykkäävät riehua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki rupesi ny harkittemmaa, et kyl kissat täytyy päästää seikkailemmaa, ko nii hiano paikka o olemas. Ruska ei varmasti yksinäs ennää riahuskaa, ainaka kovi paljo, jollei olis riahukaverii Rauhast.

   Poista
 3. Kyllä on ihana pari nuo kissat ja ne löysi oikein kunnon seikkailumaan, varmasti ovat sinne pyytämässä toistekkin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl seikkailumaa löyty. Tääl mail o enämpi läänii ja mahdollisuuksii ko kaupunkiolois. Kumpiki kissa o oppinu avvaamaa kahvalliset ovet, niät täytyy ol ylimääräsii virityksii, ettei he men sin min ei tahdot hee menevä. Ulos he pääsee vaa valjais.
   Mukavaa viikovaihdet sinullekki - ja Himmul.

   Poista
 4. Vintti, se vasta mielenkiintoinen paikka! Niin kissojen kuin monien ihmistenkin mielestä, tai ainakin minun mielestäni.

  Meikäläisen silmissä kissapaini näyttää aika hurjalta -yhden kissan taloudessa kun Myrskyllä ei ole niitä painikavereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vanha talo iso vintti oli kyl ihmemaa minullekki ko mää siäl ensimmäist kertaa kävi. Ja olis monel muullekki.
   Kissapaini o oikeesti aika hurjaa. Jos kissoil o hyvät välit ja luattamus, ni suhde kestää rajut painit ja murinat, eikä silti ol tosi kysymykses. Jos taas o epäluulo, sillo ei ol varraa paljo painii eikä hyäkät, ettei "helvetti" pääs irti. Kissatappelu nimittäi o helvetillist, yhtläi naaraitte välil ko urostenki.

   Poista
 5. Hauska kaksikko. Vintillä oli varmasti mukavaa heidän mielestään.
  Minulle tulee huomenna kylään poikakaksikko. Kyllä täälläkin on sitten kovasti tohinaa; kaikki mummon pölypaikat löytyy.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täst muistuki miäleeni, et ko miähe sukulaispojat o käyny vanhempais kans tääl, ni pojat o tahtonu men vinttii. Heist taitaa vintis ol yht jännää ko kissoistaki. Sun poikakaksikko taitaa pyhkii pölyt sänkyi alt ja nurkist, jos imuri jälliilt o jottai jääny.
   Kiitos, hyvvää viikolloppuu sinul ja pojil.

   Poista
 6. ♥ huippu söpö kaksikko :) :) Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksikko kiittää. ♥ Mukavaa viikovaihdet sinul!

   Poista
 7. Aamuleikit virkistävät mieltä hyvin nukutun yön jälkeen! Niin täälläkin. Tuollainen ullakko on kyllä varmasti tosi kovasti Rauhan ja Ruskan mieleen, paljon uutta tutkittavaa ja ihmeteltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikis mu vanhois lakanoissani o piänii läpiä, leikkivie kissoje kynsie aikaasaamii.
   Ullakko o varmaanki yht jännittävä ko mailmapyärä tai kummitusjuna, tai koko Linnanmäki.

   Poista
 8. Olipa virkistävää lukea riahuralleista :€) Nyt olen itsekin huomannut kuinka hurjan kivaa on Mesillä Sipin kanssa. Voidaan Pualun kanssa hyvällä mielin viipyä mökkimaassa <3 Mirnauskis Mesi tyttäreltä ja Sipi tyttärentyttäreltä Ruskalle ja isosysteriltä ja siskontytöltä Rauhalle :-) Ja Pualulta nualut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mirnauskeist ja nualuist! Silityksii ja rapsutuksii Mesil ja Sipil ja pusu Pualul!
   Varmasti teilläki on parit kolmet riahut joka päivä. Tellis ja Pualu kattelee, ko kisut riahuu.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!