perjantai 23. toukokuuta 2014

Haaste Pömpsäläst

Mää sai Pömpsäläst haastee huhtikuus. Haaste oli miälesäni mut sit tuli muitaki asioit ja välil haaste unhottuki. Kiitos Kirsikal haasteest.

Haasteen tehtävänä on
1. Vastata saamiisi kysymyksiin
2. Keksiä viisi uutta kysymystä
3. Haastaa viisi bloggaajaa tekemään samoin.

Lisäks mää ota oikeudekseni kuvittaa tämä haastejutu kulunee viiko kevätkukkakuvil. Kuvat ei liity tekstii.

Kirsika kysymykset minul:

1. Lehti, pokkari vai kirja? Miksi?

No, riippuu tilanteestaki. Miälelläni mää plärrää aikakauslehtii. Pokkari ja kirja o lukemise kannalt ehkä samavertaset, mut mää tykkää kovakantisist kirjoist, ko ne säilyy paremmi kirjahyllys. Kirjoi o mu miälestäni mukavempi lukkeeki, ne tuntuu sillai kättee sopevilt.

2. Oletko luonteeltasi enemmän erakko vai sosiaalinen persoona?

Sekä että. Nuarempan mää oli enämpi erakko mut vanhemmite ja ijä myätä ole tullu seurallisemmaks ja tutustu helpommi uusii ja erilaisii ihmisii.

3. Harrastatko jotakin?

Harrasta. Nykko ole eläkkeel, harrasta melkei päätoimisesti. Tähä vuadeaikaa harrasta erityisesti puutarha- ja pihahommii. Sit mää harrasta kissoi ja ole kissoje ansiost tutustunu monnii uusii ihmisii. Mitäs viäl? Käsityät, kirjottamine, lukemine, netti, plokipito, facebook, matkat, valokuvat, kukkaset, koti, sisustus, vanhat tavarat ja vähä uudetki... Mää harrasta elämää.

4. Oletko miten sukurakas, pidätkö paljon yhteyttä sukulaisiisi?

Soitellaa siskoje kans, joit o kolme, ja käydää toine toisisamme. Siskoje lapset eli nuarempi sukupolvi tuntuu joskus elävä vähä toisel planetal ko meikäläine eläkeläine. Siskot kertoo lastes kuulumissii, ja näitte kans pidetää vaihtelevasti yhteyt ja treffataa sukujuhlis. En katto itteeni ylettömä sukurakkaaks ihmiseks.
5. Pidätkö työstäsi?

Oli ylitte kolmekymment vuat samas tyäpaikas, eli viihdyi ja tykkäsi, vaikken ny joka hetki. Kyl mää miälelläni jäi eläkkeelleki. Ja ny tykkää näist askareistani mitä mul o. En ny ihan kaikist. Olisi kiva jos koton kävis siivooja ja ruuvvaalaittaja. Pyykkäämisest mää tykkää nii paljo ette luavuttas sitä kellää toisel.

Mun viis kysymystäni. 

1. Aamun ensimmäisesi?
2. Ilon aiheesi?
3. Huolen aiheesi?
4. Ylpeyden aiheesi?
5. Illan viimeisesi?

Tämä haaste o kiärrelly plokeis kevvää mittaa mut mää taida kumminki lähettää nämä kysymykset muutamil kissaystävil. Eli siis viidel kissal:

1. Kissiminni
2. Neiti Ilona
3. Sulo Naukula
4. Sijaiskodin Myrsky
5. Keke Kassula

24 kommenttia:

 1. Ylen hyvä harrastus :)
  Tuo elämä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tullee harrastanneeks ihan huamaamati, ja ympäri voorokaude. Eikä silti tul liijja raskaaks.

   Poista
 2. Hienot vastaukset ja niin ihanat kukat!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat kukista. Minäkin muuten valitsen mieluummin kirjan kuin pokkarin. Ja samoista syistä kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat o ihanii ja kauniit ja sulosii, sentakia niit o kiva kuvat.

   Jos lukkee sänkys, kirja pyssyy paremmi ottees. Pokkari puttoo ja hiukka hankala pitää auki.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Sulo vastaa siihen varmasti tuota pikaa. Heti aamuriehun ja päiväunien jälkeen. Saattaa ilmestyä jo huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää meinasinki tul kertomaa tämä haaste Naukulaa, mut kerkesitte huamaamaa jo itteki. Hianoo jos Sulo ossaa jo vastat. No, tiätysti, Sulo ossaa jo vaik mitä.

   Poista
 5. Elämän harrastaminen kuulostaa kivalta. Ei ole tainnut tulla mitään kriisiä eläkkeellejäämisen johdosta. Pohdin sitä, koska asia on itselleni ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalt ei mut toisaalt kyl varmaa jotaki kriisii oli, tälläi näi jälkikättee ajatelle. Koko viime vuade mää kauheesti funteerasi aikaa ja aja kulumist ja elämä loppumise ja kualema ajatus on ollu paljo miäles. Vaik viime suvi oli ihana ja pitkä, siit jäi rasittava vaikutelma. Talvel mää toivoi et talvi kestäs mahdollisimma pitkää, et sais huilat ja huilat vaa kunnol, ko viime vuasi oli nii rankka. Kriisi ei ollu sitä, ettei mul olisi ollu tarpeeks tekemist, pikemminki päivasto, oli liikaaki ja mää ehkä vaadei itteltäni liikaa, ko kerra oli olevanas aikaa enämpi ko enne. Monimutkast siis. Sitä o vaikeet käytännös hyväksyy, et saa ottaa rennommi ja löysemmi ko enne.

   Poista
 6. Minni kiittää haasteesta ja palaa asiaan:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta maukaisee Keke Kassulasta. Tarttuu haasteeseen nelin käpälin ja miettii vastaukset veljensä Kassun kanssa. Paita ja peppu kun ovat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Käydää kattomas, mitä veljekset vastaa.

   Poista
 8. Upeita kevätkukkia. Elämä on silloin mallillaan kun se on harrastamista eikä työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tyäki o tiätysti parhaimmillas elämää ja harrastust. Sillo o vaikee pittää näppejäs tyäst irti edes ehtoisi tai viikoloppuisi.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, kukat o nii ihanii ja kauniit ja sulosii.

   Poista
 10. Musta tuntuu välillä myös vähän elämän harrastamiselta , vähän sitä vaan työt haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, ehkä se o vähä perinnöllistäki...

   Sää olet siin onnellises asemas, et olet saanu harrastaa elämää tyäsäski, ko olet tehny luavaa tyät. Mukko o jo paljo tyävuasii takan, kyl se tyä alkaa haittamaa.

   Poista
 11. Tulisitko meille pyykkäämään ja selvittämään sukkaparit, niin minä voin siivota teillä muita kohteita (ja pestä ikkunat)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiano tarjous, varsinki tua ikkunapesu. Just ny kyl eilä me miähe kans kerriittii pitämää siivouspäivä. Miäs pesi ikkunat ja parvekelasit ja mää imuroitti ja kluutasi laatteet. Ko me oltii tyätouhus, kuultii radiost et oli kansalline siivouspäivä. Mut myähemmi...

   Varsinki suvisi pyykkäämine o mu himohommaani, ja samate pyyki viämine kuivumaa ulos ja kuivanas tuamine takasi sisäl. Silittämine mennee kans siin sivus. Sukkaparei selvittäminenki o hauskaa.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!