torstai 29. toukokuuta 2014

Kakskymment astet

Lämpötila putos tämä viiko alvust melkei kakskyment astet.

Ruska ja Rauha nautiskeli helteest parvekkeel.

Aika naattei he oli. Vissii helle uuvutti. Taik sit se et isännäl ja emännäl oli siivouspäivät.

Mattoi rullattii ja hakatttii pihal, kuskattii pesulaa ja takasi kottii, laatteet imuroitii ja kluutattii, pölyt pyhjettii, klasei ja parvekeklasei pestii.

Kai piänemmästäki kissat hellepäivin uupuu.

"Hoh-hoijjakkaa."

Sit tultii mail käymää ja yhdes päiväs lämpötila laski. Ei puhettakkaa et kissoi ulos tarhaa viätäs palelemmaa.

Määki ole pihahommis tarvinnu mont vaatekertaa pääletyste ja kahdet kalsarit päälihousui al. Ja villamyssy päähääni. Ei muute tarken.

Tänäpä o viilee, kolkko, satteine ja tuuline päivä oltu sisäl koko sakki. Pesäs o ollu valkee.

Ruskaki tuli tähä sanomaa sanases:

"Vois kyl jo kesä tul takasi."

28 kommenttia:

 1. Jaksoitte rehkiä helteessä kodin puhtaaksi. Ei ihme, että kissoja väsyttää. Suloinen Rauha on kasvanut melkein Ruskan kokoiseksi. Nyt on niin kylmää ja sateista, ettei pihatyöt maita pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltii jo etukättee sovittu, et ny suve alvus siivotaa kunnol. Sit saadaa hyväl miälel koko loppusuvi käyd pelkästäs huilaamas koton eikä tartte murehtii et tarttis tääläki joskus jaksaa siivot. Koko viime kevvään ja suven ei jaksettu ko koton olemise ajat meni huilaamissee. Ja maal rehkittii ittemme väsyneiks.
   Kummasti kylmä ilma huanontaa pihatöitte tekemise illoo.

   Poista
 2. Sitä täälläkin on harmiteltu. Ei tarkene olla tarhassa. Tänäänkin on loikottanut vettä koko päivän..ulkoilua siis vain unissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ei ol kyl osannu edes harmitel. Kumma juttu, ei heil ol ollut erityisempää pyrkyy pääst ulos.

   Poista
 3. Kamalan kylmää! Tämä päivä meni ihan sohvalla maatessa; lehtiä ja telkkaria vuorotellen ja yhdet kunnon päiväunetkin! Edellisistä onkin aikaa :)
  Lilla kutsuu kyllä huomenna ainakin muutamia ruukkukukkia kastelemaan ja kiva olis jos sais nurmikon vielä ajeltua kun se joutuu viikon odottelemaan seuraavaa parturointia, mutta vähän huonolta näyttää...
  Kisulit näytti kuvissa niin hyvää mallia, että taidan käydä hampaittenpesulla ja vaihtaa lehden kanssa toiseen makuupaikkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ovat hyviä näyttämään mallia monessakin asiassa. Täällä päin on eilen ja tänään satanut niin, ettei ole tarvinnut ainakaan ulkona kastella. Tänään oli myös selvästi lämpimämpää kuin eilen, mikä tuntui kivalta sateesta huolimatta. Toivottavasti teilläkin.

   Poista
  2. Oho! Mult unhottu oma murre! Jääköö ny tua yleiskiäline kommentti Pepil.

   Poista
 4. Voi kun osaisi tuon kissojen taidon rentoutua. Sitä vain harmittelee tätä säätä eikä saa mitään aikaiseksi. Meillä on nyt satanut niin, että pellot lainehtii. Ja lisää luvataan seuraavan 5 päivän aikana yksi poutapäivä
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on ollut niin kuivaa, että sade on tuntunut juuri tällä paikoin tervetulleelta - säästyn kastelemiselta. Mutta jos pellot lainehtii ja lisää vettä vain tulee, siinä on jo aivan liikaa. Hyvää viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
  2. Tähänki pääsi juttuu yleiskiälel!

   Poista
 5. Onpas Ruskalla närkästynyt ilme! Samaa mieltä meilläkin ollaan. Tai loppuisivat edes nuo sateet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ni, ny vahetettaa murrevaihteel. Drrrr...

   Kyl olis kiva jos satas vaa öisee aikaa ja sopivasti. Päiväl paistas aurinko. Ja tuulis vaa kohtuullisesti, sevvert ettei hyttyset kiusais. Sitä miält me ollaa Ruska kans.

   Poista
 6. Viihtyisä kaupunkiparveke Ruskalla ja Rauhalla. Kyllä te olette jaksaneetkin rehkiä helteellä. Nyt viileämmällä voi sitten ehkä hiukan levätäkin. Villasukat jalkaan ja kissat syliin. Kyllä lämmittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiline päivä meniki ihan huilaamise merkeis. Ja tämä päivä pihakissapentuje pyydystykse merkeis,

   Poista
 7. Kyllä se kesä tulee takaisin, ihan varmasti! Aika kiva aamu oli tänään, ei satanut, ja lämpöäkin 10 astetta... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tunne, ko aamusti meni ulos, oli selvästi lämpimämpää vaikkaki pilvist. Ehtopäiväl kyl satoki, mut tän meil se oli tervetullettaki. Pyhän voi ol viäläki lämpimämpää.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Nii ja kyl mee Rauhaki o sitä miält. Ja mää.

   Poista
 9. Juu mäkin olen samaa mieltä kun Ruska, saisi se kesä taas tulla kun niin hienosti alkoi! Mutta eiköhän tässä ole jo valoa näkyvissä, epävakaudesta huolimatta tulossa lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Kesä siis riittäisi, ihan hirveen kovia helteitä ei välttämättä tartteis tulla : )

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välil o lämpimämpää ko miäsmuistii ja seuraavaks kylmempää ko miäsmuistii. Semmone tavalline suvine ilma olis hyvä, ei tarvittas mittää minkää sorti ennätyksii,

   Poista
 10. Ahkeria olette olleet. Parveke on oikein viihtyisä ja toivottavasti säät lämpenevät pian, että Ruska ja Rauha pääsevät nauttimaan uudesta tarhastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoomisest tullee kyl tavallise hyvä miäli. Jälkikättee. Kyl kannatti siis.

   Toivotaa kivoi ilmoi, kyl niist varmaa viäl nautiskel saadaa.

   Poista
 11. Mä melkein uuvuin jo hommalistasi lukemisesta ;) Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, just sentähde viime suven ei jaksettu kertaakaa siivot kunnol, eikä talvellakkaa. Ny oli pakko ja kyl kannatti ko tuli nii köykäne ja hyvä miäli, ko sai hommakuarma pois harteiltas.

   Kisut o ihanii ja heist tullee ihanii kuvia.

   Poista
 12. Ihan kipeetä tämä säävaihtelu mutta onneksi ainakin nyt aurinko kurkistelee lupaavasti....harmillista että työpäivä mutta nauttikaa te muut jos tämä jatkuu:) Ehkä ne pitkät kalsarit saa taas laittaa takas kaappien syövereihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, mut tänäpä o viäl kalsaripäivä. Muuto mukava ilma, ei tuul kamalasti eikä sada. Aurinko o pilkahtanu.

   Poista
 13. Voi miten rakastettavat kissut ♥ Kiitos kirjautumisestasi Vanhaan Saunaan, toivotavasti sulle riittää siellä viihdytystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhast saunast löyty hianoi savitöit. Semmosii mää kattele miälelläs.

   Nämä kisut o emo (Ruska 4 v.) ja pentu (Rauha 10 kk).

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!