tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kävelee ove pääl

Täsä mee Rauha (Pinkkitassun Edina, EUR e 24) seuraa esi-issäis jalajälkii ja kävelee ove pääl. Ainaki isoisovaari Ludwig o tehny sammaa. Ja kyl isovaari Mikkiki tykkää korkeist paikoist, ainaki kaapipäälisist, vaikkei ehkä ny just ovepäälisist. En ol ihan varma.

Millais täält alas tulis?Vaihteeks o mukava kattel ulos kööki klasist ruvispellol.

Viime suven täsä oli rapsipelto, sitä edellisen suven rypsipelto, sitä edellisen suven ohrapelto. Ny kattellaa syysruvikse häälymist tuules.

Tosa heti klasi takan tölli ja pello väris kulkee maalaistiä. Siin köröttää ihan liki ikkunaa toine toistas isompii traktoreit ja muit ihmeellissii vehkeit.
Kaikis enämpi Rauha tykkää seurat lintui ja käkättää niil. Joskus tiäl kulkee naapuri kissa. Joskus hiljasee aikaa jänes. Ja sit taas auto tai moottoripyärä. 

27 kommenttia:

 1. Rauha on kyllä oiva lisä Pinkkitassujen lentojoukkueeseen! Ihanat ilmeet ja varsin kuningatarmainen olemus toisessa kuvassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha vissii harjotteli kuninkattare ilmeit jo sillo ko sai lainat Naukula Helmi kruunuu, vaik nukkuki kruunu pääs.

   Poista
 2. ovien päälle ei Mikki-isoisä ole älynnyt hypätä, mutta kyllä korkeat paikat muuten viehättävät kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää muistele et olet kertonu ain ensimmäitteeks hotellihuanees tukkivas korkeet kaapipääliset tyynyi kans, ettei Mikki pääs sin ulettumattomii. Mu tarttee ol varovaine tiskikaapi ovie kans. Jos niit pittää auki, Rauha ruppee mittailemmaa niit, et hyppäiskö ja mist pääsis hyppäämää sin ove pääl. Mut ne o nii soukat ettei edes Rauha pysty niitte pääl tasapainoilemmaa. On pudonnu kerra. Ruskaa korkeet paikat kans viähättää muttei ovepääliset sentää.

   Poista
 3. Lintujen käkättäminen on tosi tärkeää, että henkilökunta tietää kuka on pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyl heti henkilökunta tiätää, et lintu siäl Rauhaa taik Ruskaa käkätyttää.

   Poista
 4. Hih, Rauha... ootpa hassu! Jotenki sieltä oven päältä sitten visssiin tulit alaskin, kun pöydällä käkättäminen näyttää maistuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha vastaa: Mä ensin suunnittelin tulevani ovenpäältä alas ihan siitä seinän vierestä. Siin on semmone piironki sen oven vieres. Siittä mä sinne oven päälle aina ponkasenkin. Mut sit mä huomasin, etten mä voi siihen hypätä ku just siinä on kauheen paljon tavaraa. Mä hyppäsin vähän kauemmas, ku siinä on tyhjä kohta. Juu, hyvin mä pääsin. Ja pääsen.

   Poista
 5. Rauha on hurrrjan taitava ja kaikenlisäksi ihan supersuloinen ♥
  Ja komean viljavat ovat maisematkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyl hän mustaki o sulone. Ja trapetsitaiteilija ihan luannostas, niinko kissat o.

   Poista
 6. Kylläpä Rauha on rohkea kiipeilijä. Nron siskolla on sama harrastus kun taas pojat pysyttelevät lattiatasossa sisällä. Köökin klasista on hyvät näkymät, oiva paikka tarkkailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerol onki sentää mahdollisuus huimapäisii kiipeilyharrastuksii ja seikkailuihi ulkon. Ja oikeesee mettästyksee. Rauha pyydystää leikkihiirii sisäkissan.

   Poista
 7. Ovien päällä kävely on kivaa, myös Minnin mielestä. Alastulo ei aina ole helppoa ja silloin nau'utaan mammaa apuun.
  Ihanan leppeä tunnelma noissa köökin klasista katselu -kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sukulaissialu siälläki. Kerra Rauhalt ote lipsu ja hän jäi roikkumaa kahde etutassu varraa ja rupes oikee rääkymää. Mää ja Ruska rynnättii kattomaa mikä hätä mut loppui lopuks Rauha itte pudottautu ihan hallitusti laatteel. Hyvi siittäki selvittii onneks.

   Poista
 8. NeitiCassinen pyytää kysymään Rauhalta vinkkejä, miten sinne ovien päälle pääsee? Kiinnostais nimittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha pyysi vastaamaa NeitiCassisel, et täytyy kattoo semmone ovi, jonka likel o jottai huanekalui. Ihan laatteelt astikka ei ehkä jaks ponnistaa. (Jokuset kyl jaksaa laatteeltaki.) Esim. piironki tai pöytä tai tualiki o hyvä. Sit täytyy kattoo ja suunnitel tarkkaa, mittail se hyppy etukättee. Ja site ponnistaa just sopivasti ja tähdät sihe ovepääl ja pittää tasapaino, jos ovi heiluu.

   Poista
 9. Rauha on ihan hassu siellä korkealla. Ja NIIiiN IHANA tapaus, itsevarman oloinen kuninkatarrinsessa <3 Mesi isosysteriltä mirskut ja Sipi ottanee oppia tätiltä. Hiano ja kaunis Rauha <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosysteril puskut ja pusut ja Sipi-pikkusel miukut ja maukut ja rohkasut et olet tarkka tyttö ja hyppäät vaa ni kyl se ove pääl oleskelu sultaki luanaa. Se o helppoo. Kissoi ei huimaa.

   Poista
 10. Ankamoinen akrobaatti:)
  Taitaa olla kovasti kiipelystä tykkävää sukua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä hassui kiipeilykissoi. Vaik ei silti, kyl kai vissii kaikki kissat kiipeilee. Nämä suarastas lentää.

   Poista
 11. Rauha saattaisi menestyä mainiosti sirkuskissanakin, mutta ehkä on kuitenkin parempi, että hän tyytyy esiintymään vain siellä kesälystipaikassa. Ja missä maisemissa pääsee vielä väkättämäänkin siivekkäille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaseks Rauha saa tyytyy essiintymmää kotoväjel. Heh-heh, ko tullee viarat, hän ensimmäitteeks painelee sänky al piiloo. Mut kyl uteliaisuus pia voittaa ja o pakko tul kurkkimaa et ketä tuli. Rauha mennee heinäkuu 26. päivä Helsinki Kaapelitehtaal kissanäyttelyy. Saa nähd, mitä hän siäl keksii.

   Poista
  2. Toistaseks Rauha saa tyytyy essiintymmää kotoväjel. Heh-heh, ko tullee viarat, hän ensimmäitteeks painelee sänky al piiloo. Mut kyl uteliaisuus pia voittaa ja o pakko tul kurkkimaa et ketä tuli. Rauha mennee heinäkuu 26. päivä Helsinki Kaapelitehtaal kissanäyttelyy. Saa nähd, mitä hän siäl keksii ja millai pärjää.

   Poista
 12. Ovenpääliselämä. Toiset sen osaa toiset ei. ;) Täällä alastulo on optimoitu niin, että kun tasapainoilu alkaa kyllästyttämään kaikuva MOUU kuuluu ylhäältä mistä henkilökunta tietää tulla paikalle ja kumartaa selän laskeutumisalustaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teil hianosti optimoitu alastulo! Meilläki Ruska, Rauhan emo, ossaa käyttää henkilökunna selkii laskeutumis- tai välilaskupaikkoin, mut hän ei hyppel ovie pääl.

   Poista
 13. Paras tuo kuva, jossa niin olla pönöttää oven päällä seisaallaan :D

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!