perjantai 8. elokuuta 2014

Elli hoitokissa

Kuva: Merja Lainio.
Elli tuli meil hoitoo. Me saadaa pittää hänt kolme viikkoo. Muistatte varmaa Elli, Ruska viimesuvise pennu, Rauha sisko. Sen jol o samallaine punane "kaulaliinane" ko Ruskallaki.

Mää vähä jännäsi millai meil mennee. Ajatteli et Ruska ja Rauha o jo ihan viarait kissoi Ellil ja mää ja miäs ollaa viarait ihmisii. Mut ei kyl oltu. Nii helposti Elli solahti meil ja viäl kumpaanki paikkaa, Espoosee ja Koskel.

Kuva: Merja Lainio.
Elli saapu meil perjantaiehtoosti ja jo seuraavan sunnuntain oli näi lepposaa. Kuva otti Mamma Naukula, joka oli meil kyläs ja kattomas Ellii.

Ruska suhtaantuu hyvi suapeesti jälkikasvuus. Näyttäs et kyl Ruskaki tiätää kuka tämä o. Mää luuli, et Ruska olis sylkeny ja sähissy Ellil, mut ei yhtää sen enempää mitä Rauhal.

Matka mail meni oikee hyvi. Elli matkusti levollisen kopasas, ihan niinko olis ollu selvil mihe mennää.

Yäseet Elli ja Rauha nukkuu erikses entises pentukamaris. Elli emäntä oli laittanu Elli kassii piäne pyheliina ja mää leviti se kamari soffa pääl. Siin Elli o ussei nukkunu. Ja Rauha viäres. Syy tähä erikoisjärjästellyy o se, ettemmää voi pittää kissaruakii esil mukko määräaikoin, ko Ruska tyhjentää kaikki kupit. Ruska ei tarttis syäd enempää mut Elli ja Rauha kehittyvin nuarin kissoin sais syäd nii paljo ja ussei ko heit huvittaa. Rauha o tottunu sihe et saa ruakaa vaa määräaikoin mut Elli ei. Juaksuje tähde Elli o aika laihas kunnos, ja häne täytyy saad syäd kunnol jos o nälkä. Eli kamaris o raksukupit täyn ja kissamaitoo kans. Aamusti o yleensä ollu kupit tyhjin.

Päivärutiinit o erilaiset ko yärutiinit. Sillo ollaa kaikki yhdes.

Kissat nukkuu aamupäivä- ja ehtopäiväunet, välistäi mee sänkys.

Kuvas Elli pittää hauskasti toist takakäpälääs Rauha kans "käpäläkynkäs".

Täsä kaikki kolme.

Toisen päivän taas kaikki nukkuuki omis paikoisas.

Ruska ottaa nokosii Elli kopas. Näyttää oleva vähä ahdas muttei se Ruskaa haittaa.

Elli loikoilee kankaspuitte pääl. Yleensä täsä nukkuu Rauha.

Tämänki paika Elli keksi heti ko tultii mail. Pentun Elli ei tual kankaspuitte pääl kiipeilly.

Rauha paistattellee kukkapöydäl. Kukat o viäty suveks ulloos.

Täsä molemmat siskokset kankaspuitte pääl. Miäs o pannu kankaspuitte pääl kissoil aluset, jois he saa oleskel.

Joskus kuude aikaa ehtoosti, ko ulkon viilenee, kissat pääsee tarhaa.

Ruskal ja Rauhal tarha o jo tuttu, ja he o oppinu oleskelemaa siäl kaikes rauhas ja siin sivus seurailemmaa, mitä tarha ulkopual tapahtuu.

Rauha o täs niinko nallekarhu.

Nuuh!

Ellil tarha o ihan uus elämys. Häl onki ihmettelemist ja kattomist ja kurkkimist. On hän kotonaski ulkoillu valjais, mut tämä maalaistalo piha o ihan uus paikka.


Emo ja pentu, Ruska ja Elli. Kuvast näkkyy kui muhkee ja iso Ruska o. Kamera kylläki valettellee ja muuttaa mittasuhteit. Ei Elli ihan noi piäni ol emmoos verrattun.

Elli lähettää lentopusui emännälles Susannal!

27 kommenttia:

 1. Kivastipa Ruska ja Rauha suhtautuvat Elliin, joka tuli käymään vanhassa kodissa. Kun meillä oli kolme pentua ja Nero karkasi ulos retkilleen viipyen kolme päivää, sähisivät kaksi sisarusta kotiinpalaajalle kuin vieraalle kissalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ot heist ny sit selvää. Täst määki muisti, et kerra joskus 1990-luvul mu kissallani Kesäheinäl oli pentu joka muutti uutee kottii 12-viikkosen. Uus omistaja palautti pennu muutama päivä pääst ja emo sylki ja sähisi koton pennul eikä yhtää toivottanu tervetulleeks eikä suapeesti suhtaantunu. No, hän sylki ja sähisi kyl muilleki pennuilles siin vaihees, ko hän viarotti niit.

   Poista
 2. Yllättävän leppoisaa. Mukavia kuvia katsella : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sanos muut. Mää oli varautunu paljo isompaa jännityksee ja lisäks kyräilyihi, sähinöihi ja karvapörhistelyihi.

   Poista
 3. Teillä on siellä asiat mallillansa! Leppoisalta ja auvoiselta näyttää elo. Rapsutuksia Ruskalle, Rauhalle ja Ellille ♥

  VastaaPoista
 4. Hyvin sujuu vierailu, ja hyvin kuvin kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii näyttäs. Kuva-aiheet o ykspualisii. Nukkuvist ja huilailevist kissoist saa kuvia mut kissoje riahujaisist ja painileikeist ja hyppelyksist tullee pelkkii viuhahduksii.

   Poista
 5. Ihania kuvia ihanista kissoista. Tuntuu, että sana "ihana" on täällä blogimaailmassa liiallisesti viljelty mutta minkäs mahtaa: ihanat on ihania! <3

  VastaaPoista
 6. Voi kun näkisit mun ilmeen! Mä olen ihan pelkkää hymyä :D
  Teillä on niin suloista yhteiseloa siellä ettei paremmasta väliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl määki ole tääl yleensä pelkkää hymmyy ja lallatust.

   Poista
 7. Suloinen perhetapaaminen! Selvästi tuntevat toisensa:)
  Elli on kaunis, tullut äitiinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli o periny äitis färit. Tämä hoitokissakokemus o opettanu et joskus kissat näyttäs hyvinki muistava toises.

   Poista
 8. Kauniita ovat kaikki, omasi ja vieras. Hyvin sujuu heillä yhdessä, takuulla muistavat toisensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei olis voinu uskoo, et näi hyvi kissat pärjää keskenäs.

   Poista
 9. Elli tarkkailee tarhan ympäristöä silmät suuuurina. Kiva kuulla, että kissat sopeutuivat toisiinsa noin hyvin. Silityksiä kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksii, silityksii trahteerattaa kisuil aamust ehtoosee.

   Poista
 10. Sulassa sovussa kaikki kolme ♥ Erittäin ihana asia! Ja varmaan aika poikkeuksellinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl määki ole yllättyny. Ja jos o viäl poikkeuksellist?

   Poista
 11. Minusta ei olisi tuollaiseen kissahommaan. Kiintyisin niihin niin paljon, että minulla olisi lopulta tusina kissaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut oikein viisaasti. Minussa on samaa vikaa. Siksi ajattelin olevan parempi että otan sijoituskissan ja kasvattaja sijoittaa pennut. Ruska sai siis pennut, ja kasvattaja markkinoi, etsi kodit ja myi pennut. Kaikki saivat erinomaisen hyvät kodit. Ehdotin itse, että Ruska voisi saada toisetkin pennut. Se sopi, ja sijoitussopimusta jatkettiin. Tuli toiset pennut, joista Rauha jäi meille uudeksi sijoituskissaksi, kun Ruska leikattiin ja siirtyi minun nimiini. Hoitokissa Elli on tästä toisesta pentueesta. Nyt suunnitellaan Rauhalle pentuja... Kyllähän tämä kissamäärä siis näinkin lisääntyy. Kasvattaja just totesi, että menisihän tuossa kolmekin kissaa samalla vaivalla. Mukavaa on se, että tulee uusia ihmisystäviä. Tänäkin kesänä olen tavannut aika monta Ruskan pennun omistajaa. Ja Ruskan pennunpennun omistaja on käynyt meillä kylässä ja minä pennunpennun kotona. Ja Ruskan isän omistaja on käynyt katsomassa Ruskan jälkeläisiä, ja monet monet muutkin.

   Poista
  2. Ny mää vahinkos siirryi yleiskiälivaihteel. Ei varmaa kauheesti haittaa.

   Poista
 12. Kiitos sydäntä virkistävästä postauksesta! Upeat kissakuvat ja hauskat tekstit!

  VastaaPoista
 13. Voooiiii, minun laiheliini siellä. Ihana lukea ja katsella kuvia, miten siellä menee. Kiitos Paula, ihana miten huolehdit kisuista, viesraista kuin omistasi. Rapsutukset ja pusut kisuille. Lukijoille terveisiä Kroatiasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiittämästä! Laiheliini ja sen sisko nukkuvat söpösti sängyllä lähekkäin. Yritin ottaa kuvia mutta tuli vähän epätarkkoja. Huomenna sitten nähdään, tervetuloa!

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!