maanantai 18. elokuuta 2014

Kippapuutarha


Suve aikan mää ole sillo tällö käyny kasvitiäteellises puutarhas Englannis. Kippapuutarhas. Tähä kasvitiäteellissee puutarhaa kuuluu lukematon määrä kippoi ja kuppei. Täsä ny vaa muutama. Näytil tosa o isoi ruakalautasii. Niist näkkyy kaikist parhaammi kukkakuviot. Joka kukka-aihee viäree o kirjotettu kukkase tiäteelline ja englannikiäline nimi. Täst voi vähä oppiiki.

Esimerkiks sinisarja o englanniks African Lily, 'afrikanlilja'. Sormustinkukka o Fox Glove, vähä ninko 'ketunkinnas'. Harjaneilikka o englanniks Sweet William. Mää en oikee tiä mitä muut se vois tarkottaa ko 'Kultainen/suloinen William'. Vuakko pualestas o Windflower, eli 'tuulikukka'.


Täs hiukka piänempii jälkiruaka- tai salaattilautasii ja lissää kukkakuvioit.

Kukkie lisäks kippoihi o maalattu perhosii ja muit nättei hyänteisii.

Kaikki ei kylläkä tykkää näi kirjavist ruaka-astioist. Heist ei sovi et olis kukkasii, "ruahoi", tai saatikka hyänteisii ruakalautasel. Mut kauniit nämä o mu miälestäni.


Täsä leipälautasii.Ja täsä viäl piänempii pikkulautasii, semmosii kissakupi kokkoisii. Näitte matalai lautaste lisäks o eri kokkoisii syviä lautasii ja kulhoi. Ja sit o toopit, pilkkumit, kipat joist trahteerattaa ruakaa. Ja ruuvvaavalmistuskippoi kans. Posliinipäiset lusikat ja kaffelit, veittet ja ottimet.


Mukei.Teekuppei, vanhempi sarjaTeekuppei, uudempi sarja


"Kuukaude teekupit." Eli joka kuul tammikuust joulukuuhuu oma. Tämä sarja mää tilasi. Ja on kuppei ennestäski kaapit täyn.

Mukavat kupit kaffekuppein. Ei ihan piänet, just sopivat.

Ruusuteekannu. En voinu vastustaa tätäkää kiusaust ja tilasi ittelleni. Vaik sit koristeeks. Mul o teekannui ennestäski. Tämä kuuluu toisee särviisii, kasvitiäteellissii ruusuihi.


Täsä ruusuastiasto isot lautaset.


Kasvitiäteelline puutarha ja linnut. Näitäki o kokonaine särviisi.


Eksoottine kasvitiäteelline puutarha. Tähe särviisii o kuvattu kuus erilaist eksoottist kukkast.

Kasvitiäteellist puutarhaa (Botanic Garden) o valmistanu jo yli neljäkymment vuat Portmeirion Englannis. Heil o nettikauppa, jost kippoi voi kattel, mut nettikaupast ei voi ostaa mukko Englantii ja Irlantii. Mää ole tilannu sillai, et ole kattellu nettikaupast ja sit kirjottanu sähköpostii hee tehtaamyymälääs ja kysyny onk heil sitä ja sitä ja mitä se maksaa. Tehtaamyymäläs o halvemmat hinnat ko nettikaupas muttei siäl ol samoi tarjouksii. Mut he lähettää Suameeki.

Tääl Suames kaikist tunnetumpi Portmeirioni särviisi o varmaanki Pomona, aika sama tyyline ko nämä kukkassärviisit. Stockmanni tavaratalo pitkän aikaa myi Pomonaa muttei ennää. En tiä minkä tähde o myynti lopettu. Olem mää näit kukkasaiheisiiki kippoi nähny Suames josaki myynnis muttei varmaankaan niit ol missää kovi suurt valikoimaa.

Ruususarjaa (Botanic Roses) ei ol lainka Portmeirioni nettikaupas enkä ol kysyny sitä tehtaamyymälästäkää. Mää tilasi ruusukannu toisest nettikaupast Englannist, Chinacraft-nimisest.

Tämä ei ollu maksettu mainos. Muuto vaa tykkää kattel kauniit kippoi - ja kukkasii, ja näyttää muilleki. Ny ole sit muutama kipa lankennu ostamaanki kyl, vaikken yhtää tarttis. Mutten sunkaa läheskää näit kaikkii. Sadepäivä ratoks voi seikkail kippatrekoolis.

* * *
Kippoje kuvat ole ottanu Chinacraft-nettikaupa tuate-esittelyist ja tehny itte kuvist kollaasei.

* * *
Tervetulloo lukijaks ja kattelijaks, Sofia ja Olga! 

14 kommenttia:

 1. Aivan ihania astiopita! Nuohan on kuin koristeita! Noistahan ruokakin maistuu paremmalta kun saa sitten ihailla kukkia lautasen tyhjennyttyä.
  Sota-aikana isäni serkku onnistui jostain ostamaan lautasia joissa oli kukkia koristeena, hän tuumasi, että huonokin ruoka maistuu paremmalta kun on kaunis lautanen.
  Oikein mukavaa elokuun loppuaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee hyvä tokasu tämä: Huonokin ruoka maistuu paremmalta kun on kaunis lautanen.
   Hyvvää elokuu loppuu sinullekki. Ajatella, ny elokuuki jo loppuu ja suvi o ohitte. Vaikee uskoo.

   Poista
 2. Onpa somia!
  Minä just katselin äsken kaappiin, että jaahas, molemmat englantilaiset kaffemukit on koneessa, tasseja on neljä mutta mukeja kaksi....suunnittelin jo marssivani Stockalle hakemaan kaksi mukia lisää, mutta sitten iski järki väliin: yhden hullun mummun huusholliin t o d e l l a k i n pitää riittää nykyiset yhteensä noin kahdeksantoista kappaletta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul ei järki tahdo mahtuu tähä vällii, jos mää oikee jostai tykkää. Kauniil kipoil o muitaki tarkotuksii ja arvoi ko se et niist syädää ja juadaa.

   Poista
 3. Kauniita astioita ja viehättävä teekannu. Minä en (vielä) teekannua omista, mutta semmoisen hankin kun vastaan tulee sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinul onki sit hyvä tilanne. Voit joskus ostaa elämäs ensimmäise teekannu. Ehkei teekannu ylipäätäs ol välttämätön huushollis, ilmanki pärjää, jos käyttää teepussei.

   Poista
 4. Kaunis kannu ja kauniita astioita! Ei ihme, että sadepäivänä haluaa kierrellä tuollaisessa puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ussei mää kiärtele kippapuutarhas öisee aikaa ko muu mailma o nukkumas.

   Poista
 5. Kauniita astioita. Kerään myös kasvitieteellisiä aiheita. POrtmeironin astiota keräsin Helsingin Hietalahden kirpputorilta vähitellen.
  Noista tulee nukkekotiin hienot lautaset, kun liimaa pahviympyröiden päälle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en ol sattunu koskaa Suames kirpputoril näkemää näit Portmeirioni kippoi, en ainakaa muist. Mu siskoni o Poris joskus ostanut jonku Portmeirioni säilytyspurki.
   Hyvä keksintö tehd nukkekottii hianoi lautasii.
   Tänä suven mää löysi kirpputorilt yksii toisii englantilaisii kaffekuppei, niis lukkee Tams. Mää osti ne ja annoi yhdel ystäväl, jol oli muutama niit samoi ennestäs.

   Poista
 6. Oho, ensin ajattelin, että onko sulla NÄÄ KAIKKI astiat! Mutta olitkin laittanut kaikkien kuvia. Meinasin meinaan pökertyä!
  Luulen, että mulla on pienehkö syklaamilautanen ja toinen on Gazania, sen kuvaa en näissä nähnytkään, taitaa olla joku vanha malli. Nyt täytyy heti hommata ne tänne kotosuomeen. Aika mojova postaus tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kyl määki pökräisi, jos mää olisi nää kaikki tilannu. Olis tullu pankrotti.
   Kuva-aiheet varmasti vaihtelee koko aja. Mää luule, et esimerkiks pioni ja magnolia o poistunu tai poistumas, ja kevvääl unikkoaihe tuli uuten, ja seki o varmaa vanha kuva-aihe, muttei ol ollu tuatannos vähhää aikaa.
   Nois yläpual olevis kuvis yks kukka o Gazania ringens, Treasure Flower. Mut se o ehkä eri näköne ko se sinu Gazanias, ni et tunnistanu. Mää ole ajatellut et se Treasure Flower olis Suames timanttikukka mutten ol varma. Se o ylhäält lukie toise lautassarja alarivi keskimmäine.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!