maanantai 11. elokuuta 2014

Kuisti

Suvilystipaika kuistiprojekti o tänä suven jatkunu hiuka.

2011 talo ja kuisti näytti tält. Talo oli viimitteeks maalattu joskus 1950-luvul. Miäs alotti vanha maali krapsuttamise. Varsinki tält eteläsyrjält maali oli aika hyvi jo tippunukki ja talo harmaantunu.

Niinko kuvast näkkyy, kuisti oli painunu kassaa.

Enneko maalaushommii alotettii, talo eteläpuale alahirret vahetettii eli talo kenkitettii. Hommaa oli tekemäs "puusuutari", itteki vanhas talos asuva vanhoje rakennuste korjaaja.

Viime suven miäs alotti talo maalaamise. Puusuutari kävi suaristamas talo toist kuistii. Hänt avusti siin miähe veljepojat, jokka talo virallisesti omistaaki.

Samal kuisti sisäkatto, laattee ja sisätraput uusitti.

Sataprosenttise suaraa kuistii ei saatu. Kuisti olis ratkennu liitoksistas jos olis joka suhtees suaraa pakotettu. Sitä paitti vanha talo o rakennettuki hiukka vinnoo paikkapaiko. Esimerkiks talo yks klasi o selvästi vinnoo asennettu, jos tarkkaa kattoo.

Miäs jatko suaristamise jälkee maalaushommaa ja korjas klasei. Kuvas kuisti klasit o irrotettu. Klasei yläpual hän teki samallaise koristee mikä o talo muittenki ikkunoitte pääl.

Tänä suven kuisti o saanu uudet ovet vanhoje lahonneitte tilal, mittoje mukkaa samallaiset. Täsä ovi paikallas viäl ilma saranoit. Viäres seinää vaste seisoo vanha ovi.

Hetke aikaa miäs funteeras maalaako ove samal vaalee färil ko talo vai samal vihriäisel ko pääovi.

Loppui lopuks ove färiks tuli sama ko toisenki ove.

Täsä kuisti ovi maalattun ja vanhat saranatki paikallas. Saranat tuli samal kohtaa misä ne oli ollu. Lukku ja kahva ovest viäl puuttuu.

Viäreine kellariovi o vanha ja laho mut maalattu. Kellari o nii vanha, et tämä talo kerrotaa oleva jo kolmas se pääl. Ehkä kellariki jonaki vuaten saa uude ove.

Koko talo maalaushomma o viäl jatkunu, ko talo o saamas toist maalikerrost. Klasei korjaus jatkuu kans.

Pikkuhiljaa vanha talo korjaantuu ja uudistuu. 

22 kommenttia:

 1. Oi mikä projekti!!! Tuleepa kaunista!

  VastaaPoista
 2. Emäntä: Onhan tuo jo edistynyt ensimmäisestä kuvasta. "Primaa pakkaa tulemaan" ihan selvästi :-)

  VastaaPoista
 3. Pieni vinous tai kaltevuus sallittaneen vanhoissa rakennuksissa. Todella hyvältä näyttää, työtä on tehty paljon ja sen kyllä huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hittaasti vaihe vaiheelt talo maalaamine ja korjaamine o edistyny. Hiljaa hyvä tullee, sanotaa.

   Poista
 4. Kaunista! Talo on saanut uuden elämän. Sinulla on taitava mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilma meit taloparka olis kai tyhjilläs ja orpo ainaki täl hetkel. Toivom mukkaa talol o elämää viäl senki jälkee ko me ei ennää jakset touhut tääl. Miäs o tehny paljo kaikemmoist, semmostaki, mikä ei erityisesti nävy mut o tärkeet. Sanotaa ny vaik et korjannu kattoi ja pannu kaivoo pumpu niät voidaa kastel kaivovedel eikä tartte käyttää vesijohtovet. Piänii edistysaskeleit. Tekemine ei näyttäs täält loppuva.

   Poista
 5. Paljon on ilme muuttunut teidän suvilystipaikassa, se on niin hauska nimi, en ole sitä ennen sinun blogiasi kuullutkaan
  Hyvää elokuun jatkoa sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul taas suvilystipaikka o ihan tuttu sana lapsuudestani ja nuaruudestani. Äitini puhu ussei siit, millai kaupunkilaiset tuli suvel kaupunkist mail "suvilystil" - viikovaihteeks tai loma-ajaks. Hyvvää elokuut sinul ja karvapörril!

   Poista
 6. Kylläpä on upea! Kaunis talo, joka on nyt hienosti ja sopivan varovasti korjattu. Värit ovat kauniit. Korjaus on ikuinen projekti, mutta samalla tulee tehneeksi kiinnostavia löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki tykkää täst talost kovi. Talo ja fuari- ja nurkkalutoje färit koitettii ottaa enttiset, siis ne joil talo o maalattu 1950-luvul. Ovvii pantii uus färi, tommone vihriäine, joka mee miälest soppii talo vaaleesee ja toho tummaa ruskeepunasee koristefärrii. Färei valkates lyätii mont viisast päät ja makutuamarii yhtee ja ilmeisesti kaikki o tyytyväisii. Varovasti o korjattu, se vaa o uusittu, mikä o pakko.

   Poista
 7. Komea tuli kuistista! Vihreä ovi on kivan värinen ja sopii muihin väreihin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreet aika paljo funteerattii, ensti toist (pää)ovvee maalates ja sit viäl tämä piänemmä kuisti ove färrii valkates. Mukavaa jos sinustaki valinta o oikee. Yhten vaihtoehton oli maalat pikkukuisti ovi samal vaaleel maalil ko talo. Sit tuli ajatus, ek ko ove ympäril o nii kauniit "kehykset" eli klasit ja koristelistat, ni ovi o tavallas niinko taulu. Jos ove olis jättäny vaaleeks, se olis vähä niinko taulu, josa o pelkät kauniit kehykset mut taulu puuttuu. Tuntu et kehykset vaatii näkyvää ja taustast ja kehyksist selvästi erottuvvaa färrii.

   Poista
 8. Todella suuri muutos talossanne. Nyt se on noin kaunis!
  Jälleen totesin, kuinka kiva on lukea tätä murretta, esimerkiksi tähän talon korjaamiseen liittyvää sanastoa. Muistuu mieleen vanhempieni puhumiset. Kotipaikkani on Satakunnan ja Hämeen rajamailla. Siellä on vanhastaan puhuttu Porin murteen sanoja, kuten myös Tampereenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl määki vähä hämmästyi ko katteli näist kuvist kui suuri muutos o tapahtunu kolme vuade aikan. Voi ko muistasinki kaikki vanhat sanat, en varmaankaa muist enkä edes tiä. Jotaki vaa muista ja ossaa.

   Poista
 9. No siäl on puskettu hommia oikein hartiavoimin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl hommii tehty. Miäs herrää joka aamu aikasemmi ko mää, keittää kaffeet ja pannee mua varte termospulloo. Sit hän lähtee hommiis. Mul o nii ylelline palvelu, et kaffe vartoo valmiinas. Mää pääse vauhtii vast joskus pualepäivä jälkee.

   Poista
 10. Upean näköistä! On aina ilo nähdä miten vanha talo kunnostetaan ja sen ryhti kohenee.

  VastaaPoista
 11. Tosi hienosti uudistunut kuisti! Iso työ on varmasti ollut, mutta lopputulos on sen arvoinen.

  Paljon terveisiä kissoille ja Elli lähettää erityisterkut kaimalleen : ))

  VastaaPoista
 12. iso on ollut urakka, mutta lopputulos on upea!

  VastaaPoista
 13. Urakkaa on ollut eikä se tällaisessa rakennuksessa ole koskaan ohitse.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!