sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tärkee paperi ja muit kissanäyttelyjuttui

Eilä oltii RUROki kissanäyttelys Vantaal Myyrmäkihallis.

Ruska tapas mukkaa tälläyty häkkikartiineitte taa piiloo eikä paljo näyttäytyny mukko sillo ko oltii menos tuamari arvostelluu.

Täsä Ruskaa tarkastelemas suamalaine tuamari Jarmo Räihä ja tuamarioppilas. 

Samasest näyttelyst o kerrottu muissaki plokeis, ainaki Kissankujeita, Naukulan Kerho ja Kuin kissa kermakupilla -plokeis. Naukulas Mamma oli julkassu Sulo arvosteluseteli yhteisesti tulkittavaks. Se oli kirjotettu englanniks ja hiukka ranskaksi, varsinaisil hiaroklyyffeil. 

Ruska arvosteluseteli o kirjotettu selväl suame kiälel. Määki julkase se täsä. 

Kohdas "Tyyppi" sanotaa: "Isokokoinen naaras, lihaksikas,..." Sit lukiskos: ... vahvat jalat". Siit ettiippäi en ymmär. 

Sanottasko kohdas "Silmät": "Kauniit, avoimet"?

Kohdas "Kunto" toisel rivil lukkee, kai: "Dietin tarpeessa."

Saiskos tulkinta-appuu? 

Arvostelutulos oli kumminki CAPIB, se mitä täält hajettiinki. Se tarkottaa: "Kansainvälinen Premier-sertifikaatti luokan 8 voittajalle." Emmääkää enne näyttelyy tiätäny, mitä tarkottaa luakka 8. Ny mää tiädä, et se o kissoil, jokka (kastraatti)luakas 10 o saanu kolme CAP-sertifikaattii kolmelt eri tuamarilt. 

Vällii tämmöne vakavaluanteine elämäpohdinta. En olis neljäkymmene tai kolmekymmene enkä ainakaa kahdekymmene vuade vanhan ikäpäivän uskonu, et joskus kuudekymmeneviide ikkäisen tohkeisani ja huvikseni käy kissanäyttelyis. Tämä oli tänä vuan jo viides! Nuaren olsi pitäny tätä peräti turhapäiväsen touhun. Kumma juttu, et näis kissapiireis meikäläisest o tullu melkei puhelias ja sosiaaline tyyppi. 

Takasi näyttelyy. 

Rauha tuamarin oli ranskalaine (?) Louis Coste. Rauha piti ommaa rähinääs tuamaril, mut tämä pualestas piti kahdekeskise puhuttelu Rauhal. Sej jälkee Rauha rauhottu olemaa kissoiks. 

Näi nätisti Rauha oleskeli tuamari pöydäl. Ihme juttu. 

Rauha pääsi tuamari parhaaks aikuiseks naaraaks. Hianosti kävi. 

Siit seuras, et Rauha joutu (omast miälestäs) ja pääsi (mu miälestäni) loppupaneelii kilpailemmaa sammaa sarjaa siskos Mesi (Pinkkitassun Dorothy) ja usiamma muu kans. Mesi sai kaks tuamariääntäki mut kumpanenkaa heist ei voittanu. 

Näyttelys taas kerra tavattii monta tuttuu kissaa ja kissasukulaist, ja monta tuttuu ihmistäki. 

Kaikist kaukasemmat oli Ranskast tulleet kaks mademoisellee, Pinkkitassun Francine ja häne emäntäs Christine. Koton Grenobles Francinel o kaverin toinenki suamalaissyntyne kissa, hänt vuade vanhempi Pinkkitassun Chisu. Francine ja häne emäntäs oli siis matkustanu näyttelyy Ranskast astikka. Ruska o punatabby Francine isotäti ja ruskeetabby Chisu täti. 

Kuvas mademoiselle Christine esittää kissatuamaril mademoiselle Francine. 

Pitkäst aikaa oli mukavaa nähd Mäkikati väkkeeki. Näyttelys oli Mäkikati emäntä ja isäntä ja yks hee kissoistas, Mäkikatin Pikasso eli Kassu. Kassu o Sinfonia velipoika. Muistatte varmaa, et Sinfonia o Ruska ensimmäiste pentuje isä. Kassul ja Sinfonial o sama isä mut eri emät.  

Täsä Mäkikatin Pikasso eli Kassu tuamari käsittelys. Tavallise lunkilt tämä Kassu vaikuttaa. 

Toivotettaa kovasti terveisii Sinfonial, joka oli Ruskaa riiatessas varsinaine gentlemannikissa. 

Kuvat näyttelyst: Merja Lainio. 

21 kommenttia:

 1. Häntä sopii vartaloon ;) On nää aina niin tajuttomia, vaikka onkin suomeksi. Varmasti joku kissanäyttelypro osaa lukea. Hienoa menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, varmaa arvasit/tulkittit oikee. Huvittaa hiukka, mimmones häntä ei sopis vartaloo? Ehkä semmone, joka olis tuamari miälest liika lyhkäne tai pitkä?

   Poista
 2. Ny mää kekkasi ihan itte, et korvist varmaanki sanotaa et "keskikokoiset, hyvin sijoittuneet".

  VastaaPoista
 3. Turkki: lyhyehkö, tiivis karva ja ??
  Kunto: iso, mutta tuskin ( vai kaiketi) dietin tarpeessa

  Voi ziisus noita käsialoja :D
  Mutta pääasia että kissat on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia o onneks pääasia. Dieettii tuamari suasitteli suullisestiki, eli ei voi ol "tuskin".

   Poista
 4. Onnea näyttelytuloksesta!
  Noin ne asiat menee tärkeysjärjestykseen ajan mukaan. En minäkään koskaan olisi uskonut, että koira voi olla noin tärkeä minulle, kissaihminen kun olen ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläi muuttuu ihmine. Määki ole kissaihmine mut luule vaa, et ole yhtläi koiraihminenki, jos koira joskus olis mahdollist ottaa.

   Poista
 5. Melkoista hieroglyfiä tuo käsiala, ei tulkitseminen ole helppoa vaikka kotimaan kielellä se onkin raapustettu. Eurooppalaiset ovat todella viehättäviä kissoja, ainakin minun silmissäni. Ja niitä tuntuu olevan koko ajan enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eurooppalaiset o oikee peruskissoi, tuttui ja tavallissii ja aitoi mu miälestäni. Ei silti, kyl mää muistaki kissoist tykkää. Mut jos rotukissaa ittelleni valitte, valinta o helppo ja selvä: eurooppalaine.

   Poista
 6. Onnittelut myös Ruska-mummulle. Hianoa katteja kaikki!

  VastaaPoista
 7. Nyt on tainnyt näyttelykärpänen puraista pahemman kerran! ;D
  Mutta mikäse sen mukavampaa kuin viettää viikonloppua hyvässä seurassa, missä kukaan ei katso vinoon, kun puhuu kissoista kokoajan.. ;)
  Ihana oli muuten myös Mäkikatin Kassu-veteraani! Siitä on junnujen hyvä ottaa mallia, miten näyttelyssä käyttäytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, must näytti, et Kassu vaa levitteli varpaitas tuamarinki käsis ja oli tyytyväise näköne.

   Poista
 8. Onnittelut hienosta menestyksestä!

  Kissanäyttelyissä käyminenhän on harrastus parhaasta päästä: leppoisaa kanssakäymistä mukavien ihmisten seurassa, ihania kissoja ihaillen. Minä en olisi nuorempana voinut kuvitellakaan pitäväni joskus kissablogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sillai me yllätettää ittemme, ko ikkää kertyy.

   Poista
 9. Hieno näyttelykokemus. Paljon menestyvää sukua koolla. Onnittelut menestyksestäkaikille, erityisesti Ruskalle ja Rauhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja paljon henkilökuntaa myös koolla.

   Poista
 10. Hienostihan te siellä pärjäsitte! Onnea vaan! -- Kissanäyttelyt ovat mukavia. En ole omien kissojeni kanssa ollut näyttelyssä, vieraana vaan. Kissanomistajat ovat yleensä mukavia ja kertovat mielellään kissoistaan. Koiranäyttelyissä on paljon kireämpi tunnelma. Me kissaihmiset kai sitten ollaan niin leppoista väkeä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan hianosti pärjättii. Kiitos! Mää taas en ol koskaa ollu koiranäyttelys. Kissat yhdistää ihmisii kummasti. Ei silti, kyl koiratki. Koiranäyttelyis o ehkä enämpi kilpailumeininki.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!