sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Downton Abbey -varjostin

Meil oli suvilystipaikas vanha pöytälamppu, jonka varjostin oli rikkinäine, läpitte hapertunu. Mistää kaupast en löytäny uut sopivaa. Sit netist tuli vastaa varjostinateljee Lampun Henki. Siäl suunniteltii uus varjostin mu miäleni mukkaa. Varjostin tuli postis muutama viikko takasi Koskel.

Downton Abbey -televisiosarjas o monellaist seurattavaa ja kattottavvaa. Sen tähde mää ole tilannu sarja osat -dvd-elokuvin, et niit voi kattel kaikes rauhas. Yks piäni osa sarja tenhost o kauniit huaneet ja niitte yksityiskohdat, muummuas valaisimet ja varsinki kauniit lampuvarjostimet.

Ko mää sai uude lampuvarjostime, mää nimesi se heti Downton Abbey -lampuvarjostimekseni. Ja siin kävi sillai, et en sunkaa mää sitä sin mail jättäny. Mää toi se kottii ja pani se lampujalkaa, jonka sai vanhempaini perintöö. Mu siskoilleni sopi, et mää oti tämä lampujallaa.

Täytyy seki täs tunnustaa, et täntyyline lampujalka ja varsinki tämä romanttine varjostin olis ollu mul kauhistus mu nuaruudepäivinäni. En varmasti olis hualinu ilmatteekskaa. Täyty ol suaraa ja selkeet ja yksikertast. Ny oli valmis maksamaa aika iso hinna varjostimest. Lampujalka o alualkai tullu vanhemmilleni jokskuks syntymäpäivälahjaks hee yyteriläisilt ystäviltäs. Sen muista, et tämä oli kimppalahja, mutten muist, saiko isä vai äiti tän.

Tämä kuva mää oti eilä pyhämiästepäivän neljä aikaa ehtopäivä hämäräs.

Täsä lampus o hempee vaaleepunane tunnelmavalo, vaik kuva färit hiukka valettelleeki. Varjostin muuttaa färrii. Ilma valloo varjostin o kaunis roosa. Jos valo o pääl, varjostin muuttuu vaaleepunaseks.

Voi silti ol, ettei edes Downton Abbeys ol yhtää näi koristeellist lampuvarjostint.

En kyl pysty millää kuvittelemaa tätä varjostint nuarempai siskojeni huushollii, ainakaa Päivi enkä Aulinkaa. Anna vanhaa talloo vois kyl soppii mut en tiä sopisko Anna makkuu, ehkä ei. Mut luultavasti mee äiti olis tykänny kauheesti täst varjostimest.

Kristiina Isola suunnittelema Marimeko peikolehtiverho ei ehkä ol paras mahdolline tausta varjostimel. Färiltäs kylläki muttei pelkistetylt kuasiltas. Varjostin ja verho o melkei vastakohtii.

* * * * *

Juu juu, muin miähin aikani kuluks kirjotteli ihan muist aiheist.

Ai et mitä Rauhal kuuluu?

Täsä o tän aamu ensimmäine kuva Rauhast.

* * * * *

Lämpimästi tervetulloo ploki seuraajaks, Tylsä Mörökölli.

Vitornani, welcome as a follower of my blog. 

26 kommenttia:

 1. Kyl on komea ja kaunis varjostin. Tunnelmallisen valon antaa.
  Hieno on .Ymmärrän, että tykkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minust o vanhemmite tullu ruusu- ja kukkakuvioiste kippoje, itämaiste mattoje, kristallikruunuje ja koristeelliste kankasvarjostinte ystävä. Kyl mää silti tykkää pelkistetystäki tyylist mutte ennää raskaast enkä kolhost.

   Poista
  2. Paula-hyvä! Haastoin Sinut Virtuaali Moleskine® -blogissani www.paivienikirja.blogspot.com esittelemään aamukahvi- / teekuppejasi ja kertomaan kuppeihin liittyviä tarinoita viitenä päivänä? Kuppi per päivä.
   Tämä haaste on notkea, taipuu moneksi. Haasteen vastaanottaja saa sitä muokata mieleisekseen. Kertoilla kupeista tai niiden vierestä :) Lähtisitkö Paula mukaan? Olisi kiva nähdä minkälaisiä ovat sinun kupposesi.

   Poista
  3. Kiitos haasteesta, on mukava haaste, sopii minulle. Vastaan haasteeseen, viimeistään sitten kun Rauhan pennut ovat onnellisesti maailmassa ja synnytys ohitse.

   Poista
 2. Itse ajattelen, että tämä sopisi Annan kotiin mainiosti. Siellä on vanhat kakluunit ja uusia tapettia just valittiin perinnemallistosta. Ja onhan siellä nyt kristallikruunujakin. Ulla sanoi, eilen muuten samaistuvansa Rauhan olotilaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ni, ne kristallikruunut Anna huushollis. No määki ajatteli et sopis sin talloo kyl mut Anna mavust en ol varma.

   Oi voi Ulla-piänt. En ihmettele. He o kohtalotovereit, molemmat synnyttää, ja aika lai samallaiki. Ulla o saanu tiatoo ja valmennust mut Rauhal o vaistot. En yhtää tiä, onko Ruskast tuki Rauhal niinko sinust o tuki Ullal. Ainaka Ruska ei ol taas monnee päivää yhtää rähissy Rauhal, päivasto ollu hyvi kiltti ja hööveli. Ko porraskäytäväs kolistellaa, Ruska murisee. Ihan niinko silloko häl oli omia pentui. En ainaka ol pannu merkil et Ruska normaalisti murisis. Eikä Eskoka sanonu huamannees. Ain välil Ruska käy haistelemas Rauha hännäalust, vähä niinko: "Annas mää vähä haista mikä tilanne sul o ja kui kauvva täsä saadaa viäl varrot."

   Poista
 3. Kaunista, vanhaan lampunjalkaan sopivaa varjostinta on vaikea löytää. Hienoa, että sellaisen voi teettää vaikka vanhan mallin mukaan. Erittäin kaunis valo tulee lampustasi aivan DTA:n tunnelmia. Kauaa ei Rauha voi enää pentuja pidätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei edes Stockmannil ollu yhtää mittää sopivaa, enne siäl oli paljo isompi valikoima. Just viime viikol satui huamaamaa, et siälläki voi lampuvarjostime teettää. Silti oli parempi teettää piänes putiikis.

   Kissal voi men normaali synnytys +/- viikko lasketust ajast. Rauha kans ei silti ruvet kokonaist viikkoo vartoomaa kysymäti eläinlääkärilt. Mut ny häl o vasta päivä menny ylitte lasketust ajast. Ruska poiki viimeistäs laskettun päivän. Rauha ei ol yhtää ruvennu edes pettailemmaa eli pessää tekemää.

   Poista
 4. Downton Abbey tunnelmaa todellakin!

  Ja täällä oivaltavasti Downton Tabby:) :
  http://youtu.be/YGrCnxI9Iq0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavast linkist. Ole joskus tua nähnykki, mutte olis osannu hakkee. Hauska Townton Tabby.

   Poista
 5. Joo, nätti on, muttei sopis meil. Annan talon tyyliin kyllä tämä valaisin sopisi mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammaa miält, ei sopis teil, siis munkaa miälestäni. Meilläki o olohuanees tälhetkel aika sekalaine lamppukokoelma. Joskus kyl yksikertaset ja pelkistetyt soppii hyvi yhtee vanha-aikaste ja koristeelliste kans, muttei mu silmäni ol viäl tottunu toho uutee, niät ossaisi sannoo, soppiiko se mu miälestäni mee olohuanee valaisimet yhtee. Downton Abbey -lampu lisäks o huurreklasine kattolampu, jonka mää osti aikoinas siskoje 50-vuatislhajarahal. Se o pelkistetty ja yksikertane, neutraali. Ole ain tykänny siit. Sit o mu kauvva haaveilemani Modern Art pöytävalaisin, jonka osti joskus ehkä vuasi takasi. Se o kirjahylly pääl katorajas ko siit tullee nii hyvä yleisvalo, muttei tunnelma- eikä kohdevalo. Ja näitte lisäks vanha-aikase klaffipiironki pääl o piäni valkone klasivalaisin, joka esittää muadoltas Lapi riakkoo. Se mää ole saanu lahjaks, ja se o enämpi koriste ko lamppu. Sekalaine kokoelma, yks koristeelline ja muut pelkistettyi.

   Poista
  2. Modern Artista tulee kaunis valo ja se näköjään sopii molemmille. Viimeisessä postauksessani olevasta mustasta valaisimesta tulee sitten vasta kaunis, lämpimänvalkoinen valo, lamppu on LED-lamppu.

   Poista
  3. Tota mustaa lamppuu mää en muistakkaa su huushollisas. Mullaki o muuto mustakuuppane metallilamppu, tyäpöydä lamppun, mut nyte se o väliaikasesti olohuanees, ko tyäpöytäki siirrettii sin.

   Poista
 6. OIkein kaunis lamppu. Luo kodikkaan tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä taitaaki ol ainoo tunnelmavalaisin mee huushollis.

   Poista
 7. Hieno lamppu! Lady Maryn voi hyvin kuvitella tuon viereen juomaan kello viiden teetä kaikkine herkkuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuto Lady Mary ei ehkä olis ihan kotonas juamas teet ja istumas soffanurkas tosa lampu viäres mee huushollis. :) Huaneetki olis varmaa ihan liika piänet ja matalat Lady Maryl.

   Poista
 8. Huhuu...onko Rauha edelleen isossa masussaan ?
  =^..^=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhuu, häh-häh-hää! Ei me viäl synnyttykkää, sano Rauha pennut eikä. Me synnytää vast ensi viiko loppupual. (Selvitys asiast seuraavas postaukses.)

   Poista
 9. Minä olin satavarma että Rauhan vauvat syntyvät ennen minun vauvaani, mutta toisinhan siinä sitten kävi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilä ilmeni eläinlääkäris, et pennut o saanu alkus kaks viikkoo myähemmi ko viime viikkoin o luultu. Laskettu aika siirty.

   Poista
 10. Ihana tuo isoäidinruutupeitto, jonka alla Rauha piilottelee!
  Meillä on jo täys talvi ja sen huomaa siitä, kun kissat tekee täyskäännöksen ovella. Eivät halua lumihankeen tarpomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläki oli ny torstaiaamusti aika viileet ja luntaki hipsutti maahaa. Rauha ei kovi kauvvaa viihtyny parvekkeel täl kerttaa.

   Poista
 11. Ihana lamppu, just tuon tapaisia varjostimia pinnailin taannoi Pinterestissä. Ja kiitos, mielelläni liityin kukijaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli että sinäkin valmistit tuollaisia vai? Oletpa sinä oikea monitaituri.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!