torstai 6. marraskuuta 2014

Rauha ja Onni temppu

Mää ole mont päivää ollu kissapistoksis ja jännittäny ja ihmetelly mihe ne Rauha pennut o jumittunu. Eikä Rauha ol viäl pessääkää yhtää tehny niinko kissaemo täsä vaihees kuulus. Muutama päivä oli jo menny ylitte lasketu aja. Ei se ollu suaranaisesti viäl hälyyttävää mut vähä ihmeellist oli.

Rauha paino o noussu tasasesti ja ruaka maistuu. Rauha tykkää ol parvekkeel kyttäämäs lintui ja haistelemas raitist ilmaa. Hän makkailee paljo mut voi oikee hyvi.

Eilä kissaisäntä vei Rauha eläinlääkärii ja mää meni mukkaa. 

Enne eläinlääkäril lähtöö Rauha makas ruakapaikallas ja vartos ruakaa ja ihmetteli
kauheesti, miksei sitä annettu. 
Rauha joutu näkemää nälkää kaike varalt, ko oltii valmistauduttu jopa keisarileikkaukseenki. Olis hyvä ettei kissa sais ruakaa enne leikkaust, ettei tulis kovi paha olo silloko nukutettaa. 

Ruska ja Rauha ruakapaikat o ollu pakko pan erikses, ko Ruska tarttis syäd aika vähä ja Rauha taas saa syäd runsaasti ja rasvasempaa ruakaa. Ruska sai pittää entise ruakapaikkas ja Rauha mää opeti syämää tosa tyätaso pääl. 

Eläinlääkäris selvis yks piäni juttu. 

Rauha oli kaks kerttaa Onni tykön, kahde viiko välei. Aikasempi eläinlääkärikäynti viittas sihe, et Rauha oli tullu kantavaks ensimmäisel kerral. Sem mukkaa täsä o eletty ja jännätty. Eiline käynti taas vahvisti, et pennut onki saanu alkus vast jälkimmäisel kerral. Laskettu aika siirty viime viiko lopust ens viiko loppuu. He-he, Rauha ja Onni o höynäyttäny meit, jopa sitä ensimmäist eläinlääkärii. H-pennut teki Halloween-keppose. Hu-huu, ei me meinattukkaa viäl syntyy. 

Perältäki Onni ja Rauha ensimmäiset treffit oli vaa kenraaliharjotus. Toisel kerral pidettii vast oikeet häät. Me ihmiset tiputtii hiukka kärryilt eikä ymmärretty. Ensimmäisel kerral juaksu oli ihan selvä ja oli havaintoi astumisest. Jälkimmäisel kerral Rauha ja Onni makkaili tyytyväisin sauna lavol ja Rauha Onni emännä mukkaa "hymyili" ja oli sfinksi näköne. Mittää se kummempaa ei nähty eikä kuultu siäl mäntsäläläises saunas tapahtuva. Sen tähde tuntuki nii järkeekäyvält et tämä jälkimmäine juaksu oliski ollu joku "valejuaksu" ja väärä hälytys. Mut kyl se jälkimmäinenki juaksu oli ihan oikee ja Onni ja Rauha pennut o sillo saanu alkus.

Tuli oikee syvä huajennukse huakaus. Palaset loksahti kohdalles. Saadaa varrot kaikes rauhas ens viiko loppupual astikka. Rauhal o viäläki viikko aikaa kasvattaa vattaas.

Eläinlääkäri puntaris Rauha paino eilä kuus killoo. Mee kotovaaka, joka o tarkotettu ihmiste puntaroimisee, o näyttäny enämpi. Mää ole puntaroinu itteeni Rauha sylys ja ilma Rauhaa ja laskenu erotukse. Siit tullee epätarkka lukema. Rauhal o oikeesti tullu lisäpainoo "vast" kaks killoo. 

Rauha kopasas lähdös kottii eläinlääkärilt. Koton hän sai heti ruakaa nii paljo ko tahto. 

23 kommenttia:

 1. Kissat yllättävät aina, ihan aina! Juuri kun jotain todeksi kuvittelee, niin eihän se sitten niin ollutkaan. Rauha on niin söpö!

  VastaaPoista
 2. No ni =) Voi että. Vielä ootetaan. Rauha on suloinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viäl varrotaa, mut mul tämä o ny taas ihan mukavaa ja rauhallist vartoomist.

   Poista
 3. Emäntä: Kiitos tilannetiedotuksesta! Kovasti olen jo odotellut pentu-uutisia, mutta vielä saan siis hetken odottaa. Kertoiko lääkäri yhtään arveluaan montako siellä Rauhan masussa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Olisin laittanut sulle sähköpostia, mutta en löytänyt sitä. Voitko ilmoittaa tai laittaa postia tassulinna(mau)gmail.com

   Poista
  2. Eläinlääkäris ei ollu tarkotuskaa selvittää pentuje lukumäärää. Otetaa vastaa se mitä tullee. Ultraäänel tutkittii se verra et löyty pari piät tikittävvää sydänt. Röntgen näytti se, et pentuje luut oli kuvis hämärät ja epäselvät eikä viäl tarpeeks luutuneitakaa. Pinkkitassu kissalas ei ol pruukattu käyd kantavie kissoje kans eläinlääkäris tutkituttamas pentuje määrää tai kuntookaa - ei ol tarvinnu. Ny Rauhaa o poikkeuksellisesti käytetty ultraäänes jo kahtee otteesee.

   Poista
 4. No ei ihme jos siellä saunanlauteilla on vähän hymyilyttänyt :)

  VastaaPoista
 5. Hieno homma että kaikki hyvin, täällä on niin jännitetty teidän puolesta.

  VastaaPoista
 6. Vai sellaisen tempun tekivät :) Hyvä, että nyt selvisi ja rauhoitti mieltä.

  VastaaPoista
 7. Hyvä että asia selvisi! Aika kuluu äkkiä, pian teillä on siellä pieniä hellittäviä palleroita... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja varmasti ei seuraaval kerral olekkaa näi paljo jännäämist. Ainaki Ruska o synnyttäny ajallas ja helposti. Vaik tiätysti ain synnytys ja syntymä o jännittävä ja ihmeelline tapahtuma.

   Poista
 8. Eikös siinä ensimmäisessä ultrassakin ajateltu, että pennut olisivat siitä ensimmäisestä kerrasta? Rauha on kasvattanut potria pentuja alusta asti, ei tähtää mihinkään räpäleisiin :-)
  Vai sellainen Halloween-kepponen :-D Kyllä kissat osaa tän yllättämisen taidon, näköjään aina, ja vaikka olisi monta ihmistä niin ne kaikki höynäytetään mennen tullen.
  Kylläpä Rauha on tavanomaistakin söpömpi tuossa kun se odottelee ruokaa tarjoilijalta. Ihmeellinen tarjoilijoiden lakko vaan oli meneillään, ilmeisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai just ensimmäises ultras laskettii, et pennut o ensimmäisest kerrast. Täsä tiineyde loppuvaihees heräs eläinlääkäril epäilys. Ny pentuje ikä ja kehitysvaihe tuli selvemmi näkyvil.
   Tämmest höynäytyst ei ol monet kokeneetkaa kissakasvattajat kokenu enne. Pinkkitassu pennut o aina syntyny "sovittun" aikan. Monka meit ihmisii meni lankaa.

   Poista
 9. Rauha tiesi, muttei kertonut :) Jännittäminen jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha tiäsi. Ehkä hän kertoki mut me ei osattu lukkee eikä ymmärtää. Esimerkiks se, ettei hän hakenu eikä tehny pennuilles pessää, olis pitäny puhhuu selvää kiält ettei ol viäl oikee aikakaa. Mut me uskottii eläinlääkärii eikö kysytty Rauhalt.

   Poista
 10. Melkoinen sfinksi tuo Rauha! "Minäpä tiedän, mutten kerro. Minunhan ne pennut on eikä teidän, tulevat ajallansa, toisin kuin ruoka tässä huushollissa!" :D

  Hyvä kumminkin ettei ollut mitään pielessä! Onnea jatkuneeseen odotukseen ja tulevaan synnytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ihan nappiis osunu tulkinta Rauhast. Hyvä et kaikki oli ok. Ja hyvä, et oli tarkka eläinlääkäri. Olis tullu katastrofi, jos hän olis ruvennu leikkaamaa, ko pentuje piti ol yli aja.

   Poista
 11. Tulinkin katsomaa, joko teillä on jakauduttu, mutta jään siis jännittämään vielä pariksi viikoksi! 10 pistettä ja papukaijamerkki myös fiksulle eläinlääkärille! :)
  T:Onnellinen Kivikis-pesän juuri hankkineena. Kyllä kelpaa! Paitsi EI synnytyspesäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pentuje laskettu aika 1.11. siirty siirty pari viikkoo ettiippäi. Tämä viiko lopus pitäs syntymää.
   Juu, Kivikis pesä ei ol hyvä synnytyspesäks. Se tahreentus. Ja ainaki mee Rauhal se olis aika ahdaski. ko hän o aika kankee.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!