sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kattohaikarat

Koskel o tullu uus nähtävyys: kattohaikarat. Kuulemma ensimmäine Suames pesivä haikarapariskunta. 

Me käytii jo toist kertaa kattomas tätä nähtävyyt. Ensimmäisel kerral oli hyytävä tuuli ja kalsee ilma ja mää säälei haikaraparkoi. Ny oli onneks lämmint ja aurinkoist. Kamera oti mukkaani. 

Siäl ne o molemmat pesäsäs Koske kirkokylä keskustas. 

Olispas parempi kamera. Täytyy tyytyy tähä kaukokuvvaa. 

Pari vuat aikaa (tämä o koskelaist, ei porilaist) tääl lenteli yksinäine haikara ja sitä varte nostettii trukkilava pylvää päähää siin toivos, et saatas haikara pesimää. Sillo ei saatu. Tänä kevvään trukkilava o asutettu.

Yksinäisii haikaroit o kuulemma muallaki päi Suamee nähty. 

(Poris sanottas varmaa: pari vuat takasi.)

Haikarat oikee poseeras meil. 

14 kommenttia:

 1. Upean sininen taivas! Hienot linnutkin, en kyllä varmaan tunnistaisi, täällä suunnassa Suomea eivät kai ole koskaan vielä käyneet näytillä :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmääkää tunnistais, paitti tost pesäst. Jossen olis kuullu näist linnuist, ja näkisi niitte josaki lentävä, ihmettelisi vaa, et mitä isoi lintui mahtaa ol.

   Poista
 2. No vau! Otsikosta heti ajattelin että enpä ole nähnyt Suomessa pesiviä, mutta ei niitä sitten ole ollutkaan. Todellinen nähtävyys! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on. Saksas ole nähny viimitteeks haikarapesä keskel yht kyllää. Mää ymmärsi sillo, et haikaroist siälläki kovi tykättii ja ajateltii, et ne tua onnee paikkakunnal.

   Poista
 3. Oho, siinä onkin hieno nähtävyys!
  Koskella olen käynyt lapsuudessa säännöllisen epäsäännöllisesti, koska sukulaisellamme on siellä mökki. Tykkään myös joesta, oliko se nyt Paimionjoki vai Loimijoki, joka Koskella virtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkää en meinaa millää muistaa, kumpi se joki o. Miähelt taas tarkasti: Paimiojoki tääl virtaa. Joevarsi o kaunis katteltava, ko suvisi ajetaa Koskelt Marttilaa päi. On tääl siis muutaki näkemist ko haikarat.

   Poista
 4. Kattohaikaroita saisi tulla enemmänkin, mukavahan niitä olisi katsella. Tanskassa olen joskus niitä nähnyt, vaikka nykyisin taitavat olla sieltä häviämässä/hävinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tulleeki, toivottavasti, ko nämä yhdetki tuli. Jännää nähd et onnistuuko hee pesintäs tääl tänä suven.

   Poista
 5. Aivan upeata, että haikarapariskunta on pesänsä tehnyt myös Suomeen. Virossahan niitä näkee useita tien varsilla. Onnea tuovat sille talolle, jonka pihaan pesänsä rakentavat, uskotaan Virossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oli kerra Saksas paikas, josa uskottii, et kattohaikarat tuattaa onnee koko kyläl.
   Tämä kattohaikarapariskunna pesäpaikka o Koske keskustas alueel, josa o verstait ja pajoi, siis teollisuusalueel. Yks asuintalo o kyl nii liki, et voivat varmaa seurat haikarapariskunna touhui kööki klasist.

   Poista
 6. On kyllä aika komea näky! Hienoa, että ottivat tuon harkinnan jälkeen pesimäpaikakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäpä just radios varotettii häirittemäst haikaroit ja menemäst turhapäite liki pällistelemää. Ny ei viäl ol tiatoo, onko munia pesäs ja hautomine menos. Jos pesintä onnistus, voitas ehkä tulevin vuasin saad muitaki hakarapareja Suamee.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!