maanantai 11. lokakuuta 2010

Santoriini viimine viaras

Taustal näkkyy 
 Fira kaupunki.
Espoolaine naine Santoriini saarel Kreikas ja porisee porilaisittai. Mikä se semmone o? Se olem mää, Santoriini viimisii tämäsyksysii viarait.

Viikko kirjottajakurssil meni äkkii ja oli täyn oppimist ja kirjottamist ja yhteist retkeilyy ja ruakailuuki. Varmaa kaikki kurssilaiset tykkäs kauheesti ja sai oppii ja elämyksii ja rohkasuu kirjottamissee. Me liikuttii yhten porukkan ja meil oli ihan omat retket. Yhten päivän tääl oli harvinaine sade ja saman päivän myrskys nii kovi, ni ettei päästy tekemää retkee toisel saarel Ioksel ninko oli suunniteltu. Sen sijast me tehtii bussiretki Santoriini toisee kyllää Perissaa, joka o vuare toisel pualel.

Pirgosis kyläs o kuulemma 38 vanhaa kirkkoo


Rantamaisemaa Perissa kyläs.


Me ollaa retkeilty paitsi Perissas ni ainaki Firas, Pirgosis, Ias ja Mesa Gonias, joka o suurimmaks osaks rauniokylä lähel mee kotikyllää Kamarii. Kartast mää ole huamannu, et tääl o Pori-niminenki paikka, mut en ol poikennu. Täl saarel o 1956 ollu maajäristys ja suurin osa taloist o sillo sortunu taik vaurioitunu.

Mesa Gonias Panagio Eposkopi -kirko pihas kukosti kaunis ja mahtava
bougainvillea. Niit kukkii näkkee täälläki niinko varmaa joka pual Välimere lomapaikkoi. Niitte färi vaikuttaa koko saare färimailmaa.
Tämä viikko o viimine ainaki kaikil suamalaisil turisteil. Meenki majapaikka Hotelli Santellini mennee kiinni ens viikol sikko viimiset viaraat o lähteny täält kottiis ens maanantain. Ja melkei koko kylä hiljenee. Nykki alkaa jo osa majapaikoist ja ruakapaikoist ja kaupoist sulkemaa.

Pirgos-nimises kyläs kaunis asunto, varmaa jonku koto.Ylspäi johtavat traput Pirgosi kyläs.
Minu kaikki viimeviikkoset kaverini lähti täält tänäpä. Mää oli heit hyvästelemäs linja-autol ja varmaa he kaikki oli mul valla katteisii siit, et mää jäi tän viäl yhdeks viikkoo. Ny ko en ol ollu kiiruine ja o ollu enämpi aikaa ja hiukka lämpimämpi ilma, mää ole käyny ensimmäise kerra uimassaki. Tääl o syäty koko viikko nii hyvi, et ei tehny miäli kauheesti ruakaa, vaik herkullist se tääl o. Tänäpä mää ole vaa huilaillu ja pasteeraillu lähikaduil ja syäny piänt välipallaa ja nauttinu lämpimäst.

Tämä Santoriini saari o koirie ja kissoje saari, niinko varmaa monet muutki saaret ja paikat Kreikas.

Koira nukkuu Oias tasanteel. 
Pirgosilaine kissa nukkuu mukavasti emäntäs kaupas myytävie kassie
kasas kaupa laatteel.Terveisii vaa koto-Suamee kaikil tutuil ja ystävil, jokka tätä kattoo!

1 kommentti:

  1. Kiva oli kuulla sinusta! Ihanaa, että saat olla lämmössä vielä ylimääräisen viikon, koska täällä onn ilma kylmennyt ja eilen jo ihan hiukan aikaa tuli rännän tapaista.

    VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!