sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kottii tulo ja koton olo

Ruska seuraa täs isäntäväkes touhui kööki korkee konttuuri päält. Tämä Ruska-
kissä täytti kuus kuukaut viime viikol. Hän on siirtyny pentuluakast nuarte
kissai kategoriaa. 


Melkei viikko o jo hurahtanu koton olles Santoriini matkani jälkee. Aika suuri hyppäys siält lämmöst ja aurinkost ja kuljeskelust pitki vuare rinteit taas tän kirpeesee syysilmaa ja arkeielämää ja tyähöö.

Miäheni Esko tuli minnuu vastaa lentokentäl ja Ruska-kissa vartos tääl koton. Ko me avattii ove ja tultii sisäl, ni heti ensmäine näky oli kissa makkaamas valtaistuimellas keinustoolis keskel olohuanet. Täs kissas onki kovi mukavaa se, et hän o heti oikopäät keneltäkkää luppaa kysymäti ottanu paikkas mee huusholli keskipisteen ihan kirjaimellisestiki ja lisäks mee isäntä-(taik palvelus)väje huamio keskipisteen.

Kai mää toi Ruskal paljo hajuterverveisii siält mailmalt, ko hän ihan tärisi ja haisteli minu kapsäkkiini ja kassejani ja muavipussejani. Likaset kenkäni mää pani ensimmäitteeks vesisaavii (ko ne o semmoset pesukestävät kenkät), ettei kaikki tautipasiliskot niist kenkist heti hyppäis päi kissa nennää ja silmii.

Ja ko mää avasi se kapsäkkini kanne, ni kai se kissa täyty sin kapsäkkii änket haistelemmaa ja kuaputtammaa et mitä siäl oikee mahtaa ol. Ja siältäki tulvahteli jottai merkillissii hajupiikkei häne nennääs ko häne nii kovi tarkkaa tartti haistel silmät kiinni ja korvat luimus. En tiä, mitä ne hajut hänel kerto, ko hän ei kertonu sitä minul. Jottai tärkeet kumminki.

Kissa ei saanu tuliaisiks muut ko näit hajuterveisii ja sit paljo silittellyy ja sylyttellyy. Esko sai muutaki, pähkinöit ja halvaa ja hunajaa.

Ja sikko laukut ja kassit oli tyhjennetty ja pyykit lajiteltu pesuhuaneesee ja tavarat pantu paikallas, mää istui viäl oikee kaikes rauhas allaas ja Ruska tuli mu syllyyni kehräämää nii et valla korina kuulu. Kyl hän oli selvästi onnelline.

Vaik hyvi hän oli viihtyny koton Eskonki kans ja erinomasesti tämä oli häne hoitanu. Mää oli saanu kyl semmosii viästei sin matkal, et he o "auttavasti" tullu toimee ja et Ruska o kamala kiinnostunu Esko tekemisist ja koko aja häne kimpussas. Ja esimerkiks tekstailuki o alkanu Ruskaa kiahtomaa, ni et mitä se Esko oikee se kännykkäs kans räplää.

Ny Esko totes, et ko mää ole koton, hän saa taas rauhas lukkee kööki pöydä viäres. Ko he oli tääl Ruska kans kahde, ni heti ko hän otti lehde ettees ja piti alkaa lukemaa, Ruska hyppäs sihe lehde pääl makkaamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!