perjantai 1. lokakuuta 2010

Pori päivät o vast nyte!

Onnittelukimppu Elina Wallinil häne kirjastas
Onne potkui!


Mul selvis tänäpä et mää oli viimeks käsittäny valla vääri se Pori päivä. Kyl näkkee, ettem mää asu Poris. Ei se viäl viime viikovaihtees ollu ko se o vast nyte! Ja mää jo viime pyhän lähetteli kukkasii porilaisil, enttisil ja nykyisil. Ei silti, kyl se Pori sev verra tärkee paikka o, ettei haittaa, vaik kahtenakki pyhäseutun peräjälkee sitä Porrii fiirattais. Eikä kettää edes valistanu minnuu, et mää oli kirjottanu vääri ja lähettäny Pori päivä kukkasii viikkoo liika aikasi.

Nyte mää sai semmost informaatioo et yks porilaine nuari naine nimeltäs Elina Wallin o just julkassu porilaise murrepakinakirja Onne potkui. Rupesinki heti kattelemmaa asjaa tarkemmi Satakunna Kansa nettisivuilt. Siält sai kuunnel ko tämä Elina luki pakinaas lapsen tuntemastas kiltist naapuri juatost. Hän puheli valla luannikkaasti sitä mee porrii. Sitä pakinaa voi kuulustel osottees www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194652884488/artikkeli/porin+murteen+uusi+tuleminen.html

Tuli oikee hyvä miäli tätä nuart naist kuunnelles. Nii oli tuttuu ko olis tullu Porrii tähä vuade aikaa ja plohjannu siin Maantiäkadul tuule ajamis vahteralehdis. Tai em mää ol varma onko siin Maantiäkadu varrel viäl niit vahteroit, mut ainaki mu kouluaikoinani oli.

Ny mää lähetänki sil Elinal voorostas onnittelukukiks häne Onne potkuistas tämmöse kimpu luannokukkii. Onneks olkoo, Elina! 

1 kommentti:

  1. Ostin kirjan lauantaina ja olen nyt lukenut sen ja täytyy sanoa, että se on kyllä hieno kirja. Muutamassa kohdassa tuli ihan tippa silmään... Näinkin Elinan torilla ja onnittelin häntä kirjan julkaisemisesta.

    VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!