maanantai 25. heinäkuuta 2011

Valkone kanervaTänäpä mustikkareissullani huamasi polvu viäres yllätykse: valkose kanerva. En ol koskaa nähny, enkä kuullukkaa. Ympäril oli "normaali" färisii kanervii ja joka pual muallaki mettäs. Onneks oli kamera mukan, ni sai otettuu kuva. 

Netist haji valkost kanervaa, ja mm. Luantoporti sivuil sanottii kanervast: "Teriö kellomainen, vaaleansinipunainen tai harvoin valkoinen..."  Niät kyl valkone kanerva ihan tunnettu kukka o. 

Oli mul muitaki tuamisii mettäst, taas kerra mustikoit. 


14 kommenttia:

 1. Näyttää ihanilta nuo mustikat. Itse en ole nokkaani laittanut metsään...

  VastaaPoista
 2. Oi ja nyt on siistejä mustikoita! (Verrattuna siihen mitä kerroit poimurin käytöstä).
  Valkoista kanervaa en ole huomannut luonnossa, mutta niitä myydään jalostettuina puutarhaliikkeissä.

  VastaaPoista
 3. kaunis tuo valkoinen kanerva ja komeat mustikat!

  VastaaPoista
 4. En ole kans ikinä valkoista kanervaa nähnyt muuta kun kaupassa. Täytyy tiirailla jos tulis metsässä vastaan. Mustikoita,nam!:D

  VastaaPoista
 5. En ole minäkään kanervia valkoisena nähnyt. Viimekesänä näin valkoisia kissankelloja Kiilin kotiseutumuseon liepeillä. Tänä vuonna niitä ei enää ollut. Mustikkaämpärisi hoputtelee minua kiirehtimään metsään.

  VastaaPoista
 6. Onnistuuko poimiminen noin, että asettaa sangon varpujen alle ja odottelee mustikoiden pudottautuvan sankoon. En tiennyt?

  VastaaPoista
 7. Upea on tuo valkoinen kanerva! Ja wau millaisia mustikoita!

  VastaaPoista
 8. Onpas komeita mustikoita. Käsin poimittuja varmaan tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 9. Valkoisia mustikankukkia olen nähnyt, mutta en kanervia. Komiat on mustikat. Vihdoin minäkin vipusin itseni helteiseen metsään eilen ja tänään. Mustikkasato on poimittu (jollei nyt ihan mahdottomasti tee mieli mennä vielä metsään. Marjoja jäi sinne vaikka kuinka).
  Pulahdus Päijänteeseen mustikkaretkien jälkeen tuntui taivaalliselta. Sen verran tukalan hikistä hommaa paarmojen seassa se oli.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikil. Onpas aika viärähtäny ennenko pääse kattomaa tee kommenttei! Lomakiiruut vaa jatkuu.

  Käsinoukitut mustikat o tosi siistei.

  Ja Päivi, nua varvut ämpäri pääl oli tuliaisii E:l mustikkamettäst. Jäi kertomati, et ko lapsen ollessani asuttii Yyteris, äiti toi ussei kauppareissuje varrelt tommosii täyn mustikoit olevii varpui meil lapsil. Niist tuliaisvarvuist noukittii mustikoit ja pantii suuhuu.

  Pipsa ja Jerikonruusu, valkosii kissakelloi olem määki nähny mut en valkosii mustikakukkii.

  VastaaPoista
 11. Ihania kanervia, tuollaista valkoista haluaisin omaan pihaan :)

  VastaaPoista
 12. Hei Paula ja mukavaa elokuuta!
  Kaunis tuo valkoinen kanerva. Miekin ihastelin valkoista kurjenkelloa mökin takana, mikä saa värit silleen muuttamaan joskus?
  Mustikoita keräsin itsekin eilen selkä vääränä, pitäs tehdä piirakkaa.
  Kivat kuvat!

  VastaaPoista
 13. Seijastiina, mää ole tehny jo neljä kerttaa Mamman marjapiirakkaa mustikoist, tänä aamusti tei vaihteeks punasist viinimarjoist. Kyl nämä marjat o ihanii. Hyvvää elokuut sinulleki!

  VastaaPoista
 14. Pori murre on vähä samanlaist ku turunki, tääl päi niit valkosii kanrvii onkki,sattusin itsekki niit löytämä viimo viikol. Tere tulemast kurkkaama blogilleni kans, kyl sielt jokune kissa kans löytyy, perhossii ja kukkkassii.hyvää viikon alkuu sin porriin.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!